Kako da napravite privlačne slike smeštaja

Blog / Apartmandžije

  • Sadržaj
  • I sami znate koliko je važno da slike smeštaja budu kvalitene i privlačne. Stavite se na mesto gosta, koji biste apartman iznajmili, onaj sa mutnim i mračnim slikama ili onaj sa lepim, jasnim i kvalitetnim slikama smeštaja? 

    Naravno, uopšte nije problem napraviti kvalitetne slike lepog objekta i enterijera, ali šta kada je objekat sasvim običan kako ga prikazati lepšim nego što jeste, a da slike opet budu realne.

    Kvalitetne i privlačne slike smeštaja

    Kvalitet slike je najbitniji, nema privlačne slike smeštaja ukoliko slika nije i kvalitetna. 

    Nemojte slikati tuš kabinu, lavabo ili najgore što možete da uradite WC šolju sa otvorenim poklopcem. Napravite jasnu sliku ali dobru. Slikajte celo kupatilo tako da se vidi šta sve ima u njemu. Naravno spustite poklopac na WC šolji.

    Za izradu kvalitetne slike neće Vam biti dovoljan mobilni telefon, čak ni onaj sa dobrom rezolucijom i blicem. Potreban Vam je fotoaparat. A kako bi slike ispale lepše na policu ispred ogledala stavite staklenu čašu okrenutu na dole, postavite peškire i toalet papir na njihovo mesto, upalite svetlo iznad ogledala i tek onda slikajte. Sada će Vaše kupatilo izgledati mnogo privlačnije.

    Isto važi i za sve ostale prostorije – kuhinju, spavaću sobu, dnevnu sobu... Nemojte slikati samo kuhinjske elemente ili sto, već celu kuhinju. Umesto kreveta ili uzglavlja slikajte celu spavaću sobu. Neka slika bude oivičena zidovima, tako će Vaš gost steći osećaj o veličini prostora. Neka kuhinja na slikama bude svetla, koristite blic, dnevno svetlo, po potrebi i upalite svetlo.  Nek u spavaćoj sobi bude atmosfera za spavanje, zamračite prostoriju (ne potpuno) i upalite noćne lampe.

    Ukoliko slikate prostorije tako da se vide prozori, onda neka se vidi i pejzaž. Napravite fotografiju tako da na njoj mogu videti i pogled iz te sobe. Ovo nije neophodno, ali ako želite zbog boljeg efekta da slikate stan na dan iz takvog ugla, onda se pobrinite da ta slika bude i privlačna, da prikaže sve što se slikom može prikazati. Isto važi i za slike balkona i terase, neka se vidi pejzaž i neka se vidi pogled. 

    Nemojte da zaboravite na eksterijer

    Koliko je bitan enterijer, tj. kako smeštaj izgleda iznutra, toliko je bitan i eksterijer – kako izgleda spolja. Vaši gosti žele da znaju kako smeštaj izgleda spolja, kakav ih pogled očekuje, a na ovaj način će moći da steknu i bolju orijentaciju o smeštaju.

    Nemojte zumirati, neka se vidi sve. Ako smeštaj poseduje balkon ili terasu onda neka se vidi i deo nje. Neka se vidi ceo objekat u celosti i neka se vidi i njegova neposredna okolina. Nemojte seći sliku tako da izgleda kao da objekat lebdi. I nikako ali nikako nemojte u Photoshop-u isecati delove slike (npr. sam objekat) i onda dodatno obrađivati. Takve slike neće izgledati realno, pa samim tim neće ni biti privlačne slike takvog smeštaja. Naprotiv, takve slike će samo odbiti Vaše goste.

    Nemojte dodavati efekte, neka slike budu priodne. Najbolje bi bilo da eksterijer slikate kad je dan sunčan, ako se vidi i neki oblačić, još bolje. Naravno možete pokušati i da uhvatite zalazak sunca, ako uspete, dobićete čarobnu sliku koja mami uzdahe. A probajte i sa večernjim fotografijama (kada je sunce već zašlo ali još nije pao mrak), upalite spoljašnju rasvetu i svetla u sobama. Na ovaj način ćete dobiti privlačne slike smeštaja koje privlače pažnju i bude maštu.

    Angažujte profesionalnog fotografa

    Ako nemate potrebnu opremu, i niste sigurni u sebe, angažujte profesionalca. Ovo je mala investicija da biste dobili privlačne slike smeštaja, a koja će Vam se višestruko isplatiti i to u kratkom vremenskom roku. 

    Slika je prvi kontakt koji Vaši potencijalni gosti imaju sa Vašim smeštajem. A svi znamo da je najbitnije ostaviti dobar prvi utisak. Ovo je Vaša šansa, drugu nećete dobiti. Zato se ne ustručavajte da uložite malu sumu novca.

    Primenite sve ove savete i imaćete privlačne slike smeštaja kojima niko neće moći da odoli.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.