share with friends

Nekada je veoma bitno samo mesto gde ćete uživati u svom obroku. Pored ukusne hrane, za uživanje je važno da je i enterijer restorana opuštajući, odnosno da Vam odgovara, ali još nešto što je veoma bitno je to da se iz samog restorana pruža prelep pogled. Nekada taj pogled seže na grad, reku, ili neki zanimljiv predeo, a u nekim restoranima ste uskraćeni za ovakav prizor. Ukoliko ste u Beogradu i želite da Vaš obrok bude u nekom od restorana koji će Vam pružiti zadovoljstvo za sva čula, onda ćemo Vam mi preporučiti samo najbolja mesta. Pogled na Beograd je podjednako lep na dnevnom i noćnom svetlu, pa ćete svakako uživati, bilo da ste na doručku, ručku ili večeri. Predstavljamo Vam tri restorana sa prelepim pogledom na Beograd.

KALEMEGDANSKA TERASA

Ovo je restoran sa višegodišnjom tradicijom i njegova lokacija je u istorijskom srcu Beograda, na samoj tvrđavi, čuvenom Kalemegdanu, po kom je i dobila ime. Kalemegdanska terasa je spoj tradicije i savremenosti, a kuhinja ovog restorana pruža zadovoljstvo svim Vašim čulima. Jela su bazirana na francuskoj kuhinji i isprobaćete jela koja sigurno do sada niste imali prilike da probate ovde. Restoran je idealan ako želite da uživate u fenomenalnim ukusima dok gledate prelep zalazak sunca, koji sa Kalemegdanske terase ima posebnu boju. Svakako je pogled i na sam grad, kao i na reku sa ovog mesta fenomenalan. Ovde ćete dobiti spoj odlične usluge i prijatne atmosfere u odličnom ambijentu. Ovde čak možete i organizovati svoje venčanje koje će sigurno ostati u najlepšem sećanju Vama i svim Vašim gostima. Takođe imate mogućnost organizovanja svih proslava u restoranu Kalemegdanska terasa. Do restorana je lako doći, a njegova adresa je Mali Kalemegdan bb.

ČARDA STARA KOLIBA

Ovaj splav-restoran je dobro poznat svakome ko živi u Beogradu. Jedan od prelepih restorana na vodi, pružiće Vam isto tako prelep pogled na Dunav i Savu. Tradicionalna jela na moderan način upotpuniće Vaš dan. Glavni meni restorana najviše čine riblji specijaliteti (spremljeni od morske i rečne ribe), ali su tu i sva jela napravljena od mesa, po svačijem ukusu. Bilo da uživate u lososu sa maslinama ili sosu od račića, rolovanoj piletini, itd, sve ovo morate zaliti dobrim vinom kog u ponudi ima u izobilju. Kao dezert se u ponudi nalaze najlepše tople palačinke sa jabukama u karamel sosu. Stara koliba je restoran kao iz bajke, sagrađen u drvetu pruža pravu toplinu enterijera, sa odličnim pogledom na reku. Ovde možete potpuno da se prepustite miru i tišini, da ostavite sve brige i probleme i ne razmišljate ni o čemu. Restoran se nalazi na Ušću, blizu Brankovog mosta, a pogled sa njega seže do Kalemegdana i Velikog ratnog ostrva, te njegovu poziciju čini fenomenalnom, a ambijent prirodnim. Kapacitet restorana je 70 osoba, pa ovde možete organizovati mala okupljanja, bilo koje vrste. Dok uživate u hrani i pogledu, zabavljaće Vas veseli zvuk tamburaša koji će upriličiti ceo događaj. Restoran radi još od 2001. godine, što je samo još jedan pokazatelj njegovog kvaliteta.

STEPENICE

Restoran na kom se spajaju Istok i Zapad, sve suprotnosti starog i novog, Beograd i svet. Ovo je oduvek bio centar spajanja i susreta, upravo zbog svoje lokacije. Stepenice su locirane na odličnom mestu i povezuju Kalemegdan i savsko pristanište. Zbog vekovne tradicije mesta na kom se restoran Stepenice nalazi (više od jednog i po veka) ovde ćete naići na susret starog i modernog, svetskog i domaćeg. Uživaćete u ukusima mediteranske i tradicionalne srpske kuhinje. Dostupan Vam je i veliki broj alkoholnih i bezalkoholnih pića, kao i nekoliko vrsta najboljih kafa i koktela. Kao i u prethodnim restoranima i ovde imate mogućnost organizovanja svih vrsta proslava. Svakog vikenda u restoranu nastupa bend, koji će dodatno uticati na već odličnu atmosferu. Pogled na reku je fenomenalan, pa je restoran idealan za romantične večere sa Vašom dragom polovinom.

Svaki od ovih restorana nudi nešto svoje, posebnu atmosferu, pogled iz drugog ugla i obroke koji su zaštitni pečat svakog restorana ponaosob. Svaki od njih će Vam pružiti najlepši pogled na Beograd, pa ukoliko budete u prilici, posetite sva tri, garantujemo Vam da ćete uživati.