44. Belgrade Fashion Week

Blog / Kultura

 • Sadržaj
 • 44. Belgrade Fashion Week biće održan od 26. oktobra do 2. novembra na nekoliko lokacija u prestonici. U sferi kulturnih i modnih dešavanja centralno mesto već tradicionalno pripada Beogradskoj nedelji mode. Beogradska nedelja mode predstaviće kolekcije poznatih autora i modnih brendova, ali i radove mladih dizajnera, kao i društveno odgovorne akcije, izložbe i nagradne konkurse. Zemlja koja je ove sezone u samom epicentru je Koreja. Kao i do sada u fokusu i ove godine je promocija drugačijih kultura. Umetnici iz Koreje će se predstaviti kroz reviju brenda Starsica, izložbu Get closer i projekciju filma The Royal Tailor. 

  Poznati kreatori

  Kako je ovo jedan od najprestižnijih događaja i samo zbog njega dolazite u Beograd nemojte propustiti prililu da posetite i najbolje tržne centre u Beogradu i svoj boravak upotpunite i kvalitetnim šopingom. Manifestaciju će svečano otvoriti recija srpskih modnih brendova - IVKO Woman, AMC - Afrodita Mode Collection, EXTERRA, i Maruška. Ovom revijom će Beogradska nedelja mode podržati i revitalizaciju modne industrije naše zemlje. Osim toga svoje autorske kolekcije prikazati dobro poznati dizajneri poput Igora Todorovića, Boška Jakovljevića za Martini Vesto i Faktory, Aleksandre Lalić, Ane Ljubinković, Svetlane Jaćović, Sonje Jocić, Jovane Marković i još mnogi drugi poznati kreatori.

  Podrška najmladjim autorima

  NOIZZ FASHION AWARD je svoju podršku najmlađim autorima izrazio u okviru projekta Fashion Incubator, kao i kroz revije diplomaca i studenata fakulteta primenjenih umetnosti, Accademia del Lusso i Metropolitan Univerziteta, od kojih često potiču nove zvezde dizajna. Kada je u pitanju prateći program u kružoku Milica magazina "Ko nam pravi odeću" komuniciraće se na temu održivosti modne industrije i o odgovornostima nama kao potrošača. Pobednik prošlogodišnjeg BFW Instashot -a Nenad Karlić će predstaviti i svoju izložbu modnih fotografija. U okviru BFW Choice koji se nalazi u Rajićeva Shopping centru možete svakodnevno videti šta nude domaći dizajneri i naravno kupiti ono šro Vam se svidi. 

  Negujući društvenu odgovornost BFW se pridružila kampanji " Rak je izlečiv " pokrenutu od strane RTS-a i podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Kampanja je posvećena svim ljudima koji se bore sa ovom bolešću i ljudima u njihovom okruženju. Zaista Vas očekuje interesantan i atraktivan program pa ne sumnjamo da ćete poželeti da ostanete tokom svih sedam dana trajanja manifestacije, zavo Vam preporučujemo jeftine apartmane u centru Beograda kako bi bili u samom epicentru dešavanja.

  Beogradska nedelja mode - program

  Petak, 26. oktobar

  Belexpocentar-Španskih boraca 74

  19:30 Svečano otvaranje - Klaster Facts- Modni brendovi Srbije

  21:00 Revije Autorske mode - Atamansha/Viktorija Dzimrevska/ELM by Vesna Milošević/Lily Tailor

  Subota, 27. oktobar

  Belexpocentar-Španskih boraca 74

  19:00 Revije - Dani Korejske kulture, Starsica/Tijana Milutinović/Sonja Jocić/Ana Ljubinković

  20:30 Revije - Belgrade Design District designers

  22:00 Revije - Tekstil predstavlja - Revije studenata i diplomaca: Fakultet primenjenih umetnosti/Accademia del Lusso/Metropolitan Univerzitet

  Nedelja, 28. oktobar

  Belexpocentar-Španskih boraca 74

  19:00 Revije - Atelje Igor Todorović predstavlja novu liniju Deconstructed

  20:00 Revije - Martini Vesto by Boško/ Faktory by Boško

  21:30 Revije -Revija finalista konkursa NOIZZ FASHION AWARD

  26. - 28. oktobar

  Belexpocentar-Španskih boraca 74

  19:00 do 23:00 Izložba - BFW exhibition-Fashion & Accessories

  2. novembar

  Rajićeva Shopping Centar

  20:00 Fashion Showcase - Aleksandra Lalić/Meki kabare

  Dobrodošli!!!

  26 Jan 2021
  Slatkoteka je mesto u kome ćete obradovati svoja čula eksplozijom ukusa neodoljivih poslastica, koje nikoga ne ostave ravnodušnim.
  26 Jan 2021
  Ordinacija Cabunac - najbolje iz oblasti estetske stomatologije i anti-aging medicine. Ona je postigla savršenu kombinaciju stručnosti i primene tehnologije.