Novosadski Oktoberfest zagreva u jesenjim danima

Blog / Noćni život Ugostiteljstvo

Nakon prošlogodišnjeg uspeha po prvi put održanog novosadskog Oktoberfesta, ove godine opet smo u prilici da uživamo u dobrom pivu, super muzici, ukusnim bavarskim kobasicama i slanim perecama, i podrazumeva se dobrom raspoloženju. Fest će trajati dva dana, 20 i 21. oktobra, pa ako ste u tom periodu u Beogradu, znajte da Vam je ova pivska manifestacija udaljena sat ipo vremena autobusom, a maksimalno sat kolima. Najjeftiniji apartmani Beograd mogu se naći putem portala Apartmani u Beogradu, pa nemojte propustiti priliku da ih rezervišete na vreme. Tako ćete moći u potpunosti da se opustite znajući da ste našli sjajan smeštaj u kome se možete propisno odmoriti i naspavati posle dobrog druženja, zabave i dosta piva.

Dvodnevna žurka svoje mesto je našla u Master centru Novosadskog sajma, koji je prošle godine posetilo 15 hiljada ljudi. Osmišljen po uzoru na Oktoberfest u Minhenu (koliko je to moguće) poznatom širom sveta, koji je jedna od glavnih atrakcija i razlog za posetu Nemačke. Nema potrebe pričati kako to zadovoljstvo izgleda, priče su se proširile kao one zaraze koje izazivaju apokalipse u filmovima naučne fantastike. Za njega i fantastičnu atmosferu u kojoj se grliš i nazdravljaš i sa onima koje znaš i onima koje ne znaš, nije čuo samo neko ko je živeo u nekoj pećini od rođenja i iz nje nije izašao.

Dve nedelje pre početka Festivala, novosadski Oktoberfest postaviće svoj štand u centru Novog Sada na Trgu slobode, gde ćete moći da uživate u pivu, kobasicama, perecama, suvenira će biti na pretek pa ih možete pazariti kao uspomenu ili ih pokloniti onima koji nisu mogli da prisustvuju. Ako Vam se dopadne ono što vidite, možete odmah kuptiti i ulaznice. To je zapravo neka vrsta pripreme pred veliki događaj, uvid u to šta nas sve očekuje, i naravno građenje anticipacije. Najbolje je dnevno izdavanje stanova ukoliko ste rešili da ovo iskoristite i izvidite situaciju, pa kada budete shvatili da želite da se vratite za dve nedelje na Oktoberfest, apartmani okolina Beograda stajaće Vam opet na raspolaganju.

Rešite li da dođete, čekaće Vas više desetina brendova piva iz celog sveta, taman da isprobate ono što niste stigli na ovogodišnjem Beer festu. Prošle godine popijeno je za dva dana 32 hiljade litara, a ja bih prognozirala da će ove godine ta brojka biti nadmašena, ispod 45 hiljada se neće popiti. Sada mi samo ostaje da čekam da vidimo jesam li u pravu. A zašto to mislim? Zato što će i muzički program biti na nivou većih festivala sa dužom tradicijom, što ljudi neće želeti da propuste. A uz dobru muziku mora lepo i da se popije i nazdravi sa društvom.

Karte su u prodaji već neko vreme, pa je polovina već otišla, a verovatno i više. Ostale su pojedinačne karte u iznosu od 500 dinara, i dvodnevne za 800, a mogu se kupiti u većini gradova u Srbiji. Sa druge strane, kupovina putem interneta i slanje ulaznica Post Express-om je takođe opcija, pa morate samo kliknuti mišem par puta i gotovo. Beograd se nalazi na samo 80 kilometara, pa su najjeftiniji apartmani Beograd taman ono što Vam treba ukoliko planirate da se zadržite nekoliko dana, jer sa dobrim raspoloženjem i pozitivnom energijom možete nastaviti da se zabavljate u gradu poznatom po neprevaziđenom noćnom provodu. Možda i da osmotrite malo gde biste mogli za doček Nove godine.

Dosta sam vas držala u neizvesnosti, sada je već red i da se otkrije ko će to nastupati. Orthodox Celts uz koji smo pre deset godina kao tinejdžeri skakali i mlatili kosama na Beer festu, zatim Hladno pivo, super popularni SARS,  Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Amajlija, Love Hunters, Drum ‘N’ Zez i drugi. Pored muzičkog repertoara organizovane su i nagradne igre za koje se možete prijaviti putem sajta. Reč je o takmičenju u držanju krigle, kada će biti dodeljene i nagrade za Instagram fotografije sa najviše lajkova. Mislim da je vreme da počnete sa vežbanjem držanja krigle, to je jedan ozbiljan sport i treba doći pripremljen. Nagrada je ipak sedam dana na Zlatiboru, Kopaoniku ili u Budvi, pa vi vidite. Takođe se možete oprobati u reviji rock bendova, pa ako pobedite imaćete tu čast da odsvirate jednu pesmu u ponoć između nastupa Hladnog piva i Orthodox Celts-a.

Šta još reći što bi vas privuklo više nego litre piva i nemačke kobasice. Teško je to nadmašiti. Ostalo je samo da se prošetate da kupite kartu, ili još bolje da je kupite putem Gigstix mreže preko interneta, usput pogledate gde se nalaze i kako izgledaju najjeftiniji apartmani Beograd (da bi pare sačuvali za pivo i klopu), jer ćete želeti da popijete koje piće i u Beogradu. Ako dolazite kolima za manje od sat vremena stižete na fest, a mnogi su apartmani Beograd sa parkingom, pa rezervišite jedan od tih i Vaše pripreme su gotove.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.