Turizam u budućnosti (novi trendovi)

Blog / Apartmani Ugostiteljstvo

Iz sezone u sezonu, turizam se znatno menja i napreduje pa turističke agencije uključuju nove metode da svoje ponude predstave kao najbolje i njima privuku što veći broj turista. Sektor turizma se stalno menja i svoje usluge oblikuje u skladu sa zahtevima i potrebama turista. Kada je jedan turista zadovoljan, on će automatski dovesti nove korisnike na Vašu adresu i garantovati im ugodnost kakvu je i sam imao. Šta je ono što u budućnosti možemo očekivati u turizmu od budućih trendova, je pitanje na koje mnogi žele odgovor i često teže tome da prvi predstave nove ponude i dostignu uspeh na ovom polju. Zbog toga Vas beoapartman uvodi u svet budućnosti kada je reč o turizmu.

Generacije koje su rođene tokom osamdesetih i devedesetih, kao i one generacije rođene nakon dvehiljaditih su navikle na digitalnu tehnologiju i sve njene pogodnosti. Zbog toga će radije izabrati one turističke destinacije koje će naći putem društvenih mreža i digitalnih kanala. Ključnu ulogu u tome ima društvena mreža Instagram koju mnogi smatraju jednom od najboljih mobilnih aplikacija uz čiju pomoć mnoge destinacije postaju popularne i traženije. Sve što završi na Instagramu budi želju kod mnogih da i oni budu kao osobe sa ove društvene mreže i posete neke od atraktivnih ili manje prezentovanih egzotičnih destinacija u svetu. Mnoga mesta u Srbiji su upravo zahvaljujući ovoj aplikaciji doživela svoju ekspanziju jer na veliku žalost, još uvek ne znaju svi za prelepa mesta koja naša zemlja poseduje, a danas je zahvaljujući Instagramu to mnogo dostupnije. Upravo zbog toga će se birati uglavnom destinacije na koje će turisti nailaziti putem digitalnih kanala. Iznajmljivanje apartmana Beograd je takođe dobro promovisano na internet portalima baš iz razloga da se Vama olakša potraga za kvalitetnim smeštajem. 

Biće sve važnije prilagođavanje turističkih aranžmana pojedincu, odnosno customizacija. Ponude turističkih agencija su već godinama iste i taj način ponude više neće privlačiti veliku pažnju turista koji žele nešto novo. Ubuduće će se naglasak staviti na novije sadržaje i ponude koje se temelje na individualnim zahtevima. Za privlačenje novih turista i bolji položaj među konkurentnim firmama, zaposleni u turističkom sektoru postaju inovativniji i kreativniji. Pored činjenice da mnoga mesta turiste privlače svojim, već nadaleko poznatim prirodnim lepotama, turisti žele da dožive kraj koji su posetili, da osete autentičnu sredinu, kulturu kao i domaće običaje i način života. Sve popularniji postaju i tematski parkovi koji nude zabavu za celu porodicu, kao i parkovi koji su napravljeni uz pomoć napredne tehnologije i u svom sadržaju nude adrenalinsku zabavu uz specijalne efekte i senzacije. Ovakve parkove nazivaju još i futurističkim turizmom jer turisti na ovaj način beže od monotone svakodnevice i doživljavaju nešto novo i potpuno drugačije.

Zdrav život i zdravlje će ubuduće još više uticati na turističke ponude. Do sada je to bio slučaj sa mnogim lekovitim banjama, ali sve češće i planine koje su poznate po zdravom vazduhu, ekološki uređenom prostoru i odličnom medicinskom tretmanu postaju sve značajnije u ovoj grani turizma. Turisti u određenom životnom dobu žele da spoje lepo i korisno, a s obzirom na sve viši prosečni životni vek, ovakvi gosti često biraju destinacije medicinskog turizma gde mogu da poboljšaju svoje zdravlje. Ona mesta koja budu imala kvalitetne zdravstvene klinike s povoljnim cenama za zdravstvenu dijagnostiku i lečenje privlačiće sve veći broj turista.

U prvom redu po broju stranih turista su gosti iz Kine, Japana, Tajvana, Indonezije i Južne Koreje. Sve veća globalna važnost dalekoistočnih zemalja je dovela do toga da ove zemlje budu među prvima koji se odlučuju na obilazak dalekih krajeva. Statistika kaže da su samo kineski turisti, čiji broj je tokom 2015. godine iznosio 120 miliona, na svoja putovanja potrošili 105 milijardi američkih dolara. Zbog toga je potrebno organizovati još više boljih i zanimljivih ponuda za turiste s istoka kojih ima znatno više u odnosu na ranije goidine i u našoj zemlji. Beograd apartmani su imali priliku da ugoste neke od ovih turista koji su bili veoma zadovoljni našom uslugom.

Ono što, možda ne tako bliska, budućnost donosi je i svemirski turizam. O ovoj grani turizma se sve više priča, a podjednako su zainteresovani i ugostitelji i turisti. Mogućnosti suborbitalnih letova, hotela u svemiru čak i putovanja na druge planete su izvesna budućnost turizma. Verovali ili ne, već je danas na listi čekanja skoro hiljadu putnika koji su uplatili depozit za letove na stotinak kilometara iznad zemlje kako bi iskusili i deo onoga što su mogli samo na televiziji da gledaju. Iako tehnologija još uvek nije toliko napredovala da bismo mi doživeli ovaj rast svemirskog turizma za vreme našeg životnog veka, sigurno je da će u budućnosti mnogi najbogatiji turisti sebi obezbediti turu među svemirskim prostranstvima.

Dok ne dođe taj trenutak da ovozemaljski turizam postane precenjen, apartmani Beograd povoljno nude svoje zemaljske odaje svima koji ne lete toliko visoko i žele da upoznaju naš grad, našu zemlju i kulturu. Turizam je postao jedna od najznačajnijih privrednih grana u koju treba ulagati, pa ne čudi činjenica da se razmišlja i na ovaj način kada se govori o turizmu u budućnosti.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.