Letovanje 2020. godine - saveti i preporuke za savršen odmor

Blog / Upoznajte Beograd Ugostiteljstvo

  • Sadržaj
  • Kako će se ove godine letovati, i da li će neizvesnost povodom pandemije pokvariti sve planove za odmor? Možda nećemo moći da letujemo pod istim okolnostima na koje smo navikli godinama unazad, ali savršen odmor je i dalje moguć ukoliko se prilagodimo na pravi način.
    Zato smo vam prirpemili tekst sa savetima koji vam mogu pomoći da organizujete idealan odmor bez obzira na trenutno stanje, i da uživate u letu na najbolji mogući način. 

    Letovanje u gradu - urbana i tropska letnja zabava

    Iako leti najčešće tražimo beg iz grada, ovogodišnja situacija biće idealna za nešto drugačiji doživljaj urbane gradske sredine. Tako pored standardne posete gradskim kupalištima, možete se odlučiti za uživanje pored reke. Primera radi, možete iznajmiti splav-kućicu, ili čamac i provesti nezaboravan vikend na reci sa porodicom i prijateljima.
    Srpska prestonica je tokom leta najrasterećenija u odnosu na čitavu godinu, pa za sve one koji bi je posetili, leto je idealan period za to. Pre svega, letnji izlasci u Beogradu su poseban doživljaj, a osim toga grad nudi niz drugih aktivnosti i dešavanja za sve svoje posetioce. Uživajte u šetnji gradom bez gužve, i istražite letnju i laganiju stranu Beograda.
    Prijatne bašte kafića, splavovi i dnevne žurke, kao i pregršt sadržaja i manifestacija, učiniće da se osećate kao da ste se obreli na nekoj tropskoj destinaciji.

     

    Letovanje na moru - oprezno i odgovorno do slane vode 

    Kome je more ipak nezamenljiv deo leta, dobra vest je da će grčko primorje biti dostupno uz postovanje preporučenih mera. Ako ste spremni da pažljivo i odgovorno pristupite vašem i zdravlju vaših najbližih Balkan Fun je turistička agencija iz Beograda koja i ovog leta nudi aranžmane za jednu od omiljenih destinacija domaćih turista - Grčku. 
    Dobro poznato grčko primorje nas čeka u svom punom sjaju, a kako biste se ove godine pripremili za more, osim standardnih obaveza, trebalo bi da uključite i redovno informisanje i praćenje svih aktuelnih vesti, uz poštovanje svih propisanih mera. 

    Letovanje na planini - vraćanje prirodi kao suštinska potreba

    Čovek i priroda su nerazdvojni, ali nas tempo života koji vodimo u današnje vreme često istrgne iz zelenog zagrljaja, pa gotovo da zaboravimo na potrebu da boravimo na svežem vazduhu okruženi prirodnim pejzažem.
    Veliki broj takvih pejzaža od kojih zastaje dah sačekaće vas na bilo kojoj od srpskih planina. Naša brdovita zemlja iznedrila je prave planinske lepotice, koje su jednako zanosne tokom cele godine, ali ih silom prilika češće posećujemo zimi.
    Zato ovo leto možete iskoristiti da “napunite baterije” na Zlatiboru, Tari, Kopaoniku, Rtnju ili nekoj drugoj domaćoj planini. Pronađite smeštaj u nekoj od drvenih brvnara, spakujte i nešto topliju garderobu uz letnju, za prohladne planinske noći, i pripremite se za nezaboravan odmor u prirodi. 

    Poseta etno selima - domaći turizam u punom sjaju

    Etno sela i domaćinstva predstavljaju autentičan doživljaj domaćeg turizma i mogu da budu savršena opcija za odmor ove godine. Poseta ovakvim lokalitetima predstavlja odličan način da se kroz hedonističku prizmu bolje upoznate sa kulturom i tradicijom naše zemlje. 
    Uživajte u autentičnim smeštajima, ukusnim tradicionalnim jelima, koje domaćini brižno prirpemaju za vas, kao i prelepoj prirodi koja se nalazi u vašem okruženju. Zamislite ukus domćeg kajmaka i pršute, ili sarmica u keramičkim posudama, i na sve to domaći kolač sa višnjama. Zvuči kao fuzija ukusa koja će uz autentičan ambijent kreirati pravi užitak. 
    Nadamo se da će vam naši predlozi pomoći da ove godine pronađete svoj savršeni kutak za odmor, gde nećete poneti brige i aktuelne teme, već osmeh i mnogo pozitivne energije.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.