Benefiti redovnog ažuriranja kalendara

 • Sadržaj
 • Ažuriranje kalendara i njegova sinhronizacija su ključna stvar u poslu sa stanovima na dan. Iako je potrebno odvojiti svega par minuta za redovno ažuriranje kalendara, pojedini vlasnici se, nažalost, ne pridržavaju toga.

  Srećom, mnogo je veći broj onih koji poštuju ove preporuke i koji su ih uvrstili u svoju svakodnevnu praksu. Zahvaljujući tome oni ostvaruju brojne pogodnosti, a u nastavku Vam izdvajamo top 7 benefita koje dobijate od redovnog ažuriranja kalendara. 
   

  1. Lakši pronalazak stana

  Vlasnici koji samostalno vode računa o kalendaru i datumima zauzeća njihovih stanova, bolje su rangirani u odnosu na vlasnike koji to ne čine. Naime, ova praksa ide na ruku kako agencijama preko kojih se oglašavaju, tako i gostima koji rezervišu stanove.

  Gosti prilikom potrage dosta brže rezervišu isktanute stanove na dan čiji su kapaciteti vidljivi i označeni kao slobodni. Sa druge strane i agencije na taj način brže stižu do ostvarivanja profita. 
   

  2. Veći broj rezervacija

  Ovo je nešto što se donekle nadovezuje na prvu stavku. Budući da je gostima znatno olakšan proces do rezervacije stana na dan, oni će se mnogo više odlučivati za one stanove kod kojih su informacije o dostupnosti vidljive u realnom vremenu.

  Dakle, što manje moraju da pitaju - to bolje po njih. Jer, gosti uglavnom nemaju puno vremena na raspolaganju i njima je potreban smeštaj u što kraćem roku.
   

  3. Olakšana komunikacija između vlasnika i agencije

  Redovno unošenje informacija o zauzeću u kalendar znatno olakšava komunikaciju sa vlasnicima. Ukoliko se celokupan proces ispoštuje na način koji je za to predviđen, broj upita za željeni stan na dan se drastično povećava.

  Istovremeno, raste i broj ostvarenih rezervacija budući da se ti stanovi dosta brže rezervišu zbog transparetnosti zauzeća.
   

  4. Kredibilitet od strane gostiju

  Iako deluje nestvarno, praksa je pokazala da vlasnici koji redovno održavaju svoj kalendar imaju mnogo bolju reputaciju kod svojih gostiju. Naime, gosti takve vlasnike smatraju za dosta ozbiljnije i predusretljivije.

  Možda neopravdano, ali razlog je u slučaju gostiju dosta jednostavan. Oni se vode time da ukoliko vlasnik nema vremena da popuni kalendar, sigurno neće imati vremena ni da njima bude dobar domaćin.
    

  5. Izbegava se pravljenje duplih rezervacija

  Duple rezervacije predstavljaju jednu od najučestalijih grešaka koja se javljaju u radu sa stanovima za kratkoročno izdavanje. U većini slučajeva javljaju se usled neažuriranosti datuma u kalendaru.

  Kada se jave, duple rezervacije predstavljaju neprijatnost za sve strane; kako vlasnike, tako i goste i agenciju preko koje su rezervisali smeštaj. Duple rezervacije (overbooking) dovode do raznih problema, kao što su:

  • otkazivanje rezervacije;
  • pronalazak novog smeštaja; 
  • plaćanje penala (novčana kazna).

  Takođe, u slučaju višestrukih duplih rezervacija možete računati na to da su jako male šanse da će gost ponovo rezervisati stan na dan kod Vas.
   

  6. Mogućnost ostvarivanja većeg profita 

  Redovnim ažuriranjem kalendara, naši agenti za rezervacije imaju uvid u zauzetost Vašeg stana. Samim tim, u prilici su da blagovremeno delaju ukoliko se za to ukaže prilika.

  Na primer, zamislite da u jednom mesecu imate rezervaciju od dva dana. Nedugo zatim javlja se gost kojem se dopao Vaš stan i koji bi želeo da ga zakupi na mesec dana. Vođeni željom da svi naši saradnici budu maksimalno zadovoljni, u dogovoru sa vlasnikom i gostom možemo pronaći zamenski stan na dan podjednakog kvaliteta, kako bi vlasnik bio u prilici da ugosti gosta na duži vremenski period.

  Na ovaj način vlasnik ostvaruje mnogo veći profit, uz istovremeno manji trošak koji se odnosi na uvođenje gostiju u stan, čišćenje nakon svakog gosta i slično.
   

  7. Maksimalna popunjenost kalendara

  Jedan od važnijih benefita koji možete ostvariti od vođenja Vašeg kalendara. Prilikom rezervacije, naši agenti će u sistemu imati uvid u takozvane “rupe” u Vašem kalendaru. Zahvaljujući tome će moći gostima da preporuče smeštaj u Vašem stanu na dan.

  Ukoliko uz gore pomenuto ponudite i nižu cenu kao vid last minute ponude, možete računati na maksimum iz Vašeg poslovanja. 

  Preuzmite Benefiti redovnog ažuriranja kalendara.