Gde za vikend - Vodič za savršen vikend u Srbiji

Blog / Apartmani Kultura Ugostiteljstvo

  • Sadržaj
  • Gde otići za vikend? Naša zemlja ima savršene odgovore. Srbija je prebogata različitim prirodnim lepotama, atrakcijama i sadržajima koji će turistima pružiti savršen ugođaj i potpun odmor. Ukoliko se pitate kuda za vikend, mi imamo mnogo odgovora i opcija. Na vama je da izaberete ono što najviše odgovara vašim željama i mogućnostima i prepustite se otkrivanju prelepih mesta, planinskih padina, kulturnih sadržaja, urbanih ili etno sadržaja. Potrebno je samo otkriti sve ono što naša zemlja u sebi krije i dopustiti joj da nas relaksira i odmori. Mi smo za vas izdvojili mnoštvo lokacija koje tokom čitave godine mogu da budu savršene za vikende sa dragim ljudima. 

    Gradovi u Srbiji

    Pored mnogih primarno turističkih mesta, gradovi u Srbiji postaju sve poželjnije destinacije, naročito za jednodnevne izlete ili vikende. Razvoj gradova u Srbiji doveo je do toga da oni svojim posetiocima mogu da ponude najraznovrsnije sadržaje, mnogo dobrog provoda i odlične smeštajne jedinice, koje su svakako važna kategorija kada donosimo odluku o tome kuda za vikend. Najbolji predstavnici ovih tvrdnji jesu tri najveća srpska grada, smeštena u različitim delovima zemlje - Beograd, Novi Sad i Niš.

    Gde za vikend u Beogradu

    Beograd je prava riznica raznovrsnih sadržaja i atrakcija, koji će svojim posetiocima pružiti nova i prelepa iskustva. Ukoliko ste odlučili da svoje slobodne trenutke predate u ruke glavnom gradu Srbije, sigurno je da će vam on uzvratiti na najbolji mogući način. Dva dana u glavnom gradu primoraće vas da iz široke ponude izdvojite određen broj sadržaja koji vam najviše odgovaraju i koji će vas najbolje osvežiti. Kako biste lakše došli do ovog važnog izbora, za vas smo izdvojili najprimamljivije beogradske atrakcije. 

    Ada Ciganlija

    Beogradsko more, zelena i vodena oaza glavnog grada i mesto sa najvećom ponudom različitih aktivnosti. Mesto u kom se spajaju mir, rekreacija, zabava, edukacija, radosti na vodi, opuštanje uz savršen pogled i adrenalinske avanture. Ovo poluostrvo pleni pažnju još od 19. veka, kada mu je knez Miloš Obrenović dodelio titulu državnog dobra, koja i danas ide uz ime Ada Ciganlija. Danas se na ovoj površini čuva čak 450 biljnih vrsta, raznovrsna fauna, voda visokog kvaliteta, uz veliki stepen održavanja svih lepota. Sve ovo učinilo je da ova beogradska oaza već nekoliko godina zaredom nosi priznanje Plava zastava, kojim se označava uspeh u oblasti ekologije, promocije zaštite životne sredine, kvaliteta vode i bezbednosti na plažama. Ada je svojevrsno prirodno dobro izuzetnog značaja za čitav prostor Srbije. Pored toga, ovaj prostor je skup kvalitetnih atrakcija od koji izdvajamo:

    • Kupanje i sunčanje na Savskom jezeru - najvećem otvorenom kupalištu u Srbiji, sa vodom izuzetnog kvaliteta i vrhunskom uređenošću prostora za sunčanje. 
    • Raznovrsne sportske aktivnosti - Ada omogućava zaljubljenicima u sport da uživaju u u bogatoj ponudi raznovrsnh sadržaja. Vi i vaši prijatelji imate na raspolaganju uređene terene i staze za: fudbal,  košarku, odbojku, tenis, badminton, bejzbol, ragbi, golf, biciklizam i rolere. Ljubitelji vodenih sportova mogu uživati u kajaku, veslanju ili sportskom ribolovu. Ada pruža mnoštvo mogućnosti za rekreaciju i opuštanje, te vam je na raspolaganju trim park, trim staza ili joga park. Turistička organizacija je razvila i Centar za osobe sa invaliditetom, u kome osobe sa posebnim potrebama mogu da se druže i zabave u okviru uređenih terena sa svlačionicama, prostorom za odlaganje opreme i spoljnim objektom za odmor.

    • Prostor za najmlađe - sveobuhvatnost ponude na Adi tu je da obezbedi lepe trenutke i najmlađima, te su izgrađena brojna zanimljiva dečja igrališta, u kojima mališani mogu razvijati svoju kreativnost i na pravi način utrošiti energiju. Najmlađi na Adi mogu steći i naučna znanja u okviru Parka nauke, koji je izgrađn kako bi kroz igru deca stekla znanja iz fizike, astronomije, matematike, geografije i psihologije opažanja. Za lepe porodične trenutke zaduženi su i piknik prostori, grad na vodi, vozić koji vodi duž celog poluostrva i pedaline. Zahvaljući ovome, Ada je savršen odgovor na pitanje gde za vikend sa decom.
    • Adrenalinske avanture - neustrašivi adrenalinski zavisnici na Adi će pronaći mnoštvo njihovih omiljenih aktivnosti. bandži džamp, Avantura park, skijanje i snoubord, pejntbol, akva ski, veštačka stena - sportsko penjanje, Ronjenje - samo su neke od uzbudljivih atrakcija, u kojima ćete uživati uz vrhunsku opremu i iskusne instruktore.
    • Objekti zabave i dobrog provoda - potrebnu dozu hedonizma obezbediće prelepi kafići sa pogledom na plavo-zelenu površinu, koji u toku noćnih časova pružaju dobar provod. Za to je zadužen i festival Beer garden, koji od 2015. godine ulepšava jun, jul i avgust na Adi. Tokom festivala održava se preko 70 koncerata, u kojima uživaju kako domaći, tako i strani turisti. Iz široke ponude restorana i kafića, izdvajamo: Bakara, Babaroga steakhouse i Restoran Time Out.

    Sve navedeno pokazuje da za potpuno uživanje u sadržajima koje Ada pruža nije dovoljan samo jedan vikend. Meseci nisu dovoljni da se upoznaju sve njene čari. Za potpun utisak o lepotama ovog prostora pogledajte video o podmorskom carstvu koje Ada krije. 

    Dve najlepše beogradske obale

    Dva beogradska keja sa desne strane Save i Dunava idealna su za miran odmor, šetnju ili ispijanje prve jutrarnje kafe uz pogled na mirnu zeleno-plavu površinu. Njihova obeležja su duge uređene staze za šetnju, okružene krošnjama drveća, kao i drveni splavovi, koji se nalaze na samoj obali i baš na reci. 

    Savski kej

    • Pripada opštini Novi Beograd, a proteže se od Bloka 70a, preko Bloka 44, pa sve do Bloka 45. Sa južne strane ovog prostora nalazi se Ada Ciganlija, do koje se može doći motornim čamcima. Savski kej pored dugih staza za šetnju, poseduje i velike travnate površine, idealne za fizičke aktivnosti i piknik. Duž čitavog šetališta nalazi se veliki broj splavova, od kojih su najpoznatiji: Šraf A, Godo, COCO BAR, Kruz koktel Bar, Korzo. Pored gastronomskih objekata, deo Keja je i dečje pozorište Teatar na Savi, u kome se tokom sunčanih dana organizuje Letnji pozorišni maraton. Zahvaljujući svemu navedenom, ne čudi što je ovo omiljeni prostor za opuštanje, rekreaciju i porodični odmor kako Novobeograđana, tako i turista iz čitave Srbije.

    Dunavski kej

    • Jedno od najlepših mesta opštine Zemun, čiji je zvaničan naziv Kej oslobođenja, a koje svojom širinom i lepotom zaista pruža osećaj svežine i slobode. Zemunski kej se nalazi na desnoj obali najveće reke u Srbiji, a proteže se ispod brda i naselja Gardoš do opštine Novi Beograd. Ovaj prostor sređen je i renoviran 2007. godine, kada je na njemu stvorena pešačka i biciklistička staza. Kao i kej na Savi i ovde mir možete pronaći u nekom od prelepih restorana, od kojih toplo preporučujemo: Stari šlep, Balkan ekspres, Stara Kapetanija, Žabar. Dok uživate u ukusnim specijalitetima, društvo će vam praviti divan pogled na Dunav, po kom plove jata gracioznih labudova, svojevrsni simbol ovog dela reke. Uređene zelene površine, parkovi, šetališta i staze, koji su deo Zemunskog keja vašim vikend trenucima će pružiti kvalitet i ispunjenost. 

    Tri najzanimljivija beogradska kafića

    Ono što je jedna od najvećih lepota i prednosti beogradske turističke ponude jesu atraktivni i neobični kafići i restorani, koji se, pored odlične ponude jela i pića, mogu pohvaliti ili neobičnim ambijentom, ili nesvakidašnjim pogledom. Zato bi trebalo da izdvojite sat ili dva za uživanje u njihovim brojnim čarima. Mi smo od ogromnog izbora uspeli da izdvojimo tri objekta koji će sigurno ostaviti pozitivan utisak.

    • Blaznavac - neobičan ambijent i savršen spoj različitih predmeta i stilova. Ova neobična kafe-galerija nalazi se u samom srcu Beograda, u ulici Kneginje Ljubice, okruženoj drvećem koje pravi prijatan hlad. Prvo što je neobično kod ovog bara jeste njegovo ime. Bar je smešten u kući Milivoja Blaznavca, upravnika Beograda iz 19. veka. Pri ulasku pred vama se pruža vrlo neobična, šarena bašta, u kojoj je smeštena gramofonska ploča, čiji su zidovi ukrašeni likom političara Blaznavca, ali i šarenim bojama i kontrastima. Unutrašnjost je takođe izuzetno zanimljiva, te u njoj možete pronaći improvizovane stolove od šivaćih mašina. Pored ovoga, Blaznavac nudi odličan izbor hrane i pića, te možete uživati u odličnim koktelima ili dezertima, među kojima je najpopularniji kolač Blaznavac. Radno vreme kafića je 09 do 01h radnim danima i nedeljom, te 09 do 02 petkom i subotom.

    • Heritage Rooftop - kafić smešten na vrhu hotela Heritage, objekta sa četiri zvezdice, koji se nalazi u ulici Mije Kovačivića, na svega nekoliko stotina metara od Vukovog spomenika. Restoran modernog ambijenta i savršenog pogleda pružiće vam divne trenutke dok u njemu isprobavate ukusna jela i pića, spremljena od strane iskusnih kuvara. Sa ovog vrha pruža se pogled koji dopire do Dunava i obuhvata sve zelene i stambene površine Palilule. Heritage Rooftop vam svakog četvrtka, petka i subote priprema odličan muzički program, probran i prilagođen istančanom ukusu njegovih posetilaca. Čari ovog kafića dostupne su vam nedeljom i radnim danom od 09:00 do 00:00, dok je petkom i subotom zatvaranje u 01:00h.
    • Boho bar - oaza predivnih trenutaka skrivenih u Beogradskoj tvrđavi. Ovaj restoran predivnog pogleda i ambijenta, nalazi se na Kalemegdanskoj terasi, odmah iznad Beogradskog zoo vrta. Boho bar donosi kombinaciju egzotičnih krajeva - Balija, Maroka, Indije, čiji će beomski duh da vas smiri i opusti. Sate možete provesti izležavajući se na jastucima i tepisima, okruženi rastinjem, a ušuškani i izolovani od gradske buke. U korak s tim idu i specijalno kreirani Boho kokteli, koji će rashladiti vrele letnje dane. Noću vas ovde očekuju karakteristični deep house, chill out zvuci i neobično osvetljenje, koje zajedno sa zvezdama otvorenog neba pruža osećaj da ste na nekoj lepšoj planeti. Od četvrtka do nedelje vas očekuju najpoznatija imena DJ beogradske scene, u čijim kombinacijama možete uživati do jedan sat posle ponoći. 

    Kulturni sadržaji

    Raznovrsna turistička ponuda Beograda obiluje prostorima u kojima možete nahraniti glad za edukativnim, kulturnim sadržajima različite vrste. Ukoliko ste se odlučili da provedete vikend u gradu, obavezni deo vaše rute mora da bude program neke od kulturnih institucija. A njih je u glavnom gradu zaista mnogo. Toliko da će se uvek pronaći neka koju niste posetili ili za koju čak niste ni čuli. Iz čitave ponude mi ćemo izdvojiti dve ustanove - jednu ne toliko poznatu, drugu jako poznatu, kao i jednu čuvenu manifestaciju. 

    Muzej nauke i tehnike

    Skriveni dragulj Beograda, u kome vas očekuje prava riznica otkrića i dostignuća različitih nauka u različitim epohama. Muzej nauke i tehnike se nalazi na Dorćolu, u Skender-begovoj ulici - autobusi 26, 79 i tramvaji 2, 5, 10. Stalnu postavku Muzeja čini četiri stotine predmeta, koje prikazuju tehnološki razvoj, organizovan u četiri tematske celine: točak-mašina-motor; komunikacija, čovek i tehnika, mera i broj. Ovde u potpunosti možete spoznati kako smo došli do svih uređaja bez kojih danas ne možemo: od pegle i televizora, do kompjutera, brodova i orgulja. Svaki eksponat objašnjen je s obzirom na vreme upotrebe i pronalazača. Poseta ovom prostoru biće pravo putovanje kroz vreme. 

    Njegovi posebno zanimljivi delovi su Naučna igraonica i Galerija igračaka. U prvoj vas očekuje kriva kuća, koja pokazuje uticaj gravitacije na kretanje, kao i vaga za merenje vaše težine na svim planetama sunčevog sistema. Tako da će vas iznenaditi podatak da ukoliko imate 50 kilograma na zemlji, na Jupiteru imate 130. Galerija igračaka pokazuje kako je tekao razvoj igračaka kroz čitav 20. vek, pa vas očekuju poznate lutke i automobili koji su u prošlost bili naročito popularni. Ono što je posebna vrednost Muzeja jesu njegove Radionice za najmlađe: Kustos detektiv, Ruka u testu, Vremeplov ili Moj muzej, u kojima se podstiče razvoj kreativnog mišljenja i znanja dece.

    Radno vreme Muzeja: svakog dana, osim ponedeljka, od 10 do 18 časova.

    Vrsta posete Cene
    POJEDINAČNE POSETE 200 dinara
    GRUPNE POSETE (VIŠE OD 10 OSOBA) 100 dinara
    GRUPNA POSETA SA RADIONICOM 200 dinara
    PORODIČNE POSETE 400 dinara
    DECA DO 7 GODINA Besplatan ulaz

    Narodno pozorište

    Godine 1868. osnovano je prvo profesionalno pozorište u Beogradu. Njegova velelepnost i veličina u svakom smislu svojevrsni su simboli glavnog grada Srbije i ponos svih zaljubljenika u svet umetnosti, književnosti i kulture. Smešteno u samom srcu grada, ovo pozorište vam tokom čitave godine nudi vrlo kvalitetan repertoar, koji može zadovoljiti najrazličitije ukuse. Vaša umetnička čula mogu biti ispunjena postavkama Baleta, Opera i Drama na Velikoj sceni ili sceni Paša Plaović. Na vama je da izaberete ono što vam najviše odgovara, a mi vam na osnovu ličnog iskustva i naklonosti preporučujemo:

    • Veliku dramu - tročasovni komad Siniše Kovačevića, za čije se svako prikazivanje traži karta više. Kroz ovo delo prikazana je istorija srpskog naroda kroz čitav dvadeseti vek, u kome je oslikan uticaj promene političkih režima i stavova na jednu crnogorsku porodicu. 
    • Balet Hazarski rečnik - Lovci na snove - balet u jednom činu, rađen po motivima romana Milorada Pavića. Mesto gde se spaja java i san, stvarnost i imaginarno, splet svih umetničkih veština, koji će vas ostaviti bez daha.
    • Za sve ljubitelje srpskih bestselera idealna je postavka jednog od naših najboljih romana Derviš i smrt. Potresna priča o usudu i teškoćama derviša Ahmeda Nurudina majstorski je prikazana na sceni, za šta su zaslužni fantastični glumci. 

    Ukoliko ste se odlučili da sebi priuštite dva sata (ili malo više) kvalitetnog programa, iznosimo vam tabelu u kojoj možete videti koliko novca treba izdvojiti za kartu s obzirom na blizinu bine. 

    Kategorija Velika scena Scena Raša Plaović
    I 1200/1500 dinara 800/1000 dinara
    II 1000/1200 dinara 500/600 dinara
    II 700/800 dinara 200 dinara
    IV 500/600 dinara  
    V 400 dinara  
    VI 200 dinara  

    BEMUS

    Najznačajniji i najstarIji muzički festival u Srbiji, koji promoviše umetničku muziku Jugoistočne Evrope i čuva prave kulturne vrednosti. U okviru ovog festivala gosti Beograda su bili ansambli i solisti iz svih krajeva sveta, kao što su: Njujorška i Bečka filharmonija, Simfonijski orkestar Radio Frankfurta, Pekinška opera, Kvartet Kronos, kao i solisti: Evgenij Svetlanov, Marta Argerič, Maksim Bengerov, Leonidas Kavakos. Posebna blagodet ovog festivala je što otvara vrata umetnicima na početku karijere. Ovaj prestižni događaj održava se svake godine tokom oktobra, i na različitim lokacijama, od kojih su neke: Kombank dvorana, Sava centar i Kolarac.

    Ovo su bili neki predlozi za kvalitetno proveden vikend u glavnom gradu Srbije. Ostalo je još mnogo toga što nije pomenuto, ali i ovo što je na papiru sigurno će pružiti kvalitetne moment, u toku kojih ćete se zabaviti, odmoriti, opustiti, rekreirati i osloboditi nakupljenog stresa. Izaberite kvalitetan stan na dan Beograd i prepustite se uživanju. 

    Novi Sad

    Drugi po veličini grad u Srbiji, najveći grad Vojvodine, prestonica kulture i omladine, grad zadivljujuće atmosfere, idealno je mesto za vikend sa porodicom ili prijateljima. Tokom dva dana provedena u gradu pred vama će biti mnoštvo zabavnih, kulturnih, edukativnih sadržaja i prostora za opuštanje i odmor, koji će učiniti da se iz Novog Sada vratite preporođeni i sveži. Za svega sat i po vremena vožnje od Beograda dolazite do grada potpuno različitog duha i atmosfere, duha i atrakcija. Dolazite do mesta pravog odmora i uživanja. Pored odličnih sadržaja, prednost su i apartmani u Novom Sadu, koja nudi objekte vrhunskog kvaliteta, koji će vaše boravke upotpuniti i učiniti prijatnijim. Ukoliko ste se odlučili da tokom vikenda uživate u čarima vojvođanske prestonice, za vas smo izdvojili najkvalitetnije turističke atrakcije koje bi tokom ta dva dana trebalo posetiti. 

    Novosadski parkovi

    Prelepe gradske oaze koje će vam pružiti savršene trenutke odmora. Idealni prostori za sve one koji od Novog Sada očekuju da im pruži mir i izleči ih od ubrzanog tempa svakodnevice. Tri zelene površine u gradu kroz društvo sa prirodom uticaće pozitivno na sva vaša čula. Prednost ovih parkova su i njihove odlične lokacije, koje pružaju mogućnost da se odmarate u samom srcu grada. Ukoliko tokom šetnje pravougaonim novosadskim ulicama osetite želju za predahom, posetite: 

    • Dunavski park - prelepo prirodno dobro u samom srcu Novog Sada. Centralni novosadski park vam pruža mogućnost da uživate u hladu koji prave stabla platana, divljeg kesten i čuvenog hrasta lužnjaka. Ova zelena površina može se pohvaliti i kulturnim sadržajima, pa se u njoj nalaze biste pesnika Branka Radičevića, Mike Antića i Đure Jakšića, spomenik Prepodobnom Sergeju Radonješkom i figura Nimfe koja drži rog obilja.
    • Futoški park - jedan od tri najveća parka u prestonici Vojvodine. Odlikuje ga vrlo egzotična flora i mnogobrojne autohtone vrste, kao što su: magnolija, ginko, crni bor, pančićeva omorika i bela topola. U severnom delu parka je sportsko-rekreativni centar i igralište za najmlađe, dok je u jugozapadnom malo jezero sa mnogobrojnim geotermalnim izvorima. Ovaj park smešten je u vrlo atraktivnom centralnom naselju Sajmište, čiji je deo čuveni Novosadski sajam. 
    • Limanski park - rezervat prirode koji zauzima centralni deo stambenog naselja Liman, u neposrednoj blizini Dunava. U središnjem delu Limanskog parka je čuveni ružičnjak, a duž cele površine pružaju se najrazličitije vrste drveća. U sastavu parka nalazi se jedini skejt park u Novom Sadu, mesto okupljanja mladih umetnika. Savršena lokacija, uređenost i blizina Dunava razlozi su za posetu i uživanje u ovoj novosadskoj oazi.

    Štrand i čarde na Dunavu

    Svojevrsni simbol Novog sada ili tzv. njegova glavna ulica, Dunav i njegova okolina čine prostor savršen za odmor i udisanje prave vojvođanske atmosfere. Njegova leva i desna obala pružaju podjednako zanimljive i autentične atrakcije i raznovrsne sadržaje.

    Čuvena Plaža Štrand nalazi se na novosadskoj, levoj strani reke i predstavlja najposećeniiji i najživlji deo najvećeg Vojvođanskog grada. Tokom leta Štrand osim uređenog prostora za kupanje nudi brojne festivale, koncerte i takmičenja: tradicionalna TID regata, Dan Dunava i Novosadski festival folklora. Još od 1911. godine ovaj gradski prostor predstavlja omiljeno letnje mesto Novosađana i novosadskih posetilaca. Mesto koje vole i stari i mladi, opremljeno je brojnim kafićima, restoranima, te čuvenim čardama, koje čuvaju autentični vojvođanski ambijent i pružaju veliki izbor čuvenih lalinskih jela. Pored Štranda, ovaj deo Novog Sada nudi mogućnost obilaska reke čamcem, tokom koga se mogu posetiti turistički zanimljivi Kamenjar, Rakovački dunavac, Mačkov sprud, Ljubavno ostrvo. Tokom obilaska ovih prelepih mesta društvo će vam praviti siva čaplja, gak, mala žuta čaplja i dr. U ovim obilascima posebno će uživati vaši mališani, pa je Štrand idealno mesto za odmor sa decom u Srbiji.

    Tokom ove ture posebnu pažnju će privući i turističko naselje Ribarsko ostrvo, koje je jedan od najlepših dragulja ovog dela Vojvodine. Okružuje ga zelenilo, smešteno je na obali Dunava, a boravak na njemu ulepšavaju divni kafići sa pogledom na reku. Svi sadržaji i delovi Dunava savršeni su prostor za sve one kojima je neophodan mir i beg od svakodnevnog stresa. 

    Kulturni sadržaji

    Svi oni koji su gladni kulture i njenih sadržaja na pravom su mestu. Novi Sad, grad koji je proglašen za Prestonicu kulture za 2021. godinu, nudi obilje kulturnih insitucija i kvalitetnih sadržaja, od kojih je ponekad teško izdvojiti jednu Ili dve. Mi smo ipak uspeli da izdvojimo dve ustanove različitog tipa, čiji sadržaji će sigurno doprineti kvalitetu vašeg odmora. 

    Muzej savremene umetnosti Vojvodine

    Izložbeni prostor Muzeja nalazi se na Petrovaradinskoj tvrđavi, u Dunavskoj ulici. Ova institucija čuva, sabira i prezentuje eksponate savremene umetnosti i kulture Vojvodine i regije. U Muzeju možete pronaći istorijski pregled poetika i pojava u umetničkim deavanjima Vojvodine tokom druge polovine 20. veka. Posetioci mogu uživati u 2500 umentičkih radova: slika, skulptura, grafika, crteža i radova iz oblasti proširenih medija. Ovaj umetničko-kulturni prostor prikazuje multikulturalni model vojvođanske umetnosti, njegovo prožimanje sa mađarskom, rumunskom, rusinskom, slovačkom i nemačkom kulturom, te pokazuje bitne relacije vojvođanske, srpske, eksjugoslovenske, srednjoevropske kulture. RADNO VREME MUZEJA: Utorak- Petak 10h do 18h; Subota-Nedelja: 10h do 14h; Ponedeljak: neradan dan.

    Srpsko narodno pozorište

    U tadašnjoj Austrougarskoj carevini osnovano je 1861. godine srpsko narodno pozorište. Posle Drugog svetskog rata Pozorište dobija status državne ustanove, razvija Operu i Balet i postaje i ostaje do današnjih dana jedna od najprestižnijih kulturnih ustanova u Srbiji. Njena važna uloga pokazuje se i kroz to što je uticalo na razvoj drugih kulturnih ustanova, kao što je na primer Pozorišni muzej Vojvodine.

    Što se repertoara tiče, predstave su dostupne na Sceni Jovan Đorđević i Pera Dobrinović. Pozorište pruža mogućnost da rezervišete karte online, preko svoje mobilne apikacije ili aktiviranog naloga, kao i na blagajni, koja je otvorena radnim danom od 10h do početka predstave, kao i subotom od 14 časova do početka poslednje predstave, dok je nedelja dostupna ukoliko ima predstava - od 17h do početka predstave. Toplo preporučujemo da svoj vikend upotpunite nekom od poznatih predstava: Anika i njena vremena; Antigona i Gospođa ministarka.

    Prelepa novosadska okolina

    Fruška gora

    Ono što je još jedna velika prednost Novog Sada jeste i raznovrsna ponuda i mnoštvo mesta u okolini Novog Sada. Salaši, najlepše vinarije u Srbiji, mesta odmora i dobrog provoda, deo su bogate okolne ponude. Među njima se naravno najviše izdvaja Fruška gora - niska, sremska planina, koja je 1960. godine proglašena za prvi Nacionalni park u Srbiji. Doline ove ostrvske planine prikrivene su livadama, pašnjacima, žitnim poljima, vinogradima i voćnjacima sa poznatim vinskim podrumima. Osim flore, ovaj deo odlikuje postojanje i raznovrsne faune: srna, jelena, lisica, kuna, divljih mačaka, šakala, zečeva. Sve ovo ukazuje na to da je dovoljno samo šetati njenim dolinama i poljima, pa osetiti blagost i užitak. Osim ovoga, obavezan deo boravka na Fruškoj gori trebalo bi da budu izletišta. 

    Čuvena fruškogorska izletišta

    • Ova predivna prirodna oaza može se pohvaliti mnogobrojnim prostorima za izlet. Oni su popunjeni već od prvih dana proleća, a njihova uređenost i lepota izletnicima pruža savršene trenutke. Kvalitetu prostora doprinosi i njihova smeštenost pored saobraćajnica, kulturno-istorijskih spomenika i autentičnih ugostiteljskih objekata. Duž Fruške gore uređuje se ogroman broj prostora, među kojim su najpoznatija: Hopovo, Popovica, Zmajevac, Hajdučki breg. Sva ona pružaju mogućnost besplatnog odmora, ali i zabavnih sadržaja. Na izletištu Letenka nalazi se dečje odmaralište, dok se sa nekih izletišta pružaju predivni pogledi. Takva su Vrdnik - sa čijeg vidikovca se pruža savršen pogled na okolinu, kao i Iriški venac - idealno mesto za sve one koji traže mir u prirodi i pogledu na Bačku, Avalu i Cer. Neka izletišta u sebi čuvaju važne spomenike sećanja na velike ljude srpske prošlosti. Takvo je izletište Stražilovo, na kom se nalazi grob Branka Radičevića. Osim ovoga, ono je opisano u poemi Miloša Crnjanskog, te time postalo besmrtni deo naše istorije i kulture. 

    Najkulturniji srpski grad i njegova okolina će umeti da vas odmore i oporave. Na vama je samo da izaberete neki od prelepih apartmana iz kategorije Novi Sad smeštaj i prepustite se uživanju.  

    Niš

    Jedan od kulturno i istorijski najosobenijih gradova u Srbiji, čuvar duha starih turiskih vremena, ali i mnogo ranjih epoha i njihovih velikih careva. Grad u kome je svaka stopa osobena i autentična, koji sav odiše posebnom atmosferom i koji ima poseban dar da ugosti i učini da se posetilac oseća toplo i prijatno. Iz njegove široke ponude izdvojili smo raznovrsne sadržaje i atrakcije, koji će okupirati vaše vreme na najbolji mogući način.

    Niška tvrđava

    Nezaobilazni deo ture kroz Niš, njegov najveći simbol i interesantan skup turističkih atrakcija. Niška tvrđava je čuvar sećanja na različite narode i epohe koje su se smenjivale na ovim prostorima, ali i spomenik koji Niš čini jednim od retkih gradova koji u svom srcu poseduju ovako velelepnu istorijsku građevinu. Njen početak se vezuje za Rimsku civilzaciju i prvi vek nove ere. Nadalje su u njenoj izgradnji i rušenju učestvovali Rimljani, Vizantinci i Srbi, a za njen konačan izgled pobrinuli su se osmanlijski osvajači 1730. godine. Ovaj spomenik kulture i raznih tradicija dostupan je za posetioce 24 časa dnevno, a ulaz u njega je slobodan. To su samo dodatne prednosti koje vas definitivno opredeljuju da nikako ne smete otići iz Niša bez ture i šetnje kroz Tvrđavu. Ona u sebi krije i izneće vam vrlo interesantne sadržaje, kao što su:

    • Antičke terme iz IV veka nove ere
    • Lapidarijum - zbirka nadgrobnih spomenika, koja spada u najstarije u Srbiji
    • Palata sa oktagonom - najluksuzniji objekat sačuvan iz IV veka. Pripadala je uticajnoj ličnosti, pa možda čak i caru Konstantinu.
    • Stambol kapija
    • Hamam
    • Bali-begova džamja 
    • Arsenal - danas izložbeni prostor Galerije savremene likovne umetnosti
    • Spomenik Milanu Obrenoviću iz 1902. godine
    • Spomen kosturnica - podignuta 1927. godine, na mestu streljanja srpskih rodoljuba

    Internacionalni Nišvil Jazz Festival - najposećeniji je džez festival jugoistične Evrope, koji od 1995. godine čuva prave muzičke vrednosti, raznovrstan pristup kulturi i prefinjen ukus pojedinca. On privlači pažnju evropske javnosti, koja specijalno zbog njega dolazi u Srbiju svake godine u avgustu, kako bi osetila spoj džez zvuka sa tradicionalnom muzikom Balkana. Glavni program Festivala se održava na Platou Niške tvrđave, a domaći i strani izvođači pred publiku iznose karakteristične zvuke na binama: River, Open, Air, Hip Hop, Midnight Jazzdance, Movie, Jazz For Kids, Welcome, Youth, Jazz Museum stage, Kristina stage, i to potpuno besplatno.

    Ukoliko u toku avgusta budete niški gost, ovo će biti savršeno mesto da doživite kvalitetan spoj tradicionalnog i modernog.  

    Spomenici u gradu

    Niš ljudima koji su ga proslavili i voleli i događajima koji su obeležili njegovu istoriju odao je počast izgradivši neprolazne i neuništive stubove sećanja. Spomenici koji čuvaju i zauvek će čuvati uspomenu na važne datume i ljude simboli su grada i čitave Srbije. Tokom niške šetnje svratite do:

    • Spomenika na Čegru - na mestu čuvene bitke iz Prvog srpskom ustanka, 1927. godine podignut je ovaj spomenik, u znak sećanja na neustrašive ustanike i njihovog vođu, vojvodu Stevana Sinđelića. Od njihovih lobanja turski osvajači su izgradili Ćele kulu, zastašujući stub sećanja na teška vremena srpske istorije. Ćele kula je još jedan važan deo obilaska južne Srbije. 
    • Spomenik Stevanu Sremcu i Kalči - sećanje na velikog pisca, koji je kroz svoja dela proslavio Niš, njegovu tradiciju, kulturu i govor. Kalča, lik iz njegovog romana Ivkova slava, pored koga je njegov pas Čapa, priča piscu o Nišu, kojim je ovaj Vojvođanin oduševljen i koji ga je inspirisao za stvaranje najvećih dela. 
    • Spomen obeležje caru Konstantinu - obeležje najznačajnijem rimskom imperatoru stoji na početku mosta na Nišavi, koji vodi ka Tvrđavi, u kojoj je rimski vladar proveo veći deo svog života. Na spomeniku stoje spojeni lik velikog cara i Hristov hologram, koji mu se ukazao pred bitku na Milvijskom mostu (312. godine).

    Navedeni spomenici, koji mnogo govore o tradiciji, kulturi i istoriji naše zemlje, kao i ostali sadržaji vrlo su značajni deo ture kroz Niš. Ne samo kao deo odmora, već kao neosporno važan momenat edukacije i povezivanja sa kulturnim nasleđem. 

    Mesta čuvenog niškog gostoprimstva

    Srdačni srpski južnjaci dočekaće vas sa osmehom i izuzetnom ponudom ukusnih jela i pića, u okviru interesantnog i autentičnog ambijenta. Jedan od takvih prostora jeste čuveno Kazandžijsko sokače. Reč je o poslednjoj sačuvanoj ulici nekadašnje rimske čaršije. Početkom 19. veka bila je ulica u kojoj su bile smeštene zanatske radnje. Sada su one renovirane i od njih su napravljeni autentični restorani, koji pružaju odličnu uslugu i čuvaju duh starih vremena. 

    Niška kuhinja predstavlja spoj tradicionalnih srpskih jela, koja su modifikovana pod uticajem Orijenata. Čuvene niške kafane i pekare nude ukusne: bureke, belmuž, proju, sukane pite, sve vrste roštilja, sa čuvenim dimljenim rebarcima u kajmaku, tavče, sarmice u vinovom listu, turske poslastice: orasnice, baklave i tulumbe. Njih možete probati u čuvenim restoranima:

    • STARA SRBIJA,
    • MEZZE, GALIJA,
    • KOD RAJKA,
    • kao i u buregdžinicama: Branković 1 i Srbijanka 1.

    Zasladite se, prošetajte, udahnite atmosferu prepunu tradicionalnih lepota. Rezervišite neki od objekata iz širokog izbora Niš apartmani i prepustite se lepotama južne Srbije.

    Vikend na planinama u Srbiji

    Planine u Srbiji su tokom čitave godine vrlo posećene destinacije i mesta u kojim domaći i strani tristi provode savršene porodične vikende ili slobodne dane sa prijateljima. To su turističke atrakcije koje se odlikuju izuzetno raznovrsnim sadržajima, prirodnim lepotama i vrlo kvalitetnim smeštajnim objektima. Izdvojili smo tri najposećenije i najbogatije srpske planine, koje, ako već niste, obavezno morate posetiti. 

    Zlatibor

    Vikend na Zlatiboru jedna je od najpoželjnijh turističkih opcija u Srbiji i regionu. Sadržaji planine, ali i njegovo odlično okruženje, koje obiluje kvalitetnim atrakcijama, na najbolji mogući način ispuniće vaše vreme na planini. Kvalitetni apartmani, odlični zlatiborski restorani i zabavni parkovi samo su neki od prostora koje nudi zlatiborska turistička ponuda.

    Prirodne lepote Zlatibora

    Ukoliko ste se odlučili da se smestite u nekom objektu koji se nalazi u centru Zlatibora, sigurno ćete moći da pronađete idealno mesto za odmor na otvorenom prostoru, koje će vam obezbediti samo cvrkut ptica i šum drveća. Topla preporuka je od Zlatiborskog jezera krenete uzbrdo ka stazi koja vodi do zabavnih parkova. Kada prođete pored ovih prostora, ulazite u deo koji je manje urbanizovan i posećen, a miran i prepun prirodnih lepota. Što više odmičete, to vam se više otvaraju vrata pravih planinskih čari, a pluća pune reskim planinskim vazduhom. Kada se popnete na vrh, čeka vas svojevrsna nagrada - prelep pogled na zelene površine, horizont spojen sa planinskom padinom i zraci sunca koji obasjavaju delove prirode.Posmatrajte ih sopstvenim očima, ne kroz kamere pametnih telefona. Neka priroda u vas unese potreban spokoj i oslobodi vas stresa. Odvojite dva-tri sata da se izležavate na ćebetu i uživate u pogledu. 

    Spomenik na Šumatnom brdu

    Idealan izbor ukoliko ne želite da se previše udaljavate od centra, a da opet uživate u savršenom spoju prirode, sunčevih zraka i prelepog pogleda. Spomenik na brdu je jedan od najvećih simbola Zlatibora - on doseže do neba i tamo prkosi nepravdi i teroru kroz koji je prošao srpski čovek u prošlosti. Ovaj Spomen obelisk podignut je u znak sećanja na partizanske ranjenike na Kraljevim vodama i Palisadu 1941. godine, a napravljen je tako da se vidi iz svih krajeva Partizanskih voda. Podaci govore da je vrh brda udaljen 5 kilometara od centra planine, a da je za uspon do njega potrebno oko 40 minuta šetnje. Lično iskustvo govori da je vreme utrošeno u uspon najbolji mogući način da obnovite energiju i ispunite pluća čistim planinskim vazduhom. Staza do spomenika je uređena i osvetljena, a duž nje nailazite na lokalne prodavce svežih sokova, džemova i melema, napravljenih od povrća, voća i trava uzgajanih na domaćim baštama. Na vrhu staze vas očekuje svojevrsna nagrada - pogled na zelene, žute, bakarne prirodne površine, pašnjake, šume, uvale i padine, sa kamenom koji se nalazi u središtu i na vrhu svega.

    Na njemu su ispisani stihovi pesnika Vaska Pope: Ne dam ovo Sunca u očima, ne dam ovo hleba na dlanu, koji pogađaju najdublju suštinu. Topla preporuka je da do Spomenika idete u vreme zalaska sunca. Tako ćete sebi obezbediti još jednu dodatnu pogodnost - odsjaj sunčevih zraka koji se stapa sa nebom i planinom.

     

    Sadržaji u okolini Zlatibora

    Pored prelepih atrakcija koje su deo planine, odličan položaj Zlatibora omogućava da posetioci uživaju u vrlo kvalitetnim atrakcijama koje se nalaze u njegovoj neposrednoj blizini. Stoga, preporučujemo vam da tokom boravka na planini iskoristiti sat ili dva kako bi uživali u nekom od prelepih destinacija Zapadne Srbije. 

    • Stopića pećina nalazi se na severoistoku Zlatibora i predstavlja pravu malu oazu neobičnih pojava. Pećina je dugačka 1691, 5 metara i sastoji se od pet celina: Svetla dvorana, Tamna dvorana, Velika sala sa kadama, Kanal sa kadama i Rečna dvorana. Turistički najzanimljiviji su prostrani ulaz, otvori na tavanici (dugure), siparka kupa "Pseće groblje", vodopad "Izvor života" i niz bigrenih kada. Velika posećenost pećine je posledica postojanja Bigrenih kada, koja je omeđena kamenim zidovima i naborima u kojima se nakuljena voda izvija praveći slapove.

    • Muzej Staro selo Sirogono - na 26 kilometara od centra Zlatibora nalazi se pravi dragulj, koji čuva autentičan izgled života srpskog sela u 19. veku. Muzej se sastoji iz dve celine: jedna koja se sastoji iz svih delova koje je imala srpska porodica u prošlosti i druga prilagođena turističkim potrebama svih onih koji ovde dolaze kako bi osetili pravi život naših predaka. Obe grupe su sačuvale svoj autentični izgled, s tim što druga sadrži prodavnicu suvenira, krčmu, apartmane, koje turistima omogućavaju da tokom više dana borave u predelima istorije srpskog života. Muzejski deo pokazuje nam kako se živelo u domaćinstvu od preko pedeset članova i čime se sve bavio srpski seljak pre dva veka. Muzejski eksponati i čist vazduh predstavljaj idealan beg od gradske buke i stresnog tempa 21. veka.
    • Mokra Gora - nalazi se između Zlatibora i planine Tare i predstavlja pravu riznicu različitih turističkih atrakcija. Tokom boravka na Zlatiboru predlažemo da izdvojite poseban dan za obilazak svih lokaliteta koji se nalaze u ovom planinskom selu. Ne smete propustiti čuvenu Šargansku osmice, prugu koja ide 300 metara uzbrdu, praveći savršenu osmicu. Na obliženjem Mećavniku nalazi se etno selo režisera Emira Kusturice, u kome možete doživeti pravu atmosferu srpskog sela, probati ukusnu hranu ili kupiti autentične suvenire. Neizostavni deo obilaska Mokre Gore mora biti i selo Kremna, poznato po prorocima Milanu i Mitru Tarabiću. Dan proveden na Mokroj Gori bez sumnje biće idealan deo vašeg zlatiborskog odmora.

    Verujemo da smo vam kroz ovaj opis bar delom dočarali zbog čega je Zlatibor jedna od najomiljenijih destinacija srpskih turista. Pored nabrojanih lokaliteta i lepota, on se može pohvaliti i izutetno razvijenom kategorijom Zlatibor smeštaj, koja naročito doprinosi kvalitetu i ugodnosti boravaka.  

    Tara i Drina

    Dve najveće lepotice Zapadne Srbije, njen turistički ponos, savršene su za ispunjen i kvalitetan odmor. One se posmatraju zajedno jer su srasle u jednu savršenu simbozu koja oduševljava hiljade putnika tokom čitave godine. Ova planina srednje visine oivičena je kanjonom reke Drine, dok joj se ogranci spuštaju ka kremanskoj dolini i dolini reke Đetinje, gde se spaja sa ograncima Zlatibora. Ovo područje je nakon detaljnog ispitivanja, koje je rezultiralo željom za zaštitom biljnog i životinjskog sveta na njemu, proglašeno Nacionalnim parkom. Osnovu parka predstavljaju mešovite šume, koje pokrivaju 80 posto čitavog prostora. Dakle, ovo prirodno dobro u sebi krije mnogo predivnih pejzaža, koje se moraju sačuvati zarad dobra živog sveta naše zemlje. Osim ovih prirodnih lepota, ovaj kraj obiluje i atrakcijama, manifestacijama i osobenostima, koje privlače turiste tokom čitave godine. Mi vam izdvajamo one koje nisu toliko poznate, a koje zavređuju punu pažnju i u potpunosti mogu odgovoriti na pitanje kuda za vikend.

    Vidikovci na Tari

    Čitav prostor Nacionalnog parka pruža mnoštvo mesta koja vam omogućavaju da ih sagledate sa visine i tako uočite svu njihovu lepotu. Kada se popnete do najviše tačke, pred vama se pruža zadivljujući pogled kojim obuhvatate raznovrsne oblike reljefa i odmarate telo i duh. Ovaj deo Srbije obiluje prelepim vidikovcima, od kojh se na Tari nalazi oko 10. Među njima su najlepši: 

    • Banjska stena 

    Na 1065 metara nadmorske visine pruža se predivan pogled na Perućac, kanjon reke Drine i područje Osata u Bosni. Osat je poznat po majstorima graditeljima, koji su izgradili čuvene kuće brvnare na Tari - Osaćanke. Do vidikovca vode 2 obeležene pečaške staze, a ime je dobio od turske reči banja - koja označava mesto sa toplom vodom. Na vrhu staza očekuje vas retko rastinje, pogled na padine i zeleno-plavu vodu.

    • Crnjeskovo 

    Oaza neobičnih pojava, smeštena na litici visokoj 980 metara, u blizini Kaluđerskih bara. Sa vidikovca se pruža pogled na klisuru reke Rače, dolinu Drine i Bajinu Baštu. Nakon uspona na vrh na levoj strani očekuje vas Krstata stena sa metalnim krstom, ispod koje se nalaze pećine u kojim su monasi sakrivali knjige. Nakon uživanja u pogledu, na izlasku iz klisure nalazi se manastir Rača, zadužbina kralja Dragutina Nemanjića, koji datira iz 13. veka.

     

    Sportske i rekreativne aktivnosti 

    Tara, Drina i Bajina Bašta pružaju mnoštvo prostora za različite aktivnost na vodi i suvom. Posetioci mogu uživati u 290 kilometara obeleženih planinskih staza i više od 75 kilometara biciklističkih ruta, koje kreću iz turističkih centara. Ovaj prostor pruža mogućnost duge šetnje, zahvaljujući postojanju 6 pešačkih staza. Takođe, ovaj deo Srbije može se pohvaliti i prvom prilagođenom stazom za osobe sa indvaliditetom. Turistima su osim ovih dostupne i druge brojne aktivnosti: 

    • planinarenje
    • planinski biciklizam
    • vožnja kajaka 
    • rafting Drinom 
    • veslanje na daskama
    • nova posebno zanimljiva tura: posmatranje medveda
    • vožnja kanjonom reke Drine - jedna od najlepših atrakcija turističke ponude. Putovanje traje 10 sati i pruža uživanje u svim lepotama ovog nacionalnog dobra. Tokom plovidbe upoznaćete Perućac i Višegrad i sve ono što se između njih i u njima krije.  

    Cena programa
    Odrasli: 2.500 dinara
    Deca do 10 godina: 1.250 dinara
    Karta u jednom pravcu: 1.900 dinara

    Rezervat prirode Crveni potok

    Čarobno prirodno dobro koje se nalazi u samom srcu Nacionalnog parka Tara. Crveni potok je smešten na visoravni Mitrovac, u središnjem delu Tare. Naziv potiče od potoka koji se u svom gornjem toku izliva preko zemljišta od crvene ilovače, tako da u vreme kiša i on počinje da se boji u crveno. Duž čitavog rezervata nalazi se gusta šuma smreče, jele, jove i Pančićeve omorike. Deo rezervata je i lokalitet Tepih livada, koji je dobio naziv jer još nije obrastao šumom, kao i zbog mekoće podloge usled ugibanja tresetnih slojeva. Ova prelepa crveno-zelena oaza savršen je prostor za odmor i udisanje svežeg vazduha, u društvu pitome prirode. 

    Internacionalni festival kratkog igranog filma, koji se održava svake godine u Bajinoj Bašti, u prvom vikendu jula i traje četri dana. Ovo je savršena prilika da osetite lepote Bajina Bašte, kroz kulturne sadržaje i kvalitetne projekte glumaca i reditelja. Ova važna manifestacija promoviše mlade umetnike i internacionalne autore. Glavni program je takmičarskog karaktera, a o nagradama odlučuje žiri Bašta festa, sačinjen od umetnika iz oblasti filma. Sve projekcije u okviru manifestacije su besplatne, a veći deo ih se održava u noćnim časovima. 

    Iskoristite slobodne dane da upoznate jednu od najposećenijih planina u Srbiji i ovaj zadivljujući kompleks, a oni će vam uzvratiti mnogostruko, oporaviti vas i relaksirati. 

    Kopaonik

    Poznat i kao Srebrna planina, Kopaonik je najveći planinski masiv u Srbiji, koji u središnjem delu dostiže širinu od oko 40 kilometara. Jedan njegov deo predstavlja zonu koja je zaštićena zakonom, u okviru koga postoji veći broj zaštićenih prirodnih celina. Ova planina se može pohvaliti i najvećim skijaškim centrom u Srbiji. Na njegovoj najvišoj tački - Pančićev vrh sa 2017 metara, nalazi se mauzolej našeg čuvenog prirodnjaka, po kome je vrh i dobio ime. I ovo što je do sada nabrajno dovoljan je razlog da se uputite u jugozapadnu Srbiju i priuštite sebi ispunjen odmor.

    Manastiri i istorijski spomenici 

    Ova planina predstavlja pravu riznicu koja u sebi čuva niz značajnih kulturno-istorijskih spomenika. Među njima su najznačajniji naši srednjovekovni manastiri i gradovi, u kojima su formirane prve srpske srednjovekovne uprave i državne forme. Ovo je prostor koji predstavlja osnovu, bazu naše državnost i početak srpskog carstva. Zahvaljujući njima, ova planina čuva autentičnost i duh predaka, te svoje posetioce povezuje sa srpskom tradicijom i istorijom. Tokom vikenda na Kopaoniku ne propustite da posetitie najlepše manastire u Srbiji

    • Manastir Žiča - zadužbina Stefana Nemanjića, prvog kralja Srbije, iz 13. veka. Sedmovrata Žiča prostor je u kome su krunisani i ustoličavani episkopi i kraljevi iz dinastije Nemanjića. Nalazi se nedaleko od Kraljeva, na oko dva sata od Kopaonika, a velelepnost i duhovnost kojom odiše zadivljuju sve njene posetioce.

    • Đurđevi Stupovi - jedan od najstarijih srpskih manastira, zadužbina velikog župana Stefana Nemanje, deo je svetske kulturne baštine i pod zaštitom je UNESKO-a. Manastir pleni svojim osobenim položajem, na vrhu istaknutog uzvišenja, kao i osobenom arhitekturom crkve Svetog Đorđa. Nalazi se na oko 50 kilometara od Kopaonika, na brdu iznad Novog Pazara. 
    • Stari Ras - srpski srednjovekovni grad i prestonica srpske srednjovekovne države Raške. Ostaci tvrđave nalaze se na lokalitetu Gradina, iznad starog Trgovišta, na oko 11 kilometara od Novog Pazara. 

    Skijajte tokom zime

    Najveći ski centar u Srbiji nudi najbolje staze i usluge iskusnih instruktora. Bilo da ste početnik, bilo da ste iskusni vozač skija, ovde ćete pronaći prostore na kojim možete uživati u zimskim čarolijama. Turistička organizacija planine uredila je staze različite kategorije, te shodno svojim afinitetima i znanjima možete izabrati neku od staza različite kategorije: 

    • Lake: Sunčana dolina, Krst, Mašinac, Malo jezero
    • Srednje: Pančićev vrh, Duboka I, Krčmar
    • Teške: Bela reka II, Gvozdac, Ledenica

    Sve prirodne i ljudske tvorevine Kopaonika pružiće vam nesvakidašnji odmor prepun tradicije, kulture, zelenog ili belog reljefa, čistog vazduha, odlične uređenosti i bogate ponude restorana i odličnih apartmana Kopaonik

    Banje - mesta savršenog odmora

    Banjski turizam u Srbiji sve više osvaja domaće i strane turiste i predstavlja granu koja svojim posetiocima može da ponudi raznovrsne sadržaje i atrakcije. Kako se povećava broj banja koje uređuju svoje kapacitete, tako se povećava i kvalitet smeštajnih objekata koje nude i načina na koji udovoljavaju svojim posetiocima. Izdvojili smo tri banje, koje se već dugi niz godina ubrajaju u najposećenije turističke destinacije u Srbiji i predstavljaju idealan prostor za kvalitetan vikend sa porodicom i prijateljima.

    Sokobanja

    Čuvena živopisna Sokobanjska kotlina nalazi se u centralnom delu Istočne Srbije, na nadmorskoj visini od 400 metara. Ova lepotica smeštena je između planina Rtanj, Ozren, Devica, Slemen, Bukovik, Rožanj. Sokobanja je naselje gradskog tipa, koje predstavlja upravni, privredni, kulturni i turstički centar ovog dela Srbije. Ona je danas jedna od najposećenijih destinacija u našoj zemlji, koja nudi izvanredna prirodna bogatstva, istorijsku baštinu, tradiciju, gostoprimstvo, kao i brojne programe. Od svih sadržaja, izdvajamo neke koji će sigurno poboljšati kvalitet vašeg vremena.

    • Izletište Ozren - u okviru sokobanjske ponude nalaze se brojna izletišta, idealna za odmor u prirodi i rekreaciju na čistom vazduhu. Izabrali smo planinu Ozren, koja je poznata po svojoj bogatoj šumskoj vegetaciji i prostorima savršenim za kampovanje i druženja u prirodi. Nalazi se na svega 5 kilometara od Sokobanje i do njega se vrlo lako stiže jer je čitava staza do vrha uređena i afsaltirana. Na ovom prostoru vas čeka veliki park, koji sadrži sportske terene, dečije igralište, veštačko jezero i uređen piknik prostor. Osim ovoga, u okviru park nalazi se i restoran, u kome možete degustirati ukusne domaće specijalitete. Jedan od najpoznatijih delova ove površine jeste Ripljka, koja sa visinom od 40 metara predstavlja najviši vodopad u Srbiji. Ovaj vodopad je 1948. godine proglašen spomenikom prirode.  
    • Akva Park Podina - na 1,5 kilometara od Sokobanje izgrađen je sportsko-rekreativni kompleks Podina. Ovaj zabavni vodeni kompleks može da primi veliki broj posetilaca, kojima će ulepšati vrele letnje dane. U Akva parku možete pronaći poluolimpijski bazen sa sportskom opremom, rekreativni bazen sa vodenim pečurkama za decu i odrasle, bazen sa 3  tobogana i dečiji bazen sa vodenim atrakcijama za igru. U okviru kompleksa nalaze se sportski tereni za fudbal i male sportove. Voda se svakodnevno prečišćava i održava se na temperaturi od 24 do 26 stepeni. Akva park će vam pružiti celodnevnu zabavu i pravo porodično uživanje
    • Zdravstveni turizam - nema tog ko nije nakon povratka iz Sokobanje hvalio njen pozitivan uticaj na različite vrste bolesti, alergija i povreda. Čudotvorni termo-mineralni izvori leče, podmlađuju, relaksiraju i utiču na povratak pozitivnog raspoloženja. U okviru banje se nalazi 6 termo-mineralnih izvora, sa najpoznatijim centralnim banjskim kupatilom, u kome postoje dva izvora temperature 43 i 53 stepena. U njemu se nalazi prirodni inhalatorijum, koji je idealan za lečenje bronhitisa i svih respiratornih problema. Ostali izvori su pogodni za lečenje neuroze, psihoneuroze; kožna oboljenja, stomačne i crevne probleme. Osim ovoga, izvore možete koristiti za masažu i relaksaciju, te pronaći savršen način da se odmorite i opustite.

    Raznovrsni sadržaji, odličan smeštaj Sokobanja i brojne druge prednosti uticaće pozitivno na vas i sve sa kojim ste odlučili da provedete vikend. Ovaj prostor idealan je za porodične odmore, kao i za sve one koji žele da uživaju u kombinaciji prirodnih lepota i uređenih prostora.

    Vikend u Vrnjačkoj Banji

    Na oko dva sata vožnje od Beograda nalazi se jedna od tradicionalno najposećenijih destinacija u Srbiji. Vrnjačka Banja je mesto u kome je sigurno svaki građanin Srbije bar nekada odseo, a koje i dalje i u kontinuitetu privlači pažnju posetilaca. Razlog za to su banjski sadržaji, odlična lokacija mesta i iskustvo lokalne turističke organizacije, koja se brine o svakom turističkom detalju.

    Atrakcije i izvori u Vrnjačkoj Banji

    Svaki pedalj Banje je izuzetan i zanimljiv turistički detalj. Od šetališta koje obiluje predivnim baštama kafića sa odličnom gastronomskom ponudom i hladom starih lipa, pa do određenih čuvenih lokacija, koja su svojevrsni simboli ovog područja. Među njima su najistaknutiji: 

    • Most ljubavi - inspirisan pričom o učiteljici Nadi, koja je zbog nesrećne ljubavi prerano umrla, postao je svojevrstan simbol Banje i ljubavi, koju srećni parovi žele da učvrste postavljanjem katanaca na most. 
    • Vrnjački park - prostor koji će vam pružiti savršene trenutke romantike i hedonizma, kroz koji možete proći u čuvenim vrnjačkim fijakerima. Idući od Mosta ljubavi, kaskaćete kroz nepregledni i biljnim životom bogat Vrnjački park. U okviru parka nalazi se i Japanski vrt, koji prenosi impresiju kulture življenja japanskog naroda i obogaćuje biljni fond parka autentičnom florom. U njegovom centru se nalazi malo jezero sa ostrvo, čajnom kućicom, a na brdu je smešten kaskadni vodopad. Zahvaljujući ovakvim prostorima, romantična Banja je idealno rešenje za kvalitetno letovanje u Srbiji. U leto su banjski sadržaji najlepši. 
    • Mineralni izvori Banje i mesta za relaksaciju - Banjski izvori smešteni su u samom centru grada, te tako dostupni za sve one koji imaju različite vrste zdravstvenih problema. Najpoznatiji je Topla voda - najstariji izvor mineralne vode, koja je korišćena i u rimskom periodu. Danas je ovo lečilište najrazličitijih bolesti - od kožnih do ozbiljnijih zdravstvenih problema.

    Osim ovoga, idealan prostor za odmor biće Welness centri, koji se nalaze u okviru čuvenih hotela. Isprobajte prijatne masaže, kupanje u djakuziju ili hladne sobe, koje nude Hotel Solaris, Spa centar Rimski izvori, IWA Welness centar, Cvetni konaci ili Kazablanka. Osim hotela, i apartmani Vrnjačka Banja pružaju veliki broj pogodnosti, koje će vam obezbediti prijatne trenutke. Noć u njima ćete iznajmiti po dosta pristupačnijoj ceni u odnosu na hotele, pa stoga možete sebi priuštiti i uživanje u raznoraznim atrakcijama i sadržajima banje. 

    Pre više od 10 godina grupa muzičkih zaljubljenika je odlučila da stvori jedinstven događaj, koji će se održavati u blizini simbola Vrnjačke Banje - Mosta ljubav, a kakav još uvek nije viđen u Srbiji. Stvoren je Festival ljubavi i savršen način da mladi zavole Vrnjačku Banju i svake godine željno iščekuju leto kako bi uživali u muzici i odličnoj atmosferi. Promocija različitih muzičkih žanrova, sa akcentom na elektronskoj muzici, omogućava da Love fest camp postane simbol druženja i dobre zabave. On se svake godine tokom tri avgustovska dana nalazi kod Vrnjačkog jezera. Posetioci mogu uživati u programima na više pozornica i u izvedbama više od 40 umetnika.

    Okolni sadržaji

    Pozicioniranosti Vrnjačke banje jedna je od njenih velikih prednosti. S obzirom na lokaciju, boravak u njoj pruža mogućnost da uživate u nekom od susednih mesta, koja poseduju niz atrakcija. Uputite se na izlet do planine Goč. Turistička organizacija Vrnjačke Banje svakodnevno organizuje izlete do ove planine, koja zadivljuje svojim prirodnim lepotama i pruža utočište u zelenim pašnjacima, bujnim livada, izvorištima i rečicama koji otiču ka Zapadnoj Moravi i Rasini. On je prepun vegentacije, šuma, malinjaka, šumskih plodova i lekovite trave. Sve je u Banji uređeno, toplo, romantično i blago, te kao takvo idealno za uživanje sa dragim ljudima i oslobađanje od nakupljenog stresa.

    Prolom banja

    Na putu Niš-Podujevo-Priština, na 85 kilometara od Niša, nalazi se čuveno lečilište i turistički sve poznatiji kompleks - Prolom banja. Ovo lečilište je smešteno na severozapadnim obroncima planine Radan, na nadmorskoj visini od 600 metara.  Banja je prepuna znamenitosti, lepota, lekovitih prostora i banjskih izvora. Ona se izdvaja po termo-mineralnoj vodi, koja se koristi za lečenje bubrežnih bolesti, ali i brojnih drugih zdravstvenih tegoba. U njenoj neposrednoj blizini nalaze se čuveni lokaliteti, te je vikend na ovom prostoru siguran skup savršenih trenutaka. Od pojedinačnih sadržaja i atrakcija ovog prostora izdvajamo:

    Park prirode Radan 

    Njegov središnji deo čini planinski masiv Radana, a čitav kompleks je zbog svojih brojnih karakterističnih svojstava stavljen pod zaštitu. U njemu se nalaze geološke, biološke i predeone raznovrsnosti, a posebno su specifični oblici vulkanskog reljefa. Prostor obiluje šumskom vegetacijom, sa brojnim retkim vrstama flore i faune, među kojima se izdvajaju različite vrste riba i veliko bogatstvo ptica. Ono što je takođe velika vrednost ovog područja jeste očuvanost istorijskih objekata, među kojima su najpoznatiji: Caričin grad (Lebane), ostaci crkve Ognjene Marije (Bojnik) i Šturac. 

    Odmor i rekreacija

    Izvanredne mogućnosti za odmor i rekreaciju deo su blagodeti koje Banja pruža. Na terenu su obeležene Staze zdravlja, i to u sedam pravaca: 

    Centar Banje – bife “Laz” – Crkva Sv. Petka, 1,5 km.
    Centar Banje – izvorište “Pupavci” – kuća braće Nerandžića – fabrika “Prolom vode” – Crkva Sv. Petka, 5 km.
    Centar Banje – kuća Milovana Živkovića “Šveđanina” – selo Prolom – “Prolom voda” – Crkva Sv. Petka, 5 km.
    Centar Banje – ribnjak – Crkva “Lazarica”, 2,4 km.
    Centar Banje – selo Prolom – Salevića izvor – Crkva “Lazarica” – ribnjak – centar Banje, 6 km.
    Centar Banje – Miloševa voda, 3,5 km.
    Centar Banje – ribnjak – Crkva “Lazarica” – Prolomska planina – Đavolja Varoš, 11km

    Lov i ribolov

    U Prolom Banji bogat biljni svet uticao je na razvoj divljači i raznih drugih vrsta sisara, te ljubitelji lova mogu u ranim jutarnjima satima krenuti u potragu za: divljim svinjama, vukom, divljom mačkom, lisicama, sivim vranama. Određen broj vrsta, kao što je vidra, sova, soko, labud, zaštićen je zakonom. Što se ribolova tče, udruženje ribolovaca Toplica na planinskim rekama organizuju družnja i lov pastrmki i rečnih rakova. Ovo ukazuje da su Štavska, Trebinjska i Prolomska reka potpuno nezagađene i pogodne za lov i ribolov. Zahvaljujući tome, ovde može uživati i u kupanju. 

    Brojne mogućnosti, lekovita svojstva, uređenost i prirodne lepote razlozi su zbog kojih Prolom Banja sve više pleni pažnju turista i iz godine u godinu postaje sve traženija destinacija. Ovaj deo Srbije poseduje posebnu atmosferu i mnoštvo lepota, koje će se pobrinuti da vaš vikend bude nezaboravno iskustvo. Ukoliko hožete da pogledate detaljan spisak najboljih banja i njihovih sadržaja, pročitajte tekst: Najbolje banje u Srbiji.

    Etno-sela u Srbiji

    Etno-sadržaji su idealno rešenje za sve one koji se pitaju gde za vikend u Srbiji. Seoski turizam je uvek bio popularan, ali sada je došlo do posebne ekspanzije seoskih domaćinstava, koja nude ne samo smeštaj i svež vazduh, već i domaće obroke, napitke od svežeg voća i čudotvorne stvari iz teglica. Mi smo uspeli da se odlučimo za tri etno-sela, koja su smeštena u različitim delovima naše zemlje, te time donose različitu tradiciju kraja i prikazuju bogatstvo Srbije.

    Etno-selo Tiganjica

    Jedan od najlepših i trenutno najtraženijih etno-sadržaja, nalazi se na adresi Beogradski put BB, Stajićevo, Zrenjanin. Nedaleko od Carske bare i reke Begej, na oko sat vremena vožnje od Beograda, u prelepom Banatu smeštena je oaza vojvođanskog mira, odlične usluge i dobre gozbe. Ovaj raj ćete prepoznati po staroj vetrenjači, koja se izdiže iznad svih ostalih delova, a na ulasku će vas zadiviti punoća raznovrsnog bilja, zelenila, cveća, kao i mali zoo-vrt. U okviru sela nalazi se i prelepo dečje igralište, sa ljuljaškama, toboganima, trambolinom, hladovinom, kao i ergela rasnih konja. U okviru etno-sela Tiganjica nalazi se čuveni restoran Trofej, koji je zadužen za pripremu ukusnih jela. U njemu možete isprobati najčuvenija lalinska jela, ali i zajedno sa kuvarima pripremati čobanski paprikaš, riblju čorbu, dok atmosferu ispunjavaju zvuci tamburice.

    Što se smeštaja tiče, kompleks raspolaže sa šest soba, izgrađenih u pravom vojvođanskom stilu, sa pažljivo odabranim nameštajem, koji upotpunjava autentičnost. Svaka od soba ima svoje kupatilo, kao i sve što je potrebno za udoban boravak, što u kombinaciji sa tradicionalnim pruža savršen odmor. Ovaj magičan prostor je idealno mesto za porodične boravke, kao i upoznavanje Banata, te tokom vikenda u Tiganjici ne propustite da obiđete Zrenjanin, da se okupate na Peskari i uživate u lepotama Carske bare.

    Babina reka

    Ovaj seoski kompleks se nalazi u centralnoj Srbiji, u selu Trbušnica, na 12 kilometara od Lazarevca i 20 od Aranđelovca. Od 2010. godine ugošćava veliki broj kako domaćih, tako i stranih turista i nudi im lepotu i svežinu Šumadije. Babina reka je smeštena u izolovanom delu naselja, okruženom brdima, potocima, šumom, a na 50 metara od objekta nalazi se jezero. Jezero je otvoreno za pecanje, a pored njega protiče poznat potok Babina Reka, po kome je i etno-selo dobilo ime. Tokom boravka u ovom kompleksu priroda će vam se ukazati u svoj svojoj lepoti i punoći. Prva građevina koja je nastala u okviru ove celine jeste galerija-restoran, ukrašena uramljenim slikama starih kuća Srbije. Meni restorana nudi tradicionalna jela i najukusnije šumadijske specijalitete, baš onakve kakve su spremali naši stari.

    Deo etno-sela Babina reka su i:

    • Bunar želja,
    • Zid poznatih,
    • Tereni za košarku, fudbal, stoni tenis, mini bazen u dvorištu,
    • Kapija sa natpisom Ko prođe da se zaljubi i klupica za zaljubljene.

    Što se smeštaja tiče, u ponudi su dva moderna apartmana sa po dva francuska ležaja i dva bungalova, koja sadrže dva velika kreveta i ležaj. Noć u ovim objektima možete zakupiti za 3000 dinara, bez obzira na broj osoba koje borave u njima. Tokom vikenda u Babinoj reci vaše trenutke može ulepšati odlazak do kulturnih sadržaja i atrakcija Aranđelovca i Topole. Ukoliko se odlučite za srce Srbije, sigurno je da ćete provesti kvalitetno vreme, odmoriti se u tišini i miru i napuniti baterije za nove izazove.

    Sunčana reka

    Na desnoj obali Drine, na samoj granici sa Republikom Srpskom, očekuje vas prava oaza ukusa, mirisa, gostoprimstva i prirodnog mira. Etno-selo Sunčana reka je okruženo planinama Gučevo i Majevica, a nalazi se u Banji Koviljači. Sadržajan kompleks nudi vam mnoštvo mogućnosti za rekreaciju, predivna mesta za odmor, kao i kvalitetan smeštaj i ugostiteljske objekte. Ono je izuzetno razvijeno, te nudi pogodnosti kakve se mogu pronaći u jednom manjem gradu. Među njima su: 

    • Smeštajni objekti: kuće za smeštaj gostiju “Nada”, “Trebinje”, “Ružica”, “Drina”; kućice za goste koje su zidane ciglom i drvetom, a nalaze se u naseljima Robert de Niro i Studenac, kućerci u seocetu “K’o nekad”
    • Gastronomski i drugi objekti: Kafana “Pod vrbom” (250 mesta), Letnja bašta (700 mesta) – otvorena i natkrivena, letnjikovac (40 mesta). Biznis sala (100 mesta), dućan uspomena “Milica”, prostran parking, Borisov bar
    • Mesta za odmor i rekreaciju: Šotrina plaža - uređena plaža na obali Drine, sportski tereni za: mali fudbal, veliki fudbal, odbojku na pesku, tenis, badminton, košarku, staza za džoging (5000m), vežbalište u prirodi, veštačka stena, veselo dvorište – zabavni park za decu, farma – konji za jahanje, paunovi, zečevi, golubovi, patke, ukrasne koke, seoce “Ko nekad” - kamp
    • Kulturno-istorijski sadržaji: hram Sretenja gospodnjeg, muzejska postavka Drina kroz vekove, mesto gde je počeo I svetski rat

    Što se tiče cena usluga, one variraju u zavisnosti od toga da li ste izabrali noćenje sa ili bez hrane, kao i od toga koliko osoba odseda u apartmanu. Na raspolaganju vam je doručak, polupansion i pun pansion. Shodno svemu ovome, cene se kreću od noćenja za jednu osobu 2500 dinara do punog pansiona za pet osoba - 15250 dinara. Sve što je navedeno pokazuje koliko može da pruži ovaj kompleks, i to za vrlo pristojnu sumu novca. Osim sopstvenih sadržaja, u njegovoj neposrednoj blizini su Loznica, Tršić i staze Vuka Karadžića, te naravno sve blagodeti Banje Koviljače. 

    Kratak odmor na srpskim jezerima

    Vodene površine su ono što nas najviše može razgaliti, opustiti i osloboditi stresa i napetosti. Pored mnogobrojnih rečnih tokova Srbija obiluje i jezerskim površinama, od kojih je većina veštačkog porekla. Osim velikih površina za kupanje, turističke organizacije sve više uređuju kapacitete i sadržajnu ponudu. Tako su vremenom jezera Srbije postala glavne trustičke destinacije za kraće ili duže odmore. Iz čitave ponude izdvojili smo dva jezera, čija će turistička ponuda učiniti vaše vikende savršenim iskustvom.  

    Srebrno jezero

    Ovo veštačko jezero se nalazi na desnoj obali Dunava i predstavlja rečni rukavac, koji je danas zatvoren dvema branama. Nalazi se na istoku Srbije, na dva kilometra od Velikog Gradišta. Ova turistička destinacije može se pohvaliti okolnim značajnim istorijskim sadržajima i nalazištima, pored toga što poseduje sopstvene atrakcije i pogodnosti. Ukoliko ste se odlučili da dva slobodna dana sa porodicom provede u ovom kompleksu, predlažemo vam sledeće: 

    • Iskoristite lepote jezerske vode i prelepe plaže. Osim ovoga, Srebrno jezero se može pohvaliti izuzetno uređenim prostorima pored vode. Široki pojas oko jezera poseduje ležaljke, suncobrane, a oko njih nalaze se letnji barovi, u kojima možete uživati uz pogled na plavo-zelenu vodenu površinu. Čitav prostor nalazi se u hladu bagremove šume i četinarskog rastinja.
    • Ukoliko ste na Jezeru sa porodicom, vaši mališani će uživati u igralištu, koje se nalazi na kraj šetališta i pruža deci mnoštvo sprava za igru i razonodu. Pored toga, tu je i Akva park sa vodenim atrakcijama za odrasle i decu.
    • Odraslima koji su željni rekreacije na raspolaganju je biciklistička staza i staza za trčanje - idealno mesto za aktivnosti na otvorenom, dugo 27 kilometara, koje počinje na Jezeru, a završava se kod Velikog Gradišta. Za sve ljubitelje sporta tu su tereni za mini-golf i tenis, a ljubitelji vode mogu uživati u vožnji dva turistička broda, namenjena za krstarenje do ušća Dunava u Pek, Ramske i Golubačke tvrđave.

     

    Okolina Srebrnog jezera

    Na oko dvadesetak kilometara od Jezera nalaze se manastiri, gradske lepote, tvrđave i prirodne lepote: 

    • Veliko Gradište
    • Viminacijum
    • Lepenski vir
    • Golubac
    • Ramska tvrđava
    • Manastir Tumane
    • Manastir Nimnik
    • Ušće reke Pek
    • Smederevska tvrđava
    • Nacionalni park Đerdap

    Prirodne lepote. turistički sadržaji, mnoštvo raznolikog kulturno-istorijskog nasleđa, kao i odlična uređenost Jezera sigurna su garancija da će vaš porodični vikend ili vikend sa prijateljima biti skup kvalitetnih i ispunjenih trenutaka. 

    Bela Crkva

    Na 100 kilometara istočno od Beograda, u Južnom Banatu nalazi se prava vojvođanska oaza vodene površine i primamljivih sadržaja. Bela Crkva sa svojih sedam većih i nekoliko manjih veštačkih jezera, među kojima su najpoznatija:

    • Glavno,
    • Vračevgajsko,
    • Šaransko,
    • Šljunkara, ugošćava stotine turista i pruža im trenutke mira i odmora.

    Sve vodene površine su kristalno čiste i ključne su tačke belocrkvanskog turizma. Oko jezera su peščane i šljunkovite obale, što njihovoj vodi daje prozirnu boju. Za kupanje su prilagođena Glavno i Vračevgajsko jezero, koja su razvila i dodatne sadržaje. Ostala su nedovoljno uređena za kupanje, ali idealna za uživanje i odmor pored vode. Glavno jezero se nalazi na 800 metara od grada i poseduje: glavnu plažu sa betonskim kejom i tuševima, šljunkovitu Dečiju plažu, osvetljeno plivalište sa skakaonicom, betonsko-šljunkovitu plažu Jedriličarskog kluba, kao i smeštajne jedinice, i mnogobrojne ugostiteljske objekte na obali jezera. 

    Osim vodenih površina, sam grad nudi mnoštvo kvalitetnog sadržaja, od kojih preporučujemo: Gradski muzej, belocrkvanske crkve: Svetog Petra i Pavla, Jovana Bogoslova i rumunsku crkvu iz druge polovine 19. veka. Lokalna turistička organizacija svakodnevno organizuje izlete do Vršca, Mesića i Gudurice, programe lova na divljač u Deliblatskoj peščari, kao i ribolov sa obale jezera, kanala Dunav-Tisa-Dunav i Dunava. 
    Vojvodina i njene vodene površine čekaju na vas da vam pruže nezaboravno iskustvo.

    Vikend u Srbiji za dvoje 

    Najlepši trenuci su oni koji su provedeni sa dragom osobom, u mirnoj atmosferi i prelepom okruženju. Ukoliko ste se odlučili za romantičan vikend odmor u Srbiji, preporučujemo vam da izaberete apartmane koji se nalaze na odličnim lokacijama, a sadrže dodatne pogodnosti, koje će uticati na kvalitet provedenih trenutaka. Najbolji primer toga jesu apartmani sa djakuzijem u Beogradu, Novom Sadu i na Zlatiboru. Sve tri lokacije su opisane u prethodnom delu teksta, a sada ćemo samo prezentovati dva luksuzna apartmana u Beogradu koja sadrže djakuzi kadu: 

    • El Capo - apartman koji se nalazi u jednom od najlepših delova Novog Beograda, nedaleko od Štark arene. 

    • My Star - nalazi se u Bulevaru Zorana Djindjića, na Novom Beogradu. 

    Srbija je država čije prirodne lepote predstavljaju njen najveći značaj i ponos. To je ono što je najčistije u ovoj zemlji i ono čemu svi treba da se vraćamo. Srbija i njena priroda, mnogobrojni sadržaji i atrkacije učiniće da u njihovom društvo doživimo savršene trenutke i u svakodnevni život ponesemo predivne uspomene. 

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.