Top 17 kafića u Beogradu

Blog / Ugostiteljstvo

  • Sadržaj
  • Kafići su jedan od najatraktivnijih delova našeg grada. Kada se malo bolje pogleda kafići u Beogradu, naročito oni koji se nalaze samom centru, su najčešće puni gostiju. Mnogi od njih su upravo turisti, koji vole da uživaju u raznovrsnoj ponudi najboljih kafića u Beogradu. Istina je da u bilo koje doba dana ili noći možete zateći prepune lokale, ali i bašte lokala tokom letnjeg perioda. Svaki objekat se trudi da osmisli što bolju i kreativnu ponudu kojom će privući goste. Tako su neki kafići u svojim baštama započeli novi trend - tokom jeseni i zime uz svoju stolicu možete dobiti mekano ćebe, kao ili sesti pored peći zanimljivih oblika, koje stoje između stolova i pružaju toplotu u prohladnim danima. Naravno, kada su veoma niske temperature, svi radije biraju unutrašnju udobnost kafića.

       

    Beogradske ulice prepune su neobičnih kafića i svaki od njih želi da se istakne svojom autentičnošću i dosetljivošću, kako bi privukao mušterije. Među toliko sjajnih mesta teško je izabrati koji su najbolji kafići u Beogradu. Na svim našim top listama, bilo da je reč o klubovima, restoranima ili kafićima, nalaze se samo odabrana gradska mesta, a mi Vam predstavljamo najuži i najbolji izbor.  Ukoliko želite da se opustite uz jutarnju kafu, popodnevni čaj ili večernji koktel, kafić je pravo mesto za to, stoga Vam predstavljamo najbolje kafiće u Beogradu.

    Najbolji kafići u Beogradu

    Najbolji kafići u Beogradu se nalaze u svakom delu grada. Svojom raznovrsnom ponudom, odličnom atmosferom i ljubaznim osobljem stalno skreću pažnju na sebe. Nije tajna da turisti vole da obilaze kafiće u Beogradu u potrazi za jednim omiljenim. Nije tajna ni da se turisti vraćaju u iste kafiće kada god se nađu u Beogradu.

    Roll Bar

    “Roll Bar” se nalazi na Obilićevom Vencu broj 1 i jedan je od boljih barova u gradu. Ovaj jedinstven ugostiteljski objekat koji nudi neke od najlepših domaćih kiflica, štrudli, palačinki i pita, sve što se rolata i odličnog ukusa, postoji još od 2014. godine. Obavezno probajte najbolje srolane kiflice i štrudle spremljene po originalnim domaćim receptima naših baka. “Roll Bar” je posebno popularan i poznat po ukusnim palačinkama i maštovitom načinu serviranja hrane. Kada je reč o pićima u “Roll  Bar”-u su se služe sve vrste alkoholnih i bezalkoholnih napitaka, kao i razne vrste kafe i toplih napitaka. Beograđani posebno vole ovo mesto upravo, jer ih podseća na našu tradiciju kada je reč o pecivima i domaćim dezertima. Ovde pored peciva možete uživati i u drugim jelima koji Vas očekuju na meniju. Za vreme letnjeg perioda su Vam dostupni ukusi osvežavajućih salata i laganih obroka. Možete odabrati da li ćete poručiti neke od najlepših kolača sačinjenih od belgijske čokolade ili ćete radije uzeti neki od voćnih kupova. Bogata ponuda je tu da za svačiji ukus ima ponešto, zbog svega toga “Roll Bar” je prava stvar.

    Ukoliko volite voćne kupove, frapee i ceđene sokove, obavezno pogledajte kartu pića i uživajte u centru grada sa pogledom na park Vojvode Vuka. Najbolji kafići u Beogradu zaista imaju mnogo toga da ponude svojim gostima.

       

    My Rules

    Drugi na listi najboljih kafića u Beogradu jeste “My Rules”. Ovde ne važe druga pravila osim da se gosti dobro provedu i uživaju u odličnoj atmosferi kafića “My Rules” koji se nalazi na adresi Golubačka broj 9 na teritoriji opštine Zvezdara. U blizini ovog kafića je poznato Beogradsko dramsko pozorište, te su česti gosti ovog mesta i neki od naših čuvenih glumaca. Ambijent ostavlja odličan prvi utisak, a za drugi dobar utisak zasluženi su ljubazni konobari, dok je za treći definitivno veliki izbor pića sjajnog kvaliteta. Zaštitni znak ovog kafića je sada već čuvena Lamborghini kafa, koja je jedna od jedinstvenih i najboljih kafa na svetu. Da se dobar glas daleko čuje, ovaj lokal je to i dokazao, jer ga posećuju stanovnici celog Beograda i obavezno ga preporučuju turistima. Dostupan je veliki izbor svih vrsta piva, poput Bavarie, Heineken, Corona, Guinness i mnogih drugih, po veoma pristupačnim cenama. Gostima je dostupan i vinski bar, kao i veliki odabir rakija i koktela. Zbog velike posećenosti i poverenja svojih mušterija, kafić “My Rules” svojim gostima omogućava svakodnevne akcijske cene, gde u promo periodu od 09h do 16h možete dobiti dva espressa po ceni od 180 dinara, kao i espresso sa koka-kolom po ceni od 220 dinara ili espresso i ceđena pomorandža za samo 250 dinara. Svake nedelje se organizuju svirke, a moguće je iznajmiti lokal i za privatne žurke za najviše 30 ljudi. 

    Pored kafe, koktela, piva i vina, ovde možete nešto i da prezalogajite - BBQ sendvič, klub sendvič, krofne, mafine, a tokom zime i čuvene medenjake sa đumbirom i cimetom.

       

    Dobrica Bistro

    Sam centar grada je lokacija na kojoj je smešten kafić “Dobrica Bistro”, a nalazi se na novoj adresi - Cetinjska ulica broj 15. Ovde ćete uz kafu obavezno dobiti i prelepa grčka peciva za još lepši užitak. Na meniju ovog kafića su i lagani obroci za doručak, pa je svaki Vaš početak dana na ovom mestu garancija je da će i ostatak biti baš kako treba. “Dobrica bistro” je mesto na kome ne postoji vreme i gde nema stresa, zahvaljujući odličnoj atmosferi, ambijentu i ljubaznom osoblju. Uživaćete u ukusima stranih i domaćih piva, a odabir je veoma raznovrstan. Takođe je tu i veliki odabir kada je reč o najlepšem vinu koje potiče iz dalekih krajeva, ali i sa domaćih plantaža najboljeg grožđa. Bilo da se odlučite za neko alkoholno piće ili kafu, ovde ćete zasigurno uživati u svakom provedenom trenutku i ispijenom gutljaju. U hladnim danima se možete ugrajti kuvanim vinom, čajevima i kafom. Tokom leta se treba rashladiti osvežavajućim koktelima, hladnim pivom i ceđenim sokovima. 

       

    Al Sharq Nargila Bar

    Najbolji kafići u Beogradu ne moraju imati na meniju samo alkoholna i bezalkoholna pića. Ovaj lokal je upravo dokaz za takvu tvrdnju, jer ima potpuno drugačiju i egzotičniju ponudu. U poslednjih nekoliko godina, broj nargila barova se znatno povećao, ne samo u Beogradu, već i ostalim gradovima naše zemlje. Trend nargila barova još uvek traje, a otvaranje novih kafića ovog tipa pokazuje da za njima vlada veliko interesovanje. “Al Sharq nargila bar” se nalazi na opštini Čukarici na adresi Lješka 4 u naselju Banovo brdo. Ukoliko živite ili ste se odlučili za iznajmljivanje stanova na na dan na Čukarici prilikom svog dolaska u Beograd, onda nikako ne propustite da posetite prvi i jedini nargila bar na Banovom brdu. Gostiju im nikada ne manjka, kako domaćih tako i turista. Odlična kafa i osvežavajuća pića se sjajno slažu uz neke od najlepših ukusa duvana za nargile, što će učiniti da potpuno uživate svim čulima. Subotom se organzuje koktel veče po promotivnim cenama najboljih koktela koji su u ponudi, a verujte, ponuda je ogromna i sigurno ćete pronaći pravi ukus za sebe. Veliki izbor kafa, kao i pića će privući i one koji nisu konzumenti nargila, tako da je ovo mesto savršeno za sve. 

       

    Neobični (zanimljivi) kafići u Beogradu

    Kako bi kafići privukli što veći broj posetilaca i turista moraju da pronađu jedinstveni pečat. "Ono nešto" je prilikom izbora kafića često i presudan faktor, jer se najčešće sećamo kafića po zanimljivom izboru pića, neobičnoj dekoraciji ili nečemu sličnom. Svakom kafiću je potrebna posebna nota, koja će istaći njihovu autentičnost.

    Witch Bar

    Witch Bar” je svakako jedan od poznatijih kafića u Beogradu. Već dugo postoji na istoj lokaciji, a pored redovnih gostiju često se mogu videti i nova lica, koja postaju redovni gosti. Kafić se nalazi u samom centru Beograda, na adresi Pariska 13 u blizini Saborne crkve. Odavde Vam se pruža fantastičan pogled na Kalemegdan. Kako vlasnici kafića, ali i njegovi gosti kažu da ovo mesto nije u bajci, ali je kao iz bajke. Svako ko je jednom bio gost ovog kafića može to i da potvrdi. Uživaćete u ukusima najraznovrsnijih koktela sa najčudnijim imenima ikada viđenim. “Witch Bar” se definitivno izdvaja po svojoj autentičnosti i uz celonedeljni program utiče na to da Vam nikada ne bude dosadno. Ovaj kafić je i pet friendly, tako da možete povesti i svoje ljubimce da sa njima uživate. Dostupan je i besplatan parking, ukoliko ne koristite metlu kao prevozno sredstvo, jer ovde je magija apsolutno moguća, posebno nakon nekoliko vrhunskih koktela. Šalu na stranu, “Witch Bar” je mesto koje obavezno morate posetiti ukoliko se nalazite u Beogradu jer je provod magičan, a atmosfera na visokom nivou.

       

     

    Blaznavac

    Kafić koji zaslužuje mesto na listi najboljih kafića u Beogradu jeste “Blaznavac”. Nalazi se na Dorćolu u ulici Kneginje Ljubice broj 8. Svako ko se nađe u centru Beograda treba da poseti ovaj krajnje neobičan kafić. Ime je dobio po nekadašnjem upravniku grada Živojinu Blaznavcu i nalazi se na mestu gde se nekada nalazila gradska konjušnica. 

    “Blaznavac” nije samo kafić, ovo je vrlo popularna kafe-galerija u Beogradu. Enterijer i eksterijer su posebno upečatljivi. Unutrašnjost kafića odlikuju jarke boje koje se stapaju jedna sa drugom, a na zidovima se nalaze slike nestvarnih životinja što poseća na film “Alisa u zemlji čuda”. Bašta lokala je zaista neverovatna, jer ovde možete sesti u sređene kočije i uživati u svom piću. “Blaznavac” je najpoznatiji po koktelima. Ljubitelji koktela mogu da naruče čak koktel od jedan litar. Obavezna stavka sa menija je i kolač Blazanavac, čiji se ukus ne može prepričati zajedno sa domaćim baklavama i tulumbama.

       

    Najbolja kafa u Beogradu

    Kafa je pored vode jedan od napitaka koji se najviše konzumira na svetu. Ljubitelji kafe znaju koliko je teško pronaći kafu koja nije previše kisela ili gorka. Jednostavno, znaju da je potrebno pronaći gde se služi najbolja kafa. Mnogima jutro počinje tek nakon nekoliko gutljaja kafe, a ima i onih koji zaista uživaju u svakoj ispijenoj šoljici. Da li smo pronašli gde se služi najbolja kafa u Beogradu?

     

    Kafeterija Kralja Petra

    Najbolji kafići u Beogradu za ljubitelje kafe jesu kafeterije. Srećom, u Beogradu ih ima na svakom koraku. Jutra mnogih Beograđana upravo i počinju šoljom kafe. Kafa jeste jedan od napitaka koji se konzumira najviše na svetu, ali da li je svuda jednako dobra?

    U “Kafeteriji” u ulici Kralja Petra Vam gužva i red na kasi mogu potvrditi da to nije tačno. Naprotiv, teško je pronaći dobru kafu, koja nije kisela, ali ni preskupa. Lanac “Kafeterija” postoji u celom Beogradu, a najveća je upravo ova u centru grada. Ponuda u ovom lokalu sadrži više od 15 različitih vrsta kafe dopremljene iz raznih krajeva sveta - espresso iz Indije i Brazila, Etiopije, Kenije, Gvatemale, Hondurasa, Kube ili Kolumbije. 

    Posetioci koji vole kafu u nešto manjim količinama mogu probati i kafu bez kofeina. U “Kafeteriji” se uvek može kupiti sveže mlevena kafa, a sami možete odabrati da li želite jaku ili slabu da ponesete kući. Ovde možete probati kafu kakva god Vam padne na pamet, pa čak i XL kapućino.

       

    Kafeterija Šećer

    Na listi najboljih kafića u Beogradu se našla novootvorena kafeterija “Šećer”. Kafeterija je otvorena u Zadarskoj ulici, ali je zbog velikog interesovanja otvorena i u ulici Kneza Miloša. Velike simpatije “Šećer” je skupio zbog vrlo kreativnog menija - pink latte, kapućino sa šljokicama, pink toplu čokoladu, macha latte, ginger home tea, purpleccino, pa čak i espresso ukrašen cvećem. 

    Limunade različitog ukusa i domaći kolači će dodatno ulepšati šoljicu već neobične kafe. 

       

    Najlepši kafići u Beogradu

    Šta treba da ima jedan lokal da bi bio među najlepšim kafićima u Beogradu? Za neke je to lep enterijer, za neke su to lepe boje, za nekoga su to pažljivo odabrani detalji, dok je za nekoga sve to zajedno. Lepota jeste prilično individualno pitanje, ali se za nekoliko kafića se često može čuti da su jednostavno lepi kafići u Beogradu.

    Smokvica

    Velika popularnost ovog kafića dovela je do otvaranja na nekoliko lokacija u Beogradu - u ulici Kralja Petra, Jovanovoj i Molerovoj ulici, na Adi Ciganliji, u Airport City-ju i Zemun Parku. Najposećenija “Smokvica” svakako jeste ona u centru grada. “Smokvica” ima jednu od najlepših bašta. U bašti je posađeno drvo smokve, što ovaj lokal i čini veoma autentičnim. Ceo kafić je opremljen zelenim i belim detaljima i podseća na restorane na moru.

    Osim čuvene limunane - limunade i nane, koju ovde možete popiti, “Smokvica” je na svoj meni uvrstila brojna ukusna jela iz kultura različitih zemalja, te ovde možete probati takose, kesadilje, rižoto, salate, burgere, pastu, humus ili mafine. 

       

    Villa Maska

    Na Vračaru odmah pored Hrama Svetog Save u ulici Rankeova broj 7. Vračar je poznat po zgradama stare arhitekture i raskošnim porodičnim kućama. U jednoj takvoj kući se nalazi i “Villa Maska” sazidanoj davne 1926. godine. Inspiraciju za uređenje enterijera vlasnici su dobili iz nekadašnje prodavnice indonežanskog nameštaja “Maska”.

    Posetioci dolaze u “Villa Maska” da bi mogli da se dive enterijeru, koji odiše starinskim šarmom. Najzanimljivije od svega ješto što posetioci mogu kupiti ukras ili komad nameštaja koji im se dopadne, jer je većina stvari na prodaju. Raskošan izgled nije jedino što ovaj objekat čini popularnim. To je i raznovrstan jelovnik, kao i bogata karta pića. Najbolji kafići u Beogradu imaju zaista raznovrsnu kartu pića kako bi svaki gost našao nešto po svom ukusu, te ni “Villa Maska” nije izuzetak. Uz svako jelo se preporučuju nabolja domaća i strana vina.

     

       

     

    Gde se nalaze najbolji kafići u Beogradu sa pogledom?

    Najbolji kafići u Beogradu sa pogledom, koji su se izdvojili po vrhunskoj usluzi, raznovrsnom meniju, prijatnom osoblju, ukusima i uređenosti jesu Jazz bašta i Liberte.

    Jazz bašta

    Jazz bašta ili Jazz bar nalazi se odmah pored Brankovog mosta na adresi Male stepenice broj 1 . U skrivenom prostoru iza zgrade sagrađene 1870. godine nalazi se odličan kutak za uživanje, a to je bašta “Jazz” kafića. Kako i samo ime kaže - ovde se okupljaju ljubitelji džez muzike! Utorkom, četvrtkom i petkom se u bašti lokala organizuju džez nastupi, ako i različiti festvali, kao što su Prolećni festival, Prvomajski doručak, kao i mnoge tematske večeri.

    Enterijer “Jazz bašte” ostavlja bez daha - sve je dekorisano drvenim i pletenim motivima, kao i lampionica, mirisnim cvećem i vintidž nameštajem. Čaj će Vam biti poslužen u cvetnom čajniku, a vino u staklenim bokalima iz kojih se nekada služilo vino u kafanama. 

       

     

    Liberte

    Kafe “Liberte” nalazi se na Voždovcu u ulici Vojvode Stepe broj 157. Nedavno je otvoren još jedan lokal na Vračaru u Njegoševoj ulici broj 63. Lokal na Voždovcu bacio je konkurenciju na noge. Na dva sprata kafića objedinjen je kafe prostor, igraonica za decu, deo za bilijar, kao i terasa sa fantastičnim pogledom. Sa prostrane terase se pruža pogled na ceo Beograd, te je ovo omiljeno mesto mnogih gostiju gde se rado slikaju.

    Enterijer čini kombinacija drvenog nameštaja sa ukrašenim pločicama, zlatnim ukrasima i motivima safarija. “Liberte” je postao i omiljeno mesto za proslavu rođendana, pogotovo dečijih, jer je obezbeđena igraonica sa animatorom.

       

    Koji su romantični kafići u Beogradu?

    Prijatna atmosfera, tišina i prigušeno svetlo - da li postoji nešto romantičnije od toga? Ukoliko ste u potrazi za idejom za prvi izlazak ili želite sa voljenom osobom da provedete lepo veče, potrudili smo se da pronađemo nekoliko ideja za Vas. Romantični kafići nalaze se svuda u Beogradu, a na Vama je samo da izaberete.

    Aleksandar club - Ski Staza

    Aleksandar club ili Ski Staza je kafić smešten u ulici Kneza Višeslava na Vidikovcu. Ušuškan je u zelenilo i šumu, jer se nalazi u Košutnjaku, poznatom parku i šumi. Kafić se nalazi na dva sprata, a enterijer je potpuno u drvetu, te će Vam se činiti kao da ste zakoračili u drvenu zimsku kolibu iz američkih filmova. Tokom zime možete uživati kraj kamina, a leti u bašti sa najlepšim i najromantičnijim pogledom u Beogradu. "Ski Staza" je i popularna upravo zbog velike bašte gde posetioci leti uživaju u zvukovima šume. Osoblje kafića se često šali da nema zaljubljenog para koji nije započeo svoju vezu baš u "Ski Stazi".

       

    Cafeteria Gardoš

    Zemun važi za jedan od najromantičnijih delova Beograda. Teško da se može zamisliti nešto romantičnije od šetnje Zemunskim kejem uz reku Dunav. Na Keju su postavljene ulične svetiljke čija se svetlost prelama kroz velike krošnje drveća. Na obali su na svakom koraku postavljene klupe za odmor pomerene tek nekoliko koraka od šetališta bliže reci kako bi svako pronašao malo mira. Verovatno najveću atrakciju na Keju predstavljaju labudovi, koji rado poziraju za fotografije turista.

    "Cafeteria Gardoš" se nalazi na kraju Zemunskog keja ispod brda Gardoš gde se nalazi istoimena kula. "Cafeteria Gardoš" podsetiće Vas na kuće i kaldrmu kakve ste gledali na filmu. Nalazi se na adresi Njegoševa 63. Ispred ulaza u kafić na kaldrmi nalazi se bašta koja gleda na Kej i reku, a enterijer podseća na naše domove sa tapiserijama, drvenim nameštajem, fotografijama i ukrasnim detaljima. Osoblje je uvek nasmejano, a veliki broj stranih turista gotovo uvek bira ovaj kafić. 

       

    Novi Beograd kafići

    Ne smemo zaboraviti kafiće na Novom Beogradu. Kada se nađete na Novom Beogradu, možete da birate da li ćete popiti piće na Savskom keju ili na Dunavskom keju. Ili da li želite da posetite neki od lokalnih kafića ili pak neki od najpopularnijih kafića u Beogradu? Novi Beograd kafići predstavlja zaista pregršt lokala gde možete pronaći odličnu kafu, neobične koktele, kraft pivo i domaće kolače. Lokali na Novom Beogradu su zasigurno kafići u Beogradu koje treba posetiti.

    Laboratorija kafe

    U "Laboratoriji" akcenat je stavljen na vrhunsku pripremu kafe, ali i na maštovit način da se ona posluži. Kako i sam naziv lokala sugeriše, kafa se u ovom kafiću služi poput eksperimenta. U epruvetama i bokalčićima različitih oblika i veličina "hemičari" ili vešte bariste će Vam poslužiti svaku vrstu kafe i sveže ceđenih sokova. Eksperimentišite sa različitim ukusima i probajte ukusne kolače u "Laboratoriji".

       

    Korzo

    Splav "Korzo" se nalazi na Savskom keju zajedno sa drugim popularnim splavovima na ovoj strani reke Save. "Korzo" je popularno mesto za izlazak, večeru i koktele, jer je po tome i najpoznatiji. Meni koktela nalazi se na četiri strane, te je svakome teško da odabere samo jedan dobar koktel. Kako se "Korzo" nalazi na samoj reci, večeri na splavu su vrlo prijatne, mirne i opuštajuće. 

       

    Ellington's Jazz Club

    "Elington's Jazz Club" se nalazi u ulici Milentija Popovića broj 5 blizu Sava centra. Kafić je krajnje neobičan, jer okuplja ljubitelje džeza i rok muzike. Svi fanovi džez muzike će se obradovati, jer se u ovom kafiću džez nastupi organizuju gotovo svako veče. Enterijer prati ovu vrstu muzike, pa su zidovi ukrašeni muralima i fotografijama nekih od najvećih legendi džez muzike. Gotovo svako veče bude jednako posećeno, a gosti uživaju u velikom izboru koktela, vrhunskih vina i kraft piva. Probajte da ne zaigrate!

    Kafići u Beogradu koje treba posetiti

    Beograd je grad dobrog provoda, raznovrsnosti i zabave, a ovo je bio mali odabir autentičnih mesta na kojima možete da uživate i vrhuski se provedete. U slučaju da planirate ozbiljne izlaske i lumpovanja u nekim od ovih kafića, uvek možete da obavite rezervaciju apartmana u Beogradu na našoj stranici Smeštaj Beograd, koji se nalazi u blizini kako biste peške mogli da stignete nakon lude noći. Jer ćete se zaista provesti ludo i nezaboravno koji god lokal da izaberete.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.