Restorani internacionalne kuhinje u Beogradu

Blog / Ugostiteljstvo

Beograd, središte različitih nacija, mentaliteta i kultura... Grad koji godišnje ugosti više turista nego bilo koji drugi u Srbiji, svakako mora da ulaže u svoje resurse. Ono što turiste privuče da dođu, mora i da ih natera da se iznova vraćaju. Kažu da se samo na neka mesta vraćamo više puta, ona koja u nama bude nova uzbuđenja i radost, kao da smo tu prvi put, i ona gde bez obzira na sve, možemo da se osećamo kao kod svoje kuće. Vaša agencija koja izdaje najjeftinije apartmane u Beogradu je rešila da se pozabavi temom internacionalne kuhinje i da vam da neke od najbolje  Beograd ima upravo to, uzbuđenje i gostoprimstvo. Upravo iz tog razloga što Beograd posećuju različite kulture, u ovom gradu postoji veliki broj restorana koji u svojoj ponudi imaju ukuse mnogih dalekih zemalja.

Pored toga što je naša nacionalna kuhinja nešto što svaki turista mora probati dok se nalazi u Beogradu, postoje trenuci kada jednostavno poželi pojesti i neka jela koja potiču iz njegove zemlje. S obzirom na to da Beograd dosta posećuju gosti iz Španije, Italije, a možda ih najviše ima iz Kine i Japana, odlučili smo da danas predstavimo restoran svake od ovih zemalja. Naravno da to ne znači da se obraćamo samo toj ciljnoj grupi, ovo je za sve one koji žele da isprobaju nešto novo, a nisu u mogućnosti da zbog toga otputuju u neku od ovih zemalja.

Prvo ćemo Vas uvesti u carstvo čudesnih ukusa španske kuhinje i restorana pod imenom Milagro, što u prevodu i znači upravo to - čudo. Ovaj restoran će Vas uvesti u mali deo Španije i pobrinuti se da zaista i doživite takvu atmosferu. Posluje još od 2008. godine, kada je i odpočeo sa poslovanjem, a sedam godina kasnije govore da je dovoljno dobar kako bi opstao na jakom tržištu gde je konkurencija i te kako jaka. Nalazi se u lepom delu Zemuna, tačnije, na adresi Kej oslobođenja 55, Beograd. Ambijent koji je izgrađen u stilu španskih taverni upotpunjuje pogled na prelepu reku Dunav. Gastronomska ponuda koja je brižljivo birana, upotpunjena je odličnim izborom aperitiva i preko dvesta vrsta vina. Ovaj restoran spada u malobrojna mesta gde možete uživati u miru porodičnog ručka, ali i održati odlične poslovne ručkove dok diskutujete o temama koje zahtevaju dobar obrok. U restoranu Milagro se svake godine priređuju "Dani španske kuhinje", pod vođstvom vrhunskih španskih kuvara. Takođe oni drže kulinarski seminar kuvarima ovog restorana koji već imaju godine iskustva rada na Iberijskom poluostrvu. Restoran radi svakoga dana, bez izuzetka, u terminu od 09 do 01 sat posle ponoći. Klimatizovan je, obezbeđen je parking, bašta, bežični internet, kao i živa muzika.

Približite se kulturi Španije preko najbolje španske kuhinje u Beogradu.

Sledeća je još jedna prelepa i jedinstvena zemlja, Italija, koja pleni romantikom i veoma bogatom istorijom. Rim, Venecija, sve te priče zbog kojih bi poželeli da posetite ovu zemlju su samo deo onoga što je ovde prelepo. Setite se da su najlepše testenine u kojima rado uživamo, upravo poreklom iz Italije. Iako kada je u pitanju italijanska kuhinja, naša prva asocijacija uglavnom budu špagete, makarone, lazanje... (priznajte da ste ogladneli od samog nabrajanja), ali to ipak nije sve ono što čini njihovu kuhinju. Kako bi se uverili u to, Apartmani Beograd Vam preporučuju restoran italijanske kuhinje, koji nosi naziv "Trač". Ovaj restoran sa nešto dužim vekom trajanja, posluje u Beogradu još od 2004. godine. Restoran je doneo mnoge inovacije gastronomske ponude Vračara i samog Beograda. Prefinjenost i sofisticiranost enterijera koji na pravi način prikazuje šarm Italije je ono što se prvo primećuje po ulasku. Osnovna svrha restorana je ta da gosti uživaju u hrani i vinu kog ovde ima u izobilju. Upravo se u ovom restoranu organizuju promocije vina, gde gosti imaju priliku da degustiraju najbolja vina, ne samo iz Italije, već i celog sveta. Takođe će biti organizovan izbor vina nedelje i vina meseca, što je još jedan od razloga da ljubitelji vina posete ovo mesto. Kada je hrana u pitanju, ovde se služe najlepši specijaliteti italijanske kuhinje koji Vam otvaraju sva čula i utiču na to da se osetite kao da zapravo ručate u Rimu, a ne Beogradu. Ovde se mogu organizovati i poslovni ručkovi, kao i porodične proslave do četrdeset mesta u klimatizovanom prostoru i još trideset u letnjoj bašti, na terasi restorana. Radnim danima je radno vreme od 09 do 24h, a nedeljom od 12:30 do 22:30h. Nalazi se na adresi Mileševska 39, Vračar, Beograd.

Okusite delić jedne od najpoznatijih kulinarskih zemalja - Italije.

Ko još uvek nije naučio da rukuje kineskim štapićima za jelo, neka to obavezno učini, jer se današnje putovanje kroz različite kulture završava pričom o najbrojnijoj ljudskoj civilizaciji - Kini. Iako su mišljenja podeljena kada je u pitanju kineska kuhinja, mnogi su zainteresovani da isprobaju neka od čuvenih jela ove zemlje. Stoga Vam predstavljamo restoran kineske hrane koji se zove "Peking". Ovo je inače prvi kineski restoran koji je otvoren na teritoriji bivše Jugoslavije. Ovde je doživljaj tradicionalne Kine potpuno omogućen. Enterijer i muzika dalekog Istoka će svakako uticati na to da Vam Kina više ne bude tako daleka. Ako na sve to dodamo veliki broj Kineza koji rado dolaze u našu zemlju i koji često obitava u ovom, veoma cenjenom restoranu, onda će taj doživljaj biti potpuniji. Restoran je otvoren pre trideset godina i do sada je stekao pravi ugled i poštovanje među konkurencijom, ali i klijentelom. Čuvena kineska jela, autentičnost enterijera i ljubaznost osoblja, su samo deo onoga zbog čega morate posetiti ovo mesto. Pored svega, restoran vrši i kućnu dostavu, tako da ako se nalazite u nekom našem apartmanu koji ste bookirali u Beogradu i ne želite da ga napustite (što je apsolutno razumljivo, jer smo najbolji) možete poručiti telefonom i uživati u njihovoj hrani u udobnosti apartmana. Restoran se nalazi u samom centru grada, na adresi Vuka Karadžića 2, Beograd.

Isprobajte vrhunska jela, neka Vaša čula uživaju u nečemu potpuno novom ili se podsete dobro proverenih ukusa.

Ovo je samo mali deo restorana internacionalne kuhinje. Zaista je veliki broj onih koji nam nude ukuse raznih zemalja, kao što su Grčka, Indija, Japan i mnoge druge, ali o njima nekog sledećeg puta. Mi smo ogladneli od tolike priče o hrani, samo ostaje onaj najteži deo, odabrati jedan od ova tri restorana, jer su sva tri zaista odlična. Nadamo se da Vi tih problema nemate i da ste se već uputili ka jednom od njih, zato Vam želimo prijatan obrok jer ne sumnjamo da će svakako biti, za koji god se odlučili.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.