Kako oglasiti smeštaj na sajtu

 • Sadržaj
 • Kako biste mogli da oglasite Vaš apartman na ovom portalu, najpre je potrebno da se registrujete, odnosno da kreirate nalog. Registracija na portalu odvija se dosta lako, te u svega par koraka možete kreirati svoj nalog. 

  O načinima registracije i postupku možete se informisati OVDE.

  Dakle, nakon što ste se registrovali na sajt kliknite na Oglašavanje, dugme koje se nalazi pored Vašeg imena, odmah u zaglavlju sajta. Iz padajućeg menija izaberite Oglašavanje APARTMANA.

  Oglašavanje apartmana

   

  Kroz par trenutaka bićete preusmereni na stranicu za oglašavanje apartmana. Kompletna procedura odvija se kroz nekoliko faza:

  1. Unošenje informacija o apartmanu
  2. Dodavanje slika
  3. Potvrda apartmana

  1. korak - Unošenje informacija o apartmanu

  Ovaj odeljak odnosi se na popunjavanje osnovnih informacija o Vašem apartmanu. Sastoji se iz nekoliko delova:

  • podaci o apartmanu;
  • opremljenost apartmana;
  • lokacija apartmana i blizina drugih objekata.

  Podaci o apartmanu

  U ovom odeljku navešćete naziv Vašeg apartmana i njegov opis. Naša preporuka je da opis sastavite što detaljnije kako bi gosti imali sve raspoložive informacije na jednom mestu.
  Popunjavanje informacija


  Nakon toga preći ćete na odeljak o strukturi stambenog objekta, kvadraturi i adresi na kojoj se nalazi. 
  Lokacija apartmana

   

  Dalje popunite polje koje se odnosi na maksimalan broj gostiju koji može odsesti u Vašem apartmanu. Vodite računa da taj broj priliči kvadraturi kojom raspolažete kako biste gostima mogli omogućiti određen stepen privatnosti i komfora. Zapamtite “ponekad je manje - više”. 

  Nakon što sve gore pomenuto popunite, prelazite na deo koji se odnosi na cenovnik.

  Vodite računa o tome da se cene odnose na jedno noćenje, za celokupnu smeštajnu jedinicu (dakle, cena nije po osobi već po apartmanu - objektu koji iznajmljujete) i da je u okviru njih uračunat i iznos provizije. U ovom delu možete da odredite različite cene u zavisnosti od broja gostiju i broja dana.

  U nastavku možete pogledati primer pravilno popunjenog cenovnika kojem cene nisu fiksne već zavise od broja dana i broja gostiju smeštenih u apartmanu. 
  Broj gostiju


  Primera radi, ukoliko ovaj apartman rezerviše dvoje ljudi (broj gostiju), za dva dana, cena koju će oni platiti iznosi 45€. Dakle, svako od njih platiće po 22,5€ (iznos od 45€ podeljen na dva dela) po danu jer se cena plaća po apartmanu, a ne po osobi. 

  Nakon ovoga, preostaje Vam još da unesete informacije u pogledu Parkinga. Da li apartman poseduje apartman ili ne.

  Ukoliko poseduje, potrebno je da navedete da li je cena parkinga uračunata u cenu zakupa apartmana (drugim rečima - da li je parking besplatan) ili je uz doplatu. Ukoliko se parking dodatno plaća, molimo Vas da iz padajućeg menija izaberete koji je iznos u pitanju. 
  Parking


  Opremljenost apartmana

  U ovom segmentu potrebno je da štiklirate (označite) koje sve elemente Vaš apartman poseduje. Ovo se odnosi na: 

  • Kuhinju
  • Sobu
  • Kupatilo
  • Grejanje
  • Dodatne pogodnosti
  • Tehnologiju
  • Sigurnosne pogodnosti

  Lokacija apartmana i blizina drugih objekata

  Ovde ćete sa ponuđenog spiska označiti (štiklirati) one objekte i lokacije koje se nalaze u blizini Vašeg apartmana. 

  Nakon što ste uneli sve, kliknite na dugme Sačuvaj. Pojaviće Vam se pop-up (iskačuće) obaveštenje o tome da ste uspešno dodali apartman, te da možete preći na dodavanje fotografija. 
  Uspeli da dadaju informacije

   

  2. korak - Dodavanje slika

  Minimalan broj fotografija koje morate uneti na sajtu je 5. Važno je da rezolucija fotografija ne bude manja od 800x600, kao i da fotografije ne sadrže logo za čije korišćenje niste ovlašćeni. Dakle, sve načinjene fotografije moraju biti lično Vaše vlasništvo. 

  Fotografije možete dodati na dva načina:

  1. Klikom na dugme Dodaj slike

  Dadavanje slika

  1. Prevlačenjem fotografija (drag and drop)

  Prevlačenje slike

  Nakon što odaberete fotografije pojaviće se dugme Sledeći korak. Kliknite na njega kako biste nastavili proces oglašavanja apartmana.
  Sledeći korak


  Pojaviće Vam se nova pop-up (iskačuća) poruka sa obaveštenjem da ste uspešno dodali fotografije. 
  Uspešno dodali slike

   

  3. korak - potvrda

  U trećem, a ujedno i poslednjem koraku, potrebno je da izaberete da li se slažete sa time da redovno ažurirate podatke za Vaš apartman. Drugim rečima, da li prihvatate da budete Instant korisnik.

  Više o tome možete pročitati OVDE.

  Naposletku, preostaje Vam još samo da pročitate uslove za vlasnike i da, ukoliko se slažete sa njima, štiklirate (označite) i da kliknete Sačuvaj.
  Sačuvaj


  Tada će Vam se pojaviti poruka da su svi podaci uspešno uneti i da je potrebno sačekati odobrenje administratora. Nakon toga Vaš apartman biće vidljiv na portalu Apartmana u Beogradu. 
  Dodat apartman


  Neposredno potom će na Vašu mejl adresu stići poruka o uspešnom dodavanju apartmana na sajt.

  U roku od jednog dana (24 časa) apartman će biti pregledan od strane administratora. Ukoliko nedostaju neke informacije, tehnička podrška će Vas kontaktirati u vezi sa problemom. 

  S druge strane, ukoliko je sve uneto na pravilan način, možete očekivati obaveštenje putem mejla i telefona o uspešnom dodavanju apartmana na našem sajtu.

  Odobreno oglasavanje na AUB

   

  Video: Kako da oglasite apartman na sajtu

   

  Preuzmite Kako oglasiti smeštaj na sajtu.