Koliko naplaćuju uslugu servisiranja klima servisi iz Beograda?

Blog / Ugostiteljstvo

Klima uređaji nisu ni postojali pre par decenija, a danas bez njih ne možemo da zamislimo svakodnevni život. Jednostavno, možda smo se malo i razmazili, ali želimo da nam temperatura u prostoru bude optimalna i da to iznosi oko 22 stepena, što se smatra idealnim uslovima za život i rad, tj. boravak u zatvorenom.

Sećate li se vrelih letnjih dana, kada nam je jedina odbrana od vrućine i vreline bio ventilator? Neko je koristio stoni, neko stojeći, a neko treći ventilator koji stoji na plafonu, međutim, svi ti uređaji nikada nisu mogli da postignu ni deo onoga što danas može klima uređaj. 

Zamislite savremeni svet u kome nema klime? Tržni centri, hiper marketi pa čak i obične male prodavnice, ne mogu da rade dok se ne stvore uslovi za to, a to je temperatura koja je u granicama normale za leto, tj. za zimu. Često uđemo u neki šoping mol ne samo da bismo obavili kupovinu, već i da bismo osetili prijatnost svežine, koju upravo stvaraju klime koje rade sa svih strana. U ovakvim uslovima, lepo nam je da provedemo što više vremena dok pazarimo, ili dok sedimo u nekom kafiću u okviru šoping mola i ispijamo sok ili kafu. 

Treba sagledati i onu krajnje praktičnu stranu, a to je da bi se određena hrana pokvarila ili istopila doslovce, kada klima uređaj ne bi radio. Pomislite na leto, i na temperature koje su preko trideset i pet stepeni, a u prodavnici se tope čokolade, voće prezreva i tome slično, dok vi jedva čekate da izletite napolje, jer je i na suncu prijatnije nego da se gušite u malom prostoru u kome klima ne radi i gde je zagušljivo i bez vazduha.

Upravo zbog svega navedenog, klima se smatra nečim što je podrazumevano za svaki radni i životni prostor. Kada je reč o životnim – stambenim prostorima, tada je najvažnije naglastiti da ljudi koji žive u potkrovljima, ne bi mogli podneti visoke temperature leti, jer sunce peče pravo na krov. U ovim stanovima je temperatura vazduha viša za par stepeni od onih koji se nalaze u sendviču, tj. na primer, na drugom ili trećem spratu. 

Kada biste klimu samo koristili i to iz godine u godinu, a ne biste je čistili, onda bi se vremenom stvorile bakterije i razni mikroorganizmi unutar uređaja, koji bi mogli da naruše zdravlje vas i vaših ukućana. Naime, klima uređaj koristimo i leti i zimi, i tokom prelaznih perioda, i može da se kaže – stalno, jer hoćemo da nam uvek bude lepo i prijatno. Prašina je uvek tu, grinje, dlake kućnih ljubimaca, razna prljavština koja seunosi spolja i slično. Dok klima izduvava vazduh, sve to leti okolo, pa čak i ako vam se čini da je vaša kuća savršeno uredna, uvek ima barem male, fine, sitne kućne prašine koja se raznosi na sve strane.

Zbog svega ovoga mogu nastati alergije, bakterijske infekcije, i mnogo drugih zdravstvenih problema, kojima su podložna često deca i najstariji ukućani, jer oni imaju najslabiji imunitet. 

Iz svih navedenih razloga trebalo bi da radite servis klima uređaja i to jednom godišnje, što se smatra dovoljnim. Servis klima ne biste mogli sami da odradite, jer je potrebno da se skine unutrašnja jedinica klime i da se detaljno naprska sve odgovarajućim sredstvima, kao i da se operu filteri i slično. Dakle, svaki posao zahteva znanje, opremu, stručnost.

Servisi klima uredjaja u Beogradu nude svoje usluge po veoma prihvatljivim cenama, a one se mogu sagledati i na godišnjem nivou, jer to činite samo jednom u toku trista šezdeset i pet dana. Ostatak vremena ste mirni, i možete da uključujete klima uređaj onoliko koliko vi želite, bez bojazni da se unutra kriju mikroorganizmi, bakterije, gljivice, virusi, grinje... Ovo možete da udahnete i eto problema.

Cena za uslugu čišćenja klima uređaja je u proseku od 4500 do 6000 dinara, i to zavisi od servisa do servisa, kao i od klime koju vi imate. Za ovaj iznos na godišnjem nivou dobićete garanciju za pružene usluge, tako da ste sada sigurni da imate uređaj koji je očišćen, pregledan i potpuno ispravan, te tako može da se sačeka nova sezona. Ako neki deo nije u redu, biće zamenjen novim i originalnim, od istog proizvođača.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.