Aerodrom Beograd

Pronadjite sve potrebne informacije o aerodromu Nikola Tesla na našoj sažetoj stranici Aerodrom Beograd! Više ne morate da potrošite mnogo vremena kako biste saznali sve što Vam je potrebno. Stranica Aerodrom Beograd je tu da Vam olakša pretragu!

Aerodrom Nikola Tesla, sada već samo Aerodrom Beograd, počeo je sa radom 1962. godine. Danas je Aerodrom Beograd najveći aerodrom u Srbiji. Nekadašnji aerodrom činila je pista duga 3.000 metara, pristanišna zgrada za prijem putnika, kontrolni toranj i prilično savremena oprema tog vremena, a nešto kasnije su dograđene zgrade i produživane piste. Nekadašnji aerodrom mogao se pohvaliti najsavremenijom navigacionom opremom, koja je tada postojala. Novi Aerodrom Beograd bazni je aerodrom nacionalne avio-kompanije Air Serbia, kao i čarter avio-kompanija Aviogenex, Wizz Air, Air Pink, Prince aviation i brojnih drugih kompanija. 

U čast srpskog najvećeg naučnika aerodorom je od 2006. godine nosio nazv "Aerodrom Nikola Tesla". Nedavno, 2018. godine aerodromom u Beogradu prema Ugovoru o koncesiji upravlja francuska kompanija "VINCI Airports".

 

 

Aerodrom Beograd - Informacije

Aerodrom "Nikola Tesla Beograd" nalazi se na adresi Aerodrom Beograd broj 59 u Surčinu. Do aerodroma na najbrži način možete stići autoputem E70 iz pravca Šida, kao i autoputem E75 i regionalnim putem R153a iz pravca Novog Beograda i Surčina.

 

Aerodrom Beograd mapa

 

 

 

Kontakt:

 

Opšte informacije

Tel: 011 209 4000

Informacije o redu letenja (dnevnom i sezonskom)

Tel: 011 209 4444

Neregularnosti

011 228 6000

U slučaju prekida veze u fiksnom telefonskom saobraćaju

Tel: +38164 848 5402 ili +38163 255 066

 

Ostale informacije:

 

Informacije o putnim ispravama 

Sve potrebne informacije o putnim ispravama se mogu dobiti u policijskim upravama i stanicama i zvaničnom sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Konakt ka Ministarstvu unutrašnjih poslova je elektronska adresa info@mup.gov.rs.

 

Informacije o carinskim propisima

Sve potrebne informacije u vezi sa carinskim propisima, pravima i obavezama putnika se mogu dobiti u Upravi Carine Republike Srbije. Više o tome pogledajte na zvaničnom sajtu: Carina.

 

Informacije o viznom režimu

Za informacije o viznom režimu se možete obratiti izabranoj avio-kompaniji i Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije.

 

Sugestije

Sugestije, pohvale i žalbe mogu se poslati na elektronsku adresu: briga.o.korisnicima@beg.aero.

 

Aerodrom Beograd dolasci

 

Na zvaničnom sajtu beogradskog aerodroma svakodnevno se ažuriraju podaci o spisku dolaznih letova gde putnici mogu u svakom trenutku proveriti status svog leta. Sve što je potrebno jeste ukucati broj leta, polazni aerodrom odakle avion kreće i avio-kompaniju, čijim avionom putnik leti.

Na tabeli je prikazano planirano vreme poletanja aviona sa polaznog aerodroma, očekivano vreme sletanja na Aerodrom Beograd i izlaz sa Terminala za putnike. Proverite dolaske letova na Aerodrom Beograd - dolasci

 

 

Aerodrom Beograd odlasci

 

Putnici mogu na zvaničnom sajtu beogradskog aerodroma, gde se svakodnevno se ažuriraju podaci o spisku odlaznih letova, u svakom trenutku da provere status leta. Sve što je potrebno jeste ukucati broj leta, destinaciju ka kojoj avion putuje i avio-kompaniju, čijim avionom putnik leti.

Na tabeli se uvek prikazauje planirano vreme poletanja aviona sa beogradskog aerodroma, očekivano vreme sletanja na željenu destinaciju i izlaz na Terminal za putnike. Sve odlaske u realnom vremenu pogledajte na Aerodrom odlasci.

 

 

Avio-kompanije

 

Aegean Airlines   Aeroflot
Air Cairo   Air France
Air Serbia  Alitalia
Atlasglobal Airlines  Arkia Israeli Airlines
Austrian Airlines  Belavia
easyJet  Etihad Airways
flydubai  LOT Polish Airlines
Lufthansa  Montenegro Airlines
Norwegian Air Shuttle  Pegasus Airlines
Qatar Airways  Red Wings Airlines
Swiss  Tarom
Transavia Airlines  Tunisair
Turkish Airlines  Wizz Air

 

 

Aerodrom Beograd - Destinacije

 

Sa beogradskog aerodroma možete leteti za:

Moskva i Krasnodar Ljubljana Tivat i Podgorica
Istanbul Zagreb Bukurešt
Beč Rim, Venecija, Milano  Madrid
Cirih Minhen, Dortmund, Dizeldorf  London
Frankfurt Štugart Berlin
Pariz Varšava Atina
Skoplje Sofija Tirana
Sarajevo Malta Kairo
Bejrut Larnaka Eindhoven i Amsterdam
Kopenhagen Oslo Brisel
Malme Doha Dubai i Abu Dabi

 

Usluge i kupovina

 

Na aerodromu je sadžaj usluga zaista opširan. U ovu kategoriju se obrajaju:

 • Barovi i restorani - Pre leta se putnici mogu osvežiti u nekom od ugostiteljskih objekata na aerodromu.
 • Kupovina - Na aerodromu postoje prodavnice i kisoci, pekare, apoteke i prodavnice odeće i obuće. Poseban deo čini Free Shop i prodavnice sa suvenirima iz Beograda i Srbije.
 • Internet - U opticaju je besplatan bežični internet na celom aerodromu.
 • Prostorije za decu - Na aerodromu postoje posebne prostorije namenjene boravku roditelja i male dece, opremljene kuhinjom, kupatilom, opremom za negu dece i presvlačenje.
 • Novačane usluge - Na aerodromu se nalazi Pošta Srbije, šalteri nekoliko banaka, bankomati i menjačnice.
 • Muzeji - Na prostoru aerodroma nalazi se Muzej vazduhoplovstva, a nedavno je između gejtova/izlaza C2 i C3 postavljen deo posvećen reprodukcije velike umetničke vrednosti iz Narodnog muzeja.
 • Turističke agencije - Putnici se mogu raspitati o aktuelnim ponudama i aranžmanima na šalterima Turističke organizacije Srbije i još nekoliko domaćih i svetskih turističkih organizacija.

 

Aerodrom Beograd check-in

 

Prijava na let ili Check-in može se uraditi na nekoliko načina. Prilikom prijave na let putnici predaju svoj prtljag i dobijaju avionsku kartu za ulazak na avion. Aerodrom Beograd omogućava sledeće načine za prijavu:

 

1. Prijava na šalteru

Prijavu na let moguće je izvršiti na šalteru izabrane avio-kompanije. Šalteri su otvoreni između 120 i 180 minuta za check-in pre leta. Nakon obavljene prijave i predaje prtljaga, svaki putnik dobija kartu za ulazak u avion/boarding pass i naznaku na koji izlaz/gate treba da ide.

2. Prijava na automatu

Na Terminalu 2 se nalazi 10 automata za samostalni check-in. Svaka avio-kompanija ovu mogućnost uređuje u skladu sa svojim pravilima, a o ovoj mogućnosti se treba unapred raspitati.

3. Prijava mobilnim telefonom

Check-in se može obaviti putem mobilnom telefona. Svaka avio-kompanija ima svoja pravila, te za Air Serbia važi da je potrebno prijaviti se na let 24h pre leta putem mobilnog telefona.

4. Online prijava

Check-in moguće je izvršiti online, putem sajta izabrane avio-kompanije. Sada se prijava može izvršiti na aerodromu kako je na Terminalu 1 postavljeno nekoliko računara gde se može prijaviti  odštampati karta za ukrcavanje.

 

 

Prevoz do aerodroma

Do aerodroma "Nikola Tesla Beograd" se može stići sopstvenim prevozom, taksi prevozom, CarGo vozilom i linijama javnog prevoza.

 

1. Javni prevoz

Do aerodroma vozi:

 • minibus linija A1 Trg Slavija (Ulica kralja Milutina) - Aerodrom; cena karte: 300 dinara.
 • linija 72 Zeleni venac - Aerodrom; cena karte: 89 dinara kupovinom karte na kisoku i 150 dinara kupovinom karte u prevozu.
 • linija 607 Surčin - Novi Beograd; cena karte: 89 dinara kupovinom karte na kisoku i 150 dinara kupovinom karte u prevozu.

2. Taxi do aerodroma Beograd

Svi taksi prevoznici nude transfer od željene adrese do aerodroma. Prosečne cene vožnje se kreću između 1.500 dinara i 2.000 dinara. Svi kontakt telefoni se mogu naći na sledećem linku Taxi Beograd.

3. CarGo

Transfer do aerodroma putem CarGo vozila se naručuje putem Car:Go aplikacije, koja je dostupna u IOS i Play prodavnicama. Prosečna cena vožnje iznosi između 1.200 dinara i 1.500 dinara.

 

Rent a car aerodrom Beograd

 

Na beogradskom aerodromu moguće je iznajmljivanje vozila po veoma povoljnim cenama. Na Terminalu 1 i Terminalu 2 se nalazi veliki broj poslovica rent a car agencijama. Sva prava i obaveze putnika koji iznajmljuju vozilo se definišu ugovorom između agencije za iznajmljivanje i putnika. Moguće je iznajmiti vozilo sa vozačem koji će izvršiti transfer putnika do aerodroma ili ih sačekati na aerodromu i odvesti do željene adrese.

Spisak pouzdanih agencija za iznajmljivanje vozila se nalazi na linku Rent a Car Beograd.

 

 

Parking aerodrom Beograd

 

Parking aerodrom Beograd sastoji se od 3 parking-prostora namenjna za parking putnika, a od toga su 2 otvorena i 1 parking je natkriven. 

 

Parking P1

Parkiralište P1 je jedno od otvorenih parkirališta na aerodromu. Zauzima prostor preko puta aerodromske zgrade.

 • Broj mesta: 496
 • Broj rezervisanih mesta za osobe sa invaliditetom: 3
 • Radno vreme: 00-24
 • Cena parkiranja: 100 dinara po započetom času.

 

Parking P7

Parkiralište P7 se nalazi na 300 metara udaljenosti od aerodromske zgrade i zauzima prostore preko puta Robno-carinskog magacina.

 • Broj mesta: 196
 • Radno vreme: 00-24

 

Garaža

Natkriveni parking je javna garaža, koja se nalazi na 150 metara udaljenosti od aerodroma.

 • Broj mesta: 528
 • Broj rezervisanih mesta za osobe sa invaliditetom: 3
 • Radno vreme: 00-24
 • Cena parkiranja: 100 dinara po započetom času/1.000 dinara za dnevno jednokratno parkiranje.

 

 

Na sajtu Aerodroma "Nikola Tesla Beograd" prikazana je mapa sa svim detaljima u vezi sa prilaznim putevima, parkingom i položaju terminala.