Dodatna zarada pri izdavanju apartmana - Ovo su načini da uvećete svoje prihode

Blog / Apartmandžije

  • Sadržaj
  • Kratkoročno izdavanje nekretnina ubraja se među najunosnije biznise od kojih možete zaraditi, o čemu svedoči i to da je ovo nekima jedini izvor prihoda. Ako ste voljni da razvijete ponudu i od svog apartmana napravite turistički projekat spreman da ugodi i najzahtevnijim gostima, zaradu od izdavanja apartmana možete i udvostručiti. Donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku. 

    Zašto je imperativ da budete deo afiliejt programa 

    Vaši najveći saradnici na putu ka dodatnoj zaradi biće upravo kolege iz turističke i ugostiteljske sfere, sa kojima možete stvoriti afiliejt mrežu. Ovaj tip saradnje podrazumeva da ćete zarađivati procenat svaki put kada nekome od svojih saradnika dovedete novog gosta ili klijenta. To može da uključuje: 

    • Saradnja sa vlasnicima: U situacijama kada vas potencijalni gost kontaktira sa ciljem da rezerviše vaš smeštaj u periodu kada je zauzet, zaradite tako što ćete ga spojiti sa vlasnikom koji nudi smeštaj istog ili približnog ranga, a da je u tom periodu dostupan. Gosta ćete tom vlasniku poslati na preporuku, koja će vama novčanik napuniti u visini provizije.
    • Saradnja sa lokalnim biznisima: Destinacija na kojoj se vaš apartman nalazi nudi niz atraktivnih restorana kojima se turisti rado vraćaju? Možda je popularna u sferi dentalnog turizma ili je posebno vole mladi zbog dobrog noćnog života? Iskoristite njen pun turistički potencijal! Stupite u kontakt sa vlasnicima restorana, klubova, stomatoloških ordinacija, privatnih klinika ili onima koji nude limo servis idealan za goste na poslovnom putu i od svake rezervacije koja nastane vašom preporukom zaradite procenat. Vežbajte pregovaračke sposobni i obezbedite svojim gostima primamljive popusta i dodatne pogodnosti!   

    Hrana u apartmanu je uvek dobra odluka 

    Hrana na stolu

    Kada se gost dvoumi između privatnog i hotelskog smeštaja neretko je presudan faktor opcija doručka. Kontinentalni doručak je standard u tom slučaju, a nije ga teško uvrstiti u ponudu apartmana čak i ako nemate isksustva u tom tipu ugostiteljstva. Uslugu doručka možete naplaćivati po svom nahođenju, a u proseku cene se kreću između 5 i 10 evra po danu. Bilo da se odlučite za nabavku i pripremu hrane u sopstvenoj organizaciji ili možda ketering dostavu za koju možete ugovoriti i popust na ime dugoročne saradnje, na kraju dana dodatna zarada je zagarantova. 

    Još jedan tip usluge koji možete nuditi u svom apartmanu jeste dostava namirnica iz marketa, koju možete obavljati sami ukoliko imate vremena ili naručivati kroz razne kurirske i službe dostave hrane. Ovakav tip usluge postaje sve popularniji, posebno kada su u pitanju rezervacije na 7 i više dana. 

    Obezbedite transport usluge gostima

    Prevoz sa aerodroma i nazad je sve aktuelnija opcija koju nude vlasnici, što će se posebno dopasti stranim turistima, kao i gostima koji vaš apartman koriste dok su na poslovnom putu. Rent a car je često jedna od prvih stvari koju će gosti sa opširnim turističkim spiskom sebi obezbediti, te ne propustite šansu da tu ugrabite dodatnu zaradu. Ovaj tip usluga ostavlja prostor i za bakšiš ako planirate da je obavljate samostalno. 

    Turističke aktivnosti i privatni izleti za potpuno putničko iskustvo  

    Ako dobro poznajete svoj kraj i želite da se oprobate u ulozi turističkog vodiča ovo je idealna prilika za to. Isto važi ako se nalazite u turistički specifičnom kraju u kom gostima možete da ponudite aktivnosti koje se ne sreću svaki dan, što nije retkost za apartmane u ruralnijim ili planinskim krajevima. Ovo mogu biti vođene pešačke ture po gradu, odlazak na pecanje u vašem čamcu, planinarenje i posmatranje medveda, berba lekovitih biljaka, jahanje ili drugo druženje sa životinjama i spisku nema kraja sve dok ste kreativni. Ako svoje aktivnosti nudite po prosečnim cenama ili čak jeftinijim od konkurencije brzo ćete videti konkretnu zaradu. 

    U slučaju da vam ovo zvuči primamljivo, ali nemate vremena da se u to upustite vi sami, uvek se možete obratiti turističkim organizacijama ili agencijama i sa njima uspostaviti obostrano korisnu saradnju. Takođe, ako vam za ovu vrstu aktivnosti nedostaje vremena, taxi online Beograd je odlično mesto da pronađete partnere ili se informišete o tome kako zakazivanje vozila funkcioniše, posebno onih sa lux pogodnostima. 

    Privatni izleti posebno će biti interesantni parovima i gostima koji su došli na porodično putovanje, te imajte to na umu kada planirate aktivnosti. 

    Navigacija tokom vožnje

    Eco-friendly kao novi standard   

    Da li ste znali da je 6 od 10 putnika spremno da plati veću cenu za smeštaj koji ulaže u održivost i ekološke alternative? Ovaj trend u turizmu će samo nastaviti da raste, pa je možda vreme da razmislite o uvođenju opcija za reciklažu u vaš apartman, o zameni komercijalnih brendova kozmetike i sredstava dostupnih u apartmanu za higijenu organskim, obogatite prostor biljkama ili čak postavite solarne panele. 

    Unapređivanje usluga i osvežavanje samog prostora uvek je dobra ideja, bez obzira na to da li želite dodatni novac da uložite nazad u biznis ili sebi stvorite druge poslovne prilike. Prilagodite ove ideje svojim potrebama, potražite druge na društvenim mrežama ili ih prepoznajte u potrebama svojih gostiju i broj nula na računu će sigurno rasti.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.