Enterijer kroz razdoblja i njegova važnost

Blog / Apartmandžije

Svaki ugostitelj vrlo dobro zna da je u poslu veoma važno biti uvek u toku i pratiti trendove. Jednoličnost može vrlo lako dosaditi i samim tim uticati na posao. Bilo da se radi o ugostiteljskim objektima kao što su kafići i restorani ili o hotelima i izdavanju privatnih apartmana, postoje nepisana pravila kojih se pridržavaju svi oni koji drže do svog objekta. Doslednost u obavljanju posla je potpuno normalna stvar, ali važno je da se u svakom poslu pomeraju granice i da se teži ka napretku.

Kada se radi o apartmanima, dizajn čak i samih stambenih zgrada nema više isti nivo kao nekada. Doduše, Srbija još uvek nije u mogućnosti toliko da prati najsavremeniju arhitekturu i ne može da parira zgradama i stanovima koje se recimo grade u zemljama Ujedinjenih Arapskih Emirata. Mada, verujemo da će se duh njihove arhitekture preneti i u Srbiju izgradnjom "Beograda na vodi". Dubai je zapravo jedan od vodećih kada se radi o najsavremenijim građevinama.

S razvojem tehnologije, razvijale su se sve druge grane u društvu. Svaki čovek je makar maštao o tome da njegova kuća ili stan budu što originalnije urđeni, po ugledu na neke od najluksuznijih širom sveta. Godinama, stilovi enterijera i eksterijera su se menjali. Recimo, u eri Renesanse su sve oblasti umetnosti doživele ogromnu popularnost čak i u uređivanju enterijera. Sobe su bile dizajnirane na funkcionalan i estetski način. Težilo se kraljevskom stilu i zapravo je ovakav vid dekorisanja enterijera bio privilegija bogatih. U tom istorijskom razdoblju dizajna enterijera, ove stvari su potpuno bile van domašaja običnih ljudi. Do transformacije je došlo već u vreme industrijske revolucije, kada je dizajn enterijera približen običnom čoveku. Velike promene u društvu koje su se tada dešavale su učinile dekorativnu robu jeftinijom i pristupačnijom gotovo svakom čoveku. Tada su porodice srednje klase mogle sebi da priušte neke od dodatnih stvari koje su im služile za oplemenjavanje životnog prostora. Upravo u tom periodu su časopisi za dizajn enterijera postali sve popularniji i tada se pojavljuje profesija dizajnera enterijera koja se u 21. veku razvila u nezavisnu industriju. Zapravo se istorija dizajna enterijera kroz decenije i vekove oblikovala u svakom pogledu, kao što je umetnički, ekonomski i tehnološki. Iako su danas mnoge stvari dostupne svakom čoveku, često se može primetiti razlika u načinu sređivanja enterijera kod ljudi iz srednje klase i onih malo imućnijih.

Kao što se enterijer godinama menjao, poboljšavao i razvijao, to nikako ne znači da je on sada dostigao svoj vrhunac. Mnogi bi rekli da u dobu kada su stanovi opremljeni najsavremenijom opremom, tehnikom, nameštajem, oblicima plafona, varijantama svetala i ko zna čega sve još, ne postoji ništa što bi moglo da iznenadi i bude pravi bum u svetu dizajniranja enterijera. Zapravo, ovo je grana koja verovatno nikada neće doći do tačke kada će sve već biti izmišljeno i napravljeno. Enterijer uključuje dosta toga, kao što je i sklad boja zidova, raspored nameštaja, zatim oblik nameštaja, razne gedžete koji reaguju na dodir, a imaju svoju svrhu u životnom prostoru. Enterijer se radi od ruralnog do urbanog stila, sa elegancijom ili ekstravagancijom. Naravno da postoje i loše uređeni prostori koji se mogu svrstati u kič, ali na kraju krajeva, sve je to neka vrsta dizajna enterijera na drugačiji način.

Kada su Apartmani u Beogradu u pitanju, zaista se trudimo da pružimo najbolje od onoga čime raspolažemo. Imamo različite apartmane, svakakvih enterijera, od klasičnih stilova do najsavremenijih. U skladu sa našim standardom, trudimo se da naši apartmani budu dostupni apsolutno svima. Kod nas ne postoje različite klase ljudi, niti su nam kriterijumi drugačiji u zavisnosti od gosta do gosta. Sve vrste apartmana za sve goste. Nudimo Vam deo najboljih enterijera i deo najkvalitetnijih apartmana u gradu. Ne samo da su odlično dizajnirani - naši stanovi u Beogradu su i povoljni.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.