Ukusi Italije u Beogradu

Blog / Ugostiteljstvo

  • Sadržaj
  • Najpopularnija kuhinja u Srbiji, posle nacionalne naravno, jeste italijanska! U velikom broju restorana u Beogradu možete uživati u specijalitetima koje je iznedrila italijanska kuhinja, ali retki su oni koji služe prave italijanske specijalitete koje bi i sami Italijani pohvalili. Ipak, postoji nekoliko restorana u kojima ćete uživati i u ambijentu i u hrani. Ukoliko dolazite u Beograd, iskoritite priliku da isprobate fenomenalne specijalitete italijanske kuhinje- pice, paste , lazanje, ali i slatkiše- po originalnim recepturama. Pronađite svoj idealan smeštaj u Beogradu za prenoćište  ili dnevni odmor, i posvetite nekoliko dana potpunom uživanju i begu od svakodnevnih obaveza. Za to ne postoji bolji način od uživanja u kvalitetnoj hrani čiji će ukus probuditi sva vaša čula. Predstavljamo vam neke od najboljih restorana italijanske kuhinje u Beogradu:

    Casa Nova

    Restoran Casa Nova nalazi se u samom centru Beograda i najbolji je predstavnik restorana italijanske kuhinje. Savršen ambijent, prijatna atmosfera i ukusi koji se pamte- sve to definiše ovaj prelepo dizajnirani restoran. U ponudi su salate, paste, ali i razni specijaliteti od piletine, ćuretine i bifteka. Ukoliko volite ukus prave italijanske paste, uputite se u restoran Casa Nova. Izbor je veliki, a nijedan nije pogrešan.

    Rustique

    Restoran Rustique je kombinacija tradicionalne i moderne italijanske kuhinje. Ono što izdvaja Rustique od ostalih restorana sa sličnom ponudom jeste prelep ambijent i jela koja se pripremaju od najkvalitetnijih sastojaka! Pice se pripremaju u jedinstvenoj peći na drva, a tu su i fantastični gastronomski specijaliteti poput ćuretine u korici od vrganja, ručno pravljenih raviola sa rikotom i spanaćem, hobotnica iz peći sa začinskim biljem! Sva jela pripremljena u kuhinji restorana Rustique predstavljaju savršenu harmoniju ukusa. Dođite i uverite se kakva se magija stvara u restoranu Rustique.

     

    Bambino ristorante & pizzeria

    Bambino je skrivena oaza italijanskih ukusa na Banovom brdu. Nalazi se u prelepom i mirnom kraju Beograda, koji je idealan za uživanje u specijalitetima koje nudi. Pored mnogobrojnih pica i pasta koje se nalaze na jelovniku, gosti restorana Bambino mogu da probaju i italijanski tanjir sa pršutom i raznim sirevima, zatim razne supe, salate i specijalitete od mesa. Sve to zasladite fantastičnim tiramisuom koji se priprema po tradicionalnoj italijanskoj recepturi. Sve pice spremaju se na šamotu i za osnovu imaju pelat i mocarelu, dok se paste pripremaju kao u Italiji- bez neutralne pavlake. Enetrijer odiše toplinom, a tokom leta možete uživati u predivnoj bašti, uz espresso ili čašu vina. Garantujemo da ćete, nakon prvog puta, poželeti da dođete ponovo.

    Ottimo

    Restoran Ottimo nalazi se na samo par koraka od Knez Mihailove ulice, na Studentskom trgu. Raznovrsni meni kojim dominiraju razne paste, salate, predjela, ali i morski plodovi samo su deo ponude restorana Ottimo. Najbolje od svega je što su cene veoma pristupačne, tako da u ukusima Italije možete uživati veoma povoljno. Počnite sa tanjirom domaće minestrone supe, isprobajte autentične paste ili neku laganu salatu, a zasladite se fenomenalnom čokoladnim tortom ili, naravno, tiramisuom! Ukoliko želite da osetite dašak Italije u Beogradu, neka vaša naredna stanica bude upravo Ottimo.

    Ukoliko dolazite u Beograd, ne propustite da posetite jedan od navedenih restorana. Sigurni smo da ćete uživati u specijalitetima koje nude. Isto tako, ako vam je potreban stan na dan u kome ćete provoditi vreme dok traje vaša poseta Beogradu, apartmani Beograd imaju savršenu ponudu za vas. Bliže nam se praznici, pa eto idealne prilike da dođete u Beograd, izaberete svoj idealan smeštaj za Novu Godinu, a uz to i restoran u kome ćete dočekati narednu godinu.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.