Restoran Opera

Blog / Ugostiteljstvo

Još jedan u nizu restorana u Beogradu koji se ističe po svojoj autentičnosti i uslužnosti.

Ukoliko volite sofisticiranost i stil, onda je restoran Opera idealno mesto za Vas. Poput restorana koje ste imali priliku da vidite u mnogim holivudskim filmovima, obrok u restoranu Opera će učiniti da se i sami osetite kao deo nekog filma visoke produkcije. Atmosfera koja ovde vlada zajedno sa enterijerom, zatim usluga i kvalitet hrane, svedoče o tome koliko je vršeno ulaganja da bi mesto dospelo na sam vrh najboljih restorana u Beogradu. Pre nego što sami dođete i uverite se u njegov kvalitet i lepotu, evo nekih informacija koje će Vas navesti da ga posetite što pre.

Restoran Opera

Nalazi se u samom središtu Beograda, u neposrednoj blizini Knez Mihailove ulice. Svojim autentičnim ambijentom ostao je dosledan svom imenu i pružiće izvanredan ugođaj, jer njegova atmosfera čini da se svaki gost oseća kao deo elite. Enterijer je uređen sa stilom i učiniće Vaš boravak prijatnim, a specijaliteti koje ćete probati Vaša nepca nikada neće zaboraviti. Jela nacionalne, internacionalne i vegeterijanske kuhinje, kao i veliki izbor ribljih specijaliteta navešće Vas da zavolite ovo mesto. Sve aktuelnosti u kulinarstvu isprobaćete upravo ovde, gde možete očekivati vrhunsku uslugu i stručnost osoblja. Kuvari će uvek biti spremni na to da Vam jelo malo prilagode u slučaju da imate posebne zahteve za to. Uz široku ponudu savršenih jela, tradicionalnog i modernog spoja serviranja hrane osetićete pravi užitak tokom svakog zalogaja. Restoran Opera je pravo mesto za romantičnu večeru, poslovne sastanke ili prijatan ručak sa prijateljima.

Meni

Meni restorana Opera obuvata veliki broj svih hladnih i toplih predjela, salata, jela sa roštilja, ribljih specijaliteta, testenina, torti, kolača i pita, kao i raznovrsnost sireva. Ono što je sigurno, odavde nećete izaći gladni, a s obzirom na veliki broj jela čak i oni najzahtevniji će pronaći savršen obrok za sebe.

Na meniju imate posebne ponude za doručak koje uključuju i srpski doručak, omlete po želji, razne vrste vrhunskih sendviča, srpskih prženica i kontinentalnog doručka. Kada je reč o hladnom predjelu, takođe je na prvom mestu tanjir srpskog predjela, koji se najčešće preporučuje strancima zbog boljeg upoznavanja srpske kuhinje i domaćih proizvoda. Tu su zatim jela od tune, razni bifteci, dimljeni losos, porcije domaćih ali i stranih sireva itd, ali i vegeterijanske porcije. Topla predjela obuhvataju najlepša grilovana jela, kao i sve vrste rižota i pečuraka - jela zbog kojih ćete poželeti da se iznova vraćate restoranu Opera.

Salate koje se nalaze na meniju restorana su jedne od egzotičnijih, poput salate od hobotnice, lososa, ćuretine, piletine, biftek salate, salate od kozijeg sira, kao i neizostavne grčke i cezar salate. Testenine u koje spadaju špagete, njoke, pene i taljatele u ovom restoranu dobijaju potpuno nove ukuse. Sve vrste testenina spremljene na originalan način uz više vrsta pečuraka i soseva.

Naravno nijedan meni ne može da prođe bez velikog izbora autentičnih srpskih specijaliteta. Tako u restoranu Opera imate najbolja domaća jela poput karađorđeve šnicle, ćevapa, svinjskih medaljona, srpske pikantne piletine, ćuretine i još mnogo toga što Vas očekuje u restoranu najbolje nacionalne i internacionalne hrane. Jela sa roštilja koja ovde možete isprobati su i biftek na žaru, pileći, ćureći i svinjski file na žaru.

Tu je ogroman izbor glavnih jela od mesa, kao i ribljih specijaliteta. Jedna od najraznovrsnijih ponuda ovog restorana u kojoj će svaki gurman uživati do poslednjeg zalogaja. Pravi gurmani će prepoznati lepotu ukusa svakog jela spremljenog u ovom restoranu, a oni koji nisu imali prilike, ovde će isprobati prava egzotična jela savremene i tradicionalne kuhinje.

Nakon dobrog obroka, sledi i dobro piće, a ovde je bez sumnje najveći izbor svih vrsta pića, počevši od hladnih i toplih napitaka pa sve do koktela. Najfinija vina najboljih berbi se nalaze upravo ovde i utoliće svu Vašu žeđ za kvalitetom. Bilo da želite belo, crno ili penušavo vino, ovde ćete uživati u najboljem odabiru.

Restoran Opera radi svakog dana od 8-24 časa i moguća je rezervacija putem interneta. Ono što Vas očekuje ovde su i letnja bašta restorana, besplatan Wi-Fi, mogućnost hrane za poneti, a sadrži deo za pušače i nepušače. Dostupan je pristup za lica sa invalidskim kolicima, moguće je i plaćanje kreditnom karticom.

Restoran se nalazi na adresi Obilićev Venac 30, veoma atraktivnom delu srca Beograda. Ukoliko se zadesite u Bg-u obavezno ga posetite, a u slučaju da želite da boravite u popularnoj četvrti, za Vas su stanovi u centru Beograda za izdavanje. Uvek možete odabrati i neki apartman iz ponude Apartmani Beograd Lux, pa i u svom smeštaju uživati u luksuzu.

Ukoliko je stil nešto čime se vodite kroz život, elitni restoran Opera je pravo mesto za Vas.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.