Restoran Insolita - Osetite Ukuse Italijanske Kuhinje

Blog / Ugostiteljstvo

  • Sadržaj
  • Nadomak uvek prohodnih kaldrma Beograda, u mirnom i spokojnom delu Dorćola, smešten je restoran autentične, italijanske kuhinje. U pitanju je restoran Insolita, koji je svoj dom pronašao u novom gastro-parku, na samo 1 km udaljenosti od Trga republike. Mirisi savršene italijanske kuhinje šire se ulicama centra grada, a originalnost i autentičnost čitavog enterijera vide se već na samom ulazu u restoran. Zbog toga, restoran Insolita jedan je od najpopularnijih u gradu i predstavlja najoriginalniji prikaz lepota italijanske kuhinje. 

    Restoran Insolita

    Restoran Insolita nalazi se u ulici Žorža Klemansoa, u neposrednoj blizini strogog centra grada. Ipak, prijatna atmosfera mesta u kome se nalazi pruža svim ljubiteljima ove nesvakidašnje kuhinje pravo uživanje i odmor. Bilo da želite da iznenadite vašu voljenu osobu, imate zakazan sastanak sa poslovnim timom ili želite da se provedete sa prijateljima i porodicom nakon naporne nedelje - restoran Insolita može biti pravi izbor. Sve vaše želje i ideje mogu biti ostvarene u ovom restoranu, dok ljubazno i stručno osoblje može da skroji i poseban jelovnik, samo po vašoj meri. Uz lagane melodije klasične muzike, vaš boravak u restoranu Insolita činiće se kao iz bajke. 

    Šta restoran Insolita nudi svojim gostima?

    Budući da je italijanska kuhinja jedna od najcenjenijih kuhinja u čitavom svetu, restoran Insolita može da se pohvali originalnim receptima i ukusima koji se mogu sresti samo na tlu Apeninskog poluostrva. Ovo mesto na vrlo unikatan i originalan način oslikava stvarnost Italije i vrlo poznate ukuse koji se šire čitavom čizmom. Restoran Insolita nudi najpopularnije gastronomske proizvode svim posetiocima, počev od velelepnih predela Toskane i veličanstvenosti Sicilije, savršenih mirisa Napulja i Palerma pa sve do najtatanijih ukusa Frijulije i Kalabrije. 

    Izgled restorana Insolita

    Ono što restoran Insolita nudi jesu tradicionalnost italijanske kuhinje i njena apsolutna modernost u isto vreme. Neuobičajeni ukusi koje nudi ova kuhinja oduševljavaju nepca svih ljubitelja pravih, originalnih proizvoda. Tome značajno doprinose profesionalni kuvari, ali i čitavo osoblje, koji umeju da naprave pravi ambijent veličanstvenog i grandioznog rimskog doba. Pored toga, klasična muzika i nežne melodije popularne mediteranske zemlje upotpunjuju svaki momenat proveden u restoranu, pružajući gostima pravi osećaj autentičnosti. Ambijent restorana je prožet italijanskim velikanima i velelepnim skulpturama, koji će vas mislima odvesti u stari Rim i velike uspehe rimskog carstva.

    Kakav je Meni restorana Insolita?

    Restoran Insolita u svojoj ponudi ima bogat asortiman italijanskih ukusa, te svojim gostima pruža savršene mirise kojima će okrepiti sva nepca. Sve vrste pica, pasti i italijanskih sireva na raspolaganju su gostima, čijim ukusima će biti oduševljeni. U čuvenoj ponudi Antipasti Lucidi možete probati hleb šefa kuhinje, različita predjela u kojima se mešaju ekstra devičansko maslinovo ulje, origano, beli luk, gorgonzola, masline ili rukola. Pored toga, uživanje će vam pružiti i originalna predjela poput Carmina Buratta ili Salumi, gde će vas oduševiti kombinacija različitog povrća, pršute i primamljivih začina. 

    Primi Piati i Secondi Piati nude vam originalne ukuse Italije. Različite kombinacije supa, njoke na rimski način, originalni italijanski sirevi i mnogi drugi gastronomski proizvodi okrepiće vaš telo i duh i pružiti vam pravi užitak. Pored toga, u restoranu Insoliti možete probati apsolutno sve vrste italijanskih pasti - od paste sa raguom od italijanske kobasice, paste sa domaćim papardelama ili paste sa kalamata maslinama i ljutim papričicama. Ovo autentično jelo Italije dobilo je svoje mesto u restoranu Insolita, te će vam ono biti usluženo sa velikom pažnjom. Ukoliko ste veći ljubitelj mesa, obavezno probajte piletinu u kremu od dimljenog sira, rolovanu ćuretinu punjenu paprikom ili taljatu od pačijih grudi sa breskvom i bradom. 

    Jelo u restoranu Insolita

    Pizza Diversa ima posebno mesto u jelovniku restorana Insolita, baš kao i u čitavoj italijanskoj kulturi. Sve najpoznatije vrste pica možete probati u restoranu, te se uveriti u autentičnost ovih savršenih ukusa. Stoga, pored pica koje su popularne u čitavom svetu, poput Kaprićoze i Margarite, u restoranu Insolita možete probati i pice karakteristične za različite krajeve Italije. Salsiccia Insolita ponudiće vam nesvakidašnji ukus sveže kobasice, mariniranog luka i oraha zajedno, dok će vam Spicani pica prikazati savršen spoj slanine, sira, spanaća i badema. 

    Salate su sastavni deo svakog italijanskog obroka, na šta je mislilo i čitavo osoblje restorana Insolita. Zbog toga, na vašoj trpezi će biti i različiti ukusi salata, rame uz rame sa glavnim jelom. Salata poput Orto Fresco osvežiće vas svežim paradajzom, krastavcem, lukom, maslinovim uljem i začinima, dok će Parco della lattuga otkriti savršen miks zelenih salata, uz balzamiko dresing. Ukoliko ste ipak ljubitelj salate kao čitavog obroka, vama na raspolaganju stoje različite obrok salate poput Insalata di Pollo, di Manzo ili di Tacchino, pružajući najlepšu kombinaciju mesa i salate koje ste do sada probali. 

    Jelo u restoranu Insolita

    Jedan prosečan italijanski obrok ne može da prođe bez ukusnog dezerta koji dolazi kao kruna svih ukusa. Zbog toga, restoran Insolita u svojoj ponudi ima nekoliko slatkiša koji će vas oboriti sa nogu. Tiramisu je jedan od najzastupljenijih slatkiša koji možete probati, dok su u ponudi i poslastice poput Bianca, Dolce Latte i Gelato. Ukusne kombinacije čokolade, karamele, piškota i šumskog voća uveriće vas zašto se italijanska kuhinja smatra za jednu od najukusnijih. 

    Ukusna, italijanska jela restorana Insolita uspeće bar na trenutak da vas mislima odvedu na savršeno, mediteransko tlo. Mirisi mora, atmosfera velelepnih gradova i autentičnost italijanskih proizvoda oslikani su unutar restorana, čiji će vas enterijer ostaviti bez daha. Originalna kombinacija italijanske hrane i opuštajućih nota pružiće vam nekoliko sati apsolutnog predaha i uživanja. Nije važno da li ste organizovali poslovni sastanak, prvi dejt sa posebnom osobom ili ipak želite proslavu vama bitnog događaja - restoran Insolita učiniće sve da se vaši snovi sprovedu u delo. Kako ne biste propustili svoje uživanje u čarolijama italijanske kuhinje i kulture, na sajtu restorana uvek možete rezervisati željeni broj mesta. Ne čekajte - povedite svoje prijatelje i uživajte u slavnim danima rimskog doba, koji su sigurno prožeti u autentičnim italijanskim zalogajima.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.