Muzej iluzija- doživite fantastičan svet iluzija u Beogradu!

Blog / Kultura

  • Sadržaj
  • U Beogradu je 22. maja 2018. otvoren Muzej Iluzija! Ovaj fantastičan muzej, savršeno osmišljen, predviđen je za sve generacije. Raspolaže sa više od 70 eksponata i šesti je te vrste u svetu odmah nakon Zagreba, Zadra, Ljubljane, Omana i Beča. Ubrzo nakon otvaranja, na adresi Nušićeva 11, ova svojevrsna zemlja čuda postala je jedna od najzanimljivijih lokacija u Beogradu.

    Muzej iluzija

    Novootvoreni beogradski Muzej iluzija pružiće Vam fantastičnu i nezaboravnu avanturu, ali i priliku da naučite dosta toga. Upamtite, u Muzeju iluzija- ništa nije onako kako izgleda, ali u tome i jeste čar, zar ne? Ukoliko želite da provedete savršen dan u Beogradu, neka Vaš izbor bude ovaj fascinantni svet mašte i iluzije. Muzej iluzija je idealan izbor za porodice, prijatelje, parove i ekskurzije. Jednostavno, beskrajna zabava za sve.

    Da li verujete svemu što vidite?

    Kada je u Beogradu otvoren Muzej iluzija veliki broj ljudi je pohitao da vidi šta se krije iza vrata ovog zaista neobičnog muzeja. Odmah na vratima Muzeja posetioci su shvatili da ulaze u potpuno novi svet, svet iluzija, koji se igra sa svačijim čulima. Eksponati Muzeja i brojne radionice ostavile su goste potpuno zbunjenim. Muzej iluzija je postalo mesto gde su se spojili vizuelno, edukativno i čulno iskustvo što sve prisutne ostavlja bez reči. Više nego interesantne postavke muzeja su podsetnik nama da su naše pretpostavke o svetu koji vidimo zaista samo pretpostavke.

    Eksponati - Zemlja čuda

    Ono što ovaj Muzej izdvaja od ostalih jeste mogućnost da slikate ili snimite sve što Vam se dešava. To je naročito interesantno u Sobi ogledala, gde možete da vidite neograničen broj svojih kopija, a ogledala stvaraju iluziju beskonačne sobe. U Sobi ogledala su paravani i ogledala tako postavljeni da posetiocima stvara osećaj kretanja kroz prostor i beskonačne sobe. Zvuči zanimljivo? Šta čekate? 

    Tu je i Obrnuta soba. Promenite pogled na svet i to za 180 stepeni! To prosto morate doživeti. Isprobajte Iluziju stolice koja menja doživljaj veličine- osoba koja sedi na  stolici izgleda izuzetno malo u odnosu na ostale ljude u prostoriji. Uskočite u Vortex tunel- probajte da napravite korak u rotirajućem cilindru i biće Vam jasno o čemu govorimo.

    Vortex tunel potpuno će Vas izbezumiti i naterati da se bukvalno borite u napredovanju kroz rotirajući cilindar u nastojanju da napravite svaki sledeći korak – po potpuno ravnoj i stabilnoj površini!

    Da li ste znali da možete večerati sami sa sobom? Nije Vam jasno? A sa 5 Vaših kopija? Moguće je- u Muzeju iluzija! Pravi je doživljaj kada posetilac sedi za stolom sa pet svojih kopija, niste doživeli ništa slično.

    Možete doživeti kako se osoba ispred Vas smanjuje ili povećava u samo par koraka i to u Ames sobi. Na prvi pogled, ova prostorija deluje potpuno normalno, ali trik leži u tome da je soba perfektno izobličena kako bi posmatrač upravo doživeo ovakvu iluziju- u jednom uglu džin, a u drugom patuljak.

    Muzej iluzija Beograd

    Iza svake iluzije, nalazi se naučno objašnjenje, kako bismo što bolje razumeli ono što nam se dešava, odnosno razlika u tome šta oči vide, a mozak ne razume. Ne zaboravite važnu činjenicu, za posetu ovom Muzeju, najinteresantnije je da budete u društvu, jer za najbolje iluzije je potrebno bar dvoje ljudi! Takođe, ukoliko želite da napravite savršenu fotografiju, imate tačno označene pozicije s kojih treba fotografisati!

    Svi magični eksponati

    Ukoliko Vas je opis nekih od eksponata privukao da posetite Muzej iluzija, tek će Vas privući nazivi drugih prostorija:

    • Varljivi štap
    • Gramofoni
    • Klon
    • Anti-gravity soba
    • Rupa bez dna
    • Stereogram
    • Kaleidoskop
    • Ogledalo istine
    • Glava na tacni
    • Dvosmisleni cilindar
    • Šuplje lice
    • Optičke iluzije

    Kakva se zabava krije iza ovih kranje maštovitih naziva moraćete da posetite Muzej iluzija i saznate sami.

    Gde žive iluzije?

    Kada se Muzej iluzija otvorio u Beogradu o njegovim neobičnim eksponatima se mnogo pisalo. Pored toga što ne postoji ništa slično u drugim muzejima u Beogradu na sajtu Muzeja iluzija se nije moglo saznati previše o eksponatima, jer se oni moraju doživeti. Jedinstvena postavka Muzeja obuhvata više od 70 fantastičnih eksponata, koji predstavljaju pravi izazov za mozak.

    Svet iluzije će Vas naučiti nešto o Vašem vidu, precepciji, kako funkcioniše ljudski mozak i kako je uopšte moguće da naše oči vide nešto što našem mozgu nije poznato. U zgradi na tri nivoa odmah pored Terazijskog tunela se krije zabava za sve generacije. Bilo da se radi o sobi koja Vas tera da preispitate veličinu osobe ili Vas tera da upotrebite logiku i rešite zagonetke, sigurno je da će svako naučiti i nešto novo o svojim veštinama.

    Iluzija je shvaćena kao privid, varka i čulna obmana. To je jedan vrlo interesantan fenomen, jer predstavlja pogrežan opažaj predmeta ili pojava. Optičke varke su jedan vid iluzija, optička iluzija, koja se zasniva da pogrešnoj percepciji o nečemu. Sliku koju gledamo očima naš mozak razumeva na potpuno drugačiji način u odnosu na to kako ona izgleda u realnosti.

    Pametna igraonica

    Zabave u Muzeju iluzija nikad dosta. Imaćete jedinstvenu priliku da se oprobate u pametnoj igraonici Muzeja. Ova više nego interesantna igraonica je otvorena za sve generacije i predstavlja odlično eto gde se svako može igrati, takmičiti i naučiti. Pametna igraonica podstiče učenje kroz Dilmma games proces - pomoću drvenih zagonetki koje predstavljaju pravi izazov za mozak. Slagalice, mozgalice, trikovi i matematičke igre su samo deo onoga što Vas očekuje u pametnoj igraonici.

    Eventovi

    Ukoliko želite da organizujete team building, rođendan ili sličan događaj, a na nesvakidašnji način- to možete učiniti u Muzeju iluzija. Njihov stručni tim obezbediće dolazak dolazak mađioničara/ iluzioniste, Deda Mraza, DJ-a, voditelja, predavača, zavisno od vaših želja i potreba.

    Istražite sva tri nivoa muzeja prepuna holograma, optičkih varki, rupa bez dna, nesvakidašnjih soba i ponudite vašim zaposlenicima ili partnerima promociju ili prezentaciju sa potpuno drugačijom scenografijom. Rođendanska proslava u Muzeju može biti odlična zabava, ali i prilika za decu da nauče nešto novo i da otkriju koliko magičan može biti svet koji nas okružuje.

    Svi događaji se rezervišu minimum 14 dana unapred zavisno od raspoloživosti termina.

    Za detaljne informacije i pitanja se možete obratiti Muzeju iluzija pozivom na broj telefona +381 63 611 911 ili slanjem upita na mejl info@muzejiluzija.rs.

    Muzej iluzija i rođendaonica

    Muzej iluzija organizuje i rođendane za decu. Rođendani u Muzeju iluzija su deci posebno zanimljiva, jer mogu mnogo toga da nauče kroz zabavu i igru. Osim toga, rođendan proveden u ovom svetu je za njih nešto sasvim novo što će im ostati u dugom i lepom sećanju.

    Muzej iluzija u Beogradu

    Zajedno sa animatorima i vodičima deca će kroz različite igre, poput zagonetki, kviz, slagalice, logičke zadatke, mozgalice i potrage za blagom, vežbati moždane vijuge. 

    Rođendanski paketi

    Rođendanski paket "Sova"
    Ulaznice za decu: 360 dinara
    Stručni animator: 7.200 dinara
    Trajanje: 90 minuta
    Maksimalan broj dece: 20
    Najmlađi uzrast: 7 godina
    Dve odrasle osobe koje ulaze besplatno
    Simboličan poklon za slavljenika
    Paket ne uključuje posluženje i korišćenje rođendaonice

     

    Rođendanski paket "Mali genijalac"
    Ulaznice za decu: 360 dinara
    Stručni animator: 20.000 dinara
    Trajanje programa sa stručnim animatorom: 90 minuta
    Maksimalan broj dece: 20
    Najmlađi uzast: 7 godina
    Dve odrasle osobe koje ulaze besplatno
    Simboličan poklon za slavljenika
    Korišćenje rođendaonice i programa: 150 minuta

    Program uključuje:

    • posluženje
    • pametan kviz na temu iluzija sa stručnim animatorom
    • takmičenje u društvenim igrama i slaganju mozgalica

     

    Rođendanski paket "Potraga za blagom 1"
    Prilagođeno uzrastu dece između 7 i 14 godina
    Minimalan broj dece: 10
    Maksimalan broj dece: 20
    Dve odrasle osobe koje ulaze besplatno
    Simboličan poklon za slavljenika
    Stručni animator: 30.000 dinara
    Trajanje programa: 90 minuta

    Program uključuje:

    • potraga za blagom: 60 minuta
    • obilazak muzeja sa stručnim licem: 30 minuta
    Paket ne uključuje posluženje i korišćenje rođendaonice

     

    Rođendanski paket "Potraga za blagom 2"
    Prilagođeno uzrastu dece između 7 i 14 godina
    Minimalan broj dece: 10
    Maksimalan broj dece: 20
    Dve odrasle osobe koje ulaze besplatno
    Simboličan poklon za slavljenika
    Stručni animator: 30.000 dinara
    Trajanje programa: 150 minuta

    Program uključuje:

    • potraga za blagom: 60 minuta
    • obilazak muzeja sa stručnim licem: 30 minuta
    • kviz i igranje društvenih igara: 60 minuta
    • posluženje

    Za detaljne informacije i pitanja se možete obratiti Muzeju iluzija pozivom na broj telefona +381 63 611 911 ili slanjem upita na mejl info@muzejiluzija.rs.

    Grupne posete u Muzeju Iluzija

    Muzej ilizija organizuje i grupne posete za svoje posetioce. Tako i odrasli mogu na interesantan način proslaviti rođendan. Grupne posete u Muzeju iluzija podrazumevaju grupu od najmanje 10 osoba sa stručnim vodičem ili bez vodiča. Savetujemo Vam da o grupnim posetama razmišljate na vreme i unapred rezervišete svoj termin, jer su često svi kapaciteti popunjeni.

    Postavka u Muzeju iluzija

    Termin za grupnu posetu u Muzeju iluzija bi trebalo da se rezerviše najmanje 14 dana unapred kako biste bili sigurni da će Vaša poseta Muzeju biti realizovana. Muzej iluzija obezbeđuje 1 ulaznicu gratis na svakih 10 posetilaca.

    Za detaljne informacije i pitanja se možete obratiti Muzeju iluzija pozivom na broj telefona +381 63 611 911 ili slanjem upita na mejl info@muzejiluzija.rs.

    Ostale aktivnosti muzeja

    Muzej iluzija pored eksponata ima još jednu aktivnost, a to su interaktivna predavanja. Tako je u novembru mesecu održano interaktivno predavanje “Dizajn koji se pamti!”. Posetioci su imali prilike da čuju se tajne iz sveta dizajna od profesora Sokola Sokolovića. Profesor je svima prisutnima otkrio ko stoji iza čuvenog dizajna legendarnih automobila “Yugo” i još mnogo tajni.

    Muzej iluzija u Beogradu

    Ulaz na sva predavanja Muzeja iluzija je besplatan, a predavanja i gosti su izuzetno interesantni za svaki uzrast. Zbog toga pratite sajt ovog muzeja čuda i posetite neko od predavanja.

    Osnovne informacije

    Cene ulaznica:

    – odrasli 600 RSD
    – deca (5-15 godina) 400 RSD
    – porodična ulaznic 1500 RSD

    Radno vreme Muzeja: ponedeljak – nedelja od 9.00 do 22.00 časova.

    Smeštaj u Beogradu

    Ukoliko dolazite u glavni grad Srbije, ne propustite da obiđete ovaj jedinstveni Muzej, šesti takav na svetu. Pre nego što krenete u avanturu i kulturni život Beograda (jer prestonica krije dosta toga što ne smete propustiti da posetite), pronađite svoj privremeni dom, odnosno stan na dan u Beogradu. U blizini Nušićeve ulice, koja je lokacija Muzeja iluzija, nalazi se veliki broj apartmana na kratkoročno izdavanje.

    Ono što odlikuje stan na dan u odnosu na hotelski smeštaj ili motele, jesu niske cene zakupa i privatnost koju pritom dobijate, jer u stanu koji zakupite, boravite potpuno sami. Bez obzira da li Vam je potrebno samo prenoćište u Beogradu ili želite zakup na nešto duži period, apartmani u Beogradu su idealna opcija.

    Dakle, nemojte čekati. Poseta Beogradu je pristupačnija nego ikada. Zavirite u čudesan svet svega što nudi ovaj magični grad. Muzej iluzija je zaista samo početak.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.