Let's go to lego vikend u Delta City-ju

Blog / Ugostiteljstvo

Sećate se detinjstva kada su nam lego kocke bile nepresušan izvor inspiracije, omogućavajući nam napravimo sve što smo zamislili. Ne postoji dete koje nije želelo da među svojim igračkama ima razne oblike i boje ovih kockica. Najčešće smo pravili kuće, robote, a oni sa većim brojem kocki, a i većom dozom kreativnosti su zaista pravili mala umetnička dela.

Lego kocke nisu namenjene samo deci, kod mnogih se ova naizgled naivna igra razvila u pravi hobi, a kod nekih čak i plaćen posao. Sa aktuelnim naučnofantastičnim filmovima, rastu i izazovi da se junaci tih istih filmova prave u prirodnoj veličini upravo od lego kocki. Transformersi su čest izbor za izrađivanje pravih skulptura, gde se ističu najoriginalniji radovi. Takođe omiljeni lik za izradu od lego kocki je i čuveni Dart Vejder iz filma Ratovi Zvezda.

Kao deca počinjemo da se igramo lego kockama, a kao odrasli se divimo pravim umetnicima koji materijalizuju sve što se može zamisliti. Odrasli su poznati po tome što se sa setom prisećaju nekih starih vremena, kada je sve bilo drugačije, program na televiziji i društvene igre, doba bez interneta i rijaliti programa. Svako treba da iskoristi priliku i na trenutak se vrati u doba kada je bio najbezbrižniji i jedini problem mu je bio to što mu se recimo baš ta kula sklopljena od lego kockica srušila.

Priliku da se vratite u detinjstvo ili da dovedete svoje mališane pa sa njima zajedno delite tu sreću, pruža vam ovog vikenda tržni centar Delta City. Za sve vas koji želite da posetite ovu izložbu a niste iz Beograda, stan na dan Novi Beograd nudi praktično i povoljno rešenje za smeštaj, pogotovo ako dolazite sa vašim mališanima. 

Sve ovo se organizuje zahvaljujući Lego klubu "SKOCKANI", koji čini grupa entuzijasta koji svoje slobodno vreme posvećuju kockicama. Cilj ove organizacije je upravo da ljubitelji ove igračke mogu međusobno da se druže, a i da se njihov broj proširi kako bi što više ljudi osetilo čari igre. Ono čime se ovaj klub još bavi je organizovanje izložbi, radionica, kao i ostvarivanje saradnje sa sličnim klubovima iz zemalja regiona i šire. Prvi dogovori o otvaranju ovog kluba počeli su tokom 2009. godine, a klub je zvanično konačno osnovan 13.03.2010. godine u Beogradu.

Upravo će se u TC Delta City će se održati velika izložba 27. i 28. Februara. Na izložbi ćete uživati u svim eksponatima članova kluba "Skockani", koji će predstaviti neke od skulptura sa scene Divljeg Zapada, Ratova Zvezda, srednjeg veka, Arktika i još mnogo drugih zanimljivosti. Za najmlađe su spremljeni i specijalno dizajnirani Lego stolovi za gradnju, sa različitim kockicama. U nedelju, 28. februara, predviđeno je takmičenje u brzom slaganju, na kom će oni najspretniji mališani osvojiti vredne Lego nagrade. Prijave za takmičenje se predaju u jedanaest časova, dok će takmičenje početi u dvanaest časova.

Tokom trajanja izložbe, odnosno čitavog vikenda, u Dexy Co Kids prodavnicama u Delta City-ju, važiće popust od 10% na celokupni Lego program. Iznajmljivanje soba Beograd je odlična opcija za sve posetioce ovog magičnog događaja, jer ih možete iznajmiti na dan ili dva po veoma pristupačnim cenama. 

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.