Odgovori na Vaša pitanja - Pogledajte sve o iznajmljivanju apartmana

Pripremili smo odgovore na često postavljena pitanja naših gostiju. Saznajte sve u vezi sa rezervacijama apartmana u Beogradu, plaćanjem, dolascima, odlascima i kućnim redom u apartmanima.

Naša ponuda - Apartmani na svim lokacijama i za sve tipove boravka

Ponuda stanova na našem sajtu obuhvata preko 1600 smeštajnih jedinica, koje će nesumnjivo da zadovolje sve vaše želje i mogućnosti. Izbor podrazumeva apartmane: 

Koja je moguća dužina boravka u apartmanima zakupljenim putem portala AuB.rs?

Naši apartmani su vam dostupni za boravke različitih dužina. Pre rezervacije potrebno je znati šta se pod kojim tipom boravka podrazumeva, te vam stoga navodimo detaljno kolika je dužina svakog od boravka i kako ih možete rezervisati.

Kalendar sa zauzetim datumima

 • Noćenje u apartmanima u Beogradu

Pod noćenjem se podrazumeva rezervacija apartmana za jednu noć, a u periodu od podneva jednog do prepodneva narednog dana. Dakle, ukoliko ste rezervisali jedno noćenje u apartmanu, a Check in je u 14 časova, u obavezi ste da iz njega izađete narednog dana do trenutka koji je naveden kao krajnji rok za Check out, što je najčešće u periodu od 10 do 12 časova. 

 • Zakup apartmana za dnevni odmor

Dnevni odmor ne podrazumeva boravak u apartmanu tokom noći, a čija je dužina najviše 6 sati, i to u periodu od 12h do 20h. Ukoliko želite da rezervišete apartman za dnevni odmor, potrebno je da nas kontaktirate putem telefona, mejla ili kontakt forme na dan dolaska ili veče pred dolazak. Naš tim će vam pronaći apartman koji je dostupan za navedeni tip odmora. Cene uglavnom ostaju iste kao i za jedno noćenje, ali se vrlo često odobravaju popusti na ovakav tip rezervacija. Sniženje cena se razlikuje od apartmana do apartmana, a pre rezervacije ćemo vam javiti koliki je popust moguć u izabranom smeštaju.

 • Da li moguće rezervisati apartman na mesečnom nivou?

Apartmane u našoj ponudi je moguće rezervisati i na duži vremenski period. Kada su u pitanju duže rezervacije na mesec i više dana, cene proveravati na stranici konkretnog apartmana pod odeljkom 16 i više dana. Ukoliko rezervacija obuhvata period duži od mesec dana, potrebno je da nas kontaktirate kako bismo Vam obezbedili veće popuste.

Cene apartmana

Kako rezervisati apartman u Beogradu?

Postoji više načina na koje možete rezervisati apartman putem našeg sajta. U nastavku vam navodimo sve opcije, pa sami odlučite koja je vama najpogodnija. 

Rezervacija apartmana putem sajta - Najbrži način 

Rezervacija apartmana putem našeg sajta trajaće svega nekoliko minuta. Pretraga apartmana na našem sajtu adresa je na kojoj možete pronaći idealan apartman, zahvaljujući brojnim filterima koji se na njoj nalaze, a koji vam mogu prikazati smeštaj na određenoj lokaciji, u okviru određenog cenovnog ranga, te izdvojiti apartmane na osnovu opremljenosti i strukture. Nakon toga, potrebno je kliknuti na željeni apartman, popuniti lične podatke i kliknuti dugme rezerviši. Posle ovog koraka vam putem SMS-a ili imejla stiže potvrda rezervacije. 

Detaljno uputstvo za brze i sigurne rezervacije putem našeg sajta nalazi se na videu ispod.

Klikom na link: Pretraga apartmana - otvoriće vam se celokupna ponuda koju možete isfiltrirati i pronaći smeštaj po meri.

Koje sve informacije o apartmanima možete pronaći na našem sajtu?

Kako biste pronašli odgovarajući apartman i rezervisali putem sajta baš onakav smeštaj kakav odgovara vašim željama i mogućnostima, svaka od smeštajnih jedinica poseduje posebnu stranicu, sa detaljnim informacijama:

 • lokacija apartmana,
 • vremenu izlaska i ulaska u apartman,
 • minimalnom broju noćenja - savetujemo da to posebno proverite pre odabira apartmana jer veliki broj apartmana ima podešen miniumum 2 noćenja.
 • sadržajima koji se u apartmanu nalaze. 

Instant ili apartman na upit - najvažnija informacija na stranici apartmana

Izabrali ste apartman, pregledali sve informacije o njemu i želite da ga rezervišete - pre rezervacije u kvadratiću ispod slike u koji ukucavate datume dolaska i odlaska i broj osoba, nalazi se važna informacija o apartmanu: 

 • Instant -  Ukoliko u kvadratu stoji Instant to znači da vlasnik apartmana redovno ažurira kalendar i da ćete moći da ga rezervišete bez čekanja na proveru raspoloživosti. Dakle, već na sajtu možete proveriti da li je apartman slobodan za željene datume i odmah poslati rezervaciju.
 • Upit - Kada pored naziva apartmana piše Upit to znači da nećete moći putem sajta da pošaljete rezervaciju, niti da proverite raspoloživost. Proces ide tako da ukucate željene datume i pošaljete upit raspoloživosti. Kada Vaš upit stigne, naš tim u najkraćem roku sa vlasnikom proverava da li je apartman dostupan za željeni period i prosleđuje vam informacije.  

Kako biste se lako i brzo snašli na sajtu i pronašli sve potrebne informacije o apartmanima, u nastavku se nalazi detaljan video-vodič, koji vas vodi kroz stranice apartmana i detaljno prikazuje gde se koja informacija nalazi. 

Rezervacije putem poziva ili mejla

Osim putem sajta, željeni apartman možete rezervisati putem mejla: bgdapartmani@gmail.com, kao i pozivom na broj telefona: +38163322092. Naš tim će vam predstaviti kompletnu ponudu, koja se uklapa u vaše želje i mogućnosti, a dostupan je za vaše pozive i poruke svakog dana u periodu od 08 do 23h. Za sve nedoumice i dodatna pitanja u vezi sa izdavanjem apartmana, možete nas kontaktirati na navedeni broj ili putem mejla, ali i preko Kontakt forme na našem sajtu.

Plaćanje apartmana u Beogradu

Omogućavamo vam više načina plaćanja boravka u apartmanima, i to:

 • novcem, lično nakon preuzimanja ključeva na dan dolaska u apartman
 • karticom, dostupno je za neke apartmane
 • virmanski - preko računa firme, dostupno je za neke apartmane.

Plaćanje

Uplata avansa - rane rezervacije

Ukoliko je u pitanju ranija rezervacija, gde dolazak nije u narednih 7 dana od datuma rezervacije, potrebno je da uplatite avans u iznosu 30-100% od ukupne cene zakupa nakon rezervacije, a pre dolaska u apartman. Avansno plaćanje smeštaja možete izvršiti u:

 • gotovini - podrazumeva uplatu novca lično vlasniku, 
 • putem bankovnih računa (dinarski i devizni)
 • poštanskim uputnicama za građane Srbije, 
 • putem Western Uniona, 
 • kao i preko PAY PAL servisa.

Rok za uplatu avansa je 2 radna dana od datuma rezervacije. Nakon uplate, potrebno je da nam pošaljete fotografiju uplatnice kako biste dobili potvrdu rezervacije sa kontaktom vlasnika. Ostatak iznosa rezervacije plaćate po dolasku u apartman.

U slučaju otkazivanja rezervacije, vlasnik stana zadržava avans, odnosno avans se ne vraća.

Troškove transakcije snosi uplatilac (gost).

Boravak u apartmanima - Osnovna pravila

Vodič za goste

Prilikom boravka u nekom od naših apartmana u Beogradu postoje osnovna pravila koja morate ispoštovati. Izdavajamo najvažnija:

 • Morate čuvati nameštaj i uređaje u apartmanu. Ukoliko sami prouzrokujete štetu tokom boravka u stanu, dužni ste da štetu nadoknadite novčano.
 • Ne sme se remetiti javni red i mir od 14 – 17h i od 22 – 09h.
 • Pušenje je dozvoljeno samo u dnevnim sobama apartmana za iznajmljivanje.
 • Kućni ljubimci su dozvoljeni samo u apartmanima u čijem je opisu posebno naglašeno da prima životinje.
 • Naši gosti takođe mogu primati goste prilikom smeštaja u stanu, ukoliko i oni poštuju pravila naše kuće.

Dolazak u smeštaj i napuštanje smeštaja

Putnica sa prtljagom

Ljubazni domaćini smeštaja će vas dočekati prilikom ulaska u apartman. Najbolje je da prilikom rezervacije apartmana navedete tačno vreme dolaska u smeštaj, kako bi vas vlasnik sačekao i kako biste izbegli čekanje. Vlasnik će vas tom prilikom obavestiti o proceduri napuštanja apartmana i predaje ključeva, a najčešća praksa je da se sa njim tada dogovorite i o tačnom vremenu izlaska iz apartmana. 

Check IN i Check OUT

Satnica za prijavljivanje u apartman i odjavljivanje iz njega zavisi od apartmana do apartmana. Tačno vreme ulaska i izlaska pronaći ćete na stranici apartmana, a slika ispod pokazuje gde se ovaj podataka nalazi.

Slika prezentacije apartmana

Kako produžiti ili skratiti boravak?

U dogovoru sa vlasnikom je moguće pomeranje termina ulaska i napuštanja apartmana ukoliko to situacija dozvoljava. 

Produženje boravka je moguće ukoliko je apartman slobodan. Ukoliko je taj isti apartman već iznajmljen, potrudićemo se da Vam nađemo drugi smeštaj u nekom od naših stanova. Skraćenje boravka je moguće, a u tom slučaju nismo dužni da Vam vratimo naplaćeni iznos za najam apartmana. Apartmani u Beogradu imaju pravo da prilikom kršenja pravila kućnog reda otkažu smeštaj apartmana gostu bez prava na povrat novca.

Privatnost gostiju za vreme boravka u apartmanu

Obavezujemo se u čuvanju privatnosti naših gostiju, apartmani u Beogradu imaju zakonsku obavezu čuvanja Vaših ličnih podataka i podataka o boravku u apartmanima. Takođe smo obavezni Vaše podatke dati policiji i turističkoj organizaciji grada Beograda, radi obračuna boravišne takse.

Uslovi otkazivanja smeštaja

Molimo Vas da otkazivanje izvršite putem telefonskog poziva neposredno čim odlučite ranije napustiti apartman. Plaćeni iznos smeštaja nismo dužni vratiti, ukoliko ugovorom nije drugačije dogovoreno. Ukoliko Apartmani u Beogradu zbog nepredviđenih okolnosti mora otkazati Vašu rezervaciju stana, ponudićemo Vam zamenski smeštaj ili vratiti Vaš novac.

Tabla sa natpisom

Pravne obaveze gostiju

Osnovne zakonske napomene koje morate znati pre rezervacije apartmana:

 • Pravna i fizička lica koja vrše rezervaciju apartmana za dnevni najam odgovorna su za tačnost svih potrebnih podataka o osobama koje će boraviti u apartmanu.
 • Pravna i fizička lica koja potvrđuju rezervaciju stana, time potvrđuju sva pravila uslova korišćenja kao i sve obaveze koje iz njih proizilaze.
 • Apartmani u Beogradu nisu dužni za probleme u komunikaciju sa vlasnicima. Na nama je da prosleđujemo rezervacije i garantujemo tačnost podataka na sajtu.
 • Apartmani u Beogradu nisu odgovorni za štetu nastalu korišćenjem apartmana, za štetu nastalu od prirodnih nepogoda i izričito se odriču od odgovornosti za bilo kakva kriminalna i nezakonita dela, koja bi počinili korisnici smeštaja u toku boravka u stanu. U slučaju spora nadležan je sud u Beogradu.

Budite u toku - Pratite nas!

Društvene mreže

Mejl koji ostavljate prilikom rezervacija apartmana naći će se na listi kontakata kojima šaljemo Newsletter. U njemu ćemo vam slati najnovije ponude, akcije, te popuste na apartmane, dostupne samo za naše stalne goste. Osim putem mejla, zapratite naše društvene mreže: AuB.rs Facebook i AuB.rs Instagram, kao i kanal na Youtube-u, na kojima vas očekuju sjajne ponude i obaveštenja o akcijama., novim apartmanima, te zanimljive priče i preporuke za savršene odmore u Beogradu.