Kako izabrati agenciju za selidbe - Saveti i cene

Blog / BG Biznis

  • Sadržaj
  • Da li ste znali da se selidbe računaju među top 3 najstresnija događaja u životu jedne osobe? Kako biste sebi olakšali ovaj tranzicioni period u svakom smislu, bilo da se selite u novi dom ili planirate da brzo prelocirate firmu, mi predlažemo da se okrenete profesionalcima. Od saveta, preko cenovnika i kako do agencija za selidbe, u nastavku teksta vas očekuje sve što treba da znate o selidbama pre nego se u njih upustite. 

    Kakve sve usluge nude agencije za selidbe? 

    Detaljno istraživanje agencija u vašem ili susednom gradu biće vaš najbolji saveznik u donošenju odluke da li da selidbu iznesete sami ili uz pomoć profesionalaca. Bitno je pomenuti da će cena usluga agencija za selidbu zavisiti od svih osnovnih i dodatnih usluga za koje se odlučite, te da ne znači da ćete 100% prepustiti selidbu nekoj agenciji samo time što ćete obezbediti prevoz robe.
     
    Ako želite da i sami budete deo procesa selidbe Beograd, možete se odlučiti samo za transportni deo posla, te kada dogovoreno vozilo dođe sami uneti i kasnije izneti robu. Agencije su spremne da u potpunosti preuzmu ovaj zadatak na sebe, te dođu da isplaniraju tok selidbe, sve profesionalno spakuju, ubace u vozila, odnesu, raspakuju, sklope nameštaj i pomognu vam da ga rasporedite na mesto po želji. U nastavku saznajte šta sve od njih možete da očekujete i koliko će to da vas košta. 

    Kamion za selidbu napunjen kutijama

    Prevoz robe - Kamion ili kombi? 

    Ne brinite, ne morate vi sami odlučiti šta je najbolje izabrati ako do sada niste imali iskustva sa selidbama. Na osnovu procne zahtevnosti selidbe agencija će vam ponudu jedan od ova dva tipa prevoza. Glavna razlika je u veličini tovarnog prostor, a samim ti i u njihovim cenama. Selidbe kombijem su jeftinije i preporučuju se za selidbe stanova i kuća malih kvadratura. Za selidbe kancelarija, te većih prostora i nošenje kabastog nameštaja, međugradske i međunarodne selidbe, kamioni su dosta bolja opcija. Tip i model kamiona i kombija će zavisiti od agencije, ali uz unapred isplaniran utovar i pravilno pakovanje sva roba će stići bezbedeno na destinaciju. Za utovar u vozila koriste se razni tipovi rampi i dizalica, a sama unutrašnjost vozila za transport može biti tapacirana i dodatno unapređena u cilju dodatne bezbednosti. 

    Kutije i drugi materijali za pakovanje 

    Ne morate trošiti novac na velike plastične ili paprine kutije za transport, niti ih uzimati iz lokalnih marketa. Neretko agencije za selidbe u svojoj ponudi imaju kutije predviđene za selidbe svega što imate u svom domu ili kancelariji, od odeće preko radnog, sobnog i kuhinjskog nameštaja, do umetnina. Pored kutija tu su i streč i pucketava folija da dodatno osiguraju lomljivu robu, kao i jake lepljive trake koje se mogu jedino oštrim predmetom pocepati. 
     
    Poređane kutije napunjene nameštajem pred selidbu

    Skladištenje robe 

    Ako ne znate gde ćete sa robom danas ili u narednih mesec dana, skladištenje je najbolja opcija. Reč je o magacinima velikih kapaciteta, u kojima će vaša roba biti sigurna pod video nadzorom, te dostupna 24/7. Ovo je odličan izbor ako dođete u situaciju neplanirane selidbe kada morate u kratom vremenomskom roku napustiti lokaciju, te kada planirate da se negde selite u etapama. Agencije koje nude selidbe u  Beograd to uglavnom organizuju na sledeći način - na dogovorenu adresu doći će dovoljan broj radnika i vozila, spakovati i odneti robu u mesto za skladištenje, čuvati je u dogovorenom i plaćenom periodu i na kraju odneti tu robu na staru ili novu lokaciju. 

    Demontiranje i montiranje nameštaja 

    Bilo da vam ova aktivnost nije draga ili smatrate sebe nedovoljno veštim da se bavite i time, odaberite agenciju za selidbe koja nudi i ovu uslugu. Vešti radnici koji ove zadatke mogu završiti i zatvorenih očiju mogu demontirati nameštaj na staroj i montirati ga na novoj lokaciji. U to najčešće spadaju veći komadi nameštaja, poput regala, plakara i ormana, kancelarijski nameštaj, kuhinjski elementi i razne vrste spavaćih i drugih kreveta. Naša preporuka je da nikako ne preskočite ovaj korak u cilju bezbednog transporta. 
     
    Dva čoveka sklapaju policu

    Koliko košta unajmljivanje agencija za selidbu? 

    Na ovo pitanje ne postoji unikatan odgovor. Kako je svaka selidba slučaj za sebe, te nikada ne znaju na kakve će izazove i prepreke priliko izvršavanja posla naleteti, agencije formiraju cene na osnovu nekoliko faktora. Radi što optimalnije organizacije, ali i formiranja cene, imajte na umu: 
    • Gde se selite: Da li se vaš novi dom nalazi svega par stanova ili kuća pored, menjate naselje ili možda opštinu? Selidbu će kompleksnijom učiniti svaki stan ili kancelarija na višim spratovima, posebno ukoliko je reč o objektu bez lifta, kao i smanjena pristupačnost objektima, poput manjka prostora za parkiranje, asfaltiranog puta i slično.
    • Kada se selite: Ne samo da će doba godine uticati na dostupnost i cenu usluga agencija za selidbu, već i dan u nedelji i doba dana. 
    • Šta nosite sa sobom: Pored odeće, knjiga i escajga, sa sobom nosite kabast nameštaj, lomljive umetnine ili sprave za vežbanje? Pakovanje je jedan od najbitnijih aspekata, ne samo da bi se vaše stvari sačuvale već i isplanirali tipovi i broj vozila potrebnih za transport. 
    Sve češća praksa koju agencije za selidbe nude jeste besplatna procena selidbe, u okviru koje će tim doći na vašu adresu i na osnovnu unapred postavljenih parametara proceniti kako cenu, tako i sve korake za što optimalniji rad. 
     
    Devojka pakuje stvari pred selidbu i piše nazive na kutijama
     
    U cenovnicima prednjači agencija za selidbe Stošic. Cene u koje se morate uklopiti su između 1.500 i 3.000 dinara za kombi, dok i preko 5.000 dinara za kamionski prevoz u slučajevima kada sami utovarujete i istovarujete robu. Ukoliko se pak odlučite i za pomoć radnika, te cene mogu skočiti i na preko 100 evra u zavisnosti od kvadrature stana i količine onoga sto se nosi . Svaka dodatna usluga, poput pakovanja ili sladištenja ima svoje cenovnike, što je bitno da znate kada planirate budžet koji vam odgovara.

    Bilo da ste došli do agencije online, preko oglasa ili preko preporuke  nekog bliskog  ko je imao dobra iskustva, mi ćemo vam uvek pre predložiti da ovaj kompleksan proces prepoustite profesionalcima nego da se u njega upuštite sami. Istražite sve agencije za selidbu u Beogradu i širom Srbije već danas.
    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.