Rialiti obračun, predstava koju morate pogledati

Blog / Kultura

Za one koji na satiričan način doživljavaju sve to što se servira gledaocima kraj malih ekrana, predstava Rialiti obračun će doći kao preko potrebna terapija. Premijera ove predstave će se održati 13. oktobra 2016. godine u dvorani Doma sindikata, s početkom u 20 časova. U vreme kada nas rijaliti programi obasipaju svojim sadržajima sa svih strana, nemoguće je ne primetiti nezadovoljstvo naroda i česte pokušaje da se takvi rijalitiji ukinu. 

Jedan od boljih načina je ignorisanje takvih emisija na televiziji, a još bolje je otići u pozorište, pa evo i prilike. Najbolja borba protiv svih loših sadržaja koji nam se emituju putem televizije je bez sumnje odlazak u bioskop, muzej ili na neku predstavu. 

O čemu se zapravo radi u predstavi nećemo previše otkrivati, ali se samo može naslutiti i iz naslova ovog komada. Reč je o dvoje učesnika jednog rijaliti programa koji nakon njegovog završetka nastavljaju život u svojoj realnosti i svakodnevici na isti način kao što su to radili tokom održavanja rijalitija. Glavni akteri su Kokana i Švaba kod kojih dolazi do nesporazuma kada im se u život umeša čuveni biznismen Anđelko. On se vodi pravilima kojima se danas u Srbiji mnogi vode, a to su pravila da je sve dozvoljeno svakome ko ima pare i moć. Tokom sudara svakodnevne i virtuelne stvarnosti dolazi do varnica koje kod gledalaca izazivaju smeh i suze.

Ulogu Anđelka tumači glumac Ivan Bekjarev. Njegova uloga predstavlja biznismena i političara koji je napredovao uvek se provlačeći uz aktuelnu vlast. Kao i većina ljudi koja se nalazi na ovoj funkciji, živi dvostrukim životom i uz svoju ljubavnicu Kokanu preživljava drugu mladost i plaća sve njene hirove i laži. Spreman je čak i na ubistvo kako bi sačuvao svoj društveni status i ljubavnicu.

Ulogu Švabe tumači Igor Damnjanović i on predstavlja momka čiji roditelji žive i rade u inostranstvu. Odrastao je uz babu u Beogradu i pokušao da studira i završi fakultet, što se nije uspešno završilo. Veoma je inteligentan i duhovit, ali s obzirom na to da je nezaposlen, ljut je i ogorčen na sve oko sebe, a posebno na one koji su svoje bogatstvo stekli na sumnjive načine. Sa Kokanom je imao ljubavnu aferu u rialitiju, koja nakon svega izmišlja priče o njihovom odnosu i blati ga po tabloidima kako bi još malo produžila svoju ničim stečenu i nezasluženu slavu. Švaba je zatiče u Anđelkovom apartmanu, znajući da on ima suprugu i troje dece.

Uloga Kokane je pripala mladoj glumici Danini Jeftić. Kokana je devojka koja dolazi u Beograd iz unutrašnjosti kako bi, kao i svi drugi, pronašla neku bolju budućnost i brži put do slave i novca. Upisuje fakultet, ali kada joj roditelji ostaju bez posla pokušava na sve načine da dođe do novca. Jedan od tih načina je bio i ulazak u rijaliti šou, kao i pristanak na javno sramoćenje. Nakon izlaska iz aktuelnog rijalitija upoznaje Anđelka, njenu novu zlatnu priliku za život na visokoj nozi. Svoju porodicu izdržava tako što glumi zaljubljenost u starog biznismena, spremna je na sve kako bi uspela u životu, makar cena bila previsoka.

Jedna zanimljiva i realna priča koja pokazuje kako prosečan stanovnik Srbije doživljava rijaliti programe, ali i poremećene vrednosti koje se danas smatraju normalnim i poželjnim u našoj zemlji. Ova predstava ukazuje samo na neke od sve češćih životnih situacija sa kojima se mnogi od nas susreću. Ukoliko Vas zanima da pogledate neki rijaliti, onda neka to bude predstava Rialiti obračun, zagarantovana je zabava, ali i kvalitetna predstava koja će pokazati jedno ružno lice današnjice.

Nemojte propustiti ovu sarkastičnu, ironičnu predstavu koja će Vas nasmejati do suza. Čak i ako ne živite u Srpskoj prestonici, uvek možete naći povoljno prenoćište u Beogradu toliko da trošak maltene nećete ni osetiti. Čak i ako želite da budete na tri minuta hoda od Doma sindikata, moguće je izdavanje stanova u centru Beograda po veoma pristupačnim cenama. Zato se ne razmišljajte previše, već se pobrinite za ulaznice i smeštaj i pogledajte jednu od najrealnijih i najkomičnijih predstava poslednjih godina.

Borba protiv nekvalitetnog zabavnog programa koji samo zatupljuje narod može da se pokrene samo kulturom, a upravo ova predstava na jedan drugačiji način, kroz parodiju prikazuje pravu ulogu medija, novinarskih naslova i tekstova, kao i raznih emisija veoma lošeg kvaliteta, koje nažalost često imamo prilike da vidimo na nekom od naših nacionalnih tv kanala. 

Pridružite se borbi i nasmejte se od srca!

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.