13. Beogradski salon vina

Blog / Ugostiteljstvo

Vino je piće koje je oduvek odavalo utisak elegancije i senzualnosti, o njemu su pisane mnoge pesme, a neke od tih istih pesama su nastajale uz čašu najlepšeg odabranog vina. Ukoliko ste i Vi ljubitelj svih vrsta ovog napitka, onda je 13. Beogradski Salon Vina nešto što morate posetiti. Održaće se 09. i 10. decembra 2016. godine, u hotelu Hyatt Regency.

Ovo je tradicionalna izložba i jedan od najznačajnijih događaja u Srbiji kada je reč o predstavljanju domaće i godišnje vinske scene. Prilika da svi ljubitelji vina isprobaju neka od najboljih i najlepših vina domaće i strane proizvodnje. Svake godine više hiljada ljubitelja, kao i profesionalaca i pravih poznavaoca vina ima tu čast da uživa u više od 500 različitih vina na degustaciji.

Pored same degustacije, tu je i veoma bogat prateći program koji je ujedno i zaštitni znak Beogradskog Salona Vina. Za sve one koji se profesionalno bave proizvodnjom vina, tu su i sadržajne radionice posvećene dodatnoj degustaciji. Svi učesnici dobijaju priliku da nauče novosti o vinskim regionima, sortama grožđa, raznim trendovima na polju vinske industrije i samom tržištu.

Prezentacija vina će se održati na tri scene tokom trajanja ove manifestacije, tačnije 300 na Glavnoj sceni, 100 na Maloj sceni i 100 u Pratećem programu. Mala scena je namenjena alternativnim pravcima i trendovima, poput biodinamičkih, organskih, „oranžnih“ vina itd. U Salonu će se takođe održati preko 50 pratećih događaja tokom samog održavanja. Događaji će biti predstavljeni u okviru nekoliko glavnih programskih segmenata i to:

- Master Class degustacije
- Edukativne degustacije za nove generacije
- Premijerne degustacije novih vina na tržištu
- Specijalne degustacije za profesionalne kupce
- Ekskluzivne degustacije za privatne kupce

Osim užitka koji nam pruža, vino se neretko koristi i u zdravstvene svrhe. Kako su mnoga istraživanja pokazala - čaša vina tokom dana odlična je za krvne sudove i srce. Postoje i prava pravila za to kako se vino konzumira, odnosno i koje čaše se sipa crno a u koje belo vino, isto tako i uz koje je jelo se služi. Mnoge studije se bave time kako se dobija najbolji ukus, koliko vino mora da odstoji do prve konzumacije, kao i tretiranje grožđa, celokupne obrade i procesa do finalnog proizvoda.

Ukoliko planirate da posetite Salon Vina i treba Vam pristupačniji smeštaj od onog u kome se Salon održava, pogledajte kakvi su naši oglasi za iznajmljivanje stanova na Novom Beogradu. Imamo i ponudu Lux stanovi Beograd, a svaki od njih bi odlično išao uz bilo koje kupljeno vino. Kažu da je vino bolje što je starije, ali i da dosta zavisi od same berbe. Postoje mnoge vrste ovog alkoholnog napitka, ali su isto tako i cene različite, pa mogu dostići i nekoliko hiljada evra po flaši. Pravi uživaoci će znati da je svaki dinar ili evro potrošen na kvalitetno vino vredan užitka koji dobijaju prilikom svakog gutljaja.

Zato dođite i degustirajte najbolja vina!

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.