Instant i regularni vlasnici

 • Sadržaj
 • Prilikom oglašavanja na portalu Apartmani u Beogradu, na raspolaganju Vam se nalaze dve mogućnosti u pogledu rezervacije:

  •  instant;
  •  rezervacija na upit.

  Prilikom potpisivanja ugovora svaki vlasnik apartmana opredeljuje se za onu opciju koja mu više odgovara.

  Ukoliko se nalazite u dilemi i niste sigurni koja opcija bi bila idealna za Vas, u nastavku možete saznati koja je osnovna razlika između instant i regularnih vlasnika, kao i kako Vam izbor one prave može doneti uvećanje profita i do 103%.

  Vrste vlasnika na portalu Apartmani u Beogradu

  Kao što smo već spomenuli, na portalu Apartmani u Beogradu postoje dve kategorije vlasnika:

  1. Instant vlasnici;
  2. Regularni vlasnici.

  Instant vlasnici

  Instant vlasnici su oni vlasnici apartmana kod kojih nije potrebno vršiti proveru raspoloživosti smeštaja. Drugim rečima, to znači da prilikom rezervacije apartmana ne morate čekati da Vam vlasnik odobri rezervaciju za željeni datum.

  Instant vlasnik je taj koji samostalno unosi datume zauzeća u svoj kalendar i blagovremeno ih sinhronizuje sa drugim kalendarima. Na taj način - kako gosti, tako i posrednici, imaju informacije u realnom vremenu o dostupnosti Vašeg apartmana. 

  Regularni vlasnici

  Pod regularnim vlasnicima se podrazumevaju svi oni vlasnici kod kojih je, nakon svake rezervacije, neophodno proveriti raspoloživost apartmana. To znači da nakon što posrednici (agencije ili portali) dobiju upit za apartman, oni kontaktiraju vlasnika kako bi se informisali o tome da li je apartman u tom periodu slobodan ili ne.

  Nakon što se sa vlasnikom proveri dostupnost - pozivom, porukom ili mejlom, tek tada se gostu šalje povratna informacija u vezi sa njegovim upitom. 

  Šta izabrati kao najbolju opciju?

  Istraživanje koje je rađeno od strane web portala Apartmani u Beogradu, a kojim je obuhvaćen uzorak od 1125 apartmana, pokazalo je da je instant najpogodnija opcija. Uzimajući u obzir nekoliko parametara istovremeno, kao što su: dužina rezervacije, broj gostiju, prosečan broj rezervacija i slično, sa punim pravom možemo reći da su instant vlasnici ostvarili daleko veći broj rezervacija. 

  Ukoliko sagledamo sve prednosti koje instant vlasnicima stoje na raspolaganju, složićemo da se da takvi rezultati nisu uopšte iznenađujući. Samo neke od njih su:

  • veći broj rezervacija;
  • veće interesovanje gostiju;
  • bolji položaj u rezultatima pretrage i na samom sajtu.

  U današnjem užurbanom svetu, vreme je resurs koji je od neprocenjive vrednosti. Gosti prilikom traženja smeštaja žele da pronađu nešto na što brži i efikasniji način. Ukoliko niste instant korisnik, u startu se nalazite u znatno nepovoljnijoj situaciji.

  Naime, regularnim korisnicima je u proseku potrebno oko 12 minuta da odgovore posrednicima u vezi sa upitom, a za to vreme preko 80% gostiju pronađe smeštaj negde druge. Upravo zato su instant vlasnici u odnosu na regularne (vlasnici na upit) u proseku ostvarivali 103% više rezervacija, a samim tim i za isto toliko i uvećali svoju zaradu.

   

  Preuzmite Instant i regularni vlasnici.