Saveti prilikom ispraćanja gostiju

 • Sadržaj
 • Ispraćanje gostiju može biti podjednako važno koliko i upoznavanje prilikom prvog susreta. Stoga dajte sve od sebe da do samog kraja sačuvate pozitivnu predstavu o sebi. Ukoliko ne znate kako, mi ćemo Vam pomoći. 

  U nastavku slede korisni saveti koje možete odmah primeniti prlikom rastajanja od gostiju. 

  Zajedno sa gostom obiđite stan

  U dogovoreno vreme dođite do stana i u prisustvu gosta proverite funkcionalnost i trenutno stanje prostora. Ovo predstavlja izuzetno važan korak budući da eventualnu štetu, prouzrokovanu od strane gostiju, možete nadoknaditi jedino dok je gost u stanu.

  Po izlasku iz stana, verovatnoća da se načinjena šteta sanira postaje znatno manja. 

  Preuzmite ključeve od gosta

  Po isteku zakupa stana gost je u obavezi da ključeve dobijene prilikom prvog susreta preda vlasniku ili drugoj osobi zaduženoj za uvođenje gostiju.

  Pored ključeva od ulaznih vrata stana, tu su najčešće i ključevi od ulaznih vrata zgrade i eventualno garaže. 

  Pitajte gosta za mišljenje

  Trudite se koliko god je moguće da gosti primete da Vam je stalo do njih. Pitajte gosta da Vam kaže iskrene utiske o Vašem smeštaju; o tome šta mu se dopalo, šta su mane, te šta bi trebalo promeniti ubuduće.

  Uvažavajući njihovo mišljenje znatno ćete unaprediti i kvalitet usluge, a vremenom i povećati broj rezervacija. 

  Zamolite gosta za preporuku

  Vođeni izrekom “dobar glas daleko se čuje”, zamolite Vašeg gosta da ostavi pozitivan komentar u vezi sa Vašim smeštajem. Naravno, u slučaju da je zaista i zadovoljan uslugom koja mu je pružena.

  Budite učtivi do kraja

  Budite uviđajni i gostu ponudite prevoz za naknadu do aerodroma, autobuske stanice ili neke druge lokacije. Takođe, možete obezbediti i taksi prevoz za Vaše goste. Ovo će biti naročito značajno u slučaju stranih turista. 

   

  Preuzmite Saveti prilikom ispraćanja gostiju.