Dostava hrane Beograd - Najbolje aplikacije i restorani!

Blog / Ugostiteljstvo

  • Sadržaj
  • Internet je omogućio mnogo stvari o kojima ranije nismo mogli ni da sanjamo, a velikom broju ljudi olakšao izvršavanje svakodnevnih obaveza. Dostava hrane Beograd je najbolji primer za to. Ukoliko nemate vremena da napravite ručak ili večeru, iznenada Vam se pojavi gosti pred vratima ili Vam se jednostavno jede slatka palačinka, pije milk šejk ili biste probali neko egzotično jelo, putem dostave će sve što poručite biti na Vašem trpezarijskom stolu brže nego što se zamislili!

    U užurbanom svetu punom obaveza, sastanaka i zadataka nismo uvek u mogućnosti da sebi obezbedimo ukusan, skuvan i domaći obrok. Dobra vest je da sada možete poručiti sva Vaša omiljena jela. Najbolje od svega je što izbor hrane nije ograničen. Kroz svega nekoliko minuta poručite svoju omiljenu pastu, specijalitet domaće kuhinje, egzotična jela iz dalekog Tajlanda ili jednostavna domaća jela kakva biste inače i sami pripremili. Izbor restorana je zaista neverovatan, a dostava se vrši na teritoriji celog Beograda. Na Vama je da poručite!

    Ko najviše poručuje online?

    Dostava hrane Beograd popularna je među brojnim korisnicima. Ipak, poručivanje hrane dugo je bio trend u svetu, dok je kod nas važilo pravilo da je najbolje svoje obroke samostalno pripremati. Danas je praksa znatno drugačija. Kada sve možete poručiti hranu i ko se najčešće za to odlučuje?

    Mladi. Veliki broj online porudžbina stiže od strane mladih. Oni koji žive sami lako će se odlučiti za dostavu hrane nego da samostalno pripreme svoje obroke. Dok obavljaju druge poslove i aktivnosti, oni mogu biti sigurni da će na njihova vrata stići topao i ukusan obrok.

    Pored toga, najslađa je hrana koja se podeli u društvu prijatelja. Često se dešava da se spontano pozove dostava hrane Beograd prilikom igranja društvenih igara ili gledanja filmova.

    Zaposleni. Kako se dostava hrane vrši na celoj teritoriji Beograda, nije redak slučaj da kompanije naručuju svojim zaposlenima obroke po želji ili oni to rade individualno. Sasvim je razumljivo da nakon prekovremenih sati na poslu najmanje što želimo je da preostale slobodne trenutke provedemo u kuhinji. Tada dostava hrane Beograd predstavlja sjajno rešenje. Sve što ste poručili će Vas u dogovoreno vreme sačekati na željenoj adresi.

    Proslave. Prilikom organizovanja različitih proslava najlakše je poručiti ketering. Kada su u pitanju dečiji rođendani, roditelji se često odlučuju za dostavu hrane. Velika prednost online poručivanja je što iz pregršt ponude možete izabrati zaista puno različitih obroka i poručiti na nekoliko mesta. Ukoliko se odlučite za online porudžbine, uštedećete sebi vreme potrebno za kuvanje, a hrana će biti jednako ukusna.

    Prednosti dostave hrane Beograd

    Dostava hrane Beograd ima nekoliko važnih prednosti u odnosu na samostalno pripremanje obroka. Iako nema istu čar kao kada sami postanete šef kuhinje, online poručivanje je iz nekoliko razloga postalo vrlo popularno. Najpre, dostava hrane podrazumeva uštedu vremena. Nakon dugog radnog dana ispunjavanja različitih obaveza, nemaju svi volje da razmišljaju o ručku ili večeri. Tada online poručivanje dobija na značaju.

    Osim toga, poručivanje hrane podrazumeva da će Vam biti dostavljen topao i ukusan obrok u kratkom vremenskom periodu. Hrana se poručuje putem aplikacije gde sami možete pogledati ponudu restorana, koji nude dostavu hrane. Jelovnik svakog restorana možete detaljno pregledati i odlučiti se za svoj omiljeni obrok. Velika prednost prilikom ovakvog vida poručivanja je što u aplikacijama možete videti okvireno potrebno vreme da narudžbina stigne do Vas. Neke aplikacije će Vam omogućiti čak i da pratite put svoje narudžbine.

    Posebno je popularna tzv. beskontaktna dostava, gde Vam poručena hrana stigne na željenu adresu, a Vi se ne morate susretati sa dostavljačima. U tom slučaju porudžbinu plaćate online karticom i uvek možete iskoristiti neke od promotivnih kodova za popust. Ukoliko ne želite da plaćate karticom, porudžbinu uvek možete platiti novcem dostavljaču lično. Preporučujemo Vam da pogledate nekoliko aplikacija, koje se bave isključivo dostavom hrane i izaberete onu koja Vam najviše odgovara.

    Najpopularnije aplikacije za dostavu hrane

    Aplikacije za dostavu hrane postaće Vaš najbolji prijatelj. Vreme za kuvanje možete sa vremena na vreme iskoristiti za nešto drugo, a bićete sigurni da ste poručili ukusan i zdrav obrok. Aplikacije će Vas redovno obaveštavati o aktuelnim promotivnim kodovima, preporukama za najbolje restorane i prikazivati sve dostupne recenzije restorana. Ove aplikacije dostupne su na Play Store i IOS prodavnicama, a možete ih preuzeti potpuno besplatno.

    Donesi.com

    Servis Donesi.com je među prvima počeo da nudi usluge poručivanja hrane putem interneta. Time su znatno olakšali i ubrzali komunikaciju između restorana i svojih gladnih mušterija. 

    Kako Donesi.com radi?

    Kada uđete na veb sajt Donesi.com ili otvorite aplikaciju, biće potrebno da unesete željenu adresu kako biste pogledali sve restorane, koji isporučuju hranu u Vašoj blizini. Nakon što detaljno pogledate ponudu restorana, odaberite onaj koji Vam se najviše dopada i sa jelovnika izaberite omiljena jela. Time ste napravili svoju “korpu” za kupovinu, a Vaša narudžbina se prosleđuje direktno u restoran. Na ekranu ćete dobiti povratne informacije o tome da li je narudžbina prihvaćena, a na imejl adresi će Vas čekati detalji porudžbine i očekivanim vremenom dostave.

    Porudžbinu možete platiti online prilikom poručivanja ili lično dostavljaču. Mnogi restorani imaju posebnu pogodnost - ukoliko Vaša porudžbina ne stigne u dogovoreno vreme, neće biti naplaćena.

    Verovali ili ne, na veb sajtu Donesi.com Vas očekuje ponuda od 50 različitih kuhinja, a pronaći ćete i poseban odeljak sa preporukom najboljih restorana u Vašem gradu! 

    Pogledajte na: Donesi.com.

    Potrčko dostava

    Ukoliko se odlučite za Potrčko dostavu, znajte da ne morate poručiti isključivo hranu. Potrčko je poznata kurirska služba, koja Vam stoji  na raspolaganju za svaku vrstu porudžbine. Jedna od njih svakako jeste hrana, ali sa ovog servisa možete poručiti sveže namirnice iz supermarketa ili čak nekome poslati poklon na željenu adresu.

    Sigurno Vam se dešavalo da želite da spremite svoje omiljeno jelo ili ukusnu poslasticu za večeru, ali lako odustanete kada shvatite da Vam nedostaju neophodni sastojci. Sada možete pozvati Potrčko dostavu da Vam sve potrebne sastojke donese do vrata.

    Pogledajte na: Potrčko Dostava Beograd.

    Alideda: Dostava hrane Beograd

    Slično kao i kod ostalih servisa za online poručivanje hrane i Alideda će Vam znatno olakšati put do ukusne hrane. Pomoću ovog servisa možete izabrati određeni deo grada i sva naselja koja on obuhvata i na taj način videti restorane domaće kuhinje, fast food restorane, pekare i restorane internacionalne kuhinje koji dostavljaju na Vašu adresu.

    Restoran možete izbarati po vrsti hrane koju služi, potrebnom vremenu dostave ili najmanjem iznosu cene koja  je potrebna za jednu narudžbinu. Nakon izvršene narudžbine dobićete povratne informacije sa očekivanim vremenom dostave. Dostava nije ograničena samo na Beograd, već je dostupna u više gradova u Srbiji.

    Pogledajte na: Alideda.rs.

    Klopa na klik

    Internet stranica Klopa na klik pruža korisnicima mogućnost online poručivanja hrane iz lokalnih restorana i ketering servisa na teritoriji čitavog Beograda. Ne morate brinuti o tome da li će odabrani restoran primiti Vašu porudžbinu, jer će Vam na kontakt telefon stići potvrda prijema porudžbine direktno iz restorana. Zajedno sa potvrdom porudžbine bićete obavešteni o vremenu isporuke i iznosu za naplatu.

    Kada je plaćanje u pitanju, narudžbinu možete platiti novcem ili karticom. Ukoliko se odlučite za plaćanje karticom, na veb sajtu Klopa na klik možete proveriti u kojim restoranima je takva usluga dostupna.

    Pogledajte na: Klopanaklik.com.

    WOLT

    U Srbiju je nedavno stigao i WOLT. Servis za dostavu hrane WOLT odavno je poznat u svetu i svoje poslovnice ima u više evropskih država. Od kada je stigao u Srbiju ne prestaje da osvaja simpatije svojih korisnika, koji o ovom servisu imaju samo reči hvale. Na veb sajtu i na aplikaciji možete dobiti detaljan pregled restorana iz kojih možete online poručiti svoju hranu, ali i mnogo više od toga. Pored svakog restorana stoji prosečno vreme dostave, vrsta kuhinje, najmanji potreban iznos za porudžbinu, kao i prosečna ocena prethodnih korisnika.

    Za mnoge korisnike je WOLT više od običnog servisa za dostavu hrane, jer nudi mogućnost da bolje upoznate Beograd. Kada nemate ideje gde biste mogli da odete ili poručite doručak, WOLT će izdvojiti za Vas najbolje restorane u Vašoj blizini ili Vam savetovati da posetite neki od najbolje ocenjenih restorana. Postoji i posebna kategorija “Trenutno popularno” gde možete pogledati odakle se trenutno najviše obroka poručuje. WOLT je za sve nove korisnike pripremio poklon u vidu kodova sa popustima na sve porudžbine. Dostava nije ograničena samo na hranu, jer sada možete poručiti i kafu iz Vaše omiljene kafeterije.

    Pogledajte na: Wolt.com.

    GLOVO

    GLOVO je popularni start-up, koji nam dolazi iz Španije. Prepoznatljiv je po žutim i zelenim bojama, kao i po neverovatnim uslugama. Slično kao i Potrčko dostava, pomoću GLOVO aplikacije možete poručiti hranu i druge potrebne sitnice, kao što su pokloni, grickalice i sokovi, kao i sve drugo što Vam padne na pamet. GLOVO aplikacija se najčešćše koristi za poručivanje jela iz restorana i uvek će Vas obaveštavati o aktuelnim popustima u restoranima.

    Restorane možete pretraživati u zavisnosti od kuhinje koju biste trenutno probali ili u odnosu na kategoriju jela za koje ste se odlučili. Pretraga je više nego jednostavna, a poručeno jelo će na Vašem stolu biti ranije nego što ste očekivali!

    Pogledajte na: Glovoapp.com.

    Dostava hrane Beograd: Restorani sa kućnom dostavom

    Restoran "Potpis"

    Restoran “Potpis” se nalazi na Vračaru u ulici Orlovića Pavla broj 15. Na jelovniku se nalaze najukusnija jela domaće kuhinje zajedno sa ukusnim i toplim supama, čorbama i potažima. 

    • Minimalna cena porudžbine: 500 dinara
    • Očekivano vreme dostave: 50 minuta.

    Mayka

    Restoran “Mayka” se nalazi u samom centru grada u ulici Nikole Spasića broj 5. Ukoliko ste ljubitelj veganskih, vegeterijanskih i posnih jela, ovo je restoran iz kog možete poručiti ukusan obrok. 

    • Minimalna cena porudžbine: 500 dinara
    • Očekivano vreme dostave: 55 minuta.

    Santo Domingo

    Restoran “Santo Domingo” se nalazi na Vračaru u ulici Vojvode Šupljikca broj 51. Poznat je po bogatom jelovniku italijanske kuhinje gde dominiraju paste, rižoto, obrok salate i ukusni dezerti.

    • Minimalna cena porudžbine: 500 dinara
    • Očekivano vreme dostave: 45 minuta.

    Luda kuća

    Restoran kineske kuhinje “Luda kuća” se nalazi među prvim otvorenim resttoranima azijske kuhinje u Beogradu. Nalazi se u Vlajkovićevoj ulici broj 38 i svim obožavateljima egzotičnih i azijskih ukusa nudi bogat meni - jela od piletine, teletine, svinjetine, ribe i morskih plodova, jela bez mesa i jela od nudli.

    • Minimalna cena porudžbine: 800 dinara
    • Očekivano vreme dostave: 50 minuta.

    Restoran “Bevanda”

    Restoran “Bevanda” se ubraja među najpoznatije riblje restorane u Beogradu. Smešten je u ulici Požarevačka 51 na Vračaru. Specijaliteti restorana su morska riba, školjke, rakovi, mekušci, ali i jela od mesa i tanjiri sireva.

    • Minimalna cena porudžbine: 500 dinara
    • Očekivano vreme dostave: 60 minuta.

    Konoba Akustik 

    Restoran “Konoba Akustik” je mnogima omiljen restoran domaće kuhinje. Pored specijaliteta kuće možete poručiti ponudu sa dnevnog menija, jela po porudžbini, jela od ribe i sveže kuvanu čorbu. Pratite sve akcije i popuste na online porudžbine ovog restorana!

    • Minimalna cena porudžbine: 500 dinara
    • Očekivano vreme dostave: 70 minuta.

    Casa Nova

    Restoran francusko-italijanske kuhinje “Casa Nova” obradovaće mnoge mušterije, koji sada mogu online poručiti hranu iz svog omiljenog restorana. “Casa Nova” se nalazi na Dorćolu u u ulici Gospodar Jovanova broj 42. Posebno je poznat po domaćoj i ručno pravljenoj pasti fenomenalnog ukusa.

    • Minimalna cena porudžbine: 500 dinara
    • Očekivano vreme dostave: 50 minuta.

    Red Bread

    Restoran “Red Bread” pozitivno je iznenadio i oduševio sve goste zdravo, svežom, veganskom i vegeterijanskom kuhinjom. Restoran je poznat po domaćem crvenom hlebu od sušenog paradajza. Ljubitelji potaža i svežih ceđenih sokova mogu sada sve poručiti na želejnu adresu.

    • Minimalna cena porudžbine: 100 dinara
    • Očekivano vreme dostave: 70 minuta.

    Bambino ristorante & pizzeria

    Ristorante & Pizzeria Bambino nalazi se na Banovom brdu, mirnijem naselju na teritoriji opštine Čukarica. Jelovnik restorana je veoma raznovrstan tako da će zadovoljiti i najistančanije ukuse. Predlažemo Vam da probate ukusne burgere, potaže, rižota, paste i raznovrsna jela od mesa i ribe. Ne zaboravite da se zasladite domaćim slatkišima.

    • Minimalna cena porudžbine: 200 dinara
    • Očekivano vreme dostave: 60 minuta.

    Restoran “Tribeca”

    Restoran internacionalne i domaće kuhinje “Tribeca” nalazi se u centru Beograda u ulici Kralja Petra broj 22. Sa bogatog jelovnika možete poručiti najrazličitije obroke - supe i potaže, paste i rižota, jela po porudžbini od mesa, jela od ribe, obrok salate i najukusnija srpska tradicionalna jela.

    • Minimalna cena porudžbine: 500 dinara
    • Očekivano vreme dostave: 45 minuta.

    Tel Aviv Hummus House

    Ljubitelje egzotičnijih ukusa obradovaće vest da mogu online poručiti dostavu hrane iz restorana “Tel Aviv Hummus House”. Preporučujemo Vam da probate domaći humus, pita hleb, falafel i raznovrsne sendviče i druge specijalitete kuće.

    • Minimalna cena dostave: 500 dinara
    • Očekivano vreme dostave: 45 minuta.

    Restoran “Radost”

    Restoran mediteranske kuhinje “Radost” nalazi se u Karađorđevoj ulici broj 44. Restoran je poznat po raznovrsnoj ponudi ukusnog dela za meze, poput grilovanog sira na džemu od urmi. Pogledajte šta sve možete poručiti iz restorana i dostava hrane Beograd će biti tu za Vas.

    • Minimalna cena dostave: 500 dinara
    • Očekivano vreme dostave: 50 minuta.

    Restoran “Oliva

    Na Novom Beogradu restoran “Oliva” važi za vrlo posećenu lokaciju. Restoran se nalazi na adresi Omladinskih brigada broj 86. Vrlo je popularan zbog “Veganskog kutka” sa burgerima od spanaća, kari rižota u kokosovom mleku sa povrćem, tofu kebab, veganski burito i punjeni avokado.

    • Minimalna cena dostave: 500 dinara
    • Očekivano vreme dostave: 40 minuta.

    Zapata Rio

    Zapata Rio” je jedan od najboljih meksičkih restorana u Beogradu. Kada budete pogledali jelovnik restorana i poželeli da poručite obrok, teško će Vam biti da se odlučite za samo jedno jelo. Kombinujte pikantna predjela sa vrhunskim ukusnim glavnim jelima.

    Ćevabdžinica Jevtić

    Restoran i ćevabdžinica Jevtić iz Deligradske ulice stoji na raspolaganju za online poručivanje svim ljubiteljima srpskog roštilja i specijaliteta od mesa. Na jelovniku restorana dominiraju jela sa roštilja sa posebnim akcentom na čuvenom "sarajevskom ćevapu" u somunu i ostalim jelima karakterističnim za Sarajevo. 

    W Sushi & Steakhouse

    Jedan od najboljih sushi restorana u Beogradu “W Sushi & Steakhouse” nudi posetiocima mogućnost da poruče najukusnije specijalitete japanske kuhinje. Pogledajte jelovnik restorana i saznajte šta se krije iza specijaliteta neobičnog imena.

    Gladni Vuk

    Restoran “Gladni Vuk” poznat je po specijalitetima domaće kuhinje, koji veliki broj gostiju vodi u Zemun. Restoran samostalno vrši kućnu dostavu besplatno.

    Minimalna cena porudžbine:

    • Zemun: 600 dinara
    • Zemun polje: 1.500 dinara
    • Bežanijska kosa: 1.500 dinara
    • Novi Beograd: 1.500 dinara
    • Beograd: 2.500 dinara

    MOON Sushi Bar

    Restoran “MOON Sushi Bar” važi za jedan od najboljih japanskih restorana neverovatne fuzije ukusa. Sa jelovnika možete izabrati supe, salate i predjela, kao i raznovrsne rolnice potpuno različitih kombinacija. Obrok možete poručiti online, a svoju porudžbinu možete i lično preuzeti u restoranu.

    Restoran “Makao”

    Restoran kineske kuhinje “Makao” već dugi niz godina nudi poseban raznovrstan meni za kućnu dostavu. Tokom celog dana možete poručiti pikantne, kisele i slatko-ljute ukuse, koji će Vas sačekati na željenoj adresi. 

    Libanski restoran “Hanan”

    Libanski restoran “Hanan” iz Svetogorske ulice rado isporučuje hranu svim ljubiteljima libanske kuhinje. Specijalitete palestinske kuhinje i druga jela neverovatnog ukusa sada možete poručiti jednostavnim klikom na nekoj od aplikacija za dostavu hrane Beograd.

    • Minimalna cena dostave: 100 dinara
    • Očekivano vreme dostave: 75 minuta.

    Ideje za najbolji doručak u Beogradu

    Sasvim je razumljivo da u jutarnjim časovima nemamo ideje ni vremena da spremamo doručak, zbog čega nekoliko restorana u Beogradu nudi sjajnu ponudu ukusnih obroka za doručak. Bilo da planirate ceo dan da provedete kod kuće ili žurite do svoje kancelarije, aplikacije za dostavu hrane Beograd Vam nude mogućnost da poručite i doručak. Mi smo izdvojili za Vas nekoliko fenomenalnih restorana za najbolji doručak u Beogradu!

    Prijatno!

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.