• Sadržaj
  • Već 17. godinu zaredom Beograd tokom avgusta postaje mesto odličnog provoda i dobre zabave. Beer Fest, jedan od najposećenijih festivala u Srbiji i jugoistočnoj Evopi, ove godine će od 14. do 18. avgusta tradicionalno otvoriti svoje kapije za mnogobrojne posetioce. Izuzetan muzički program, bogata ponuda pića, kao i gostoprimljivost po kojoj je poznata prestonica Srbije, samo su neki od razloga koji su ovaj festival piva učinili nadaleko prepoznatljivim. 

    Od "Oktober u avgustu" do autentičnog pivskog festivala

    Sa tradicijom dugom preko deceniju i po Beer Fest je postao jedan od prepoznatljivijih simbola na području Balkana. Iako u početku zamišljen kao događaj koji za cilj ima promociju piva i pivske industrije (pod prvobitnim sloganom Oktober u avgustu), vrlo brzo je izrastao u najveći muzički spetakl. Za jako kratko vreme ovaj početni entuzijastični poduhvat poprimio je masovni karater. Poznata pod imenom Beer Fest, ova manifestacija iz godine u godinu okuplja sve veći broj ljubitelja piva i dobrog provoda. Potencijal festivala u negovanju pivske kulture prepoznali su mnogi, a između ostalog i vodeći britanski list “The Independent” koji ga je, ne tako davne 2006. godine, svrstao među 20 svetskih atraktivnih događaja koje treba posetiti. 

    Prvobitno održavan podno dela Kalemegdanske tvrđave, sa ekspanzijom publike i ljubitelja dobrog zvuka, svoju lokaciju premestio je na Ušće gde se i dan-danas održava. Smešten na slivu dveju reka - Save i Dunava, Belgrade Beer Fest pruža neponovljiv osećaj i iskustvo zabave na otvorenom. Svake godine ova manifestacija ugosti preko pola miliona posetilaca kako iz zemlje, tako i iz inostranstva. Sa preko 16 godina postojanja Beer Fest je postao jedan od dugoročnijih događaja na kojem je nastupao veliki broj afirmisanih umetnika iz Srbije i regiona. Sa preko 750 održanih koncerata, 500 pivskih brendova i mnoštvom poznatih izvođača Belgrade Beer Fest jedan je od najposećenijih besplatnih muzičkih događaja.

    Provod do kasnih večernjih sati

    Organizatori Belgrade Beer Fest-a trude se da iz godine u godinu opravdaju prestižni status koji imaju i da nas uvek iznenade nečim novim. Ove godine lestvicu su postavili za korak više pa nas tako tokom pet dana trajanja festivala (u periodu od 14. do 18. avgusta) očekuje preko 120 besplatnih muzičkih koncerata. U neverovatnom muzičkom spektaklu i ranovrstnom programu, na 17. festivalu piva, moći ćemo istovremeno da uživamo na čak 4 bine i to: 

    • Main stage;
    • Alternative stage;
    • Groove stage;
    • Bunt stage. 

    Za dobar provod na glavnoj bini, odnosno Main Stage-u, biće zadužene neke od najvećih muzičkih zvezda. Da tokom trajanja festivala možemo očekivati neverovatan spektakl nagoveštava nam i “Rok opera” koja će otvoriti 17. po redu pivski festival. Svoj audio-vizuelni i scenski performans će na glavnoj bini istovremeno izvesti 120 izvođača intonirajući neke od antologijskih hitova svetske scene i rok izvođača, poput: Led Cepelina, grupe Kvin, Bitlsa, Pik Flojda, Tine Tarner i mnogih drugih. Uvertiru i zagrevanje za predstojeće dane napraviće i nekoliko domaćih muzičkih bendova - Artan Lili, Majke i Kanda, Kodža i Nebojša. Pored ovoga, jedna od zvezda ovogodišnjeg Beer Fest-a biće i legendarni birtanski gitarista grupe The Smiths - Johnny Marr koji će pored hitova sa svog albuma, izvoditi i neke od najvećih hitova pomenute grupe. 

    Drugi dan festivala otvoriće Prljavi ispektor Blaža i kljunovi - srpski rok bend iz Beograda. Ovaj četvrtak ostaće upamćen po nastupima Marka Luisa, Crazy Town-a i grupe Kerber. Na kraju druge večeri nastupiće i grupa Eyesburn gde će se Ušćem širiti punk i rege zvuci.

    U petak, trećeg dana festivala, posetioce očekuje fenomenalna atmosfera za koju će biti zaduženi Bjesovi, Brkovi, Elekrični orgazam i grupa Ortodox Celts. Prijatna vest koja je mnoge obradovala jeste i nastup grupe Negative. Nakon duže pauze ovaj bend ponovo će stati pred beogradsku publiku i zajedno sa njima zapevati svoje dobro poznate hitove. 

    Uvertiru pred početak četvrtog festivalskog dana napraviće Nikola Johnny Ranković - najmlađi autor rock muzičke scene na našim prostorima. Ostatak večeri rezervisan je za Bilju Krstić, Yu grupu i Magnifico. Nakon toka očekuju nas još tri izvanredna izvođača:

    • Van Gogh
    •  Urban & 4
    • Atheist Rap.

    Za dobru žurku poslednjeg dana festivala pobrinuće se Bombaj štampa, Zion train i grupa Atomsko sklonište. Takođe, ovde će nastupiti i hrvatska pop grupa Elemental - muzički sastav koji je zahvaljujući svojim hitovima stekao popularnost i brojne fanove u Srbiji. Ovogodišnjem Belgrade Beer Fest-u i dobrom provodu, a na radost mnogih, doprineće i legendarna grupa - Tap 011.

    Main stage program

      SREDA (18.8.)  

    ČETVRTAK (19.8.)

      PETAK (20.8.)

     SUBOTA (21.8.)

     NEDELJA (22.8.)

    Top 011

    (19:45-21:30)

    Marčelo

    (19:30-20:15)

    Tanja Jovićević i Band 

    (19:30-20.30)

    Del Arno Bend

    (19:30-19:50)

    Đura i mornari

    (19:30-20:15)

    Bijelo dugme

    (21:30-22:15)

    Atheist Rap

    (20:30-21:15)

    Obojeni program

    (20:00-21:00)

    Električni orgazam

    (20:30-20:45)

    KKN

    (20:15-21:30)

    Galija

    (22:30-23:45)

    Moreuz

    (21:30-23:30)

    SARS

    (21:45-22:30)

    Divlje jagode

    (21:30-22:00)

    Kiki i piloti

    (21:30 -21:30)

    Blaža i kljunovi

    (00:00-01:35)

    Kerber

    (23:50-01:00)

    Goblini

    (23:00-23:45)

    Sunshine

    (22:50-23:30)

    Van Gog

    (22:15-23:30)

     

    Orthodox Celts

    (01:15-02:00)

    Dejan Petrović

    (00:15-01:00)

    Yu grupa

    (00:45-00:45)

    Atomsko sklonište

    (23:30-00:30)

     

        Balkanika

         (00 - 25)

    E- Play

    (01:30- 2:15)

    Neverne bebe

    ( 01:20)

    Nikola Čuturilo

    (00:30- 01:25)

     

        Repetitor

           (01:20)

    Ritam nereda

    (02 i 15)

    Nikola Vranjković

    (02:15)

    Artan Lili

    (01:25)

    Svi ljubitelji alternativnijih muzičkih pravaca moći će da uživaju u nastupima koji će se izvoditi na Alternative i Groove stage-u; binama koje su i ranijih godina okupljale veliki broj pristalica ovakvog zvuka. Pored već pomenutih stejdževa novinu predstavlja i Bunt stage namenjen nastupima novih i neafirmisanih bendova i izvođača koji su se svojim radom i kvalitetom izdvojiili među nekoliko stotina prijavljenih na Bunt Rock festivalu. 

    Raj za pivske sladokusce

    Gledano na globalnom nivou, pivo se svrstava među tri najpopularnija pića, odmah posle vode i čaja. Od svog nastanka pa do danas ljudi širom sveta konzumiraju ovo božanstveno i osvežavajuće piće. Prema nekim predanjima ovo alkoholno piće jedno je od najstarijih. Naime, koreni njegovog postojanja sežu još u doba Neolita, ranog kamenog doba. Još preciznije, 9500 godina pre nove ere. 

    Zbog brojnih blagodeti po zdravstveno stanje kojima može doprineti konzumacija piva (samo neke od njih su: manja šansa za srčana oboljenja i moždani udar, jačanje kostiju, hidratacija kože i brojne druge), ovaj napitak je jedan od omiljenijih širom sveta. Šta više, prema nekim procenama u svetu se tokom godine popije neverovatnih 30 biliona galona; odnosno, izraženo u litrima - čak 114 biliona litara. Zaista zapanjujuća brojka, zar ne? Budući da potražnja za pivom svakim danom sve više raste, posledično se javila i sve veća ponuda. Upravo zato Belgrade Beer Fest za mnoge pivske sladokusce predstavlja idealno mesto na kojem se mogu isprobati mnoge poznate i manje poznate vrste ovog alkoholnog pića. Tokom 16 godina postojanja, svim posetiocima manifestacije predstavljeno je preko 450 različitih pivskih brendova, kako iz zemlje, tako i iz inostrantva. Taj broj konstantno raste pa se tako i ove godine može očekivati bogat asortiman piva. 

    Uvereni smo da ćete na beogradskom festivalu piva pronaći ono koje će Vam savršeno utoliti žeđ u ovim vrelim letnjim danima. Kao i ranijih godina, organizatori najveće manifestacije u jugostičnoj Evropi potrudili su se da nam obezbede širok asortiman različitih vrsta piva. Tako nas i na ovom 17. Belgrade Beer Festu koje je mesto susreta različitih zemalja i kultura, očekuju brojni izlagači. 

    Ukoliko biste voleli da makar na trenutak skoknete do nekog drugog kontinenta ili regije, savetujemo vam da posetite Embassy of beer festivalsku zonu. Na ovom mestu očekuje vas široka ponuda vrhunskih piva strane radinosti. Od Japana, preko Amerike i Belgije, pa sve do drugih krajeva sveta uživaćete u mnogim poznatim pivima, kao što su:

    • škotski BrewDog
    • češki Bernard
    • američki Route 66
    • belgijski Delirium
    • Guldren Draak. 

    Za sve hedoniste i ljubitelje dobrog ukusa ovde se nalazi i neodoljivi francuski sir čiji ukus tvori pravu simfoniju ukusa. Po mišljenju mnogih pivopija ovaj francuski specijalitet predstavlja idealan spoj u kombinaciji sa hladnim pivom.Ono na šta je Beer Fest naročito ponosan jeste znatan broj predstavnika kraft pivarske industrije koji ovoj manifestaciji daju posebnu draž. Od 1970. godine, kada je došlo do pobune protiv masovne proizvodnje industrijskih piva, pa do danas, njihov broj je u konstantnom porastu. Okupljeni sa samo jednim ciljem - uvođenjem inovacija i buđenjem kreativnosti pivskih ukusa, ove zanatlije su pomerile granice u ovoj industriji.Ljubiteljima domaće proizvodnje i zanatskih piva na raspolaganju se nalazi CraftLand festivalska zona. Ovde Vas očekuju piva mnogih domaćih proizvođača, kao što su:

    • Crow, Dogma
    • Kabinet
    • Dilema
    • Dorćol pivaca
    • Crna ovca

    Uživaoci kraft piva ove godine će po prvi put moći da degustiraju proizvode sa podneblja Hrvatske i Crne Gore, odnosno proizvođača Crafter’s i PG Akademija piva. Pored već pomenutih, na festivalu će se naći i drugi poznati pivski brendovi, kao što su: Beck’s, Heineken, Amster i bojni drugi. Takođe, očekuje se i znatan broj predstanika pivske industrije iz zemlje i regiona, poput: Zaječarskog, Jelen piva, Lava, Nikšičkog i drugih koji su ujedno i sponzori ovog festivala zahvaljujući kojem je već duže od deceniju i po uspeo da sačuva svoj prepoznatljiv imidž - besplatan ulaz i muzički spektakl namenjen svim posetiocima.  

    Kako doći do Belgrade Beer Fest-a?

    Beogradski festival piva se već dugo vremena održava na svima dobro poznatoj lokaciji, a to je čuveno Ušće. Otvoren prostor u prirodi nadomak ušća dveju reka, Save i Dunava, na novobeogradskoj strani opštine, predstavlja prepoznatljivo mesto dobrog provoda. Budući da predstavlja izuzetan prostor od preko 170 hektara, Ušće je idealna lokacija na kojoj se održavaju brojni festivali, koncerti i manifestacije; između ostalog i Belgrade Beer Fest. 

    Centralna lokacija Ušća pogodna je iz više razloga. Jedan od njih nesumnjivo predstavlja i izuzetno dobra povezanost sa svim delovima grada. Odakle god da dolazite možete biti sigurni u jedno, zbog dobre pokrivenosti linijama gradskog prevoza stižete u relativno kratkom vremenskom periodu. Ukoliko se nalazite u centru grada, imamo lepe vesti za vas. Od Ušća vas, nekim od autobusa gradskog prevoza, deli svega nekoliko stanica. Šta više, ova distanca može se preći čak i peške, za svega par minuta laganog hoda. Stoga, ukoliko niste ljubitelj gužvi i vrućine gradskog prevoza, onda je lokacija u centru pravi izbor za vas. 

    Kao što smo već spomenuli, u blizini Ušća staje veliki broj gradskog prevoza. U nastavku možete videti kojim sve linijama možete doći do ove lokacije. Ipak, valjalo bi imati na umu da su tokom trajanja festivala podložne promene u gradskom prevozu. Naime, ranijih godina je zbog zatvaranja pojedinih saobraćajnica (samo neke od njih su: Bulevar Nikole Tesle, Bulevar Mihajla Pupina i Ušće) prevoz bio podložan izmeni. Stoga ukoliko dolazite prevozom vodite računa o tome i blagovremeno se informišite. 

    Linije gradskog prevoza u blizini Ušća
    Bulevar Mihajla Pupina Milentija Popovića ​Bulevar Nikole Tesle
    Stajalište "Šest kaplara" Stajalište "Brankov most" Stajalište "Ušće"
    • 16
    • 65
    • 71
    • 72
    • 75
    • 77
    • 78
    • 83
    • 11
    • 95
    • E6

     

     

     

    • 15
    • 84

     

     

     

      Stajalište "Staro sajmište" Stajalište "Hotel Jugoslavija"
     
    • 7
    • 9
    • 704
    • 706
    • 707

    Besplatan prevoz posetiocima festivala

    Već nekoliko godina zaredom, zahvaljujući pomoći kompanije Heineken, organizuje se jedna od poznatih društvenih kampanja pod sloganom Društvo, ko vozi kući? Sa ciljem promovisanja dobre zabave, ali i podizanja svesti o odgovornom konzumiranju alkohola, svim posetiocima festivala na raspolaganju je korišćenje besplatnog gradskog prevoza i to sa čak četiri lokacije u gradu. A šta sa onima koji nisu iz Beograda? Želeli bi da posetite jedan od najvećih besplatnih festivala jugoistočne Evrope, ali niste iz Beograda i ne znate kako da dođete? Ništa ne brinite jer su ljudi zaduženi za Beer Fest mislili i o tome. 

    Za posetioce iz okolnih gradova - Novog Sada, Niša i Kragujevca, obezbeđen je međugradski prevoz koji će Vas do festivala bezbedno odvesti u oba pravca. Sve što je potrebno jeste da se prijavite putem mejla na belgradebeerfest@gmail.com u kojem ćete navesti Vaše ime, prezime, broj telefona i grad iz kojeg putujete. Nakon toga dobićete potvrdu sa informacijama o preuzimanju besplatnog vaučera za vožnju uz pomoć kojeg možete besplatno rezervisati prevoz na nekoj od autobusih stanica u pomenutim gradovima. 

    Šta sve možete posetiti za vreme Beer festa

    Beograd, glavni grad Srbije, svake godine privlači sve veći broj znatiželjnih turista. Bogata kulturno-istorijska baština, tradicija, kao i gastronomski specijaliteti po kojima smo poznati, samo su neki od razloga njegove popularnosti. Pored već pomenutih, na značaju dobija i zahvaljujući brojnim festivalima i manifestacijama koje okupljaju enormno veliki broj ljudi sa ciljem promocije prestoničkog imidža naše zemlje. Između ostalog i Beer Fest je jedan od tih festivala koji za svega nekoliko dana zabeleži rekordne brojke od pola miliona posetilaca, kako iz Srbije, tako i iz regiona i drugih inostranih zemalja. Stoga, ukoliko i Vi planirate dolazak na žurku sa najvećim brojem zvanica, predlažemo Vam da ostanete koji dan duže i upoznate se sa sadržajima koje Beograd nudi. 

    Park prijateljstva i Zemunski kej

    Smešten nedaleko od Ušća - mesta održavanja Belgrade Beer Fest-a, ovaj park predstavlja jedan od većih parkova prestonice. Iako nadomak centra grada i prometnog saobraćaja, ovaj park predstavlja pravu oazu mira. Mnoštvo zelenih površina i uređenih trim staza pogodno je za odmor i rekreaciju u prirodi. 

    Park prijateljstva nastao je davnih 60-ih godina kada je grupa Mladih gorana došla na ideju da osnuje spomen-park koji će predstavljati simbol mira i jednakosti svih naroda na svetu. Za svečano otvaranje uzima se 7. septembar 1961. godine kada je Josip Broz Tito zasadio prvi platan.U centralnom delu parka nalazi se i Aleja mira sa ukupno 26 platana - simbol mira u svetu. Ovaj broj označava i broj zemalja učesnica na konferenciji nesvrstanih u Beogradu. Neka od poznatih imena su: Fidel Kastro, kraljica Elizabeta druga, Mihail Gorbačov, Indira Gani, članovi grupe Rolingstons i drugi. 

    Nedaleko od ovog parka nalazi se i Zemunski kej koji je smešten na teritoriji opšine Zemun. Ovaj kej se nalazi se na desnoj obali Dunava. Predstavlja jedno od poznatijih šetališta, a ujedno i najomiljenije mesto beograđana. Ovo mesto predstavlja jedno od idealnijih ukoliko poželite da se opustite nakon napornog i iscrpljujućeg dana. Bilo sa društvom ili voljenom osobom uživanje u prelepim zalascima sunca predstavlja nesvakidašnju sliku koja mnogima ostaje dugo vremena u sećanju.

    Kalemegdan

    Posetiti Beograd a ne obići Kalemegdan - najpoznatiji simbol prestonice i glavnog grada, gotovo je nemoguće. Ova lokacija nalazi se na spisku mnogih gostiju i turista. Stoga, ukoliko do sada niste bili u prilici da posetite Kalemegdansku tvrđavu - sada je idealno vreme za to. Kalemegdanska tvrđava važi za izuzetno veliki park u Beogradu sa kojeg se pruža zadivljujuć pogled na ušće Save u Dunav. Ova tvrđava se već dugi niz godina nalazi u samom vrhu najpopopularnijih znamenitosti. Brojne zanimljivosti, bogata istorija, kao i predanja koja se vezuju za Kalemegdan, doprineli su održavanju njegovog popularnog statusa. 

    Knez Mihailova ulica

    Odakle god da dolazite, jedno je sigurno - Knez Mihailovu ulicu teško da ćete izbeći. Ova poznata pešačka zona nalazi se u samom srcu Beograda i gotovo da ne postoji osoba koja za nju nije čula makar jednom u svom životu. Knez Mihailova predstavlja važan centar svih gradskih dešavanja i okupljanja. Ona predstavlja mesto susreta brojnih turista, gostiju, uličnih umetnika i svirača. Upravo zato važi za jednu od najznačajnijih komercijalnih zona duž koje se protežu mnogi kafići, restorani, butici poznatih brendova i drugi sadržaji. 

     Beer Fest predstavlja jedinstvenu priliku da iskusite mnoge svetske i tradicionalne ukuse piva, što ujedno i predstavlja cil samog festivala. Iako sebi date malo oduška i popijete koje pivo više - ne prekorevajte sebe. Na raspolaganju vam se nalazi besplatan gradski prevoz. Pored toga, ako ste zainteresovani možete da iznajmite odličan i komforan smeštaj u Zemunu ili Novom BeograduSve što je potrebno jeste da izaberete neku od lokacija u blizini Ušća od kojeg ste udaljeni svega par minuta laganog hoda. Ova opcija idealna je ukoliko na manifestaciju dolazite sa društvom jer se smeštaj u apartmanima pokazao kao jedan od najpristupačnijih i to u samom srcu grada. Za šta god da se odlučite jedino je važan vrhunski provod o kojem ćete danima prepričavati i rado ga se sećati.  Ako Vam nije bitna lokacija,  izaberite stanovena stranici stan na dan Beograd  . 

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.