Kalendar na portalu Apartmani u Beogradu

 • Sadržaj
 • Nekoliko puta do sada smo govorili o značaju kalendara u poslovanju sa apartmanima. Redovno ažuriranje i unos zauzeća svrstavaju se u jednu od ključnih stvari. Pored toga što Vam mogu povećati broj gostiju i broj rezervacija, kalendari Vam takođe mogu pomoći i oko sprečavanja pravljenja duplih rezervacija.

  Jednom rečju, redovno ažuriranje može Vam doneti višestruke benefite. Stoga, Vam u nastavku nudimo kako da u svega par minuta pravilno popunite kalendar na portalu Apartmana u Beogradu i da tako maksimalno povećate svoje šanse za ostvarivanjem profita. 

  1. Posetite sajt i ulogujte se

  Pre svega je potrebno da posetite sajt Apartmani u Beogradu. Nakon što to učinite pojaviće Vam se naslovna stranica.

  U gornjem desnom uglu sajta videćete dugme LOGIN za pristup Vašem korisničkom nalogu. Kliknite na njega.
  Login na AuB


  Nakon toga će Vam se otvoriti pop-up (iskačući) prozorčić u okviru kojeg ćete uneti parametre za logovanje - mejl adresu i šifru koju ste koristili prilikom kreiranja naloga.
  Logovanje na AuB

   

  2. Pristupite apartmanima koje oglašavate na sajtu

  Posle prijave u gornjem desnom uglu videćete Vaše ime. Kada pređete kursorom miša preko toga prikazaće Vam se padajući meni u okviru kojeg možete pristupiti apartmanima koje ste oglasili na portalu.

  Da biste to učinili potrebno je da odaberete Moji apartmani.
  Moji apartmani


  Tada ćete videti spisak apartmana oglašenih na portalu. Pronađite sa liste apartman za koji želite da unesete zauzeće, a potom kliknite na kalendar
  Kalendar na AuB

  3. Unos zauzeća na kalendaru Apartmana u Beogradu

  Nakon što izaberete kalendar za željeni apartman bićete preusmereni na novu stranicu. Na njoj ćete moći da unesete datum zauzeća, odnosno datum kada je gost rezervisao Vaš apartman. Sve što je potrebno jeste da:

  1. kliknete na željene datume;
  2. kliknete na sačuvaj.

  Unos zauzeća


  Stranica će se ponovo učitati i tada će polje za izabrani datum postati sive boje što je znak da ste uspešno uneli promene u kalendaru.
  Zauzeće sačuvano


  Sinhronizacija kalendara i unos sa Airbnb sajta

  Pored direktnog unosa zauzeća na sajtu Apartmana u Beogradu, vlasnicima stoji na raspolaganju i mogućnost uvoza/izvoza podataka sa nekog od centralnih kalendara (kao što je Airbnb). Ovaj postupak naziva se sinhronizacija i može se vršiti na dva načina: export i import podataka. 

  Ukoliko se opredelite za ovu varijantu, naša preporuka je da se odlučite za Export (izvoz) podataka iz kalendara. Naime, ova varijanta se pokazala kao najdelotvornija i najefikasnija do sada.

  Više o eksportovanju podataka, kao i o samoj sinhronizaciji podataka možete pročitati ovde.

   

  Preuzmite Kalendar na portalu Apartmani u Beogradu.