Novi Beograd - detaljan vodič kroz poslovni centar Beograda

Blog / Upoznajte Beograd

  • Sadržaj
  • Jedan od najperspektivnijih, a ujedno i novijih delova Beograda jeste Novi Beograd, smešten na severnoj obali reke Save. Iako su pojedini delovi Novog Beograda bili naseljeni još u periodu turske vladavine, masovno naseljavanje i urbanizacija ovog dela grada kreću nakon Drugog svetskog rata. Izuzetnom brzinom ovaj deo Beograda postaje grad u gradu, a danas je to opština sa najviše zelenila i najvećom perspektivom u čitavom gradu. 

    Novi Beograd sa svih svojih strana dodiruje nekoliko drugih opština, a sa svim delovima grada povezan je kako sa čak 6 mostova, tako i mnogobrojnim linijama gradskog prevoza. Smešten je severozapadno od starog dela Beograda, odnosno od opština Stari grad i Savski venac, a sa njima je povezan mostovima kao što su Brankov most, Gazela, Stari savski most, Stari i Novi železnički most i most na Adi ciganliji. Kroz središte Novog Beograda prolazi evropski put E-75, čime se čini dobra povezanost sa ostatkom grada, ali i države.

    Pogled na Novi BeogrD 

    Danas Novi Beograd čini jednu od najpopularnijih destinacija u čitavom Beogradu. Budući da na tlu Novog Beograda postoji nekoliko poslovnih centara, sve je više firmi i kompanija koje svoje poslovanje razvijaju na ovoj opštini. Sadržaji Novog Beograda omogućavaju kvalitetan i komforan život, te se ovde nalazi mnoštvo osnovnih i srednjih škola, fakulteta, prodavnica, tržnih centara, ugostiteljskih objekata, igrališta za decu i mnogo drugih objekata.

    Najpopularnija naselja na Novom Beogradu

    Budući da Novi Beograd danas važi za najdinamičnije naselje u čitavom gradu, unutar same opštine niklo je nekoliko naselja koja su za kratko vreme postali primer kvalitetnog života u gradu. Svako naselje ponaosob nudi kako stanovništvu, tako i turistima pogodno tlo za istraživanje kraja, obilazak zanimljivih lokacija i aktivnosti poput šopinga, šetnje i rekreacije. Idealan položaj Novog Beograda uslovio je da ovde nastanu neka od najpopularnijih naselja u gradu, kao što su Belvil, A blok, Ledine i mnoga druga, koja svojim pogodnostima omogućavaju blizinu svih važnih lokacija i ustanova, ali i boravak u mirnom okruženju i zelenilu.

    Naselje Belvil - Idealno mesto za život i posao 

    Jedno od najpopularnijih delova čitavog grada jeste Belvil, naselje koje mnogi karakterišu kao idealno za celoživotni boravak i  razvoj poslovne karijere. Naselje Belvil smešteno je u Bloku 67, nedaleko od Savskog keja i između ulice Jurija Gagarina, Španskih boraca, Đorđa Stanojevića i Dr Agostina Neta. Danas Belvil ima oko 5.000 stanovnika,  a odlikuju ga velika količina zelenila i mnoštvo sadržaja koji stanovnicima omogućava lagodan i komforan život. Shodno tome da je ovaj deo grad u stalnom razvoju potražnja stanova na dan u Belvilu je sve veća. 

    Naselje Belvil

    Naselje Belvil danas nudi posetiocima boravak u kvalitetnim ugostiteljskim objektima, šetnju uređenim stazama i igralište za decu, dok stanovnici ovog kraja imaju u Belvilu sve što je potrebno za život. Samo neke od pogodnosti jesu stomatološka ordinacija i apoteke, nekoliko prodavnica, privatni dom zdravlja, turističke agencije, saloni lepote i mnoge druge. Svi stanovi imaju zasebno parking mesto, a ispred zgrada nalaze se i uređeni parkovi i igrališta. Na samo nekoliko koraka od Belvila nalazi se popularni tržni centar Delta City, a u blizini su i šetalište kraj reke Save kao i mnoštvo ugostiteljskih objekata i prodavnica.

    Savograd - Poslovni centar nadomak Ušća

    Savograd predstavlja gradsku četvrt u opštini Novi Beograd. Ovo naselje smešteno je u okviru Bloka 20, između hotela Hajat i Kontinental, kao i između Sava centar i Geneks Apartmana. Izgrađen je 2010. godine, a polovina zgrada koje se ovde nalaze čine poslovni prostor, dok je druga polovina predviđena za stambene objekte. Osim toga, u okviru Savograda nalazi se i nekoliko restorana, fitnes centar kao i nekoliko parkova. 

    Airport City - Centar poslovnih dešavanja na Novom Beogradu

    Najveći poslovni park na teritoriji Novog Beograda, ali i čitavog grada predstavlja čuveni Airport City, smešten u Bloku 65. Graniči se sa naseljima Bežanija i Bežanijska kosa. Nedaleko od ove lokacije nalazi se lokacija starog beogradskog aerodroma, na lokalitetu Dojno polje. Zbog svih povoljnosti koje nudi boravak u ovom delu Novog Beograda, Airport City često je nazivan gradom unutar grada. Zahvaljujući mogućnosti da obezbedi kvalitetno pozicioniranje mnogih svetskih kompanija, Airport City nazvan je i prvim biznis parkom u Srbiji. Pored čak 130 kompanija koje su ovde sebi našle mesto, Airport City od sadržaja još ima da ponudi i niz ugostiteljskih objekata, salon nameštaja, privatnu bolnicu kao i različite prodavnice.

    Airport City

    A blok - Najpopularnije naselje za stanovanje

    Kombinacija blagih boja na zgradama i prisustvo mnoštvo prodavnica, ugostiteljskih objekata i zelenih površina uslovili su da A blok postane jedno od najpopularnijih i najtraženijih mesta za stanovanje na Novom Beogradu. A blok izgrađen je krajem 2019. godine, a smešten je u bloku 67a, nadomak tržnog centra Delta City. Kompleks sadrži sve što je potrebno za lagodan život - maloprodajne objekte u prizemlju zgrada,  parking u dva nivoa i velike zelene površine ispunjene igralištima za decu i pešačkim stazama. Pogledajte kompletnu ponudu stan na dan A blok

    A Blok

    Smeštajne jedinice na Novom Beogradu - Savršen odmor za sve

    Kao što je Novi Beograd napredovao za kratak period u kulturnom i poslovnom pogledu, tako i njegov turistički potencijal iz godine u godinu postaje sve veći. Velika prednost apartmana koji se nalaze na Novom Beogradu jeste blizina svim atrakcijama širom grada, budući da kroz Novi Beograd svakodnevno saobraća niz linija gradskog prevoza. Na taj način je dolazak autobusom ili tramvajem do određene lokacije u centru grada izuzetno olakšan i ubrzan.

    Svi stanovi na Novom Beogradu opremljeni su potrebnim uređajima i sadžajima, dok će vam mnogi od njih ponuditi i niz dodatnih pogodnosti. U delovima grada kao što su Belvil ili A blok možete računati i na sigurno parking mesto, kao i potpuno nov i kvalitetan nameštaj. Svi apartmani pružaju komfor i udobnost, a blizina centralnih gradskih dešavanja biće samo razlog više da turisti odaberu baš ovaj deo grada. U nastavku vam nudimo nekoliko opcija za stan dan Novi Beograd koje su gosti najbolje ocenili.

    Apartman Paku 3 - komfor i udobnost na jednom mestu

    Studio apartman Paku 3 predstavlja renoviranu smeštajnu jedinicu koja se nalazi u blizini Starog Merkatora i hotela Jugoslavija. Ovaj apartman pogodan je za dve odrasle osobe, te je zbog toga idealna za ljubavne parove. U apartmanu ćete pronaći sve što vam je potrebno, počev od kvalitetnog posuđa i uređaja u kuhinjskom delu, preko sadržaja poput brzog interneta i mnoštva kablovskih kanala pa sve do kompletne kozmetičke ponude u kupatilu. Ispred zgrade se nalazi besplatan parking, a blizina Dunavskog keja idealna je za sve one koji vole rekreaciju i šetnju u prirodi. Jedno noćenje u ovom apartmanu koštaće 40e.

    Apartman paku 3

    Apartman Tata - smeštaj u srcu A bloka

    Smešten na atraktivnoj lokaciji A bloka, ovaj studio apartman pogodovaće svim turistima koji žele da uživaju u luksuzu i znamenitostima grada. Apartman Tata je smešten u ulici Uroša Martinovića, na trećem spratu zgrade. Apartman je opremljen za dve osobe, te u njemu postoji i udoban, francuski ležaj. Ova smeštajna jedinica potpuno je opremljena svim uređajima za kvalitetan boravak, a gostima će biti na raspolaganju i korišćenje parking mesta. Cena noćenja iznosi 50e. 

    Apartman Tata

    Apartman Daja - uživajte u luksuzu apartmana

    Kvalitetan odmor i okruženost luksuznim zgradama A bloka i Belvila pružiće vam dvosoban apartman Daja. Apartman je smešten na drugom spratu zgrade, a potpuno je opremljen za boravak najviše 4 osobe. U ovoj smeštajnoj jedinici možete koristiti sve uređaje koje nudi kuhinja, udobnost garniture na razvlačenje u dnevnoj sobi kao i sve neophodne kozmetičke proizvode u kupatilu. Doplata parkinga iznosi 5e. Noć u ovom luksuznom apartmanu koštaće goste 60e. 

    Apartment Daja

    Ugostiteljski objekti na Novom Beogradu - Osetite autentične ukuse grada

    Dobar položaj Novog Beograda i blizina obe reke uslovili su da on bude jedan od najposećenijih delova grada. Kako bi se ugodilo svim turistima ali i ostalim Beograđanima koji svoje slobodno vreme provode ovde, Novi Beograd obiluje ugostiteljskim ponudama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Na tlu Novog Beograda moguće je probati neke od najukusnijih tradicionalnih recepata, dok će na obali gosti moći da uživaju i u svežim ulovima ribe, kao i u mediteranskim specijalitetima. 

    Osim restorana koji nude dobru hranu i sjajnu atmosferu, nezaobilazan deo čine i kafići i splavovi koji se nalaze na obalama Save i Dunava. Oni predstavljaju odraz autentičnog prikaza Beograda i njihov noćni život vredan je svake pažnje. Usluga u kafićima i splavovima pruža prvu jutarnju kafu kraj reke, omiljene poslastice svih Beograđana, kao i dobar provod i zabavu koji se pamte. 

    Restoran Tornik

    Ukusi tradicionalne i domaće kuhinje biće ponuđeni svim gostima u restoranu Tornik, koji je smešten u tržnom centru Fontana na Novom Beogradu, u ulici Pariske komune. Restoran Tornik svojim gostima nudi autentične tradicionalne specijalitete, degustaciju kvalitetnih vrsta vina i divan ambijent u kome će vam sjajno osoblje uvek biti na raspolaganju. Ovde možete uživati u toplim predjelima poput raznih vrsta čorbi, jelima sa roštilja ili obrok salati, a sve to će upotpuniti jedna domaća kajsijevača ili dunja. 

    Restoran Tornik

    Tanker Pub & Restaurant

    Restoran i Pab Tanker nalazi se u ulici Omladinskih Brigada, nedaleko od gradske opštine Novi Beograd. Ono što karakteriše ovaj restoran i daje mu potpunu autentičnost jeste mnoštvo zelenila koje je smešteno na terasi restorana. Restoran Tanker idealna je opcija za sve one koji žele da uz društvo uživaju u popularnim ukusima poput sjajnih burgera, pica, različitih salata, paste ili rižota. Dobra atmosfera biće upotpunjena zvukovima popularne muzike, čime će ambijent biti potpun. 

    Restoran Tanker

    Splav Godo

    Ukoliko krenete u šetnju Savskim kejom, splav Godo pružiće vam pravo opuštanje uz omiljeni šejk i pogled na zalazak Sunca. Splav Godo odlikuje se sjajnom atmosferom, a u njemu možete uživati u nezaboravnim slanim i slatkim specijalitetima. Na ovom splavu možete uživati i na terasi, čime će ugođaj biti upotpunjen. Ukoliko ipak ne možete da ga posetite, budite slobodni da odavde poručite neke od najboljih specijaliteta, budući da je dostava uvek dostupna. Osim toga, splav Godo svojim gostima nudi i organizaciju različitih vrsta proslava po izboru.

    Restoran Godo

    Šoping na Novom Beogradu - Najpopularniji tržni centri

    Kao što je to slučaj sa svim ostalim sferama poslovanja i turizma, tako su i prodajni objekti na tlu Novog Beograda doživeli svoju ekspanziju. Tržni centri na Novom Beogradu nalaze se na njegovim najprometnijim delovima, te je transport do njih izuzetno jednostavan. Svaki tržni centar ponaosob obiluje različitim prodavnicama, ali i mnoštvom ugostiteljskih objekata, kao i objekata namenjenih zabavi i razonodi. 

    Tržni centar Ušće

    Sigurno najpoznatiji tržni centar na Novom Beogradu, ali možda i u čitavom gradu jeste tržni centar Ušće, drugi najveći tržni centar u Srbiji i regionu. Ušće je smešteno nadomak Brankovog mosta, nadomak puteva koji vode ka Starom Gradu i Zemunu, te je zbog toga izuzetno pristupačan i posećen. Ušće predstavlja centar dobre i kvalitetne kupovine, ali i mesto za kvalitetno provedeno vreme sa najdražima. Prostire se na 6 nivoa, a sadrži preko 150 prodavnica, restorana, barova, igraonica i supermarketa. Pored toga, veoma posećen je i Cineplexx bioskop, multipleks bioskop sa 11 sala. 

    Tržni centar Ušće

    Tržni centar Delta City

    Drugi po popularnosti tržni centar na Novom Beogradu jeste Delta City, koji je smešten u Bloku 67, između naselja Belvil i A bloka. Njega čini oko 130 objekata, među kojima su različite prodavnice domaćih i stranih proizvođača, multipleks bioskop, igraonice za decu, restorani, kafići i drugi objekti. Delta City ima parking sa 1.200 mesta, što ga čini izuzetno razvijenim i posećenim. 

    Tržni centar Delta City

    Tržni centar Merkator

    Tržni centar Merkator predstavlja jedan od prvih modernih tržnih centara u čitavoj zemlji, a otvoren je sada već davne 2002. godine. Smešten je nedaleko od opštine Novi Beograd, u Bloku 65. Danas ovaj tržni centar sadrži oko 70 lokala, a u svom sastavu ima i poštu, banku, hemijsko čišćenje, frizerski salon, auto perionicu, fitnes studio, cvećaru i nekoliko kafića i restorana. 

    Tržni centar Piramida

    Tržni centar Piramida smešten je u ulici Jurija Gagarina, u Bloku 44. Otvorenog je koncepta i sastoji se od više objekata, a zamišljen je kao pešačka zona okružena mnogobrojnim i raznovrsnim lokalima, buticima, prodavnicama i različitim specijalizovanim radnjama. Parking u okviru ovog tržnog centra je besplatan. Ovaj tržni centar više nema toliku popularnost, budući da se u njegovoj blizini nalaze popularni tržni centri Delta City i Ušće. 

    Turistički potencijal Novog Beograda - Šta obići?

    Kada je u pitanju razvoj turizma u ovom delu grada, Novi Beograd može da se pohvali ogromnom i kvalitetnom turističkom ponudom. Mnogi će reći da je način života na Novom Beogradu mnogo drugačiji nego u ostalim delovima grada, te da su Novobeograđani najopušteniji stanovnici grada. Njihov temperament i gostoprimstvo svideće se svima, a lokacija i atrakcije koje ovde postoje uveriće vas u to da je Novi Beograd jedan od najlepših delova srpske prestonice. 

    Park prijateljstva - Jedan od najlepših parkova u gradu

    Park prijateljstva jedan je od najvećih parkova u gradu, a smešten je u mesnoj zajednici Ušće. Park obuhvata veliki broj zelenih površina, te je čest izbor svih onih koji vole rekreaciju kraj reke. Jedno je od omiljenih mesta svih Beograđana za rekreaciju, šetnju i druženje sa prijateljima. Kao zvanična godina osnivanja parka navodi se 1961. godina, kada je Josip Broz Tito posadio platan na mestu parka. Ipak, istorija o parku seže u nešto raniju prošlost, te se smatra da je prvo drvo mira zasadio Ibrahim Soveil iz Saudijske Arabije, što se smatra kamenom temeljcem parka. Danas se u njegovom centralnom delu nalazi Aleja mira sa spomen-obeliskom Večna vatra. Ovaj predeo dodatno upotpunjuju redovi platana koji doprinose lepoti i opuštajućoj atmosferi. 

    Uživajte u zalascima Sunca na Savskom keju

    Ovo popularno beogradsko šetalište već godinama je jedno od najpopularnijih mesta okupljanja u gradu. Smešteno je na levoj obali reke Save, a zauzima prostor u Blokovima 70a, 70, 45 i 44. Sa južne strane Savskog keja nalaze se Ada Međica i Ada Ciganlija, do kojih se sa keja može stići čamcima. Sve do šezdesetih godina 20. veka ovaj deo je bio potpuno nepristupačan zbog guste šume koja se tu nalazila. Osim uređenog šetališta, danas se ovde nalaze i travnate površine koje su pogodne za različite vrste aktivnosti, dok su popularni splavovi zaštitni deo ovog dela grada. 

    Savski kej

    Istražite otmenost Zapadne kapije Beograda

    Geneks kula predstavlja danas jedan od osnovnih simbola razvoja srpske prestonice. Drugi naziv Geneks kule je i Zapadna kapija Beograda, a danas je ona stambeno-poslovna zgrada smeštena u Bloku 33. Ime Zapadna kapija Beograda Geneks je dobio zbog položaja na zapadnom delu grada, odnosno tadašnjem kraju grada. Vlada Srbije je uvrstila građevinu u registar kulturnih dobara naše zemlje.

    Geneks Kula

    Ovaj detaljan i sveobuhvatan vodič kroz karakteristike, lepote i odlike Novog Beograda pomoći će svim turistima i posetiocima da duboko zarone u sve njegove delove i otkriju Novi Beograd iz potpuno drugog ugla. Zahvaljujući svim inovativnostima, poslovnim prilikama ali i turističkim lepotama koje on nudi, u njega se vraćaju gotovo svi. Kako biste što bolje upoznali Beograd, savet je da krenete od njegove najmlađe opštine i upoznate mentalitet stanovnika, sve atrakcije i miris novina koje će vas oduševiti. 

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.