Kako urediti stan za dnevni najam

 • Sadržaj
 • Ukoliko pitate bilo kog vlasnika koji se duže vreme bavi ovim poslom šta je najvažnije kod ove delatnosti, dobićete skoro pa jedinstven odgovor - zadobiti poverenje postojećih gostiju. Vremenom, to se ispostavi kao dosta teži zadatak nego u slučaju privlačenja novih.

  Kako biste osigurali da Vam se gosti uvek iznova vrate, potrebno je da se potrudite oko pogodnosti i sadržaja koji će im se naći na raspolaganju. Što raznovrsniju ponudu predstavite, to su veće šanse da Vaši gosti budu zadovoljni uslugom koju im nudite. 

  Iako se stan na dan uglavnom iznajmljuje za kratkoročan period, te se shodno tome gosti ni ne zadržavaju puno u stanu, to ne znači da bi njima trebalo uskratiti sve ono što bi mogli očekivati u svom domu.

  U nastavku možete pogledati neke od najvažnijih stvari koje smo izdvojili, a kojima bi Vaš stan trebalo biti opremljen.

   

  Dnevni boravak

   

  Udoban nameštaj

  Nakon napornog dana ili putovanja nema boljeg načina da se opustite nego u udobnosti Vaše garniture. Obezbedite dovoljno prostran, a istovremeno i komforan nameštaj koji će Vašim gostima pružiti kvalitetan odmor.

   

  WiFi internet

  U današnjem modernom svetu gde je sve na “klik od nas”, WiFi internet predstavlja nešto što se naprosto podrazumeva. Brza i stabilna konekcija je nešto što definitivno morate da obezbedite ukoliko još uvek niste. 

   

  Kablovska televizija

  Ukoliko u Beograd dolazite turistički i želite da se upoznate sa sadržajima koje on nudi, malo je verovatno da ćete vreme provesti gledajući televiziju. Ipak, usled nekih nepredviđenih okolnosti (na primer, loših vremenskih prilika) lako se može desiti da gosti promene svoje planove i odluče da ostanu u stanu.

   

  Radni sto

  Beograd ne predstavlja privlačnu destinaciju samo za turiste. U proteklih nekoliko decenija on je postao i jedan od važnijih poslovnih centara. Kao takav, sve više privlači i goste koji u prestonicu dolaze usled poslovnih prilika.

  Upravo zato je potrebno imati u vidu da je takvim gostima potreban prostor koji će po potrebi predstavljati njihovu “privremenu kancelariju”.

   

  Spavaća soba

   

  Prostran krevet

  Miran i kvalitetan san predstavljaju nešto za čime mnogi žude. Usled užurbanog tempa često nismo u prilici da sebi priuštimo malo odmora. Upravo zato je bitno da Vi - kao dobar domaćin, obezbedite dovoljno prostran i udoban krevet.

  Naravno, čista posteljina je nešto što se podrazumeva.


  Dodatni ležaj

  Često se dešava da gosti koji iznajmljuju stan na dan dolaze porodično - sa decom ili pak sa većim brojem saputnika. U takvim situacijama uvek postoji potreba za traženjem smeštaja više. Tada gostima možete ponuditi mogućnost korišćenja dodatnog ležaja kako bi kvalitetan odmor bio svima zagarantovan. 

   

  Noćni stočić

  Gotovo neizostavan deo svake spavaće sobe predstavljaju noćni ormarići. Da bi Vašim gostima sve bilo nadohvat ruke - od budilnika, preko telefona i čaše vode, potrudite se da sa obe strane kreveta postavite po jedan noćni stočić.

  Pored praktične svrhe, ovaj idealan dodatak znatno će doprineti vizuelnom utisku celokupne sobe. 

   

  Ormar sa čivilukom

  Obezbedite gostima prostor za odlaganje stvari. Poželjno je da to bude veći ormar sa policama i čivilukom na koji će moći da okače svoje stvari. Vodite računa da unutrašnjost ormara bude čista i u potpunosti prazna; bez ikakvih stvari koje bi mogle smetati gostima Vašeg stana.

   

  Kuhinja

   

  Pribor za ručavanje

  Od izuzetne je važnosti da kuhinju opremite svim neophodnim stvarima. Između ostalog jedna od prvih stavki sa te liste predstavlja pribor za ručavanje. Potrudite se da uvek u stanu bude dovoljan broj tanjira, čaša i escajga. 

   

  Mikrotalasna pećnica

  Za nekoga ko u Beogradu ostaje jako kratko, spremanje jela koji oduzimaju previše vremena je poslednja stvar na pameti. Upravo zato je mikrotalasna pećnica idealno rešenje koje umnogome doprinosi uštedi vremena Vaših gostiju. 

   

  Kuhinjsko posuđe

  Iako se stan na dan uglavnom vezuje za kratkoročni najam, često gosti požele da svoj boravak u Beogradu produže za koji dan. U takvim situacijama dobro dođe da se okuse neka od jela na koje ste navikli. Zato je neophodno da kuhinjsko posuđe uvrstite u neizostavan inventar Vašeg stana.

   

  Ketler (električno kuvalo za vodu)

  Početak dana ponekad može biti nezamisliv bez šoljice tople kafe ili čaja. Za mnoge ovaj jutarnji ritual je nešto bez čega prosto ne mogu. Kako biste gostima omogućili da se osećaju kao kod sopstvene kuće, a za sebe obezbedili epitet dobrog domaćina, u kuhinji ostavite raznovrsne biljne čajeve i instant kafe.

   

  Kupatilo

   

  Toaletne potrepštine

  Pored osnovnih stvari koje se podrazumevaju u sklopu jednog stana, kao što su: tečni sapun i toalet papir, možete dati sebi oduška te Vašim gostima obezbediti još neke od sadržaja. Ti dodatni sadržaji mogu biti u vidu šampona za kosu, gelova za telo i paste za zube.

   

  Peškiri

  Vodite računa da higijena celokupnog stana, ali i stvari, bude na vrhunskom nivou. Ništa ne može pokvariti opšti utisak koliko nehigijenski uslovi, prljavi i pohabani peškiri. Uvek zamenite dotrajale peškire novima, jer ćete tim sitnicama kupiti poverenje gostiju koji će se u Vaš stan vratiti i sledeći put.

   

  Fen za kosu

  Uprkos tome što je svima neophodan, kad krenemo na putovanje retko kad se setimo i da ga ponesemo. Fen za kosu predstavlja nešto što će zasigurno koristiti svima, a ono najvažnije - predstavlja mali gest koji puno govori o Vama kao domaćinu. 

   

  Mašina za pranje veša

  Ovaj komad bele tehnike naročito je značajan za one goste koji u Beograd dolaze porodično i sa malom decom. Pored toga, mašina za pranje veša važna je i svima onima koji se u glavnom gradu zadržavaju tokom dužeg vremenskog perioda.

  Upravo zato trebalo bi da se postarate da obezbedite prašak za pranje veša, kao i omekšivač koji će biti na raspolaganju gostima Vašeg stana. 

  Preuzmite Kako urediti stan za dnevni najam.