Svet u Beogradu: 40. Međunarodni sajam turizma

Blog / BG Biznis

  • Sadržaj
  • Ko još ne voli putovanja? Kompletan doživljaj jednog odmora ne čini samo boravak na drugom mestu, već i ono jedinstveno uzbuđenje dok biramo destinaciju, nalet adrenalina dok se pakujemo kao i obavezna neprospavana noć pred polazak  su sve one stvari koje čine jedno putovanje nezaboravnim.

    Naravno, često se između nas i savršenog odmora ispreči život, pa se desi da ne možemo da priuštimo to putovanje iz snova. Za sve srećnike koji imaju mogućnosti da otputuju negde, 40. Međunarodni sajam turizma je savršena prilika da ugrabe fenomenalne ponude za još fenomenalnije destinacije širom sveta.

    Popust za porodice i grupe

    Ovogodišnji Sajam turizma biće održan od 22. do 25. februara u dobro poznatim halama Beogradskog sajma. Cena pojedinačne ulaznice će biti 300 dinara dok će porodice i grupe ostvariti posebne popuste.

    Povoljne "First minute" ponude

    Kako to obično ide, većina nas se oslanja na last minute ponude u toku sezone kao idealnu priliku da ugrabi letovanje za male pare. Međutim, Međunarodni sajam turizma nudi jedinstvenu šansu da bukirate first minute ponudu praktično za džabe, što bi se u narodu reklo. Još jedna prednost first minute ponuda u odnosu na last minute, je ta što ste slobodni da planirate unapred i ne morate da budete na iglama čekajući da vam "uleti" povoljna ponuda.

    Smeštaj je često bitan koliko i sama destinacija. Svi želimo udoban krevet u vrhunski uređenoj sobi sa prostranim kupatilom, zar ne? Ako ne možete da priuštite takav apartman ili hotel u Parizu ili recimo Kairu, naši đakuzi apartmani Beograd mogu da pretvore u podjednako luksuznu destinaciju.

    Daleko od toga da će tokom sajma govoriti samo o destinacijama i cenama aranžmana. U sklopu sajama turizma, održaće se Međunarodni sajam vina kao i Sajam ugostiteljske opreme.

    Međunarodni sajam vina BEOWINE

    Za sve nas koji cenimo kvalitetno piće, tu će biti predstavnici nekih od najboljih vinarija i destilerija u ovom delu sveta, od kojih izdvajamo:

    Dalmacijavino

    Pored kristalno čistog primorja, Dalmacija se može pohvaliti nekim od najkvalitetnijih vina u regionu. Kompanija Dalmacijavino neguje tradiciju koja ide unazad više od 70 godina, a ovaj put nam predstavljaju svoj Merlot Barrique iz 2015. godine. Ukratko, jedna prava poslastica za sve ljubitelje dobrog crnog vina.

    Destilerija Dar Visova

    Kada se u istoj rečenici pomenu Srbija i alkohol, obično se tu nađe i rakija. Na ovim prostorima smatrana za lek koliko i za kvalitetno piće. Dar visova proizvodi izuzetno kvalitetnu rakiju od kajsije i šljive. Mi izdvajamo njihovu Šljivovicu koja je 15 godina u hrastovoj buradi sazrevala do savršenstva. Nakon degustacije, jedino što može da se kaže je: "Uh, dobra!".

    Kvalitetna rakija je nešto što se poštuje, a o tome koliko je njihova rakija poštovana govore i brojne medalje i nagrade na raznim takmičenjima. Ako nekome želite da poklonite komad srpske tradicije, nema boljeg poklona od flaše ove rakije.

    Međunarodni sajam turizma je multikulturalna atrakcija koja privlači ljude iz svih slojeva društva i iz raznih zemalja. Pored tragača za jeftinim aranžmanima, Sajam privlači i mnoge poslovne ljude u potrazi za biznis partnerima i upravo se ovde svake godine sklapaju nova prijateljstva koja urode veoma plodnom saradnjom.

    Upravo zbog toga što nije striktno turistički orijentisana manifestacija, Međunarodni sajam turizma nosi epitet celog jednog sveta u malom. Obuhvata jedan kompletan program koji uključuje ugostiteljstvo kao neizostavnu granu industrije a što je najbolje, i neodoljive ukuse Srbije, kao i mnogih drugih zemalja.  

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.