Najskuplji apartmani na svetu

Blog / Apartmani

  • Sadržaj
  • Neki tvrde da su odlika dobrog životnog standarda luksuzan automobil, skupa odela i skupe nekretnine. Ove tvrdnje ne moraju uvek biti tačne, posebno jer se trendovi brzo menjaju i uvek će biti luksuznijih automobila, najnovijih modnih stilova i robnih marki, kao i skupljih, većih, boljih apartmana. Oni skromniji će se zadovoljiti apartmanom koji može da im pruži osnovne životne potrebe, krov nad glavom, dovoljno prostorija za komfor i da sadrži neophodne elemente za boravak. Iako postoji više kategorija skupih apartmana, kao i definicija na tu temu, pitanje je šta je za koga skupo. Nekome i apartman od nekoliko hiljada evra može biti pravo bogatstvo, dok drugome apartman od nekoliko miliona evra može biti prava sitnica, verovali ili ne. Ove druge apartmane sebi može priuštiti određeni broj ljudi, statistički oko 1% samo. Od Monaka, do Londona, Njujorka, Hong Konga, svet sadrži nekoliko elitnih rezidencija koje spadaju u najskuplje apartmane na svetu.

    Cene za luksuzne apartmane u gradskim centrima su ogromne, kao i njihove lokacije. Mnogi bogati biznismeni idu do toga da čak kupuju i cele solitere za sebe, što iz poslovnih, što iz privatnih razloga. Postoje prava nadmetanja u tome ko će imati veći broj nekretnina. Najprestižnija naselja imaju u svom posedu toliko vredne stvari da njihove cifre dostižu neverovatne brojeve od kojih bi Vam se zavrtelo u glavi. Mnogi ovakve apartmane izdaju elitnim gostima sa specijalnim zahtevima i željama, te svako ko ima dovoljno novca, može iznajmiti neki od najskupljih apartmana na svetu, pa tako na noć iskusiti život javnih i bogatih ličnosti. Predstavićemo Vam neke od tih najskupljih apartmana na svetu.

    Apartman na Menhetnu

    Ovaj penthouse se nalazi na Menhetnu, jednom od najekskluzivnijih delova Amerike, pa i ne čudi da njegova cena iznosi 43 miliona dolara. Ceo apartman je urađen sa staklenim zidovima, što mu pruža neverovatan pogled na grad od kog dah zastaje. U njemu su već odsedale mnoge selebriti zvezde, što apartmanu dodatno daje na ceni. Ovaj apartman u svom sastavu ima i zatvoren bazen sa mermernim zidovima, kao i batlera. Zbog svog izgleda, nazivaju ga i staklenom kulom.

    Apartman u Londonu

    Ovaj apartman se nalazi u Londonu u renoviranoj zgradi koja je sagrađena davne 1972. godine. Uz veliki broj dizajnera, arthitekti i enterijerista, zgrada je postala potpuno drugačija i primamljiva velikom broju bogataša. U svojoj ponudi ima 191 luksuzni apartman, ali i poslovne prostore. Zgrada se nalazi iznad reke Temze i ima prelep pogled na London. Zgrada u kojoj se apartmani nalaze ima i krovne terase. Cena jednog apartmana u ovakvoj zgradi iznosi i do 90 miliona, što zaista zvuči neverovatno.

    Apartman u Njujorku

    Ovaj apartman se nalazi u zgradi koja u svom sastavu ima apsolutno sve što zadovoljava zahteve svakog hedoniste. Ukoliko imate dovoljno novca, tačnije 95 miliona dolara da kupite apartman u ovoj zgradi, onda ćete uživati u svim blagodetima koje ona nudi. Ovo je drugi najviši stambeni objekat u Njujorku. Otvorena terasa koja se nalazi u ovoj zgradi može da primi i do trista gostiju. Penthouse ima šest spavaćih soba, sedam kupatila i biblioteku. Ostale pogodnosti koje se nalaze u zgradi su i vinski podrum, 75 metara zatvoreni bazen, kao i spa i fitnes centar. Neverovatan pogled na grad takođe ulazi u ovu cenu, pa ko može i želi, uživaće u svim pogodnostima jednog od najskupljih apartmana na svetu.

    Postoje apartmani znatno manjih cena, a opet previsokih za mnoge od nas. Kada je reč o apartmanima u Beogradu, sigurno nećete pronaći neki koji može koštati ovoliko. Apartmani u našoj državi su svakako povoljniji, mada i ovo može varirati od osobe do osobe. Shodno finansijskoj situaciji kreću se i cene apartmana kod nas. Iako i u Srbiji ima veliki broj skupih apartmana, njihovu cenu će mahom diktirati i lokacija. Apartman ne mora imati iste karakteristike luksuza, dovoljno je da se nalazi u nekom od najtraženijih delova grada, te da njegova cena bude mnogo viša nego što bi trebalo. Najskuplji apartmani na svetu su mnogima nedostižni, ali to ne mora da znači da svoj apartman ne možete srediti tako da Vama izgleda kao jedan od najskupljih. Na kraju krajeva, nije sve u skupim apartmanima, ako i najmanji stan učinite domom i ispunite vrednim uspomenama, on će postati jedan od najskupljih apartmana na svetu.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.