Kako povećati zaradu?

 • Sadržaj
 • Možda i jedno od pitanja koje najviše interesuje sve vlasnike stanova jeste kako povećati zaradu? Pa, možda ćemo Vas sad razočarati, ali, dati odgovor na ovo pitanje nije nimalo jednostavno.

  Naime, više faktora igra odlučujuću ulogu u tome i utiče na Vašu ostvarenu zaradu. U nastavku pogledajte koje su krucijalne stvari koje možete preduzeti kako biste povećali svoje šanse u pogledu povećanja profita. 

  Omogućiti dodatne usluge

  Kako bi se gosti osećali što lagodnije u Vašem stanu, omogućite im neke usluge koje konkurencija ne nudi. Uz osnovne usluge, pružite im i neke usluge na zahtev, kao što su:

  • doručak;
  • čuvanje prtljaga;
  • vožnja sa i do aerodroma;
  • servis 00-24;
  • parking mesto ili garaža;
  • izleti i ture po Beogradu;
  • pranje i peglanje odeće.

  Uložiti u opremljenost stana na dan

  Potrudite se da Vaš stan na dan bude opremljen skladno i sa stilom. Iako može delovati kao da gostima to nije bitno - varate se.

  Gosti Vašeg stana žele da se osete što prijatnije u njemu. Stoga, vodite računa o detaljima, kao što su: aparat za kafu, mikrotalasna pećnica, fen za kosu i drugo. Jednom rečju, omogućite im da se osećaju kao sopstvene kuće.  

  Oglašavajte se na što više načina

  Povećajte šanse da se za Vas što više čuje. Naime, oglašavanjem na više različitih mesta to možete i postići.

  Naša preporuka je da što više isprobavate i eksperimentišete sa cenama i da ih korigujete u skladu sa sezonom. Tako ćete negde imati više, a negde manje uspeha. No, bitno je da pronađete zlatnu sredinu. 

  Redovno ažurirajte kalendar

  Ovo je nešto što smo nekoliko puta istakli kao izuzetno bitno. Ažuriranjem kalendara u stanju ste da ostvarite znatno više rezervacija i da tako maksimalno povećate svoj profit.

  Naš savet je da kad god primetite “rupu” u kalendaru, ponudite last minute ponudu; popust u tom periodu. Tako ćete biti u plusu budući da Vaš stan na dan neće ostati neupražnjen.

  Napraviti kvalitetnu prezentaciju i fotografije

  Jedna od važnijih stvari koju morate ispoštovati odnosi se na pravljenje kvalitetne prezentacije i stvaranje što kvalitetnijih fotografija. Ovaj prvi korak je ujedno i jedan od odlučujućih prilikom rezervacije budući da će gost odluku o smeštaju doneti na osnovu ovoga.

  Naime, vlasnici koji na sajtu imaju kvalitetno odrađene fotografije ostvaruju u proseku i do 50% više rezervacija.

  Budite dobar domaćin

  Ne biste verovali, ali sitnice zaista mogu imati veliki udeo u ovom poslovanju. Već smo pisali o tome koliko mali znak pažnje za dobrodošlicu, srdačan doček ili ispraćaj mogu pozitivno delovati na goste.

  Budite uvereni da će Vas zbog ovoga rado preporučivati drugima. Zadovoljni gosti su ujedno i najbolja reklama koju ste mogli dobiti, ali i garancija da će Vam se ponovo vratiti. 

   

  Preuzmite Kako povećati zaradu?.