Važnost fotografije u oglašavanju smeštaja

Blog / Apartmandžije

 • Sadržaj
 • Kada je u pitanju privatni smeštaj, fotografija ili slika je veoma važan element u oglašavanju. Dobro je poznata fraza da " slika govori više od hiljadu reči " pa je veoma važno objasniti značaj fotografije bila ona dobra ili loša i kakav utisak ostavlja na gosta. Kada je u pitanju izdavanje stanova na dan, gost nije u mogućnosti da ode i vidi stan lično jer se apartmani popunjavaju velikom brzinom a gost naravno želi da zna šta iznajmljuje za svoj novac. Zato je fotografija verni predstavnik Vašeg apartmana, stana na dan, kuće ili bilo kakvog vida smeštajne jedinice koju nudite za iznajmljivanje.

   

  Fotografija kao marketing sredstvo

  Ključna stvar u marketingu je dobra fotografija ali isto tako i loša, ali s drugačijim efektom. Po mišljenju raznih stručnjaka iz ove oblasti i istraživanju tržišta ali i iskustvu ljudi koji su u ovom poslu, slika donekle jeste bitan faktor a možda i presudni u odluci da li iznajmiti taj apartman ili ne. U današnje doba, savremeno doba, internet i nove tehnologije pružaju velike mogućnosti pa je vreme kada su se gosti bili zadovoljni jednostavnim smeštajem davna prošlost. Gosti su sve zahtevniji i njihovi apetiti  rastu jer putem interneta dolaze do mora informacija i ponuda. Ovo je donekle i dobro jer potiče vlasnike na poboljšanje kvaliteta i na mnogo više truda da gost odabere baš Vas. 

  Ulaganje više truda i novca i dizanje samog smeštaja i usluge na viši nivo je zaista veoma važno ukoliko želite da se bavite ovim poslom zbog jake konkurencije. Drugi deo svega ovoga jeste možda i teži a to je kako privući gosta jer na raspolaganju ima mnogo opcija. Ovo je posebno važno pitanje kada je u pitanju iznajmljivanje stanova na dan. Gosti žele sebi da priušte savršen ambijent čak i za jednokratan odmor a ono što donosi odluku da li će odabrati baš taj apartman jeste fotografija. Čovek je pre svega vizuelno biće i reaguje na lepo i ono što je oku privlačno, a pogotovo u današnje vreme kada se lepo i atraktivno stavlja na prvo mesto.

   

  Iz pozicije turiste 

  Stavimo se u poziciju turiste i šta bi mi tražili i očekivali od smeštaja koji želimo da iznajmimo. Šta odabrati za savršen odmor, šta stan treba da poseduje, kakve oglase gledamo a kakve preskačemo? Ovo su neka od pitanja kada su u pitanju kriterijumi kojima se vodimo u izboru smeštaja. Ako želim da se opustim i priuštim sebi lep i ugodan odmor važan je prostor u kome ću ga provesti ne samo cena. Oglase koje uopšte nećemo gledati su oni bez slike, zatim oni sa slikama koje su mutne ili previše svetle pa ne dočaravaju sam objekat verodostojno jer loša fotografija ostavlja loš utisak pa makar taj stan bio i odličan. Isto tako vreme je novac i sigurno nećemo pregledati 500 oglasa, već one koji imaju lepu početnu fotografiju koja nas je privukla. Tako da je prilično jasno da oglasi sa lepšim slikama imaju veće šanse. Tako da fotografija je zaista važan faktor u samoj prezentaciji nekretnine, nekada i presudan i fotografija je ta koja stan žargonski rečeno " prodaje ".

   

  Kategorije fotografija

  Slike smeštaja za izdavanje možemo podeliti u dve grupe a to su na slike enterijera i eksterijera. Postavlja se pitanje koje su važnije? Svakako je važno predstaviti i slike okoline, dvorišta, bašte ili vrta u zavisnosti šta stan na dan poseduje. Međutim ono što treba da dominira u prezentaciji smeštaja jesu fotografije enterijera. Ljude zanima kako je unutra pošto će duže boraviti u kući ili stanu nego u samom dvorištu. Bolje je staviti i manje fotografija ali da one budu lepe nego puno njih a da su lošeg kvaliteta.

  Nadamo se da je ovaj tekst pomogao da shvatite koliko je fotografija važna u prezentaciji smeštaja i da je upravo ona prvi kontakt gosta sa Vašim smeštajem. Prvi utisak je zaista bitan i često ne postoji prostor  za drugu priliku da se stekne dobar prvi utisak.

  08 Oct 2021
  Najbolji apartmani na Zlatiboru za odmor sa decom. Zlatibor je idealno mesto za relaksaciju, pogotovo za uživanje cele porodice. Odaberite najbolji apartman.
  05 Oct 2021
  Ovim tekstom smo želeli da pokažemo kako Beograd zaista može da bude pristupačan, ali i koliko boravak u njemu može da pruži. Beograd zahteva više od jednog