Tri restorana sa prelepim pogledom na Beograd

Blog / Ugostiteljstvo

  • Sadržaj
  • Kada planirate odlazak u restoran, pored ukusne hrane verovatno Vam je bitno i da Vam se dopada ambijent kako biste se osećali prijatno. Ukoliko svraćate u Beograd i želite da jedete restoranu koji će Vam pružiti zadovoljstvo za sva čula, pogledajte naše predloge. Isto tako možete pogledati kakvi su oglasi za izdavanje stanova na kratko u slučaju da niste još uvek našli smeštaj, a mi predlažemo beogradsko naselje Savamala, a kasnije ćete i shvatiti zašto.

    Pisali smo već o dobrim restoranima, međutim ovog puta smo se odlučili za tri restorana u kojima ćete, pored izvrsnih jela, imati nesvakidašnji pogled koji će upotpuniti doživljaj.

    Kalemegdanska Terasa

    Ovo je restoran sa višegodišnjom tradicijom i nalazi se u istorijskom srcu Beograda - na samoj tvrđavi, čuvenom Kalemegdanu po kom je i dobila ime. Kalemegdanska terasa je spoj tradicije i savremenosti, a kuhinja ovog restorana pruža zadovoljstvo svim Vašim čulima. Jela su bazirana na francuskoj kuhinji i isprobaćete ukuse koje sigurno do sada niste imali prilike da probate. Sasvim sigurno ćete uživati u fenomenalnom obroku i prelopom pogledu na zalazak sunca, koji sa Kalemegdanske terase ima posebnu boju. Pogled na grad i reku su takođe nešto što ne treba propustiti. Ovde ćete dobiti spoj odlične usluge i prijatne atmosfere u odličnom ambijentu. Čak možete i organizovati svoje venčanje ili bilo koju vrstu prolave, a garantujemo da će Vam provod ostati u najlepšem sećanju kako Vama tako i Vašim gostima. Do restorana je lako doći, a njegova adresa je Mali Kalemegdan bb.

    Čarda Stara Koliba

    Ovaj splav-restoran je dobro poznat svakome ko živi u Beogradu. Jedan od prelepih restorana na vodi, pružiće Vam isto tako nesvakidašnji pogled na Dunav i Savu. Tradicionalna jela spremana na moderan način upotpuniće Vaš doživljaj. Glavni meni restorana najviše čine riblji specijaliteti, ali su tu i sva jela napravljena od mesa, po svačijem ukusu. Bilo da uživate u lososu sa maslinama ili sosu od račića, rolovanoj piletini, ćuretini sa mlincima itd, sve ovo morate zaliti dobrim vinom kog u ponudi ima u izobilju. Kao dezert se u ponudi nalaze najlepše palačinke sa jabukama u karamel sosu. Stara koliba je restoran kao iz bajke, sagrađen u drvetu pruža pravu toplinu enterijera, sa predivnim pogledom na reku. Ovde možete potpuno da se prepustite miru i tišini, da ostavite sve brige i probleme i ne razmišljate ni o čemu, osim o vrhusnkom jelu. Restoran se nalazi na Ušću (blizu Brankovog mosta), a pogled seže do Kalemegdana i Velikog ratnog ostrva, te njegovu poziciju čini fenomenalnom, a ambijent prirodnim. Kapacitet restorana je 70 osoba, pa ovde možete organizovati mala okupljanja, bilo koje vrste. Dok uživate u hrani i pogledu, zabavljaće Vas veseli zvuk tamburaša koji će upriličiti ceo događaj. Restoran radi još od 2001. godine, što je samo još jedan pokazatelj njegovog kvaliteta.

    Stepenice

    Restoran na kom se spajaju Istok i Zapad, sve suprotnosti starog i novog, Beograd i svet. Ovo je oduvek bio centar spajanja i susreta, upravo zbog svoje lokacije. Stepenice su locirane na odličnom mestu i povezuju Kalemegdan i savsko pristanište. Zbog vekovne tradicije mesta na kom se restoran nalazi (više od jednog i po veka) ovde ćete naići na susret starog i modernog, svetskog i domaćeg. Uživaćete u ukusima mediteranske i tradicionalne srpske kuhinje. Dostupan Vam je i veliki broj alkoholnih i bezalkoholnih pića, kao i više vrsta najboljih kafa i koktela. Kao i u prethodnim restoranima i ovde imate mogućnost organizovanja svih vrsta proslava. Svakog vikenda u restoranu nastupa bend, koji će dodatno uticati na već odličnu atmosferu. Pogled na reku je fantastičan, pa je restoran idealan za romantične večere sa voljenom osobom.

    Svaki od ovih restorana nudi nešto svoje, posebnu atmosferu, sjajan pogled i obroke koji su zaštitni pečat svakog restorana ponaosob. Svaki od njih će Vam pružiti najlepši pogled na Beograd, pa ukoliko budete u prilici, posetite sva tri, garantujemo Vam da ćete uživati. To ćete najlakše uraditi ukoliko iznajmite neki smeštaj u centru, tako da ne biste morali previše da se cimate. Mi Vam preporučujemo bilo šta iz ponude Apartmani Beograd Savamala, jer do sva tri restorana možete stići vrlo brzo tramvajem. 

    Uživajte u predivnom pogledu i vrhunskoj hrani!

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.