Brza hrana Beograd - Top 17 restorana brze hrane

Blog / Upoznajte Beograd Ugostiteljstvo

  • Sadržaj
  • Restorani brze hrane u Srbiji se mogu videti na svakom ćošku. Daleko je poznato da Srbi volie dobro da pojedu i zbog toga ne treba da čudi što u Beogradu postoji ogroman broj restorana brze hrane koji su spremni da vam za svega par minuta serviraju toplu porciju vaše omiljene “klope”. Brza hrana Beograd je veoma popularna i kod turista, koji posećuju glavni grad, upravo zato na gotovo svakom koraku možete da probate nešto novo.

    Brza hrana nije trend samo u Srbiji. Naprotiv, kioske, štandove i restorane brze hrane možete videti u svim evropskim gradovima. Bilo da su to štandovi sa kobasicama u Nemačkoj, sa perecama u Švajcarskoj, pecivom u Italiji ili sa kolačima u Mađarskoj, slane i slatke poslastice možete kupiti bilo gde. Ipak, čini se da Amerika prednjači u broju restorana brze hrane. Razlika između brze hrane u Srbiji i Sjedinjenim Američkim Državama je ta što su u Srbiji sastojci dosta svežiji i često lokalno uzgajani.

    Brza hrana Beograd je postala uobičajeni način ishrane većine stanovnika. Na pauzama za ručak na poslu se često “trkne” do pekare ili do ćevabdžinice kada neko ne stigne da skupa ručak. Tako u gradu možete probati vrhunsku picu, roštilj i palačinke, kao i jela internacionalne kuhinje - burito, burgere, suši i kineska jela. Karakteristično za restorane brze hrane u Beogradu jeste da ne postoji samo jedan najbolji, već nekoliko izvrsnih restorana. 

    Pica

    Brza hrana Beograd se najčešće odnosi na restorane brze hrane, koji prodaju picu. Kako je to verovatno najpopularniji oblik brze hrane na svetu, ima je na svakom koraku, ali je retko gde dobra. Testo je ili hlebasto ili previše tanko, kačkavalj podseća na gumu, a topinga ima previše. Naravno, ukus je individualna stvar, te Vam mi ovde predstavljamo mesta za koja smartramo da služe najbolju picu.

    Bucko

    Bucko” zaista ne treba posebno predstavljati, jer gotovo da nema Beograđanina koji nije barem jednom jeo njihovu picu, čuo za “Bucka” ili ga preporučio nekome. 

    Ovaj restoran brze hrane postoji još od 1997. godine, na dve lokacije - Francuska broj 18 i u Beogradskoj ulici broj 56. Ispred ulaznih vrata je retko kada bez gužve, pogotovo jer lokal radi čak do 2 sata posle ponoći. Ono što “Bucka” izdvaja od drugih picerija u gradu jesu fantastični namazi koji se stavljaju na parče pice ili sendvič. Najpopularnija je zasigurno goveđa salata, a možete probati i pileću salatu, rusku salatu, pečurke u pavlaci, salatu sir i susam, urnebes salatu, tunjevinu i vitaminsku salatu. Usluga je munjevita, a o kvalitetu dovoljno govori činjenica da ispred Bucka uvek neko ili čeka ili već uživa u svom parčetu.

    Picerija Trg

    Sa tradicijom dugom skoro 26 godina picerija “Trg” ima važno mesto među ljubiteljima pice u Beogradu. Nalazi se u samom srcu grada u Staklencu na Trgu Republike. Odlična vest je da je picerija otvorena čak 24 sata. Pored ukusne pice, ovde se prave i odlične palačinke sa različitom kombinacijom sastojaka koju možete sami da smislite. Cene su više nego povoljne, a kvalitet zagarantovan o čemu najbolje svedoči gužva koja je prisutna u piceriji.

    Picerija “Trg” je tokom letnjih dana najviše posećenja u večernjim i ranim jutarnjim časovima kada mladi idu ili se vraćaju iz noćnog provoda. 

    Brza hrana Beograd se ovde ne zaustavlja, jer izvrsnu picu možete probati na još nekoliko mesta.

    Big Pizza

    Prvi lokal “Big Pizza” otvoren je 2013. godine i od tada su se restorani brze hrane samo nizali, a meni usavršavao. Njihov picu možete probati na nekoliko lokacija u Beogradu i Novom Sadu. Od konkurencije se “Big Pizza” izdvojila zbog koncepta “Trideset minuta dostava ili besplatna pica” prema kome dobijate besplatno picu koju ste poručili telefonom ukoliko se dostava ne izvrši za pola sata. Ljubitelji pice mogu u “Big pizza” objektima sami osmsliti svoju picu - sami biraju testo, bazu i sastojke, a od skora mogu kombinovati 2 različita ukusa pice u jednoj.

    Na meniju se nalazi nekoliko vrsta pice - capricciosa, pepperoni, pesti pica, beef&jalapeno, margherita, vegetarian, chicken&feta, carbonara, pršuta&rukola. Potpuni novitet predstavlja hot dog pica gde se na koricama pice nalaze mini hot dogovi ili kiflice sa sirom. Ukoliko ne volite picu, probajte sendvič, pomfrit, kalcone ili mocarela štapiće, a za dezert izaberite slatku picu!

    Objekti:

    Kralja Milana 25 Milutina Milankovića 1
    Kneza Višeslava 31/P Bačvanska 21
    Kumodraška 182 Dr Milutina Ivkovića 2C
    NOVI SAD: Jovana Subotića 18  

    Caribic

    Brza hrana Beograd nameće veliku konkurenciju. Kada je pica u pitanju, “Caribic pizza” je jedan od veoma posećenih lokala. Njihov meni možete pronaći u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Ukoliko se odlučite da ih posetite, probajte testo za picu punjeno sirom ili neke internacionalne ukuse, kao što je mexico pica ili pica venezia. Posle slanog treba pojesti i nešto slatko - sladoled! Sladoled u “Caribic pizza” možete sami osmisliti tako da kombinacijom dodataka dobijete sladoled savršenog ukusa.

    Objekti:

    Goce Delčeva Deligradska
    Tržni centar Delta city Vojvode Stepe
    Braće Jugovića Tržni centar Stadion
    Terazije  

    Pizzagram

    Pizzagram” je potpuno novi ukus pice u Beogradu. U Francuskoj 35 možete probati picu pravljenu po originalnim italijanskim receptima sečenu u obliku pravougaonika. Koji god ukus da zamislite, pronaći ćete ga u “Pizzagram” - bianca, san daniele, quatro formaggi, špek, parmigiana, marinara, funghi e olive.

    Posetite “Pizzagram” u Francuskoj 35, Njegoševoj 31 i Bulevaru umetnosti 4.

    Roštilj

    Apsolutni kralj brze hrane Beograd, pogotovo u Srbiji jeste roštilj. Pljeskavice, ćevapi i belo meso, vešalice, džigerica, ražnjici i ostali specijaliteti od mesa se svakodnevno konzumiraju u velikim količinama.

    Predstavljamo Vam mesta koja su otišla korak dalje u pripremanju i serviranju mesa i zbog toga se izdvajaju iz konkurencije.

    Walter

    Kao što je Bata Živojinović čuvao Sarajevo na filmskom platnu, tako u “Walteru” čuvaju sarajevsku tradiciju pravljenja najboljih ćevapa. Na čak tri lokacije u Beogradu služe fenomenalne specijaltete sa roštilja na originalni sarajevski način. Autentični komad Sarajeva u Beogradu, koji svaku mušteriju ostavlja zadovoljnom.

    “Waltera” možete naći širom Beograda, u ulicama 27. marta 31, Strahinjića Bana 57, Makenzijevoj 85, Darinke Radović 35, kao i u šoping centrima Ušće i Big Fashon.

    Prava pljeskavica

    Mesto koje ćete teško naći u brošurama i vodičima, a koje ipak uživa kultni status među Beograđanima, a i meštanima okolnih gradova jeste “Prava pljeskaviva”. Na uglu Takovske i Cvijićeve ulice, čuveni Čika Mile je jedan od retkih koji pravi autentične pljeskavice u gradu, koje su ujedno i jedina stvar na meniju.

    Njegova najveća želja je da svaka mušterija pojede pravu pljeskavicu i zato ih servira isključivo sa crnim lukom ili kiselim mlekom, bez ostalih popularnih namaza i dodataka. Čika Milova filozofija je da kvalitet mesa treba da se oseti u svakom zalogaju, a s obzirom na popularnost njegove pljeskavice definitivno je u pravu.

    Stepin vajat

    Brza hrana Beograd se ne može pomenut bez “Stepinog vajata”. Svako ko je u potrazi za dobrom pljeskavicom može da se uputi na adresu Vojvode Stepe broj 2, Jurija Gagarina 141 B ili Kneza Višeslava 31B. “Stepin vajat” ima dugu tradiciju uspešnog poslovanja, a šta god da se poruči sa roštilja stći će ukusno i toplo.

    Drama ćevapi

    Drama ćevapi” je restoran brze hrane u Dositejevoj ulici broj 7. Njihov slogan je “Ćevapi kao nekada”, prave se po autentičnim receptima od junjećeg mesa. Kako se lokal nalazi u blizini Narodnog pozorišta, njegovi gosti su često poznati glumci iz pozorišta. 

    Poncho

    "Poncho" je mnogima postao omiljeno i obavezno stajalište za ukusnu picu i još ukusniji roštilj. Koliko su popularni najbolje govori činjenica da su morali da otvore lokal ne na jednoj lokaciji, već na 4 - u Železniku, na Banovom brdu i dva lokala na Novom Beogradu u ulici Goce Delčeva i Bulevaru Zorana Djindjića. "Poncho" je poznat po čuvenom "Poncho ćevapu", ali velikim parčićima pice čiji se ukus pojačava raznim umacima po izboru.

    Caldo

    Mnogi Beograđani će reći da fast food "Caldo" služi najukusniji roštilj u celom Beogradu. Na bogatom meniju se nalaze jela sa roštilja, različite vrste pica pečene na morskoj soli, različite vrste sendviča pripremljenih u domaćoj lepinji, slatke i slane palačinke, kao i veliki izbor salata za ljubitelje zdravije ishrane. Najbolji roštilj se nalazi na dobro poznatim adresama: Ustanička 246, Bulevar Zorana Djindjića 44a i Ugrinovački put 3.

    Pekarski proizvodi

    Brza hrana Beograd uključuje i pekare. Peciva su najbrojniji vid brze hrane u Beogradu, ali je svega nekoliko najboljih pekara. Većina pekara liče jedna na drugu i retko koja održava viši nivo kvaliteta. Ali, nije sve tako crno, postoji dovoljno pekara koje već decenijama odbijaju da snize kvalitet.

    Pekara Ljupče Mihailovski

    Poput prave pljeskavice, ova pekara je takođe skriveni dragulj grada Begorada. Ne nalazi se u turističkim vodičima i obično se otkriva preko preporuke. Ušuškana u Dalmatinskoj ulici svakodnevno pravi, po mnogima, najbolji burek u gradu, kao i fenomenalnu makovnjaču.

    Pekara Trpković

    Kada na Slaviji vidite dugačak red ispred pekare, sigurno je reč o domaćem bureku iz pekare “Trpković”. Prva pekara "Trpković” otvorena je davne 1908. godine i zaista predstavlja jedan od simbola ovog grada. Poznati su po pekarskim proizvodima koji se prave bez ikakvih aditiva, mekanom testu i domaćem bureku. Pekaru “Trpković” možete pronaći u ulici Dimitrija Tucovića na Zvezdari, Milorada Bondžulića na Dušanovcu i Nemanjinoj ulici na Slaviji.

    Palačinke

    Kada je brza hrana Beograd u pitanju, na nekoliko lokcija u gradu mogu se pronaći vrhunski spremljene palačinke, koje često ne mogu da se pojedu do poslednjeg zalogaja. Fino, mekano testo punjeno slatkim ili slanim filom - jednostavan koncept koji je jedna od omiljenih poslastica na ovim prostorima. Palačinke obično možete naći u picerijama ili sendvičarama i ima ih znatno manje u poređenju sa drugim vrstama hrane na ovoj listi.

     Glumac

    Glumac” je sinonim za odlične palačinke u Beogradu. Preko 100 kombinacija u slatkoj ili slanoj kombinaciji su dovoljan razlog da posetite ovo fenomenalno mesto. Nalaze se u ulici Braće Jugovica, a kako je ovaj lokal često pun, možete da se prošetate do drugog koji se nalazi na jedan minut šetnje u Dositejevoj ulici.

    Pinokio

    Mnogi će reći da se najukusnije palačinke nalaze u Zemunu u lokalu “Pionokio”. Karađorđeva ulica u Zemunu krije jedan na izgled sasvim običan restoran brze hrane, ali velika gužva ispred ulaza govori drugačije. O ukusu i kvalitetu slanih i slatkoh palačinki najbolje govori činjenica da ljubitelji slatkog iz svih krajeva Beograd idu do Zemuna kako bi probali ukusne palačinke, koje su toliko velike da se često ne mogu pojesti.

    Internacionalna brza kuhinja

    Lista ne bi bila kompletna bez restorana koji služe ukuse iz celog sveta. Najpopularnija je kineska hrana ali se ponuda konstanto širi, te se poslednjih godina pojavljuju mesta koja nude stvari kao što su belgijske vafle, holandske krompiriće i izraelske falefele.

    Burrito Madre

    Jedno od novijih mesta na listi koje je za jako kratko vreme postalo veoma popularno. Moderna latinoamerčka kuhinja koja se priprema sa lokalno kupljenim svežim sastojcima. Definitivno zdravija opcija u odnosu na ostale tipove brze hrane. Burito u tortilji ili činiji, salate, fenomenalni ćurosi sa karamelom ili nutelom i za kraj hladna limunada. Njih možete naći u Karađorđevoj 65, na Terazijama 27 i Bulevaru Kralja Aleksandra 54.

    Asia Food

    Azijska hrana uživa veliku popularnost svuda u svetu, a tako je i u Beogradu. Postoji veliki broj restorana koji služe pretežno kinesku hranu, a Asia food nudi specijalitete iz cele Istočne Azije. Najbolja stvar je što su jela već gotova i maltene da nema čekanja, porcije su velike a cene zaista pristupačne. Nalaze se na čak 4 lokacije - Delta City, TC Stadion, Zeleni Venac i u ulici Kralja Milana 6.

    Tu su naravno i standardne, dobro poznate opcije kao što su Mek i KFC, ali bi zaista bilo šteta jesti na takvim mestima kada već postoji prilika da se proba ukusna hrana na nekoliko lokacija u Beogradu.

    Dostava hrane Beograd

    Ako ste smešteni u nekom od naših stanova na dan u Beogradu mošete iskoristit priliku i brzu hranu naručiti pozivom na broj telefona restorana po izboru, a sve češće postaje naručivanje putem aplikacije ili interneta. Dostava hrane Beograd je često potpuno besplatna i nije potrebno dugo čekati da narudžbina stigne. Najpopularnije aplikacije za naručivanje hrane u Beogradu su:

    Donesi - Dostava hrane Wolt - Food delivery
    Glovo - Naruči bilo šta Alideda - Dostava hrane

    Verujemo da smo ovim tekstom bar delimično uspeli da vam pokažemo raznovrsnost i bogatstvo beogradske ponude brze hrane. Ukoliko želite da pronađete još kvalitetnih mesta za brz obrok i otkrijete još specijaliteta ove vrste, posetite stranicu Fast food Beograd. Na njoj vas očekuje veliki broj fast food objekata, raspoređenih u svim delovima prestonice, savršenih za dane kada ne stižete da se posvetite pripremi obroka, a ipak želite da uživate u slasnom zalogaju. 

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.