Sedam veličanstvenih i FILM AND CHIPS FESTIVAL

Blog / Kultura

Ako je druga polovina decembra bila vezana za muzičke događaje u Beogradu, onda je druga polovina januara definitivno rezervisana za filmove. Tokom decembra se pevalo, igralo, žurke su se održavale na svakom koraku, a tokom januara se treba dobro odmoriti od praznika. Klubovi i te kako rade, održavaju se i mnogi nastupi, ali veliki je broj onih ljudi koji jednostavno žele da provedu svoje vreme u nekoj mirnijoj atmosferi. Kao što je poznato da nas na početku svake godine na TV kanalima najčešće prebukiraju mnogim filmovima, različitih žanrova i kategorija, tako će i predstojeći festivali imati u svojim ponudama za svakog po nešto.

Cilj oba festivala koja ćemo danas predstaviti je definitivno vraćanje publike u bioskope i njihovo ponovno sticanje navike da filmove gledaju na mestu predviđenom za to, a ne online.

Svi koji planiraju da posete Beograd baš zbog ovih festivala i žele da budu u samom srcu grada, naši stanovi na dan Dorćol se nalaze u jednom od najlepših krajeva Beograda veoma blizu centra. 

Ovde se radi o dva različita filmska festivala, jedan je festival evropskog dugometražnog filma, a drugi festival britanskog filma. Za oba festivala svake godine se javi veliki broj zainteresovanih gledalaca, što onih koji zbog svog posla dolaze da isprate ove događaje, ali i onih koji jednostavne vole da prate ove kulturne i društvene manifestacije. Film je oduvek bio jedan od načina da se prikažu mnogi problemi, situacije, želje, fantazije kao i događaji iz svakodnevnog života. Stoga ne čudi što se i dan danas njemu posvećuje velika pažnja i što se dosta ulaže u filmsku industriju.

Jedan od primera kako film može da inspiriše mnoge je upravo film Star Wars, koji je svrstan u posebnu kategoriju filmova naučne fantastike. Izazvao je ogromnu pažnju javnosti širom sveta i ima mnogobrojne fanove, koji su pravi kolekcionari svega u vezi Star Wars sage. Ovo je samo jedan od svežijih primera kako film može da nadahne i da se od njega napravi kompleksna priča koja će trajati godinama.

Sedam Veličanstvenih je izbor najboljih dokumentaraca koji će se održati u Sava centru. Ovaj festival će predstaviti samo najbolja ostvarenja iz prošle godine, a radi se o evropskoj produkciji modernog dokumentarnog filma. Festival je osnovan još 2005. godine i to kao prvi filmski festival u Srbiji koji je posvećen bioskopskom dokumentarnom filmu. Svečano otvaranje ovog festivala će se održati u petak, 29. januara i trajaće do četvrtog februara. Projekcije će se održavati svake večeri od 20 časova. Cena ulaznica je 400 dinara i imaćete priliku da uživate u veličanstvenom programu, veličanstvenih filmova. 

Film and Chips je festival koji se održava u organizaciji Britanskog saveta i biće prikazivan u Domu omladine Beograda od 21. do 24. januara. Biće predstavljeno jedanaest premijernih filmova nove britanske produkcije. Pored samih filmova, biće i bogat prateći program namenjen filmskim profesionalcima. Sve teme će se baviti isključivo filmom i svim njegovim segmentima. Tokom ovog festivala će u Beogradu boraviti značajan broj gostiju iz Velike Britanije, a među njima će biti i Majk Megi, osnivač legendarnog "Framestore" studija. Cena ulaznica iznosi 250 dinara, a filmovi će biti prikazivani u različitim vremenskim intervalima. Pored posetilaca iz Velike Britanije, u Beogradu će boraviti i filmski profesionalci iz Rusije, Ukrajine, Kazakstana, Turske, Izraela i mnogih drugih zemalja.

Upravo zbog svih posetilaca Beogradu, tu su naši apartmani i najjeftiniji dnevni odmor u Beogradu sa najvišim standardima kvaliteta. Za opuštanje ali i uživanje, tu su ova dva festivala, za vodič kroz Beograd i najbolje prenoćište, tu su Apartmani u Beogradu. Dođite i prepustite se uživanju u najboljim filmskim ostvarenjima.

 

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.