Sveti Sava (Hram, Hilandar i Aleksandra)

Blog / Kultura Apartmani

  • Sadržaj
  • O njemu smo učili u školi i svake godine u njegovu čast pripremali priredbe koje su se organizovale u sklopu nastave. Sveti Sava je bio prosvetitelj i prvi arhiepiskop Srpske pravoslavne crkve, i zato se 27. januara obeležava njegov dan, slava svih škola u Srbiji, otuda se kaže i "Sveti Sava školska slava".

    Tog dana školarci recituju pesame o Svetom Savi, pripremaju kratke skečeve o njegovom životu, pevaju Svetosavsku himnu i dobijaju paketiće koje je obezbedila pravoslavna crkva. Jedan od radosnijih praznika u kom deca uživaju, a oni koji to odavno više nisu se uvek rado prisete kako su nekada to činili. 

    Velikom liturgijom u Hramu Svetog Save u Beogradu, na Vračaru, se obeležava Savindan. Tog dana Hram Svetog Save poseti veliki broj ljudi, kako iz Beograda, tako i iz okolnih mesta, pa čak dolaze i zvaničnici drugih zemalja. Hram Svetog Save je najveći srpski pravoslavni hram, ujedno i najveći pravoslavni hram na Balkanu, a po površini i zapremini i najveća pravoslavna crkva u svetu. Ako još uvek niste bili u prilici da posetite ovo znamenito mesto, sada je prava prilika da to uradite i dođete na Svetosavsku liturgiju. Ukoliko niste u moućnosti baš tog dana, onda svakako kada se nađete u Beogradu posetite Svetosavski Hram, jer je zaista prelepo uređen i svakako mesto vredno posete.

    S obzirom da je ovaj blog posvećen Svetom Savi, odlučili smo da vam predstavimo naše apartmane koji se nalaze u neposrednoj blizini Hrama i veoma su povoljni.

    Apartman Hram

    Nalazi se u Krušedolskoj ulici na Vračaru. Stan je na šestom spratu zgrade sa liftom i poseduje kompletno opremljenu kuhinju, kao i kupatilo u kom se nalaze veš mašina, fen i čisti peškiri. Dnevna soba je podeljena u dva dela, u jednom delu se nalazi bračni krevet, a u drugom trosed na razvlačenje na kom mogu komotno spavati dve osobe. Sa ove adrese vam nisu daleko ni ostali delovi grada, a Hram Svetog Save je u neposrednoj blizini. U ovom kraju se nalazi i veliki broj prijatnih kafića i restorana, apartman je bez sumnje u jednom od najlepših delova grada. Jednosoban je, veličine 42 kvadrata i u njemu komotno mogu boraviti maksimalno četiri osobe. Cena apartmana Hram je 35 evra na dan.

    Apartmani Hilandarska 1 i Hilandarska 2

    Dva različita apartmana sa istim imenom i podjednako dobrom opremljenošću.

    Hilandarska 1 

    Nalazi se u Hilandarskoj ulici, u centru grada. Opremljen je potpuno novom kuhinjom, prostranim kupatilom i sobom sa bračnim krevetom u kojoj se nalazi TV sa kablovskom televizijom i besplatnim internetom. Ukoliko imate auto, u blizini su tri garažna parkinga gde možete ostaviti svoj auto po veoma povoljnim cenama. Stan je studio, veličine 30 kvadrata i u njemu mogu boraviti najviše dve osobe. Cena apartmana je 40 evra na dan.

    Hilandarska 2

    Takođe u Hilandarskoj ulici, opremljen potpuno istim stvarima kao Hilandarska 1. Struktura ovog stana je takođe ista, sa tim što ima nešto manji broj kvadrata, 26 da budemo precinziji. Broj osoba koje mogu boraviti u apartmanu je maksimalno dve. Što se parkinga tiče, garaža je javna i možete odabrati jednu od tri i tu parkirati svoj auto ukoliko dolazite njime, po najpovoljnijim cenama. A što se tiče cene apartmana, ona iznosi 35 evra po danu.

    Sledeći je apartman Aleksandra.

    Nalazi se u ulici Svetog Save 41, na Vračaru. To je jednosmernna ulici koja direktno izlazi na Hram Svetog Save i Slaviju. Stan se nalazi u visokom prizemlju zgrade sa četiri sprata. U spavaćoj sobi imate na raspolaganju krevet na razvlačenje, kuhinju koja je kompletno opremljena, trpezariju, kupatilo je sa tuš kabinom, veš mašinom, a obezbeđeni su i čisti peškiri i posteljina. Takođe je obezbeđen i internet, kablovska televizija, LCD TV i centralno grejanje. Čim pređete ulicu nalazite se u parku kod Hrama Svetog Save. U blizini su i prodavnice, kafići, a stanica gradskog prevoza odakle možete otići u bilo koji deo grada, nalazi se na samo tri minuta hoda od apartmana. Stan je jednosoban, veličine 20 kvadrata i košta 35 evra na dan. Sve u svemu, idealan za boravak dve osobe na odličnoj lokaciji.

    Svima koji slave Svetog Savu, Apartmani Beograd žel da taj dan provedu u sreći i veselju, a onima koji će doći u Beograd na liturgiju u Hramu Svetog Save, želimo srećan put ukoliko dolaze iz udaljenih mesta naše zemlje ili možda susednih država.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.