Praznični vikend u Beogradu

Blog / Upoznajte Beograd

  • Sadržaj
  • Okićene ulice i trgovi, izlozi sa istaknutim popustima, drveni kiosci iz kojih mirišu kuvano vino i odžak-kolač, nasmejana dečja lica ispred Deda Mraza koji izvodi neki performans i sijalice koje svetle sa prozora načičkanih stanova podsećaju nas da se bliže novogodišnji i božićni praznici. Praznični vikendi u Beogradu su prepuni dešavanja, kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru. Zabava je dostupna svim generacijama. Zato, za sve one koji žive u Beogradu, ali i one koji žele da provedu vikend u glavnom gradu, izdvojili smo neke ideje kako bi mogli sebi i svojoj porodici priuštiti dobar provod. 

    Kako sa porodicom provesti čaroban praznični vikend u Beogradu?

    Ako ste iz unutrašnjosti i želite sebi, svojoj porodici ili prijateljima da priuštite čaroban vikend u prestonici, najpre treba da potražite adekvatan smeštaj. Mnogima je cena prvi faktor koji utiče na izbor smeštaja, zato smo izdvojili za vas deset najpovoljnijih apartmana u Beogradu. Osim cene, vodite računa i o lokaciji. Beograd je veliki grad i gužva je neminovna, naročito vikendima pred novogodišnje praznike. Proverite da li imate parking u blizini, koliko spavaćih soba imate na raspolaganju i koji dodatni sadržaji su još dostupni (internet, kablovska, itd.). 

    Kada ste izabrali smeštaj, možete da krenete u provod. Ukoliko ste došli da posetite prijatelje ili rodbinu, sigurno će vaš dnevni raspored biti usklađen sa njihovim. Međutim, i pored toga možete naći vremena da obiđete neki muzej, zoo-vrt, da idete u šoping, na ručak ili piće, obiđete neke delove grada koje možda do sada niste imali prilike. Imamo nekoliko predloga šta sve možete raditi tokom prazničnih vikenda u Beogradu. 

    Šta sve možete obići u prestonici tokom vikenda?

    Dobro rasporedite svoje vreme, jer Beograd ima širok dijapazon mesta sa zabavnim sadržajem, kako za mališane, tako i za tinejdžere, adolescente, parove, porodice i penzionere. Osim zimske idile na Adi Cigalniji, u Zemunu ili na Avali, sve generacije vole da uživaju u slatkim zadovoljstvima koje pruža čokolada. Zato predlažemo da posetite Muzej čokolade koji je otvoren svakim danom, osim ponedeljka, od 10 do 20 časova. Upoznajte se sa istorijom ove poslastice, načinom pravljenja i načinom konzumiranja. Na kraju obilaska možete kupiti čokoladu kao suvenir. Još jedan od interaktivnih muzeja koje možete posetiti je Muzej iluzija. Budite sigurni da nećete verovati sopstvenim očima kada telefonom ili foto-aparatom zabeležite postavku najvećeg franšiznog lanca muzeja na svetu. Otvoren je svakim danom od 9 do 22 h. Ukoliko vas zanima nauka, nemojte propustiti Muzej Nikole Tesle, a za sve ljubitelje istorije otvoren je Narodni muzej.

    Iskoristite veče da izađete na večeru u čuvenu boemsku Skadarliju ili da odgledate neku predstavu u Narodnom pozorištu, JDP-u, BDP-u ili Ateljeu 212. Na repertoaru u bioskopima su najnovija ostvarenja, a možete uživati u 3D premijerama u Cinneplex-ima širom grada. Proverite šta se dešava u centru grada ili u tržnim centrima tokom vikenda koji planirate da provedete u Beogradu. Naime, pred praznike se često organizuju tematske zabave za najmlađe, poput predstava, koncerata, deljenja poklona, slikanja sa Deda Mrazom i slično. Novogodišnji vašar u centru grada odiše pravom prazničnom atmosferom. Mirisi kuvanog vina i rakije, šareni štandovi sa lizalicama i ručnim radovima, najukusniji odžak-kolač, predstavljanje domaće radinosti, uz muziku koja dopire sa svih strana, potpuno će vas osvojiti. 

    Gde otići na piće, ručak ili večeru uz uživanje u prazničnoj atmosferi?

    Ukoliko planirate na odete na piće, preporučujemo kafeteriju “Gardoš” u Zemunu, koja je okićena plišanim medvedićima i drugim bajkovitim novogodišnjim ukrasima. Za pogled na ukrašene ulice, stari hotel “Moskva” i Beograd na vodi, rezervišite sto za ručak ili večeru u restoranu “Caruso”. Nalazi se na 7. spratu zgrade na Terazijama, a osim pogleda, razoružaće vas i domaći specijaliteti. 

    Praznični vikendi u Beogradu su pravo vreme za šoping

    Oko 2-3 sedmice pred Novu godinu počinju sniženja u svim prodavnicama. Budite dovoljno kreativni i odaberite poklone kojima ćete oduševiti voljene uz novogodišnje čestitke. Izaberite kutije ili ukrasne papire sa novogodišnjim motivima, pronađite savršen poklon i ostavite ga ispod jelke.

     Bilo da tražite odeću, obuću, aksesoar, šminku ili tehniku, uz poklon obavezno pripremite novogodišnje ili božićne čestitke. Ako vas je inspirisala praznična atmosfera u Beogradu i želite da pretvorite svoj dom u pravu bajku, dokupite ukrase za jelku, velike vilenjake ili patuljke, sijalice, čupave tepihe... Kada se sa osmehom vratite kući i shvatite da su vas praznični vikendi u Beogradu inspirisali na ljubav i osmehe, ostaje vam samo da Novu godinu i Božić provedete u društvu porodice i prijatelja.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.