Kako se snaći sa ljubimcem u Beogradu?

Blog / Apartmani Ugostiteljstvo

Mnoge porodice u današnje vreme, pored svojih dvonožnih članova, često broje i jednog četvoronožnog, ako ne i više njih. Nekada davno su se nazivali isključivo kućnim ljubimcima i uglavnom su tako i posmatrani, međutim sve više postaju ravnopravni sa nama, pa o njima i njihovom zdravlju i udobnosti vodimo veću brigu nego o sebi. Na taj način od njih pravimo isto što i roditelji od svoje dece kada im u svemu popuštaju – razmažena derišta. Onda dovedemo situaciju do toga da ih moramo voditi sa sobom, mada mnogi često nemaju ni gde da ih ostave ako putuju, a naći smeštaj koji hoće da primi kućnog ljubimca je priličan problem.

Međutim, to je u Beogradu počelo dosta da se menja, a ono što je uticalo na ove promene može se pripisati Međunarodnoj izložbi pasa koja se dva puta godišnje održava u Beogradu. Apartmani u Beogradu shvatili su potrebe svojih klijenata i u svoju ponudu uvrstili apartmane u kojima su ljubimci dobrodošli. Dobra ideja je da pogledate neki stan u čijoj se blizini nalazi park za pse, kao što su apartmani Beograd Slavija na primer, pa možete prošetati do Hrama Svetog Save gde se nalazi ograđeni prostor za naše čupavce.

Ima ih naravno u više beogradskih parkova – Tašmajdanski, Karađorđev, Čuburski itd. pa ako ste se odlučili za izdavanje stanova Beograd Vračar, Tašmajdanski park od navedenih jedini nije na ovoj opštini, a opet je veoma blizu. I da znate, nepisano pravilo parka je da pre nego što uđete sa psom pitate da li je ok da uđete, jer ima malo temperamentnijih pasa, pa je bolje sprečiti nego lečiti, što bi se reklo. Trebaće Vam i plastična kesica, znate već zbog čega.

Restorani, kafići, prodavnice i ostali ugostiteljski objekti takođe su pet friendly, i svakim danom njihov broj raste, jer razumeju potrebe svojih mušterija i rade na tome da ih zadovolje. Čak i ako su na Vašoj listi obilaženja tržni centri u Beogradu, u šoping slobodno možete krenuti sa svojim krznenim prijateljem. Ukoliko ste nešto zaboravili da ponesete od kuće, a što je Vašem psu potrebno, manje pet šopove i veterinarske prodavnice imate maltene na svakom ćošku i vrlo su fino opremljeni. Uvek možete otići i u Pet Centar na Novom Beogradu, ogroman prostor sa najraznovrsnijom mogućom ponudom.

Uglavnom ljudi putuju kolima kada dolaze sa svojim životinjama, pa bi im apartmani Beograd sa garažom ili parking mestom, veoma olakšali život. I što se toga tiče mogu se opustiti, jer mnogi apartmani Beograd imaju obezbeđen parking, pa ako ste prihvatili predlog za izdavanje stanova Beograd Vračar, samo potražite neki uz koji imate i gde da se parkirate. U centru Beograda to je večiti problem, a tu neprijatnost možete sprečiti u roku od dva tri minuta, koliko Vam je potrbno da pogledate apartmane i odaberete one koji Vam odgovaraju po svim kriterijumima.

Mada sad kad razmislim, nisam sigurna kako bi drugačije doveli ljubimca u drugi grad ili državu. Eventualno avionom ako bi automobilom put bio predugačak, mada je to mnogo papirologije i smaranja, ali ko zna, možda nekoga ne mrzi da se sa tim bakće. Ili je prosto previše daleko. U tom slučaju, ili u slučaju da imate kola ali ne želite da ih palite jer ste udaljeni pet stanica od svog cilja, pravila su sledeća: malog psa možete uneti u autobus ili tramvaj u rukama, a srednji mora imati korpu i ležati u prevozu. To je propisano zakonom. Sa druge strane, za neke udaljenije destinacije, imate pet taxi Luna, čiji broj možete pogledati na njihovom sajtu. Kažu da ih možete pozvati u bilo koje doba, ali ako planirate da idete npr. van grada, morate se javiti minimum dan ranije radi organizacije.

Rekla bih da sam vas uputila u ono najbitnije što je neophodno da znate ako dolazite u Beograd sa ljubimcem, bilo da je u pitanju izložba ili zato što nemate kome da ga ostavite. Što više razmišljam, to sam sve sigurnija u svoj savet. Mislim na izdavanje stanova Beograd Vračar, jer ovo ostalo su pre neka objašnjenja kako Beograd funkcioniše po pitanju ljubimaca. Parkovi za pse, pet šopovi, gradski prevoz, sve je tu. Pritom ste u centru i na opštini koja je najtraženija, a istog je kvaliteta i dosta isplativije nego hotel. U koji verovatno ne bi ni mogli da odsednete sa psom.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.