Najbolji koktel barovi u Beogradu

Blog / Ugostiteljstvo

  • Sadržaj
  • Beograd je poznat kao prestonica dobrog provoda i noćnog života, kako u kafanama, tako i u mnogobrojnim kafićima i sve popularnijim koktel barovima. Koktel barovi nova su mesta okupljanja i druženja gde možete uživati u fantastičnom piću, sve i ako niste ljubitelj alkohola. Sama priprema koktela je nešto što će vas oduševiti, jer to nije samo prosto mešanje sastojaka u čaši, za neke - to je vrsta umetnosti. Potrebno je dobro poznavati sastojke koji se "slažu" jedan sa drugim, jer, tanka je granica između savršenog ukusa koji će probuditi sva vaša čula i lošeg pića. U Beogradu se mogu probati najbolji kokteli Beograd, jer se baš u Beogradu nalazi veliki broj barova u kojima se služe kokteli, ali ćete samo u pojedinim osetiti kakvog je ukusa pravi koktel, pripremljen od najkvalitetnijih sastojaka. Ukoliko još uvek ne znate gde biste izašli, koktel veče je odlična zamisao. Mišljenje o ovim koktel barovima zasnovano je na ličnom iskustvu, pozivamo vas da odaberete omiljeni i bar i koktel.

     

    Kultura Bar

    Po oceni mnogih, niste probali dobar koktel ukoliko niste bili u “Kultura Bar”-u. Idealna lokacija (Kralja Milutina 4), prijatna atmosfera, ljubazno osoblje i savršeni kokteli Beograd- sve to čini “Kultura Bar” savršenom oazom za ljubitelje koktela i druženja. Za razliku od ostalih kafića gde za barom sedite samo kada nema mesta za stolom, ovde je upravo u tome čar, jer možete uživati dok posmatrate kako se priprema Vaše piće. Barmeni vode računa o svakom detalju, pripremaju koktele od najboljih sastojaka, a sve u cilju Vašeg potpunog užitka. Ukoliko ste neodlučni u izboru pića, tu su barmeni da Vam pomognu u izboru. Dovoljno je da kažete koje piće Vam je omiljeno i kakve ukuse volite i dobićete piće po Vašoj meri! “Kultura Bar” je pravo osveženje u moru istih ili sličnih kafića u Beogradu. Ovaj koktel bar organizuje i časove obuke za barmene.

    “Kultura bar” poznat po tematskim večerima gde se u skladu sa temom služe kokteli Beograd sa određenom vrstom alkohola: za Svetski dan viskija služili su se kokteli sa Jack Danile’s i Naked Grouse, za Old Fashioned Week služili su se kokteli sa Hendrick’s džinom, a prvog dana nove godine glavni sastojak koktela bila je Russian Standard votka.

    Blaznavac

    Blaznavac” je kafić sa jednom od najlepših i najšarenijih bašta u Beogradu. Usluga u Blaznavcu uglavnom je orijentisana na pripremu fantastičnih i neobičnih koktela. Za koji god da se odlučte nećete pogrešiti. Kokteli od litar su svakako nešto što se izdvaja u fantastičnoj ponudi u ovom autentičnom ambijentu. “Blaznavac” predstvalja jedinstvenu simbiozu galerije i bara koja je smeštena u zgradi staroj preko 120 godina i koja je sama po sebi vredna posete. Bajkovito mesto u samom centru Beograda u ulici Kneginje Ljubice čeka na Vas.

    Bajloni

    “Bajloni” je romantično mesto u samom srcu Beograda, a opet izmešteno od gradske gužve. Pravo je mesto za okupljanje i druženje. Sve to i mnogo više je “Bajloni Bar & Beyond”. Ukoliko želite da se potpuno opustite i uživate, posetite ovo čarobno mesto i obojite dan vedrim bojama. U svojoj velikoj ponudi, “Bajloni Bar” posebno izdvaja koktele ineteresantnih naziva i još boljih ukusa. Isprobajte mešavinu džina, grožđa i soka od zove ili "Bajlonitu"- idealan miks vodke, svežih jagoda limuna i soka od borovnica. Ukusa je mnogo, izaberite onaj koji će vam postati omiljeni! “Bajloni Bar” nalazi se u Cetinjskoj ulici broj 15 na svega par koraka od Skadarlije.

     

    Kokteli Voćni kokteli
    Bajlonita Passion
    Bajloni Spritz Inspiration
    Ginger Mojito Vanila Clouds
    Slow Motion Infusion

     

    Central Bar

    Dovoljno je reći da se u “Central Bar”-u karta piće 80% sastoji od raznih vrsta koktela kako biste shvatili koliko se ovom piću ovde pridaje značaj!  Barmeni u ovom lokalu vole da ponove rečenicu: ,,Mi imamo koktele i sve ostalo, ostali imaju sve ostalo i koktele”. Ono po čemu se “Central Bar” razlikuje od ostalih je što ovde barmeni moraju da prođu trogodišnji trening pre nego što počnu samostalno da pripremaju za mušterije, tako da je dovoljno da barmenu sa opišete kakav ukus koktela želite, a on će vam napraviti vaše novo omiljeno piće. Ukoliko želite da shvatite šta znači koktel u pravom smislu te reči, dođite u Kralja Petra 59!

    Barmeni zaposleni u “Central Bar”-u svake godine učestvuju na međunarodnim takmičenjima u pravljenju najboljih koktela i osvajaju visoke pozicije. Mogu da se pohvale pobedama na svetskom prventsvu u pripremi koktela u Tokiju. 

    Witch Bar

    Koktel Bar "Witch Bar" se nalazi u blizini Saborne Crkve i Patrijaršije u najpopularnijem delu Beograda, Starom gradu, sa pogledom na Beogradsku tvrđavu Kalemegdan. Koktele sa svojim zanimljivim nazivima privlače pažnju ispijaćete sa uživanjem. Možete probati koktele sa nešto jačim ukusima, poput Betmena, Supermena i Hulka, ali i Bermudsku Vešticu, Ljubavnu Oluju i mnoge druge jedinstvene koktele od kojih svaki ima savršen ukus. Bilo da su u pitanju standardni kokteli ili veći od 1 litar i 3 litra, sve će uticati pozitivno na Vaše raspoloženje. Celonedeljni program i opuštena atmosfera, uz sve gore navedeno, ovaj bar čine jedinstvenim i drugačijim od ostalih.

    Shootiranje

    Shootiranje” je prvi shot ili šot bar u Beogradu. Na karti pića ovog bara se nalazi 83 vrste šotova i 50 vrsta koktela. Nalazi se u ulici Gavrila Principa i nemoguće ga je ne primetiti sa ulice. Čim uđete u ovaj lokal dočekaće Vas šaljiv natpis “Nikada nije bilo lakše napiti se”, što je jedan od glavnih motiva ovog bara.

    Tokom dana ne bi se moglo ni pretpostaviti da je “Shotiranje” različit od bilo kog drugog kafića. Naprotiv, tokom dana je ovo prijatno mesto za opuštanje, druženje, sastanak ili mesto za rad. Tokom večeri je atmosfera potpuno drugačija i omiljeno je mesto mnogih gde se služe najbolji kokteli Beograd.

    Terminal gastro bar i restoran

    Iako se nalazi na listi restorana, “Terminal” poznat je kao odlično mesto gde se prave vrhunski kokteli Beograd. Nalazi se odmah pored Hrama Svetog Save na Vračaru. Bašta restorana gleda pravo na ovu impozantnu građevinu. Osim restorana “Terminal” ima poseban deo za Lounge Bar gde se služe vrhunska vina i svetski poznati kokteli Beograd.

    Iako je relativno noviji objekat, “Terminal” je zahvaljujući odličnoj usluzi i vrhunskom ponudom uspeo da privuče veliki broj posetilaca, a na spisku stalnih gostiju se nalaze mnoge poznate ličnosti. Ljubitelji koktela mogu ovde probati “long” i “short” koktele, bezalkoholne koktele, martini koktele, “sparkling” koktele, kao i zaštitne koktele restorana - Raspberry Kentacky, Havana Heaven, Ginger Martini, Apple Karamel Ball i druge koktele Beograd.

    Cruise

    “Kruz” je koktel bar i splav smešten na Savskom keju. U mirnom ambijentu gosti mogu ispijati najbolje koktele sa pogledom na reku u umirujučoj tišini. Barmeni će Vam “smućkati” koktel koji izaberete sa liste alkoholnih i bezalkoholnih koktela.

    Alkoholni kokteli Beograd Bezalkoholni kokteli Beograd
    Aviation Raspbarry Smash
    Dry Martini Virgin Pinacolada
    Manhattan Bartender’s Kiss
    Mint Julep  
    Rusty Nail  

    Koktel barovi mogu biti idealna opcija za proslavu Nove godine, proslavu rođendana ili odličan izlazak sa prijateljima. Da li možete da zamislite idealniji provod nego sa omiljenim ljudima, omiljenim pićem u omiljenom baru? Sve to možete doživeti ukoliko se odlučite za neki koktel bar u Beogradu.

    Santo Domingo

    Kafić i restoran "Santo Domingo" nalazi se u ulici Vojvode Šupljikca broj 31. Kafić se nalazi na Vračaru, jednoj od najlepših beogradskih opštna, te se "Santo Domingo" potpuno uklapa u taj epitet. Kafe-restoran je više nego poznat po prjatnom ambijentu i veseloj prijateljskoj atmosferi. Santo Domingo je prestonica Dominikanske republike i cilj kafića jeste da na najbolji mogući način prenese duh, autentičnost i lepotu ovog egzotičnog grada. "Santo Domingo" je u Beogradu poznat kao mesto vrhunskih koktela i odličnog provoda, a petak i subota su rezervisani za dobru muziku i zabavu. 

    Ukoliko planirate izlazak baš u ovom kafiću, obavezno rezervišite svoja mesta, jer je teško naći slobodan sto!

    Vesele Domaćice

    Nešto dalje od "Santo Domingo" na prelepom Cvetnom trgu nalazi se kafić zanimljivog imena - "Vesele domaćice". Na adresi Njegoševa broj 7 se krije nasmejano osoblje i izuzetno prijateljska atmosfera ili "domaćinska" kako gosti kažu. Može li kafić da bude veseo? Enterijer "Veselih domaćica" podeljen je na nekoliko prostorija, a svaka je uređena u različitim bojama. Poseban šmek kafiću daje starinski nameštaj koji će Vas na kratko vratiti u prošlost.

    Četvrtak i petak su verovatno najposećeniji dani u kafiću, jer se četvrtkom služi kuvano vino i kuvana rakija, a petkom kokteli po promotivnim cenama. Dodajte na to ritam pop, house i funk muzike i pronaći ćete mesto za sjajan provod.

    Old London Pub

    Najbolji kokteli Beograd se kriju na različitim mestima u Beogradu. U ulici Gavrila Prinicipa se nalazi jedno tako mesto, a to je "Old London Pub". Kako i samo ime kaže ovaj pab poznat je po točenom i flaširanom pivu. Ovde možete probati više od 50 vrsta piva. Ukoliko niste ljubitelj piva, barmeni će Vam napraviti neki od poznatih koktela ili Vam "smućkati" koktel na licu mesta sa ukusima koje volite. "Old London Pub" je mesto zabave, sporta i duhgih partija bilijara.

    Brat Che 

    U samom srcu grada na Dorćolu u ulici Strahinjića Bana 44 nalazi se kafić "Brat Che". Neobičnog imena i još neobičnijeg enterijera, ovaj kafić uživa neverovatnu popularnost među posetiocima. O tome najbolje govori činjenica da su svi stolovi zauzeti svake večeri bez obzira da li je radni dan ili ne. Atmosfera je više nego prijatna i mnogi dolaze ovde sa prijateljima kako bi se uz pivo ili koktel zabavili igrajući društvene igre. Kafić "Che" poznat kao jmesto gde možete probati sjajne koktele, a da se pri tome ne štedi na količini alkohola. Osim toga, cene koktela su više nego povoljne - malo više od 200 dinara.

    Svako će Vam u Beogradu preporučiti kafić "Brat Che", pogotovo strancima koje fascinira enterijer kafića. Upoznajte delić Kube u jednom sjajnom beogradskom kafiću.

    Kancelarija Bar

    Može li kancelarija da bude opušteno mesto? Kada je reč o "Kancelarija Bar"-u onda svakako može. Na Novom Beogradu u ulici Bulevar Mihaila Pupina 10E nalazi se jedina kancelarija u koju svi žure da stignu. Lokal sa prijateljskim ambijentom i srdačnim osobljem ubraja ovaj bar među omiljena mesta za opuštanje u ovom delu grada. Prenosi svih važnih sportskih događaja se redovno organizuju u "Kancelariji", a posebno su posećene koktel večeri. 

    Svako koktel veče je inspirisano drugačijom temom. Tako jedne nedelje možete probati koktele na bazi viskija, votke, džina i drugih vrsta alkohola koji volite.

    Šank Bar

    "Šank Bar" se nalazi na Novom Beogradu na adresi Zorana Đinđića 87. Ukoliko ste u potrazi za prijatnim mestom gde se možete opustiti da prijateljima i uživati u dobroj atmosferi, ne morate dalje tražiti, jer je "Šank Bar" pravo mesto za Vas. Ovde možete popiti kafu sa prijateljima ili porodicom uz ukusne sladolede, a uveče možete popiti jedan ili čak nekoliko koktela. "Šank Bar" se nalazi u blizini Beogradske arene, pa ga nije teško pronaći. Enterijer je više nego primamljiv, jer je uređen starinskim ili vintiž elementima. 

    "Šank Bar" je poseban po mnogo čemu - ovde možete pohađati kurs engleskog jezika, kupiti kriptovalute, doći na projekciju filmova, PES turnir ili humanitarne aukcije slike.

    Laganas Bar

    Kada Vam je potreban kratak predah od svakodnevnih obaveza, svratite do mirne luke "Laganas Bar". Ceo enterijer ovog bara uređen je sa morskim detaljima, tako da uvek možete pronaći dašak mora i u centru Beograda. "Laganas Bar" se nalazi na Dorćolu, tačnije na Gundulićevom vencu. Inspirisan je Grčkom, pa ovde uvek možete naručiti čašu Uza ili Metakse. Dok boravite u mediteranskom delu obavezno se osvežite nekim koktelom, čije su cene povoljne, a ukus vrlo primamljiv.

    Smestite se u blizini barova

    Stan na dan Beograd u ponudi ima veliki broj apartmana na kratkoročno iznajmljivanje, a na Vama je samo da odaberete onaj koji se nalazi na lokaciji koja Vama odgovara. 

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.