Saveti za dočekivanje gostiju

 • Sadržaj
 • Primili ste rezervaciju i gost se opredelio za smeštaj u Vašem stanu. Odlično. Jedan deo je završen, sada Vam preostaje drugi deo - dočekivanje gostiju.

  Ukoliko do sada niste imali prilike da dočekate gosta - nikakav problem. U nastavku Vam dajemo savete kako da to izvedete na što bolji način.

  Proverite funkcionalnost stana još jednom

  Zapamtite - prvi utisak je izuzetno važan. Zato dajte sve od sebe da stan dovedete u savršeno stanje i tako sprečite bilo šta što bi moglo da kod gosta stvori negativan doživljaj.

  Prođite još jednom kroz stan, proverite da li ste sve uredno obrisali, usisali i zamenili novim stvarima. Ove sitnice će gostima dati dojam o tome koliko Vam je stalno do njih; do toga da se oni osećaju što prijatnije. 

  Informišite se unapred

  Pre nego što gost uđe u Vaš stan na dan, jako je važno da se blagovremeno informišete o svemu.

  Savetujemo Vam da gosta kontaktirate odmah nakon rezerervacije i raspitate se o tačnom vremenu njegovog dolaska kako biste znali kada da ga sačekate ispred stana. 

  Budite strpljivi

  Neretko ćete doći u situaciju da ćete gosta čekati koji minut duže od dogovorenog vremena. U takvim okolnostima izuzetno je važno da budete strpljivi prema gostima, da ih ne zovete stalno i proveravate dokle su stigli. Sasvim sigurno, kašnjenje ni njima nije bilo u planu.

  Odložen let, saobraćajne gužve i drugi faktori mogu pogodovati tome. Upravo zato potrebno je imati razumevanja i ponuditi gostu pomoć (na primer: pitati ga da dođete po njega, pomognete mu oko kofera i slično).

  Upoznajte goste sa stanom i sadržajima u njemu

  Nakon što ste dočekali gosta i predali mu ključeve, na red je došlo i uvođenje gosta u zakupljeni stan. Zajedno sa njim prođite kroz stan i pružite mu sve informacije u pogledu načina funkcionisanja električnih uređaja i sigurnosnih ventila.

  Pokažite mu gde se nalazi komplet prve pomoći, kao i sve druge stvari u stanu koje mu mogu zatrebati tokom boravka.

  Informišite gosta o svemu

  Jako je važno da na nekom vidljivom mestu ostavite korisne informacije za Vaše goste. Tako ćete izbeći situaciju da Vas gost konstantno zove za neki upit.

  Primera radi, ostavite šifru za WiFi, tačnu adresu stana (u slučaju da im je potreban taksi prevoz), kao i najvažnije brojeve (hitna pomoć, vatrogasci, policija).

  Takođe, naš savet je da uz to priložite i odredbe koje se odnose na kućni red zgrade kako biste izbegli bilo kakve neprijatnosti nastale usled neupućenosti gostiju. 

   

  Preuzmite Saveti za dočekivanje gostiju.