Koji su stanovi najtraženiji na Novom Beogradu?

Blog / Upoznajte Beograd

  • Sadržaj
  • Tržište nekretnina u Beogradu pokazuje znakove stabilizacije, sa blagim rastom cena u novogradnji i stagnacijom u starogradnji. Očekuje se da će kamatne stope na kredite pasti u 2024. godini, što bi moglo stimulisati tržište i povećati broj kupovina nekretnina. 

    Iako su cene visoke, potražnja za kvalitetnim stanovima na atraktivnim lokacijama kao što je Novi Beograd, ostaje stabilna, a investitori se prilagođavaju tržišnim uslovima nudeći različite opcije za kupce.

    U Novom Beogradu, jednom od najdinamičnijih delova grada, najtraženiji su stanovi koji nude savremen način života i pristupačne uslove. Analiza tržišta nekretnina za mart 2024. godine pokazuje nekoliko glavnih karakteristika koje privlače kupce.

    Popularnost stanova u novogradnji

    Stanovi u novogradnji su izuzetno popularni. Ovi stanovi nude modernu infrastrukturu sa savremenim sadržajima kao što su energetski efikasni sistemi, napredna sigurnosna rešenja i visok kvalitet gradnje. 

    Cena kvadrata u novogradnji na Novom Beogradu, prema rečima direktora Predraga Nikolića iz agencije Predrag Nekretnine, iznosi 3.007 evra, što predstavlja blagi pad u odnosu na prethodni mesec, ali i značajan porast u odnosu na prošlu godinu. 

    To ukazuje na kontinuiranu potražnju, uprkos rastu cena. Prosečna kvadratura stanova u novogradnji je 62 kvadratna metra, što ih čini idealnim za parove i manje porodice koje traže funkcionalan i komforan prostor.

    Stanovi u starogradnji: Povoljne cene i veća kvadratura

    S druge strane, stanovi u starogradnji su i dalje veoma traženi zbog povoljnijih cena. Prema podacima RGZ-a, ali i agencija za nekretnine Novi Beograd, cena kvadrata u starogradnji je 2.511 evra. Iako je cena stabilna u poređenju sa prethodnim mesecom, ona je i dalje pristupačnija u odnosu na novogradnju, što privlači kupce sa ograničenim budžetom. 

    Osim toga, stariji delovi Novog Beograda često imaju bolje razvijenu komunalnu infrastrukturu, blizinu škola, vrtića, trgovinskih centara i drugih bitnih sadržaja, što dodatno povećava njihovu privlačnost.

    Takođe, starogradnja nudi i veće kvadrature po nižim cenama, što je atraktivno za veće porodice koje traže prostranije domove.

    Kupci sve više biraju više soba i dobru povezanost

    Kupci u Novom Beogradu sve više se odlučuju za stanove sa više spavaćih soba zbog fleksibilnosti i prostora koji pružaju za porodice. Dvosobni stanovi su posebno popularni jer nude balans između cene i funkcionalnosti. Oni su atraktivni za mlade parove i porodice sa jednim ili dvoje dece, jer omogućavaju pristojan životni prostor po relativno pristupačnijoj ceni​.

    Lokacije sa dobrom saobraćajnom povezanošću, blizinom glavnih saobraćajnica i stanica javnog prevoza imaju presudnu ulogu u izboru stana. Stanovi koji se nalaze u blizini komercijalnih i poslovnih zona, kao što su TC Ušće i poslovni kompleksi na Novom Beogradu, dodatno privlače kupce zbog praktičnosti i uštede vremena na svakodnevnim obavezama.

    Pored toga, stanovi u kompleksima sa zelenim površinama, parkovima, sportskim terenima i dečijim igralištima su veoma traženi. Ovi sadržaji obezbeđuju kvalitetan životni prostor za porodice sa decom, omogućavajući im da provode više vremena na otvorenom i učestvuju u raznim rekreativnim aktivnostima​.

    Budući trendovi i predviđanja

    Novi Beograd, kao jedan od najrazvijenijih delova grada, nastaviće da privlači kupce i investitore. Stabilan rast cena nekretnina i kontinuirana izgradnja novih kompleksa sugerišu da će potražnja ostati visoka. 

    Očekuje se nastavak izgradnje modernih stambenih kompleksa koji uključuju energetski efikasne sisteme i napredna sigurnosna rešenja. Ove karakteristike čine nove stanove atraktivnijim u odnosu na starogradnju, posebno za mlade porodice i profesionalce koji traže komforan i siguran životni prostor.

    Ova kombinacija modernih stambenih opcija, dobro razvijene infrastrukture i povoljnih cena čini Novi Beograd jednim od najpoželjnijih područja za kupovinu stana u Beogradu.

    Zaključak

    Nekretnine u Novom Beogradu i dalje privlače veliki interes kupaca i investitora zahvaljujući stabilnom tržištu i raznolikoj ponudi. Uprkos visokim cenama, potražnja za kvalitetnim stanovima na atraktivnim lokacijama ostaje stabilna.

    Novogradnja je posebno popularna zbog moderne infrastrukture i visokog kvaliteta gradnje. Cena kvadrata u novogradnji iznosi 3.007 evra, što predstavlja blagi pad u odnosu na prethodni mesec, ali i značajan porast u odnosu na prošlu godinu. Stanovi u starogradnji, sa prosečnom cenom kvadrata od 2.511 evra, privlače kupce zbog povoljnijih cena i većih kvadratura.

    Najtraženiji su stanovi sa više spavaćih soba i dobrom povezanošću. Blizina poslovnih i komercijalnih zona, kao i stanovi u kompleksima sa zelenim površinama, visoko su na listi prioriteta kupaca. Kombinacija povoljnih cena, moderne infrastrukture i kvalitetnih stambenih opcija čini Novi Beograd jednim od najpoželjnijih za život u prestonici.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    12 Jul 2023
    Analiza tržišta nekretnina za mart 2024. godine pokazuje nekoliko glavnih karakteristika koje privlače kupce.