8. mart, dan žena

Blog / Ugostiteljstvo

  • Sadržaj
  • Naravno da je svaki dan pravi dan da svojim dragim damama, bilo da je to vaša supruga, sestra, majka ili možda tašta, poklonite neku lepu reč ili pružite pažnju. Možda se tokom godina obeležavanje ovog praznika svelo samo na kupovinu poklona ili cveća, pa je i pravi razlog zašto je osmi mart dan žena, pomalo zaboravljen. Vrlo dobro znamo da je ženama trebalo dosta vremena i rada da dostignu ravnopravnost koju danas imaju u većem delu razvijenog sveta. Nažalost, neke zemlje još uvek na žene ne gledaju ravnopravno, ali globalno gledano, status žene je danas na zavidnom nivou u odnosu na to kakav je nekada bio.

    Ovaj praznik je nastao kao produkt borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca, a službeno se obeležava od 1975. godine. Poslednjih godina, ovaj datum je poznat kao dan kada se najviše prodaje cveće, ima ga na svakom koraku, u svakoj ulici. Ne zaostaju ni prodavci raznih kozmetičkih setova, specijalno upakovanih za taj dan, kao ni prodavci čokolada i raznoraznih drugih slatkiša.

    Neke žene ne pridaju značaj ovom datumu i smatraju da jači pol treba da ih obasipa pažnjom bez obzira na to šta kalendar kaže. Bilo kako bilo, ako ste već smislili šta ćete pokloniti svojoj dami, onda ćemo vam sugerisati i gde je možete izvesti ako ste u Beogradu. Ukoliko želite da provedete ovaj dan sa svojom lepšom polovinom u zaista prelepom ambijentu, naša ponuda stan na dan Dorćol je idealna za vas. 

    Kafe restoran Voulez-Vous

    Restoran na Neimaru, odmah ispod parka, čiji će vas enterijer sigurno oduševiti. Prozračno mesto sa puno svetlosti i izvanrednom internacionalnom kuhinjom, prelepom baštom u letnjim periodima i toplom unutrašnjošću u zimskim, čiji specijaliteti će vas navesti da se iznova vraćate na ovo mesto. Voulez-Vous je ubedljivo jedan od najjedinstvenijih lokala u Beogradu kada je moderno uređenje u pitanju. Restoran je ocenjen veoma visokim ocenama kada su u pitanju i hrana i ambijent, tako da nećete napraviti pogrešan izbor ako ovde izvedete lepšu polovinu. Nalazi se na adresi Đorđa Vajferta 52, Beograd - Vračar i radi svakoga dana u periodu od 08 do 01h.

    Room club chic lounge bar

    Još jedno mesto na koje možete otići i uživati u dobroj hrani, atmosferi ili samo piću. Smešten je u popularnoj beogradskoj ulici u ulici Strahinjića bana 61. Mesto je uređeno po ugledu na istoimeni bar u Španij, a od proleća do jeseni vam je na raspolaganju i letnja bašta, dok je u zimskom periodu pravo opuštanje u zatvorenom delu lokala. Posebno se ističu stilizovani lusteri i zanimljivi natpisi po zidovima. Ovaj bar vam nudi preko sto vrsta koktela i vina, pa možete odabrati neko specijalno za ovaj specijalni datum.

    San Marina

    Pošto je 8. mart datum kada se kupuju slatkiši, žašto svoju suprugu, devojku, prijateljicu ili majku, ne biste odveli u ovo predivnu čokolateriju i kafeteriju. Ovde čokoladu možete konzumirati kroz čokoladne napitke, ukusne dezerte, praline, kolače ili u kombinaciji sa kafom. Na ovom mestu se održavaju i mnoge promocije najraznovrsnijih čokolada. Vrlo dobro znamo koliko dame obožavaju čokoladu i sve što je napravljeno od nje, pa verujemo da bi ih ovaj izbor oduševio. Ovde se čokolada deli u nekoliko kategorija i to:

    • Voćne
    • Sa Koštunjavim voćem
    • Alkoholne
    • Ekstremnih ukusa
    • Bajadere
    • Trufei

    Za posebne prilike u ovom lokalu se aktivira i čokoladna fontana u kojoj se preliva ukusna mlečna čokolada. Lokal se nalazi na adresi Terazije 30-32, Beograd a, radno vreme je svakog dana od 09 do 23 časa.

    Što se smeštaja tiče, ukoliko niste iz Beograda, a voleli bi da iznenadite svoju damu odlaskom na neko od ovih mesta, sigurno vas interesuje izdavanje stanova u Beogradu. Na vama je samo da odaberete neki od naših apartmana i potpuno se prepustite čarobnom vikendu sa svojom drugom polovinom.

    Preostaje nam samo da svim damama čestitamo praznik uz poruku da je svaki dan vaš i da su žene veoma posebna bića koja zaslužuju samo najbolje, zato su Apartmani u Beogradu odabrali najlepša mesta za vaš užitak. 

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.