Zarada tokom sezone

 • Sadržaj
 • Beograd je poslednjih nekoliko godina postao jedna od najatraktivnijih lokacija. Brojne znamenitosti, bogata istorija, kao i mnoštvo sadržaja, doprineli su tome da potencijal Beograda prepoznaju mnogobrojni domaći i strani turisti. Ovaj grad naročito je popularan u sezonskom periodu kada ga poseti preko pola miliona gostiju.

  U nastavku Vam predstavljamo kako da na najbolji način iskoristite sezonski period i da uvećate svoj profit daleko više. 

  Koji je to sezonski period?

  Iako u Beograd svakodnevno dolazi veliki broj ljudi, ipak postoje određeni delovi godine kada je on naročito atraktivan.

  Uglavnom se radi o sredini godine - tokom juna, jula i avgusta, kada Beograd posećuju gosti iz inostranstva (stranci, popularno nazvani “gastarbajteri” i ljudi na proputovanju kroz Srbiju).

  Slična situacija je i tokom oktobra i decembra meseca kada prestonica Srbije postaje centar mnogih zbivanja: sajmova, manifestacija i novogodišnjih dešavanja. 

  Cene u sezonskom periodu

  U sezonskom periodu veliki broj gostiju je u potrazi za slobodnim smeštajem. Budući da su kapaciteti uglavnom ograničeni, cene se, sada već tradicionalno, znatno uvećaju. To je prilika kada mnogi vlasnici dodatno prihoduju od bavljenja ovom delatnošću.

  Naime, dosadašnja praksa je pokazala da se u periodu od juna do avgusta cene povećavaju za 5 do 10€. Tokom decembra ove cene rastu i preko 15€ u proseku što predstavlja sjajnu priliku za Vašu zaradu.

  Ono što je dobra vest za sve vlasnike jeste da u periodu sezone lokacija stana nije ono što presudno utiče na rezervaciju. Šta više, oko Nove godine je preko 98% stanova na dan popunjeno; nezavisno od lokacije na kojoj se nalaze.

   

  Preuzmite Zarada tokom sezone.