Dupla rezervacija

 • Sadržaj
 • Jedan od najčešćih problema koji možete iskusiti kao vlasnik apartmana jeste pravljenje duple rezervacije.

  U nastavku se možete više informisati o tome šta je dupla rezervacija i zašto nastaje, kao i koje su posledice pravljenja iste u slučaju portala Apartmani u Beogradu.

  Šta je dupla rezervacija i kako nastaje?

  Dupla rezervacija (overbooking) predstavlja situaciju kada za određeni datum u kalendaru istovremeno dobijete više od jedne rezervacije. Ovaj problem se najčešće javlja zbog dva razloga:

  1. greška vlasnika apartmana - zanemarivanje i neažuriranje datuma u kalendaru.
  2. greška gosta - promene u pogledu datuma dolaska i/ili odlaska, kao i zbog promene zakupljenog apartmana.

  Šta se dešava kada napravim duplu rezervaciju?

  Iako pravljenje duple rezervacije predstavlja jednu od većih grešaka, ovaj portal svojim vlasnicima ponekad ume da progleda kroz prste. U poređenju sa drugim agencijama i portalima, politika Apartmana u Beogradu je dosta popustljivija.

  Naime, ukoliko ste vlasnik koji tek počinje da se bavi ovim poslom ili se bavite već duže vreme, ali Vam se dupla rezervacija do sada nije desila - proći ćete bez ikakvih penala (kaznenih odredbi). Svesni smo da su propusti u radu neizostavni i da se pokatkad mogu javiti. 

  Iako Vas mi kao portal oslobađamo plaćanja bilo kakvih penala, ipak postoje neke obaveze koje morate ispuniti prema gostu kojem ste otkazali rezervaciju.

  One se odnose na to da samostalno ili pomoću nekog posrednika (agencije ili portala) obezbedite smeštaj koji je istog ili sličnog ranga kao i apartman koji ste otkazali. Na taj način će Vam gost možda ipak pružiti drugu šansu i nekom drugom prilikom rezervisati Vaš smeštaj. 

  Ipak, ukoliko Vam pravljenje duplih rezervacija postane stvar navike, računajte na to da će portal postupiti u skladu sa zakonskim odredbama iz ugovora koji ste potpisali prilikom oglašavanja apartmana.

  U situacijama kada napravite duplu rezervaciju u obavezi ste da izmirite dugovanja prema portalu nastala kao posledica kaznenih penala, te da na račun uplatite 20% od iznosa rezervacije. 

   

  Preuzmite Dupla rezervacija.