4 restorana azijske kuhinje u Beogradu koja morate posetiti

Blog / Ugostiteljstvo

  • Sadržaj
  • Većina turista koji dođu u Beograd žele da upoznaju nacionalnu kuhinju i probaju tradicionalna srpska jela. Međutim, postoje i turisti koji žele da probaju nešto više egzotično. U Beogradu se pored restorana domaće kuhinje nalaze i brojni vrhunski restorani internacionalne kuhinje od kojih je svuda u svetu, pa tako i u Beogradu pored italijanske, najzastupljenija azijska kuhinja. Azijska kuhinja je jedinstvena i prepoznatljiva po neobičnim ukusima, kombinacijama slatkog, ljutog i kiselog, a vrlo verovatno je najprepoznatljivija po štapićima za jelo.

    Da biste probali jedinstvene specijalite kineskih jela, indijskih, indonežanskih pa i japanskih, nije Vam potrebna velika suma novca niti da putujete hiljadama kilometara. Sve što je potrebno jeste da posetite neki od najboljih restorana azijske kuhinje u Beogradu, kao što je kineski restoran ili indijski restoran Beograd.

    Azijska kuhinja - Kuhinja zdravih namirnica

    Jela azijske kuhinje se spremaju sa svežim i zdravim namirnicama. Jela kineske, japanske, korejske i indijske kuhinje najviše čine povrće i riba što obroke čini izuzetno laganim i prijatnim za stomak. Pirinač je zasigurno najpoznatija namirnica azijske kuhinje, ali ne i jedina. Nutricionisti preporučuju da u svoju ishranu uvrstimo nudle, zeleni čaj, kokosovo mleko, riblji i soja sos. Narodni Azije ne gledaju na hranu kao na kalorije, već kao namirnice pune vrednih nutrijenata. Oni se trude da ne večeraju u kasne sate i neguju lepu tradiciju da jedu sa porodicom ili u društvu.

    Zbog toga smo za Vas izdvojili četiri restorana azijske kuhinje koje obavezno morate posetiti kada se nađete u Beogradu. Ne brinite, nećete pogrešiti koju god kuhinju da izaberete, sigurni smo da ćete uživati.

    RESTORAN PEKING

    Restoran “Peking” nosi naziv prelepog glavnog grada Narodne Republike Kine i služi hranu koja će sve čari te zemlje približiti Vama. Kako biste osetili duh Pekinga ne morate preleteti pola planete, već je dovoljno da pokucate na vrata restorana u centru Beograda - u ulici Vuka Karadžića broj 2 i posetite najstariji otvoreni restoran azijske kuhinje u glavnom gradu. 

    Restoran “Peking”, svojim višegodišnjim iskustvom od preko tri decenije, ne prestaje da dobija pohvale zadovoljnih posetilaca. Ovo je ujedno i prvi otvoreni restoran azijske hrane u Beogradu. Tokom godina je zasluženo nagrađen od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija najvišom kategorijom koju čine četiri zvezdice.

    Poput Pekinga, višemilionskog grada u Kini, restoran “Peking” nudi veliki izbor jela kineske kuhinje u Beogradu. Nekada ste specijalitete kineske kuhinje mogli da probate samo u zemljama gde je ona nastala, a danas je to moguće u proverenim restoranima gde se azijska kuhinja sprema po originalnim receptima. Tradicionalni ukusi, kao i najmodernija jela ove kuhinje se upravo mogu isprobati u restoranu “Peking”.

    Preporučujemo da probate predjela od povrća, pečuraka, morskih plodova, meduza, morskih algi i bambusa. Ukoliko želite da probate tradicionalna kineska jela na meniju se nalaze piletina, svinjetina, govedina, jagnjetina i pačetina spremljene na veoma različite načine sa neutralnim, kiselim, slatkim ili pikantnim začinima. Ovo je idealno mesto gde možete probati specijalitete od ribe, plodova mora i pirinča. Kada poželite da se zasladite preporučujemo Vam da probate pohovani sladoled ili pohovanu čokoladu.

    Restoran se nalazi na adresi Vuka Karadžića 2. Ukoliko niste u mogućnosti da dođete do restorana, a želite da probate njihove specijalitete restoran Peking vrši i dostavu na Vašu adresu. Kontakt telefon putem kog možete naručiti svoje omiljeno jelo je 011/ 2181-931. 

    Radno vreme restorana od ponedeljka do subote je u terminu od 9h do 23h, a nedeljom od 13h do 20h.

     

    RESTORAN W SUSHI & STEAKHOUSE

    U japanskom jeziku simbol “W” doslovno označava "duh, srce i dušu". To zapravo predstavlja jedinstvo duha koje se zahvaljujući unutrašnjim balansom i zadovoljstvom ispoljava napolje. 

    Zbog toga je restoran “W Sushi” mesto koji će Vam pružiti pravo zadovoljstvo za sva čula. “W” restoran je lokal gde je akcenat stavljen na uživanje u trenutku probanja jela. Naš moto je jednostavan - trenutak koji imate u životu nekada može značiti više nego sav novac, moć i slava. Restoran “W Sushi & Steakhouse” Vam upravo to pruža i poručuje. U restoranu nije važno odakle dolazite niti kako izgledate, svi su jednaki i podjednako uživaju u najlepšim ukusima azijske hrane. Restoran je inspirisan najboljim receptima i veštinama vrhunskih kuvara iz celog sveta. Koncept ovog restorana je Beogradu doneo novitete i prezentovao drugačiji ugao gastronomije. 

    Iza interesantnih naziva se kriju više nego ukusni zalogaji. Preporučujemo Vam da probate rolnice od avokada, sveže tune, krabe, lososa, hobotnice, povrća, piletine ili govedine. Na meniju se nalaze i jela spremljena sa pikantnim sosevima i pirinčem. Ukoliko niste probali krem supu od jastoga, ovde ćete imati prliku. 

    Restoran “W” se nalazi na više lokacija u gradu - na Senjaku, Vračaru i Kosančićevom vencu. Kuvari koji ovde rade imaju višegodišnje iskustvo, koje su sticali iz svih krajeva sveta zbog čega je Rrestoran je smešten na sam vrh liste najboljih restorana azijske hrane u Beogradu.

    “W Sushi” radi svakoga dana od 9h do 00h, a takođe vrše i dostavu hrane u terminu od 12h do 01h na teritoriji celog Beograda. Telefoni za porudžbine su 011/369-17 00 i 069/663-218.

     

    INDIJSKI RESTORAN DIWALI

    Pomama za indijskom kulturom se znatno povećala sa brojem indijskih filmova i serija, koje se u poslednjih nekoliko godina često emituju na našim televizijama Ipak, indijska hrana nije oduvek bila tako dostupna u Beogradu kao što je to danas slučaj. 

    Jedan indijski restoran Beograd je promenio takvu sliku. U restoranu “Diwali” osetićete autentični i mistični svet indijske kuhinje. Ovaj indijski restoran Beograd će Vam omogućiti da uživate u najlepšim specijalitetima pripremljenim po originalnim receptima koji dolaze iz same Indije. Celokupnom užitku će doprineti intiman ambijent restorana. 

    Iako postoji verovanje da je indijska, zapravo sva azijska hrana previše ljuta i začinjena, to ne mora uvek biti slučaj. Prava tajna je u upotrebi začina - ni previše ni premalo, već sasvim dovoljno. Restoran “Diwali” nudi mogućnost svojim gostima da odaberu koliko začinjeno treba da bude hrana, a to se odnosi na sva jela koja se nalaze u jelovniku. “Odaberite začin na svoj način” bi mogla biti parola ovog indijskog restorana Beograda. Usluga je više nego dobra, baš kao i hrana, zbog čega je restoran “Diwali” na samom vrhu kada je reč o indijskoj kuhinji. Konobari će Vam biti na usluzi za sva pitanja i nejasnoće u vezi sa hranom koju želite da poručite. Oni će Vam dati najbolje preporuke za specijalitete restorana.

    Na meniju se nalaze ukusi za svakoga. Bilo da volite jela sa mesom ili vegeterijanska jela, indijski restoran Beograd ima ponudu za Vas. Preporučujemo Vam da probate čips začinjen na indijski način, tradicionalnu indijsku pitu, indijski roštilj sa posebnom marinadom ili hleb iz tandoori peći. Uvek se možete odlučiti za kremasta jela, pikantni kebab i ukuse kokosovog mleka i brašna, indijskog oraha i suvog grožđa.

    Na raspolaganju Vam je i kućna dostava. Indijski retsoran Beograd “Diwali” nalazi se na adresi Ljubićka 1b. Radi svakog dana osim ponedeljkom u terminu između 11h i 23h. Kontakt telefon za poručivanje je 011/344-62-35.

     

    RESTORAN MARUKOSHI

    Koncept restorana “Marukoshi” se bazira na jednostavnosti, baš kao i njegov meni. Japanska kuhinja ima i druge vrste jela, koja ne čini samo suši što je upravo jedan od razloga zašto restoran “Marukoshi” želi svojim posetiocima da pokaže brojne specijalitete. Kuvari žele svojim veštinama na najbolji mogući način da prikažu hranu koja dolazi iz Japana i učine je dostupnom svima koji vole da probaju nove ukuse drugih krajeva.  Ovde se poznati sastojci koriste na potpuno drugačiji način. 

    Prijatna i opuštajaća atmosfera, kao i prelep ambijent su karakteristike restorana “Marukoshi”. Na meniju Vas čekaju odabrana jela japanke kuhinje, domaća japanska piva, posebna stona vina, kao i japanska domaća rakija i nekoliko vrsta domaćih i stranih žestokih pića. Iz ponude se posebno izdvajaju japanski tavioli - Gyoza, jela sa nudlama, razne supe, Yakitori ražnjići i jela sa pirinčem. U restoranu “Marukoshi” rad se zasniva na Vašim sugestijama, pohvalama i kritikama. Ovo je mesto gde će se uvažiti svačije mišljenje i gde će Vam hrana biti servirana uz veliko poštovanje i profesionalnost. 

    Marukoshi restoran se nalazi na adresi Kapetan Mišina 37 na Dorćolu. Radno vreme je utorkom, sredom, četvrtkom i nedeljom od 09h do 00h, kao i petkom i subotom od 09h do 01h. Radno vreme za porudžbine i dostavu je od utorka do nedelje od 12h do 22h. Dostavu možete poručiti pozivom na broj telefona +381 69 479 4715. 

    Kineska kuhinja - Najpopularnija kuhinja u svetu

    Pored restorana brze hrane kao što su Mek Donalds, Burger King ili KFC, kineski restorani su druga najpopularnija kuhinja širom sveta. Tako se u Beogradu i Novom Sadu može primetiti veliki broj lokala brze kineske hrane i porodičnih restorana kineske kuhinje. Sve veći broj restorana azijske kuhinje se ne odnosi samo na kinesku kuhinju. Naprotiv, u Beogradu je popularan japanski suši, kao i indijski specijaliteti. Neki vole da probaju jela u različitim restoranima, a neki vole sami da spremaju jela azijske kuhinje i eksperimentišu sa receptima, koji su danas dostupni na internetu.

    Kineska kuhinja je posebna po specijalnim veštinama pripremanja hrane. Ko je imao prilike da poseti Kinu, morao je da proba najbolje kineske specijalitete i uveri se u maestralne veštine kineskih kuvara. Ne treba da čudi što Kina danas ima jednu od najbogatijih kuhinja na svetu s obzirom na dugu tradiciju nacionalne kuhinje staru nekoliko hiljada godina. Izvorna kineska kuhinja je stara gotovo 7 hiljada godina i potpuno se razlikuje od jela koji se danas spremaju u restoranima. Ova izvorna kuhinja se najviše bazirala na jelima od pirinča, šećerne trske, prosa i sličnih žitarica. Nudle su u Kini počele da se koriste pre 2 hiljade godina, a danas su prepoznatljiv specijalitet zajedno sa soja sosom, ribljim sosom ili sosom od ostriga.

    Azijska kuhinja se zahvaljujući migracijama menjala i obogatila. Tako je na kinesku kuhinju najviše uticala indijska, ali i mongolska i evropska kultura. Iz Indije je u Kinu stiglo povrće i voće, začini - posebno korijander. Od mongolskih plemena su u kineskoj kuhinji ostala jela sa jagnjetinom i ovčetinom. Iz Evrope je u Kinu stigao čili, koji upotrebljavaju toliko često.

    Interesantno je da su vremenom kineska jela “amerikanizovana”. Sećate se kolačića sreće? Moramo Vas razočarati činjenicom da kolačići sreće nemaju veze sa tradicionalnom kineskom kuhinjom, već su nastali u XIX veku u Americi i Velikoj Britaniji.

    Ukoliko se odlučite da probate azijsku kuhinju…

    Ako Vas privlači da probate nešto potpuno novo, neka to bude azijska kuhinja. Ukoliko posetite makar jedan od ovih restorana azijske kuhinje u Beogradu sigurni smo da se nećete pokajati. Dopustite svojim čulima da uživaju u najboljim ukusima drugih zemalja. Ove restorane morate obavezno posetiti i uveriti se lično u njihov kvalitet.

    Ukoliko Vam je prilikom boravka potreban komforan smeštaj po sjajnim cenama, pogledajte našu ponudu stan na dan i obezbedite sebi ugodnu posetu Beogradu.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.