Najtraženiji apartmani u Novom Sadu

Blog / Apartmani Ugostiteljstvo

  • Sadržaj
  • Prestonica Vojvodine je turistička destinacija koja konstantno privlači pažnju kako stranih, tako i domaćih turista. Mnoštvo sadržaja, lepota i atrakcija koje nudi Novi Sad utiču na to da iz godine u godinu vlada jednako interesovanje za druženje sa njim, za upoznavanje prelepe vojvođanske atmosfere i odmor u kulturnom, pitomom okruženju. Ovakva turistička situacija prirodno utiče na to da se i smeštajna ponuda razvija, i to u svim svojim pravcima. Tako je u poslednjih nekoliko godina proširila svoje kapacitete ponuda apartmana/stanova za izdavanje. Svaki kraj Novog Sada u ovom trenutku poseduje vrlo konkurentne objekte u koje može da smesti svoje goste. To nas vodi do druge važne instance - razvoj kvaliteta smeštaja. Ne samo da je veliki broj objekata u ponudi, već se izuzetno posvećuje pažnja poboljšanju unutrašnjosti apartmana, njihovoj opremljenosti, modernosti i komforu. Navedene stavke nesumnjivo utiču i uticaće na to da Novi Sad sve više osvaja srca putnika i prima i veći broj novih posetilaca. Ovim tekstom ćemo pokušati da prikažemo bar deo prednosti i kvalitet smeštaja i poneku novosadsku turističku atrakciju, koja nesumjivo povećava vrednost objekata.

    Smeštaj u Novom Sadu 

    Najveća prednost smeštaja u Novom Sadu je to što gde god da se objekat nalazi, u njegovoj blizini su brojne turističke i prirodne lepote, kulturne ustanove, kao i mesta zabave i dobrog provoda. Vaše vreme u Novom Sadu nikako neće biti uzalud provedeno. Kada je reč o konkretnim prednostima objekata, osim gore pomenutih osobina, izdvaja se jedna koja itekako utiče na celokupan izgled turizma u Novom Sadu. To je svakako razvoj različitih luksuznih mogućnosti u okviru stanova koji se izdaju, kao što je posedovanje djakuzija ili bazena. Ovakve dodatne pogodnosti nesumnjivo obezbeđuju dodatni odmor, oslobađanje od nakupljenog stresa i bar kratku promenu toka svakodnevice. Zato smo, na osnovu svega navedenog, iz široke kategorije stan na dan Novi Sad izdvojili najtraženije apartmane na najpopularnijim lokacijama u gradu. Svaki deo će biti okarakterisan i svojim najpoznatijim sadržajima.

    Najtraženiji apartmani na najboljim lokacijama u Novom Sadu

    Kao što je obično slučaj sa velikim gradovima, najuži centar i njegova blizina nude najviše prostora za razonodu i najveći izbor turističkih atrakcija, te stoga ne čudi što su najtraženiji od strane turista. Novi Sad nikako nije izuzetak od ovog pravila. Stari grad je srce vojvođanske prestonice i njegovo najsvetlije oličenje. Pored ovog naselja, po svojoj ponudi izdvajaju se još dva centralna: Liman i Petrovaradin. U korak sa ovim ide i kvalitet smeštaja koje pomenuti delovi grada nude. Stoga je prirodno što su kapaciteti ovih naselja popunjeni u svm delovima godine. U nastavku su izdvojena po dva najbolja i najpoželjnija apartmana u centralnim novosadskim delovima. 

    Dva najpoželjnija apartmana u Starom gradu

    Najcentralniji deo grada nudi ogromnu ponudu mahom luksuznih apartmana. Dva izdvojena su odličan pokazatelj prilagođenosti smeštaja različitim željama i mogućnostima putnika. 

    Lux A28 

    Lux A28 - idealan prostor za odmor u najpoznatijoj ulici u Novom Sadu. Objekat se nalazi u Zmaj Jovinoj ulici, u pešačkoj zoni, sa pogledom na Vladičanski dvor. Predstavlja pravu malu oazu mira, koja se nalazi u centru svih dešavanja. Po svojoj strukturi je studio apartman, idealan za dve osobe. Posebna pogodnost objekta je posedovanje djakuzi kade. U njoj se možete odmarati nakon uživanja u nekom od prelepih kafića ili kulturnih sadržaja glavnog dela Novog Sada. Ovaj apartman je pravi izbor za vikend udvoje, koji ćete provesti u miru, daleko od svakodnevnih obaveza. Luksuznu noć sa dragom osobom možete priuštiti za 40€ po osobi.

    Madea 3

    Madea 3 - apartman sa idealnim odnosom cene i kvaliteta. Objekat površine 64m2, dostupan za čak 5 osoba, zahteva da za noć izdvojite samo 40€. Smešten u centru Novog Sada, nedaleko od Karađorđevog stadiona, moderno uređen i prostran, Madea 3 apartman je gotovo savršen izbor. Poseduje 2 spavaće sobe, dnevni boravak sa trosedom i prelepim kaminom, kompletno opremljenu kuhinju, i čak dve terase. U sklopu iste zgrade dostupna su još dva apartmana, tako da je moguće organizovati zajednički boravak i većih grupa. Ukoliko ovaj apartman bude vaš izbor, nesumnjivo je da ćete uživati u mnogo prednosti za malo novca.

    Lepote, sadržaji i atrakcije Starog grada

    Najlepši, najautentičniji, najraznovrsniji i najmirniji deo Novog Sada razlog je zbog koga se ovaj grad naziva prestonicom kulture i jednim od najlepših gradova Srbije. Tu glavni grad Vojvodine odražava jedinstvo novog i starog, modernog i tradicionalnog, ustanova kulture i glavnih mesta za dug noćni provod. Najlepša stvar je što je sve obavijeno nekim posebnim vojvođanskim mirom, tako da šetnja Zmaj Jovinom ulicom predstavlja svojevrsnu potrebnu dozu relaksacije.

    Centralna mesta kulture

    • Muzej Vojvodine - najveća muzejska ustanova u čitavoj Pokrajini. Sadrži oko 400.000 muzejskih predmeta i bibliotečki fond sa oko 50.000 publikacija. Stalna postavka muzeja prikazuje osam hiljada godina razvitka ljudskog društva na području Vojvodine. Eksponati iz arheologije, opšte istorije, istorije umetnosti i etnologije pokazuju kontinuitet i promene u ljudskoj svesti i društvu. 
    • Spomenik Jovanu Jovanoviću Zmaju - figura jednog od naših najvećih pesnika predstavlja najcentralnije mesto Novog Sada. Postavljena je 1984. godine i nalazi se ispred Vladičanskog dvora. Spomenik danas predstavlja nezaobilazan deo svih tura kroz vojvođansku prestonicu.
    • Galerija Matice srpske - sa preko 500 umetničkih dela izloženih u stalnoj postavci predstavlja jednu od najvrednijih kolekcija srpske nacionalne umetnosti od 16. do 20. veka. Galerije nude najrazličiiji izbor umetničkih dela: od nasleđa postvizantijske tradicije, preko romantizma, do umetnosti posle 1950. godine. 
    • Srpsko narodno pozorište - najstariji srpski profesionalni teatar, osnovan 1861. godine. Pozorište danas predstavlja jednu od najrazvijenijih ustanova kulture u Srbiji, koja nudi širok repertoar raznovrsnih drama, baleta i opera. 

    Dunavski park - zelena površina u centru grada

    • Zaštićeno prirodno dobro u samom srcu Novog Sada. U parku možete uživati u hladu koji prave stabla platana, jablanova, divljeg kestena i čuvenog hrasta lužnjaka. Pored brojnog rastinja, u parku se nalaze i biste pesnika Branka Radičevića, Mike Antića i Đure Jakšića, spomenik Prepodobnom Sergeju Radonješkom i figura Nimfe koja drži rog obilja. Tokom zime u parku se otvara veliko klizalište, dostupno svim generacijama.

    Pored svega ovoga, Stari grad vam nudi prelepo šetalište, prilagođeno za sedenje, isprobavanje gastronomskih specijaliteta ili uživanje u noćnom provodu. Za to su zaduženi čuveni novosadski kafići i barovi, restorani i drugi ugostiteljski objekti, u kojima se možete odmoriti posle tura duž dugih pravougaonih vojvođanskih ulica. Nesumnjivo je da će vam ovaj deo grada obezbediti predivne trenutke. 

    Najpristupačniji i najkvalitetniji apartman na Limanu

    Liman je sigurno sledeća najpopularnija destinacija u Novom Sadu. Odlikuje ga ne samo blizina uskom centru, već i mnoštvo sopstvenih sadržaja i lepota, koji će bez sumnje vaš odmor učiniti vrlo kvalitetnim. Odlika limanskih apartmana je visok kvaliteta, ali i vrlo pristupačna cena, u šta ćete se uveriti kroz naš napravljen izbor.

    Milica Liman

    Milica Liman - obezbeđen odmor na samoj obali Dunava. Objekat se nalazi u četvrti Liman III, koje je najatraktivniji deo celokupnog naselja. U njemu su smešteni Limanski park i deo plaže Štrand. Pored odlične pozicije, apartman Milica Liman nudi širok prostor, u kome može boraviti čak 6 osoba, i to po ukupnoj ceni od 55€ (cena se smanjuje za više od četiri noći). Osim mnoštva sadržaja oko apartmana, na raspolaganju su vam i dve spavaće sobe, veliki dnevni boravak, kuhinja i terasa koja gleda na zelenilo. 

    Balzak

    Balzak - komforan apartman u najlepšem delu Limana. Nalazi se u istoimenoj ulici, nedaleko od uređenog Limanskog parka. Ovaj dvosoban objekat sadrži dnevni boravak, kuhinju, kupatilo i terasu sa predivnim pogledom, a pogodan je za grupu od 5 ljudi. Sve prostorije su opremljene modernim nameštajem, komforne i uredne. Dodatna pogodnost ovog kvalitetnog objekta jesu i povoljne cene zakupa. Ažuriran cenovnik možete pronaći na sledećem linku: cene apartmana Balzak.

    Najpopularniji sadržaji u naselju Liman

    Naslanjajući se sa jedne strane na Stari grad, a sa druge na Dunav, Liman predstavlja naselje savršenog položaja. Velike površine, ono sadrži važne institucije, kao što su fakulteti i Univerzitet u Novom Sadu, mesta za odmor i rekreaciju i najpoznatije restorane, čarde i barove na obali reke. Stoga su svi pozitivni epiteti naselja potpuno opravdani. Za vas izdvajamo dva najpopularnija i najreprezentativnija lokaliteta ovog kraja. Sigurno pogodna da prikažu svu njegovu lepotu.

    • Limanski park - rezervat prirode koji zauzima centralni deo stambenog naselja Liman, u neposrednoj blizini Dunava. U njegovom središnjem delu je prelep ružičnjak, a duž celog parka nalaze se najrazličitije vrste drveća. U sastavu Limanskog parka nalazi se jedini skejt park u Novom Sadu.
    • Dunav - poznatiji kao glavna ulica Novog Sada, sa čuvenim Štrandom na levoj strani i Sremskom Kamenicom i vikend naseljima Ribarsko ostrvo i Kamenjar na desnoj. Gradska plaža Štrand predstavlja letnji najživlji deo Novog Sada, sa brojnim takmičenjima, festivalima i koncertima. Vikend naselja sa desne strane sadrže mnogobrojne čarde, restorane i mesto odakle se možete otisnuti u vožnju Dunavom i obići mesta poput Kamenjara, Mačkovog spruda i Ljubavnog ostrva.

    Ukoliko Liman bude vaš izbor sigurno je da nećete lako moći da se odlučite gde provesti vreme i kako obići sve što vam ovaj deo Novog Sada pruža. 

    Dva luksuzna smeštaja na Petrovaradinu

    Treći svojevrsni simbol Novog Sada sav je u službi turizma. Poznat po svojoj tvrđavi, on odavnina pleni i privlači strane i domaće turiste. Stoga je, kada je smeštaj u pitanju, postigao najviši kvalitet u čitavom gradu. Na Petrovaradinu se nalaze najluksuzniji i najmoderniji objekti. Pravi primer iznete tvrdnje jesu dole izdvojeni apartmani. 

    Oba apartmana pripadaju luksuznoj vili sa bazenom, dvorištem, besplatnim igralištem za decu mlađu od 5 godina i obezbeđenim parking mestom. Sve dodatne pogodnosti vile nesumnjivo obezbeđuju uživanje bez obzira na izbor konkretnog apartmana. Objekti se nalaze u samom srcu naselja, kod Petrovaradinske pijace. Razlikuju se samo po strukturi, te i broju osoba koje primaju.

    Maca 4

    Maca 4 - pogodan za dve osobe, kojima je na raspolaganju prostorija za spavanje, kupatilo i mala kuhinja. Deo objekta je i đakuzi kada, koja će vam pružiti savršene trenutke odmora i relaksacije. Cena jedne noći je ukupno 50€, odnosno 25€ po osobi. 

    Maca 6

    Maca 6 - najprostraniji apartman u čitavoj vili, dostupan čak za osam osoba. Sastoji se od čak tri spavaće sobe, dnevnog boravka, kuhinje i kupatila. Takođe, poseduje hidromasažnu kadu za dvoje. Sa prostrane terase pruža se pogled na dvorište vile i bazen. S obzirom na broj osoba koje prima, ovaj objekat je jako pristupačan. Za jedan dan je potrebno izdvojiti manje od 13€ po osobi.

    Šta sve nude Petrovaradin i njegova tvrđava 

    Lepota pogleda, arhitekture, zanimljivih sadržaja i mesta za hedonizam samo su neki delovi petrovaradinske ponude. Njegov severni deo smešten je na Dunavu, kome duguje bajkovit pogled sa visine. U njegovom srcu se nalazi Tvrđava. Zbog nje su se mnogi zaljubili u Petrovaradin. Spada među najznačajnje sačuvane evropske fortifikacije. To je prostor na kome se danas nalazi stotinu umetničkih ateljea, muzeja, galerija, restorana. Tvrđava je mesto održavanja jednog od najznačajnijih festivala Evrope. Ona predstavlja bogatstvo najrazličitijih lepota. Samo neke od njih su:

    • Toranj sa satom - jedan od simbola Novog Sada, čuven po tome što velika kazaljka časovnika pokazuje sate, a mala minute. Njegov mehanizam se i dalje svakodnevno navija. Na vrhu Tornja su vetrokaz i kompas, koji umesto koplja na jarbolu ima srce. 
    • Planetarijum - deo Novosadske astronomske opservatorije, koja je pored beogradske jedina u Srbiji. Tu se organizuju brojne naučne i edukativne aktivnosti koje predvodi Аstronomsko društvo Novi Sad. Za đake i studente ovde se svakodnevno organizuju audio-vizuelne prezentacije iz astronomije i drugih srodnih nauka. 
    • Beogradska kapija - sagrađena je 1753. godine, dugačka 20 metara i sadrži dva koloseka i dva pešačka prolaza. Predstavlja pravo arhitektonsko umetničko delo, autentično i u skladu sa vojvođanskim duhom. 

    Petrovaradin čeka da otkrijete njegove lepote i uživate u mnogobrojnim čarima!

    Ovo su bili samo odlomci iz obimnog novosadskog romana. Verujemo da su oni dovoljni da se zaljubite u Novi Sad i već danas odlučite da pročitate taj roman do kraja. Sigurno je da će uživo pročitana poglavlja ostaviti još jači utisak, a upoznavanje sa njima obogatiti duh. Uvek je pravo vreme za nove stranice ovakvog kvaliteta!  

     

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.