Najbolje poslastičarnice u Beogradu

Blog / Ugostiteljstvo

  • Sadržaj
  • Ukratko ću Vam ispričati o pet  najboljih poslastičarnica, i to je prosto moralo da se dogodi, jer su slatkiši definitivno moj porok. Ukoliko dolazite u Beograd i obožavate slatko, znate da ćete se kajati ako ne skoknete barem do jedne, naročito ako ste odabrali nešto iz ponude sky apartmani Beograd, jer bi Vas ovi ukusi odveli na sedmo nebo. Čak i ako se zadržavate samo kratko, to jest iznajmili ste stan na dan u Beogradu, vremena za tortu uvek ima ako ste candy man or women. Ne onaj iz horor filma, već ona osoba koja se slatkišima raduje kao pas hrani.

    Sladokusci, pripremite se da obiđete najbolje poslastičarnice u Beogradu!

    MALI PRINC

    Među najpoznatijim poslastičarnicama, koja postoji sigurno preko dvadesete godina. Enterijer je uređen u engleskom stilu i duhu, a lokal je u centru, na Obilićevom vencu 26. Sećam se da su, još kada sam bila mala, bili jedni od retkih koji prave torte, kolače i sladolede za dijabetičare, kao i posne, a i dalje ukusne što je bilo posebno neverovatno. Do sada su se ukusi promenili, poboljšavali su ih i iznova usavršili, a nastavili da zadovoljavaju različite potrebe. Posne ili vegeterijanske kolače i torte naravno i dalje imaju u ponudi, pa se ne morate razmišljati da li ste prekršili pravila svoje ishrane, oni misle za Vas.

    SPECIJAL

    Zavučena u ulici Nušićevoj 7 već deset godina, u centru Beograda, ali nikako sakrivena od našeg radara za najbolje slatkiše. Sklonjena od buke i gužve da bi u miru mogli da uživate u ukusima koji su nastajali dugi niz godina da bi bili dovedeni do savršenstva. U prijatnom ambijentu možete se počastiti rezultatima dugogodišnjeg rada, tortama i kolačima toliko usksnim da o tome niste mogli ni da sanjate. Ljubazno osoblje rado će Vam pomoći u izboru, jer nećete moći lako sami da odlučite, isto kao i kada budete gledali ponudu za stan na dan u Beogradu.

    AMARETTI

    Prva italijanska poslastičarnica u Beogradu, nalazi se na Vračaru u ulici Vojvode Šupljikca 24. Autentični ukusi i specijaliteti metditeranske Italije dočekaće Vas uz ljubazno osoblje, ako svratite u ovu poslastičarnicu. Vlasnica je sve tajne zanata pravljenja čokolade, koje su joj prenete u Palermu od strane sicilijanskog šefa Luiđija, iskoristila u osmišljavanju i spremanju najukusnijih kolača i torti. Možete li već da osetite te pune ukuse čokolade koja se svilenkasto topi pri svakom zalogaju? Ako možete, trk u Amaretti. Posle prvog zalogaja, biće Vam jasno da ćete se teško zaustaviti.

    MAMA GOCA

    Postoji nekih pet godina, ali daleko se za nju čulo. Mnogi beograđani znaju za Mama Gocu na Dorćolu i njene sa najvećom pažnjom i ljubavi pravljene torte i kolače. Tačna lokacija je ulica Žorža Klemensoa 1, koju je mama Goca odlučila da otvori nakon višegodišnjeg iskustva u pravljenju slatkiša za svoje najbliže. Svoje recepte podelila je sa nama, a kvalitet znate kakav je čim je sve ove poslastice pravila za svoju porodicu i prijatelje. Ovde ćete se upravo tako i osećati, kao da ste došli kod tetke koja pravi najbolje torte i kolače ikada. Tako ćete se i osećati kada dođete u svoj stan na dan Dorćol, minus kolači i torte, ali za to uvek možete prošetati do Mama Goce.

    BUONGIORNO

    Najslađe za kraj! Još jedna od najpoznatijih poslastičarnica u gradu i to sa razlogom. Smeštena je u Bulevaru kralja Aleksanda 223 na Zvezdari, u blizini Cvetkove pijace. Njihovi majstori za slatko koriste italijanske recepte i najkvalitetnije čokolade, voće, orašaste plodove i ostale sastojke koji se nalaze u tortama i kolačima. „Oslanjajući se na proverena domaća, ali i bečka iskustva u pravljenju kolača kao što su torte Esterhazi i Zaher, ponudili smo sugrađanima raznolike torte, kolače, sladolede i kupove.“ Širili su svoja znanja i umeća uzimajući ono najbolje od drugih i kombinujući sa domaćim proverenim. Rezultat toga su neverovatni ukusi i teksture, fantazija za Vaša nepca.

    Savet za kraj: ako ste ljubitelj kremastih laganih torti, Tri kolor probajte obavezno.

    Ostaje još da napomenemo da sve ove fantastične poslastičarnice prave torte i kolače po porudžbini, pa ako Vam je potrebna super torta za neki rođendan, venčanje ili bilo koju vrstu proslave, znate na koje adrese da dođete, ili pozovete. Samo morate na vreme poručiti, isto kao što je slučaj sa beostan iznajmljivanjem. Ako ste izabrali stan na dan u Beogradu jer se duže ne možete zadržavati, jednu malu torticu Vam sigurno mogu napraviti da je sutradan ponesete sa sobom kući. Ili još bolje da ponesete po parče od nekoliko različitih. Mada pitanje je koliko će od toga uopšte stići do kuće. 

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.