Šteta koju naprave gosti i kako se zaštiti

 • Sadržaj
 • Iznajmili ste apartman u odličnom stanju - čist i uredno sređen. Nekoliko dana kasnije, po isteku rezervacije, vraćate se u taj isti apartman i zatičete ga u potpuno drugačijem izdanju.

  Iako ovaj scenario srećom nije toliko čest, neki od vlanika su bili u prilici da ovo traumatično iskustvo lično i iskuse.

  Ukoliko biste želeli da izbegnete mogućnost prolaska kroz identičnu situaciju, onda će Vas sasvim sigurno zanimati nastavak koji sledi. Uputićemo Vas kako da prepoznate takve goste i kako da izađete na kraj sa njima.

  Ko je odgovoran za nastalu štetu?

  Ovo je jedno od najčešćih pitanja koje dobijamo od strane vlasnika. Kada se radi o pokrivanju štete u stanu, pravila se razlikuju u zavisnosti od posrednika preko kojeg ste oglasili stan. U slučaju Apartmana u Beogradu, ne snosimo odgovornost za prouzrokovanu štetu u Vašem objektu. Mi kao veb portal smo jedino odgovorni za rezervacije apartmana. 

  Kako se zaštiti od takvih gostiju?

  Nažalost, univerzalno rešenje za ovo ne postoji. Budući da se radi o kratkoročnom izdavanju gde je promet gostiju u toku meseca izuzetno veliki, šansa da se u potpunosti zaštitite od problematičnih gostiju je gotovo nemoguća. Ipak, postoje neki saveti koje možete primeniti kako biste potencijalne probleme koliko-toliko predupredili.

  1. Procenite goste

  Iako možda ne deluje kao korektna praksa, ovo je zapravo najdelotvorniji način da sprečite da do štete dođe. Ukoliko primetite da gosti imaju nameru da prave žurku i da proizvode buku u stanu, imate pravo da ih ne pustite u apartman.

  U takvim slučajevima nećete snositi nikakvu odgovornost. Jedino je potrebno da kontaktirate portal Apartmani u Beogradu i da objasnite zašto ste gostima otkazali rezervaciju.
   

  2. Uzmite podatke od gostiju 

  Po ulasku u apartman od gostiju bi trebalo da uzmete podatke. Tražite lična dokumenta na uvid kako biste mogli da u MUP-u podnesete prijavu o boravku. Na ovaj način ćete se i Vi kao vlasnik osigurati u slučaju nastale štete. 


  3. Podelite informacije sa drugima

  Ukoliko ste sa nekim gostom doživeli neprijatnost u smislu načinjene štete u apartmanu - obavestite i druge o tome. Naime, portal Apartmani u Beogradu pruža priliku svim vlasnicima i gostima da ostave recenziju (review).

  Na osnovu povratnih informacija ažuriramo bazu gostiju kako bismo za ubuduće znali da li da prihvatamo rezervaciju od određenog gosta ili ne.

  Na ovaj način štitimo ne samo Vas kao vlasnika apartmana, već i sve vaše kolege koje se bave istim poslom.

   

  Preuzmite Šteta koju naprave gosti i kako se zaštiti.